Αγορά τηλεόρασης 40"

mousi

New member
28 February 2008
32
Ήρθε η στιγμή να αγοράσω τηλεόραση κι εγώ. Ήθελα να μου προτείνετε κανά καλό μοντελάκι :p

Απόσταση: 1,7 - 2 μέτρα οπότε φαντάζομαι μία 40άρα είναι αρκετή.

Χρήση: Περισσότερο ταινίες (DVD + Bluray), λίγο τηλεοπτικό πρόγραμμα. Παιχνίδια δεν πολυπαίζω αλλά υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να τα αρχίσω τώρα :D

Το 3D δεν με ενδιαφέρει ιδιαίτερα, αλλά είναι ακόμη υπό σκέψη το θέμα και θα ήθελα γνώμες αν η τιμή δεν ξεφεύγει και πολύ.

Επίσης με ενδιαφέρουν αρκετά τα "καλούδια" του στυλ Internet TV και αναπαραγωγή DivX και mkv 1080p από εξωτερικό δίσκο με εξωτερικούς ελληνικούς υπότιτλους.

Budget: Μέχρι 1500 μπορώ να διαθέσω. Αν δεν πρόκειται για 3d μάλλον λιγότερα

Έχω δει την Samsung C7000 (να παίζει) και "βρήκα" επίσης σε καλή τιμή και την Philips 40PFL8605. Από 2d είδα αρκετές και έχω ψιλοχαθεί.

Αυτά. Ευχαριστώ εκ των προτέρων :)

Ο χώρος είναι αρκετά μικρός, ίσως και να παίρνει 46άρα απλά νομίζω ότι είναι πολύ μεγάλη. Η απόσταση που έδωσα είναι η "μέγιστη" (ο ένας καναπές είναι κάθετα στον τοίχο που θα μπει η τηλεόραση οπότε εκείνος πάει αρκετά κοντά στην TV). Για 46άρα (ακόμη και μέσα στο budget) δύσκολα. το μέγιστο που σκεφτόμουν είναι 42.

EDIT: Επίσης κάτι που ξέχασα. Είδα αυτές που προτείνεις και βλέπω ότι είναι και οι 2 100Hz. Τα 200Hz έχουν κάτι ουσιαστικό να μου προσφέρουν;

Last edited:
Και κάτι ακόμη που είδα τώρα... Και οι 2 είναι LCD, να μην πάω καλύτερα σε LED LCD;

Παρε την 40C750 η καποια απο τις δυο που αναφερεις ο φιλος παραπανω...

Αν θελεις slim design κοιτας και Samsung 40C7000 και Sony 40EX700...

Τα 200 Hz δινουν "αερα" στην κινηση των LCD αλλα στο μεγεθος αυτο δεν θα δεις μεγαλη διαφορα με τα 100 Hz...

Προσοχη ομως γιατι υπαρχουν κατασκευαστες που διαφημιζουν 200 Hz που δεν υπαρχουν (ειναι 100 Hz ουσιαστικα η ανανεωση) οπως συμβαινει με καποια μοντελα LG , Philips , Toshiba...

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=44629

ΥΓ.Οι Edge LED δεν σου προσφερουν κατι επιπλεον εκτος απο το design και την ελαφρως μικροτερη καταναλωση....

Και κάτι ακόμη που είδα τώρα... Και οι 2 είναι LCD, να μην πάω καλύτερα σε LED LCD;

Αυτός ο διαχωρισμός δεν υφίσταται. Υπάρχουν μόνο LCD τηλεοράσεις. Οταν λέμε απλή LCD εννοούμε ότι γίνεται χρήση CCFL ενώ όταν λέμε LED εννοούμε χρήση φωτοδιώδων (edge led, backlight led).

Αυτό προς γνώση του επιπέδου των περισσοτέρων πωλητών τηλεοράσεων....-bye-

Αν θες να παιζει mkv 1080p με ηχο DTS και υποτιτλους ξεχνα τις αλλες και πηγαινε στις καινουργιες της samsung.
40''-46''
c650,c750 κτλπ

Οι 4 πόντοι σε πλάτος διαφορά δεν είναι αρκετοί για να δικαιολογήσουν τα επιπλέον χρήματα,με την 40C750(200hz Samsung και Sony έχουν πραγματικά 200hz)είναι η καλύτερη επιλογή στο μέγεθος που θέλεις.
Για το 3D όμως χρειάζεσαι ίντσες,και μάλιστα πολλές.

