Αγορά τηλεόρασης 40-50 ίντσες για τηλεοπτικό σήμα digea-πεθερικά

Βασίλης Α.

Supreme Member
10 September 2007
3,523
Βέλγιο
Καλησπέρα στην παρέα,

Ψάχνω να κάνω δώρο στα πεθερικά μου μία μεγάλη τηλεόραση, προκειμένου να βλέπουν αποκλειστικά και μόνο τηλεοπτικό σήμα. Οι ανάγκες τους όπως καταλαβαίνετε για καλή εικόνα hd κλπ απουσιάζουν. 3D είναι αδιάφορο και αυτό που τους ενδιαφέρει είναι να βλέπουν απλώς tv και βαριά κανένα ματς ποδοσφαίρου που και που. Από εμπειρία γνωρίζω ότι ο scaler της sony κάνει καλή δουλειά σε τηλεοπτικό. Όμως ως προτεραιότητα θα έβαζα:

Μέγεθος οθόνης>Γωνία θέασης>Scaler>Wifi ενσωματωμένο

Αναφέρω το wifi γιατί έχουν εγγόνια (όχι από μενα :) ), τα οποία θα ήθελαν να βλέπουν μέσω skype αν είναι εφικτό...

Καλό θα ήταν να έχει 2 hdmi εισόδους η τηλεόραση.

Max Budget: 500-550 αυστηρό.

Η αγορά αναγκαστικά πρέπει να γίνει από τα mediamarkt.

Τί επιλογές θα προτείνατε?

Ψάξε καλά πόσο εύκολα θα δουλεύει το Skype από την τηλεόραση, γιατί εγώ που πήρα σε έναν Θείο μου, ήθελε κάθε φορά το password του Skype και παρότι εύκολο, δεν μπορούσαν να το βάλουν.
Επίσης θα χρειαστείς εξωτερική κάμερα συμβατή με την τηλεόραση που σίγουρα θα είναι ακριβή. Δεν νομίζω ότι κάποιες από αυτές που υπάρχουν έχουν κάμερα, αλλά ας πούνε και άλλοι γιατί μπορεί να σφάλω.

Σε κάθε περίπτωση διάλεξε τηλέοραση με πολύ εύκολο χειρισμό για το Skype, γιατί τα πράγματα που σε εμάς φαίνονται απλά, για άλλους είναι σαν να τους δίνεις να λύσουν διαφορική εξίσωση 3ου βαθμού.

Νομίζω ότι η καλύτερη επιλογή για αυτήν την περίπτωση έιναι μια LG. H 49LF630V πχ έχει παίξει στο παρελθόν στα 549 και η 50LF652V στα 579. Λογικά θα ξαναβγεί τουλάχιστον η μία σε τέτοια τιμή.

Μια LG θα σου δώσει πολύ καλή συνδεσιμότητα, ευχρηστία, μεγάλες γωνίες θέασης και πολύ καλό τηλεοπτικό σε θέαση με φώς. Αν λοιπόν τα πεθερικά "το έχουν" λίγο η σύνδεση με iphone - ipad είναι παιχνιδάκι.

Τωρα για το Skype θές κάτι τέτοιο που λογικά αν το βρείς στην Ελλάδα θα έχει 40-100% καπέλο σε σχέση με το εξωτερικό, οπότε ίσως είναι καλύτερο να της φέρουν την κάμερα τα εγγονάκια

Ευχαριστώ για τις προτάσεις παιδιά, τα πεθερικά είναι μια περίπτωση όπου η πρεσβυωπία έχει αρχίσει να εμφανίζεται και δυσκολευονται... Οι προτάσεις τις lg κερδίζουν πόντους γιατί και τώρα μια LG αρχαία έχουν και όσο να είναι θα τους είναι κάπως οικείο το μενού. Είχα σκεφτεί και την περίπτωση της Panasonic ax640 αλλά ξεφεύγει ενώ είναι και 100hz. Όσον αφορά την εξοικείωση με tablet κλπ, η πεθερά κάπως το προσπαθεί, αλλά σίγουρα η plug and play λύση θα ήταν η καλύτερη.