Αγορά τηλεόρασης 40" μεχρι 1000 Ε

batigoal9

New member
22 February 2011
12
Γεια σας παιδια, καλως σας βρηκα.
Παρακολουθω καιρο το φορουμ κι απ'οτι καταλαβα το κατεχετε το θεμα σε αντιθεση με μενα. Γι'αυτο γραφτηκα για να ζητησω τα φωτα σας.
Θελω καινουργια τηλεοραση 40" (ή 42") με budget μεχρι 1000 ΕΥΡΩ. Ισος και λιγο παραπανω για κατι πολυ καλο. Για LED LCD σκεφτομουν. Ειδα αρκετες απο κοντα και μου αρεσαν. Samsung και LG μου φανηκαν πολυ καλες και κανα δυο της Sharp που ειδα ειχαν ωραια χρωματα.
Μοντελα δεν πολυθυμαμαι.
Οι Samsung C6000 και C6500 μου αρεσαν, αλλα εχω διαβασει αρκετα σχολια για clouding και τετοια. Εδω να πω οτι την τηλεοραση την θελω για ταινιες προφανως αλλα και gaming. PS3 συγκεκριμενα.
Επισης για την LG LE7500 διαβασα καλα λογια και κλινω περισσοτερο σε αυτη.
Τελος καλη προσφορα ειδα εχει ο κοτσωβολος για την LX6500 που εινια και 3d Ready αλλα δεν ξερω κατα ποσο ειναι αξιολογη.
Οποιος μπορει να βοηθησει. Ποιο μοντελο κατα τη γνωμη σας ειανι καλυτερο κι αν εχετε να προτεινετε κατι αλλο στα λεφτα που ανεφερα, πειτε μου.
Ευχαριστω προκαταβολικα.

Ποσο εχεις αποσταση θεασης?

Εγω θα σου προτεινα την 46C650 (σειρα 6 αρα εικονα ιδια με τις 6000 και 6900) και 46" για ποιο χορταστικη εικονα.

Και η 42LE7500 φαινεται καλη σαν επιλογη.

Ποσο εχεις αποσταση θεασης?

Εγω θα σου προτεινα την 46C650 (σειρα 6 αρα εικονα ιδια με τις 6000 και 6900) και 46" για ποιο χορταστικη εικονα.

Και η 42LE7500 φαινεται καλη σαν επιλογη.

2μισι μετρα πρεπει να ναι. Μεχρι τωρα παντως με την 32αρα που ειχαμε μια χαρα τη βγαζαμε. Οποτε πιστευω 40-42 κομπλε θα ειναι.
Προς τη LG κλινω μαλλον. Βεβαια στο πλαισιο που την ειχα βρει με καλη τιμη τελικα ειδα οτι ειναι εκθεσιακο κομματι. Τα αλλα μαγαζια που βγαζει το skroutz δεν ξερω κατα ποσο ειανι εμπιστα.

Γιατί δεν περιμένεις κανα μήνα που θα βγούν οι καινούργιες σειρές?

Ναι αλλα θα ναι πιο τσιμπημενες οι τιμες, δε θα'ναι?

Μην πας σε Led lcd...είναι ίδιο πράγμα,μονάχα το πάχος αλλάζει.Δες την 46C650.Και περισσότερες ίντσες (για θέαση HD πραγματικά χρειάζονται) και στα 1000 ευρά.Αλλιώς πας στην 40-46C750.Η πρώτη θεωρείται η καλύτερη ccfl lcd 2d τηλεόραση του 2010 και η δεύτερη η καλύτερη ccfl lcd 3d του 2010...

Μην πας σε Led lcd...είναι ίδιο πράγμα,μονάχα το πάχος αλλάζει.Δες την 46C650.Και περισσότερες ίντσες (για θέαση HD πραγματικά χρειάζονται) και στα 1000 ευρά.Αλλιώς πας στην 40-46C750.Η πρώτη θεωρείται η καλύτερη ccfl lcd 2d τηλεόραση του 2010 και η δεύτερη η καλύτερη ccfl lcd 3d του 2010...

Τις ειχα τσεκαρει αυτες αλλα απο reviews που διαβασα εχουν αρκετο lag και δεν προσφερονται για gaming, που ειναι σημαντικος παραγοντας για μενα.
Παντως απο κοντα που ειδα LED σε συγκριση με ccfl φαινεται πιο καθαρη η εικονα και πιο ωραια τα χρωματα. Δεν ξερω αν επηρεαζαν κι οι ρυθμισεις βεβαια αλλα η εικονα ηταν πολυ καλη.
Δεν ειμαι κολλημενος στο να παρω LED βεβαια ειδικα αν εχουν προβληματα.
Καθε προταση LCD δεκτη, απλα με ενδιαφερει και το gaming.
Εκτος αν εχεις τεσταρει με fps καμια απο τις 2 και ξερεις.

Παντως απο κοντα που ειδα LED σε συγκριση με ccfl φαινεται πιο καθαρη η εικονα και πιο ωραια τα χρωματα.

Καμια σχεση.

Το μονιτορ που γραφω τωρα ειναι "LED" , σε σχεση με το παλιο που ειχα καμια απολυτως βελτιωση.

Αν θελεις χαμηλο lag κοιτα την Samsung C530 η την LG LD450 και οι δυο εχουν μολις 15 ms.

Επισης χαμηλο lag εχουν οι Panasonic plasma αλλα εκει θελει λιγο προσοχη λογω κινδυνου burn in.

Last edited:
Τις ειχα τσεκαρει αυτες αλλα απο reviews που διαβασα εχουν αρκετο lag και δεν προσφερονται για gaming, που ειναι σημαντικος παραγοντας για μενα.
Παντως απο κοντα που ειδα LED σε συγκριση με ccfl φαινεται πιο καθαρη η εικονα και πιο ωραια τα χρωματα. Δεν ξερω αν επηρεαζαν κι οι ρυθμισεις βεβαια αλλα η εικονα ηταν πολυ καλη.
Δεν ειμαι κολλημενος στο να παρω LED βεβαια ειδικα αν εχουν προβληματα.
Καθε προταση LCD δεκτη, απλα με ενδιαφερει και το gaming.
Εκτος αν εχεις τεσταρει με fps καμια απο τις 2 και ξερεις.

Και στις 2 το lag είναι περί τα 40ms.Δηλαδή αποδεκτή τιμή.Υπάρχει και η 550/530 με μόλις 14 όπως λέει και ο Γιάννης από κάτω.

Και στις 2 το lag είναι περί τα 40ms.Δηλαδή αποδεκτή τιμή.Υπάρχει και η 550/530 με μόλις 14 όπως λέει και ο Γιάννης από κάτω.

Απ'οσο ξερω γενικα καλα ειναι στα 40 αλλα στα fps θα ψιλοlagarei. Μπορει να κανω και λαθος, αλλα δε θελω να το ρισκαρω.
Δυσκολη τελικα η ερευνα για τηλεοραση. Κι ακομα πιο δυσκολη η επιλογη :p
Μαλλον προς την LG 42LE7500 κλινω. Αν με το καλο την παρω θα γραψω εντυπωσεις. Εντωμεταξυ καθε προταση καλοδεχουμενη. Θα το ψαξω λιγες μερες ακομα.

Στα fps...;;Αυτό έχει να κάνει μονάχα με την επίδοση της εκάστοτε παιχνιδομηχανής/υπολογιστή!Το input lag είναι ο χρόνος που μεσολαβεί από την στιγμή που πατάς ένα κουμπί μέχρι να δεις την ενέργεια στην οθόνη.

Στα fps...;;Αυτό έχει να κάνει μονάχα με την επίδοση της εκάστοτε παιχνιδομηχανής/υπολογιστή!Το input lag είναι ο χρόνος που μεσολαβεί από την στιγμή που πατάς ένα κουμπί μέχρι να δεις την ενέργεια στην οθόνη.

Ναι αλλα το lag σε παιχνιδια fps που απαιτουν γρηγορα αντανακλαστικα ειναι πιο σημαντικο απ'οτι σε αλλα παιχνιδια.
Τελος παντων δεν ειμαι ειδικος αλλα απο διαφορετικα reviews που εχω δει λενε οτι τα 40ms ειναι ικανοποιητικο νουμερο αλλα οχι τοσο καλο. Θα ρωτησω και στα αντιστοιχο thread της τηλεορασης. Οι ιδιοκτητες κατι παραπανω θα μπορουν να πουν.

Εγώ κατάλαβα fps=frames per second..!!!!!!Και στα first person shooter δεν υπάρχει πρόβλημα.

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.ΘΕΛΩ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΚΑΤΙ ΑΣΧΕΤΟ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΜΕ ΚΑΙΕΙ!!!! ΑΓΟΡΑΣΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΙΑ ΚΑΡΤΑ NEOTION ΑΠΟ ΜΑΓΑΖΙ ΜΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΠΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΑΙ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ 3 SONY ΠΟΥ ΕΧΩ ΚΑΙ ΕΧΩ ΤΡΕΛΑΘΕΙ. ΜΟΝΤΕΛΑ KDL40V4000 KAI KDL32S3000. THN KΟΥΜΠΩΣΑ ΠΙΑΝΕΙ ΜΟΝΟ 12 ΚΑΝΑΛΙΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΕΠΙΛΕΞΩ ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΕΡΤ ΜΕΤΑ ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΝΕΝΑ MP4 ΚΑΝΑΛΙ ΚΛΕΙΝΩ ΒΓΑΖΩ ΑΝΑΒΩ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΜΕΤΑ ΠΑΛΙ ΤΑ ΙΔΙΑ. ΤΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ;;;; ΠΩΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΑΝΑΒΑΘΜΗΣΗ ΣΤΙΣ TV ΜΟΥ ;;;;; ΜΗΠΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΗ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ Η ΝΑ ΠΑΡΩ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΔΕΚΤΗ ΚΑΙ ΝΑ ΗΣΥΧΑΣΩ;;;

φιλε δες και την samsung c5000 ειναι μεσα στα χρηματα που διαθετεις και εχει και πολυ χαμηλο lag στο gaming!!!

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.ΘΕΛΩ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΚΑΤΙ ΑΣΧΕΤΟ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΜΕ ΚΑΙΕΙ!!!! ΑΓΟΡΑΣΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΙΑ ΚΑΡΤΑ NEOTION ΑΠΟ ΜΑΓΑΖΙ ΜΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΠΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΑΙ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ 3 SONY ΠΟΥ ΕΧΩ ΚΑΙ ΕΧΩ ΤΡΕΛΑΘΕΙ. ΜΟΝΤΕΛΑ KDL40V4000 KAI KDL32S3000. THN KΟΥΜΠΩΣΑ ΠΙΑΝΕΙ ΜΟΝΟ 12 ΚΑΝΑΛΙΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΕΠΙΛΕΞΩ ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΕΡΤ ΜΕΤΑ ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΝΕΝΑ MP4 ΚΑΝΑΛΙ ΚΛΕΙΝΩ ΒΓΑΖΩ ΑΝΑΒΩ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΜΕΤΑ ΠΑΛΙ ΤΑ ΙΔΙΑ. ΤΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ;;;; ΠΩΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΑΝΑΒΑΘΜΗΣΗ ΣΤΙΣ TV ΜΟΥ ;;;;; ΜΗΠΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΗ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ Η ΝΑ ΠΑΡΩ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΔΕΚΤΗ ΚΑΙ ΝΑ ΗΣΥΧΑΣΩ;;;

Αν και εισαι σε αλλο θεμα ,αν εχουν οι τηλεορασεις usb θυρα μπορεις να κανεις αναβαθμιση που επιβαλλεται.
Μπες στο site της εταιρειας και κατεβασε το τελευταιο firmware
Αν δεν γινεται ,καλυτερα παρε αποδικοποιητη που εχει και pvr
Παντως εγω το μετανοιωσα που εβαλα καρτα neotion στην τηλεοραση της
κρεβατοκαμαρας γιατι αργουν τα καναλια να αλλαξουν

Τελικα μετα απο πολυ ψαξιμο και μικρη αυξηση του budget εχω καταληξει σε 2 τηλεορασεις.
Αφου ο φιλος Αντρεας επεμενε οτι τα 40ms ειναι μια χαρα για gaming θα παρω ή την HX800 ή την c750 που προταθηκε παραπανω. Εχω διαβασει θετικα σχολια και για τις 2.
Το 3d ειναι Bonus. Αυτα που με ενδιαφερον προτιστως ειναι η καλη κι απροβληματιστη απεικονιση σε 2d, το gaming κι επισης να μην δειχνει χαλια και τα SD. Δλδ η σειρα προτεραιοτητας ειανι HD,gaming,SD,3d. Με ενδιαφερει το 3d δλδ να ειναι καλο αλλα οπως ειπα ειναι extra και την βλεπω σαν Full HD τηλεοραση. Πειτε γνωμη φυσικα και για το 3d. Θα παω τη Δευτερα να τις δω κι απο κοντα βεβαια.
Απο ιντσες μαλλον 40" και για τις 2. Μπορει και 46" στην c750, θα δω.
Οποιος εχει αποψη επι του θεματος παρακαλειται να καταθεση την αποψη του. Θεωρειστε οτι θα ναι ιδιες ιντσες να μην εχουμε ζητημα 40 vs 46.
Εχω διαβασει πολλα threads και για τις 2 αλλα οπως ξερετε γινεται πανικος και οι αποψεις διιστανται. Οποτε μια αμεση συγκριση των 2 σε αυτο το thread πιστευω θα με βοηθησει.
Ευχαριστω...

Τελικα μετα απο πολυ ψαξιμο και μικρη αυξηση του budget εχω καταληξει σε 2 τηλεορασεις.
Αφου ο φιλος Αντρεας επεμενε οτι τα 40ms ειναι μια χαρα για gaming θα παρω ή την HX800 ή την c750 που προταθηκε παραπανω. Εχω διαβασει θετικα σχολια και για τις 2.
Το 3d ειναι Bonus. Αυτα που με ενδιαφερον προτιστως ειναι η καλη κι απροβληματιστη απεικονιση σε 2d, το gaming κι επισης να μην δειχνει χαλια και τα SD. Δλδ η σειρα προτεραιοτητας ειανι HD,gaming,SD,3d. Με ενδιαφερει το 3d δλδ να ειναι καλο αλλα οπως ειπα ειναι extra και την βλεπω σαν Full HD τηλεοραση. Πειτε γνωμη φυσικα και για το 3d. Θα παω τη Δευτερα να τις δω κι απο κοντα βεβαια.
Απο ιντσες μαλλον 40" και για τις 2. Μπορει και 46" στην c750, θα δω.
Οποιος εχει αποψη επι του θεματος παρακαλειται να καταθεση την αποψη του. Θεωρειστε οτι θα ναι ιδιες ιντσες να μην εχουμε ζητημα 40 vs 46.
Εχω διαβασει πολλα threads και για τις 2 αλλα οπως ξερετε γινεται πανικος και οι αποψεις διιστανται. Οποτε μια αμεση συγκριση των 2 σε αυτο το thread πιστευω θα με βοηθησει.
Ευχαριστω...

Και εγώ νομίζω ότι η 750 σε 46'' είναι η καλύτερη επιλογή.Ιδιέταιρα λόγω των περισσότερων ιντσών.Όσον αφορά το Lag.Εγώ σε τηλεόραση με περίπου 40ms lag δεν βλέπω κάτι που με ενοχλεί.Εσένα όμως μπορεί να σε ενοχλεί και αρκετά...Οπότε πρέπει να τις δεις από κοντά πρώτα.Η sony ''ελέγχει'' καλύτερα τον οπίσθιο φωτισμό από την 750.Σε κάθε περίπτωση η Sony είναι η μόνη εταιρία που μπορεί να ''συναγωνιστεί'' την Samsung σε εικόνα...και τα καταφέρνει ιδιαίτερα καλά!

Σε 40" δηλαδη η HX800 ειναι καλυτερη?
Απο θεμα clouding και τετοια επειδη ειναι LED εχει προβλημα?
Το σκεφτομαι για 46αρα γιατι η αποσταση θα ειναι το πολυ 2 μετρα.
Και τοσα χρονια σε 32αρα κομπλε ημουν, οποτε πιστευω οτι θα ειναι πλεονασμος.
Υποθετικα ολα αυτα βεβαια γιατι το απογευμα θα τις δω απο κοντα κι οποια μου αρεσει καλυτερα. Απ'οτι εχω καταλαβει κι οι 2 ειναι πολυ καλες.

Είναι ''δύσκολο''...local dimming (lcd led) vs ccfl lcd...και οι δύο πάντως είναι εξαιρετικές.
Ας είναι και 2 μέτρα η απόσταση θέασης...σε full hd περιεχόμενο η sony προτείνει 52''(2,4 μέτρα εάν θυμάμαι).