Βρήκα την 40C750 με 1090
http://www.techneasy.gr/index.php?target=products&product_id=33831
Πήρα τηλέφωνο να ρωτήσω αν είναι από την ελληνική αντιπροσωπεία και μου είπε ότι είναι, να τον εμπιστευτώ; :chinscratch:
Την είχα δει και σε άλλο αλλά άλλαξαν την τιμή της. Στο tsampas.gr συγκεκριμένα (το οποίο γράφει και στο site ότι είναι από την ελληνική αντιπροσωπεία).

Last edited:
Το απόγευμα πάω να την πάρω. Την βρήκα σε κατάστημα στην περιοχή μου στα 1190, οπότε θα την πάρω από δω να έχω το κεφάλι μου ήσυχο και να μην τρέχω με μεταφορικές αν χρειαστεί καμιά επιστροφή :chinese:

Απλά να ξέριες,το πλαίσιο την είχε κάτω απο 1000 ευρώ τις προάλλες.

Άν θα αγόραζα τηλεόραση σήμερα θα έπαιρνα και εγώ:
1.) Samsung
2.) Sony

Μοντέλα δεν ξέρω άλλα σαν μάρκες αυτές θα διάλεγα.

Απάντηση: Re: Αγορά τηλεόρασης 40"

Βρήκα την 40C750 με 1090
http://www.techneasy.gr/index.php?target=products&product_id=33831
Πήρα τηλέφωνο να ρωτήσω αν είναι από την ελληνική αντιπροσωπεία και μου είπε ότι είναι, να τον εμπιστευτώ; :chinscratch:
Καλό είναι να λέτε και το όνομα του αντιπρόσωπου όταν ρωτάτε, στην συγεκριμένη περίπτωση είναι ο Φουρλής.
Γιατί αν χρειαστείτε service και ανακαλύψετε τελικά πως δεν είναι ο Φουρλής, θα σας πουν...
"μα, και βέβαια από τον Έλληνα αντιπρόσωπο είναι η εγγύηση... τον δικό μας αντιπρόσωπο".
Μου την έχει κάνει εμένα αυτήν την παγαποντιά, οπότε να δίνετε μεγάλη προσοχή! :operator:

Απ' ότι κατάλαβα ο φίλος mousi αγόρασε την 40C750, οπότε τα μηνύματα που αφορούσαν το συγκεκριμένο μοντέλο μεταφέρθηκαν στο ....

Samsung C750 LCD : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

...παρακαλώ η συζήτηση να συνεχιστεί νήμα της τηλεόρασης.

Υ.Γ.: Αν κατάλαβα λάθος για το μοντέλο που αγοράστηκε, παρακαλώ τον φίλο mousi να μας ενημερώσει εδώ.

Απάντηση: Re: Αγορά τηλεόρασης 40"

Να διορθώσω κάτι στο προηγούμενο κείμενο μου, καθώς λείπουν δύο λέξεις και μπορεί να δημιουργηθεί παρεξήγηση χωρίς λόγο.

Καλό είναι να λέτε και το όνομα του αντιπρόσωπου όταν ρωτάτε, στην συγεκριμένη περίπτωση είναι ο Φουρλής.
Γιατί αν χρειαστείτε service και ανακαλύψετε τελικά πως δεν είναι ο Φουρλής, θα σας πουν...
"μα, και βέβαια από τον Έλληνα αντιπρόσωπο είναι η εγγύηση... τον δικό μας αντιπρόσωπο".
Μου την έχει κάνει εμένα ένα κατάστημα αυτήν την παγαποντιά, οπότε να δίνετε μεγάλη προσοχή!

Re: Απάντηση: Αγορά τηλεόρασης 40"

Απ' ότι κατάλαβα ο φίλος mousi αγόρασε την 40C750, οπότε τα μηνύματα που αφορούσαν το συγκεκριμένο μοντέλο μεταφέρθηκαν στο ....

Samsung C750 LCD : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

...παρακαλώ η συζήτηση να συνεχιστεί νήμα της τηλεόρασης.

Υ.Γ.: Αν κατάλαβα λάθος για το μοντέλο που αγοράστηκε, παρακαλώ τον φίλο mousi να μας ενημερώσει εδώ.
Ναι την 40C750 αγόρασα... Thanks :smile: