Αγορά τηλεόρασης 42'' μόνο για τηλεοπτικό σήμα.

Fil Trifon

New member
5 January 2008
90
Θέλω να αγοράσω μια τηλεόραση 42'' μόνο για τηλεοπτικό σήμα (ταινίες βλέπω στον προτζέκτορα).Άντε να παίξω και κάνα παιχνίδι στο PS3.
Δεν με ενδιαφέρει το 3D ούτε το media player (έχω εξωτερικό).
Δεν θέλω να δώσω πολλά, το πολύ 600 .
Σκέφτομαι να πάρω την LG 42LV4500.
Τί λέτε?Έχετε καμμία άλλη πρόταση?

Αυτή http://www.plaisio.gr/Sound-Vision/Home-Cinema/Televisions/Panasonic-TX-P42U30E-Plasma-TV-42.htm ε?

Εμφανισιακά μ' αρέσει, θα πάω βέβαια να την δω κι από κοντά και στο παίξιμό της, αν και εδώ στο φόρουμ σας εμπιστεύομαι στις προτάσεις σας :grinning-smiley-043.
Το θέμα είναι βέβαια η ''γνωστή καραμέλα'' με τις πλάσμα και το στρώσιμό τους:hmmmm2:Ειδάλως δεν έχω κανένα άλλο πρόβλημα και για την χρήση που την θέλω, δηλαδή μια καλή τηλεόραση χωρίς ''μπιχλιμπίδια'' για σχεδόν αποκλειστικά τηλεοπτικό σήμα.

Σας ευχαριστώ.

Re: Απάντηση: Αγορά τηλεόρασης 42'' μόνο για τηλεοπτικό σήμα.

+2

ακριβώς το ίδιο setup με εσένα έχω και ήθελα μια τηλεόραση για τηλεοπτικό - δορυφορική μπάλα και άντε καμμιά σειρά sd / 720. επίσης είχα και media player / htpc και δεν ήθελα όπως εσύ μπιμπλίκια. πήρα την s30 σε προσφορά που είναι ίδια σχεδόν με την u30 +(ifc). δέν έχω κανένα παραπονο για τα χρήματα που έδωσα και θέματα ir δεν με έχουν πολυαπασχολήσει. βέβαια έκανα το στρώσιμο τις πρώτες 200 ώρες σύμφωνα με τα προτεινόμενα από το sticky νήμα αλλά για κανονική θέαση τηλεόρασης δεν έχω τέτοια προβλήματα εως τώρα. το μόνο αρνητικό της u30 είναι οι αρκετούτσικες αντανακλάσεις της σε φωτεινό χώρο.

Last edited:
Εγω το μονο στρωσιμο που εκανα στην 42C3 που πηρα πριν λιγο καιρο για δευτερη ηταν ατελειωτο XBOX απο την πρωτη ωρα.

Οποτε μην ανησυχεις καθολου γι'αυτο.

Λίγο πριν την παραγγελία, ένας "τελευταίος ενδοιασμός".
Μήπως να προτιμήσω την TX-P42C3E, που ο vas_papavas σε άλλο post είχε γράψει "κατά την ταπεινή μου γνώμη σε τηλεοπτικό η hd ready θα δείχνει καλύτερα":BXVZCBXZ6:
Λέω μήπως, αφού η τηλεόραση θα παίζει σχεδόν αποκλειστικά μόνο τηλεοπτικό σήμα.

Όπως και να χει, ευχαριστώ για την βοήθειά σας.

Δεν θα θελήσεις στο μέλλον να συνδέσεις όμως κάποια συσκευή HD;Υπό την προυπόθεση ότι και οι δύο τηλεοράσεις έχουν τον ίδιο scaler σε τηλεοπτικό θα δεις καλύτερα στην C3.

Re: Απάντηση: Αγορά τηλεόρασης 42'' μόνο για τηλεοπτικό σήμα.

Λίγο πριν την παραγγελία, ένας "τελευταίος ενδοιασμός".
Μήπως να προτιμήσω την TX-P42C3E, που ο vas_papavas σε άλλο post είχε γράψει "κατά την ταπεινή μου γνώμη σε τηλεοπτικό η hd ready θα δείχνει καλύτερα":BXVZCBXZ6:
Λέω μήπως, αφού η τηλεόραση θα παίζει σχεδόν αποκλειστικά μόνο τηλεοπτικό σήμα.

Όπως και να χει, ευχαριστώ για την βοήθειά σας.

πλέον σήμερα η διαφορά τιμής είναι αμελητέα μεταξύ των 2. πρέπει να είναι 30-50 ευρώ. πριν 1 -2 μήνες ήταν 150. και επίσης είναι και αυτό που λέει ο ανδρέας για μια συσκευή hd.

Aν ζοριζεσαι οικονομικα παρε την C3. Μια χαρα δειχνει και σε 1080p.

Αλλιως την U30 εστω και για ψυχολογικους λογους.

Οικονομικά μπορώ να δώσω το πολύ 600 , γι αυτό άλλωστε στο πρώτο post ανέφερα την LG 42LV4500, που είναι εκεί κοντά.Βέβαια αν είναι με 400 - 450 να πάρω κάτι καλύτερο................ε δεν είναι τώρα επόχες να δίνεις παραπανίσια και μάλιστα να έχεις κάτι χαμηλότερης ποιότητας, για την χρήση που κυρίως θέλω την τηλεόραση (τηλεοπτικό σήμα), έτσι δεν είναι?

ΥΓ.Συσκευή HD έχω το WD Live αλλά βλέπω κυρίως στον προβολέα.

Last edited:
Σε .mkv 1080p με ικανοποιητικό bitrate θα δεις διαφορά πιστεύω στην U30.Από εκεί και πέρα αποφασίζεις εσύ ανάλογα με τις ανάγκες σου βέβαια.

δεν ξέρω τι τηλεόραση έχεις τώρα και τι βλέπεις γενικώς από ταινίες σειρές αλλά από την δική μου εμπερία κάτι ταινίες χρέπια και κάτι σειρές τις βλέπω στην τιβι πλέον. εκεί που δεν έχει τίποτα η τηλεόραση τσακ μια στο τηλεκοντρολ της τιβι αλλάζεις πηγή και αλλο ένα τσακ στο τηλεκοντρόλ του media player και βλέπεις ενώ τρώς κλπ. με τον προβολέα - άνοιξε - κατέβασε πανιά - άνοιξε ενισχυτές - συσκότιση. και αυτά για βράδι. για απόγευμα δεν το συζητώ.

Απάντηση: Re: Αγορά τηλεόρασης 42'' μόνο για τηλεοπτικό σήμα.

δεν ξέρω τι τηλεόραση έχεις τώρα και τι βλέπεις γενικώς από ταινίες σειρές αλλά από την δική μου εμπερία κάτι ταινίες χρέπια και κάτι σειρές τις βλέπω στην τιβι πλέον. εκεί που δεν έχει τίποτα η τηλεόραση τσακ μια στο τηλεκοντρολ της τιβι αλλάζεις πηγή και αλλο ένα τσακ στο τηλεκοντρόλ του media player και βλέπεις ενώ τρώς κλπ. με τον προβολέα - άνοιξε - κατέβασε πανιά - άνοιξε ενισχυτές - συσκότιση. και αυτά για βράδι. για απόγευμα δεν το συζητώ.

Ε καλά, αυτό κάνω κι εγώ αλλά είναι μικρό το ποσοστό σε σχέση με το ποσοστό του τηλεοπτικού σήματος που βλέπει όλη η οικογένεια:bigcry:

ΥΓ.Τώρα έχω μια Samsung 37άρα LCD HD ready, μοντέλο 2006 (ναι ναι ναι απ' αυτές των 2000 τότε) και εντός ολίγου θα την δώσω για μόνο 200 :bigcry:

Last edited:
Την παρήγγειλα (Panasonic TX-P42U30E) σήμερα από το Πλαίσιο http://www.plaisio.gr/Sound-Vision/Home-Cinema/Televisions/Panasonic-TX-P42U30E-Plasma-TV-42.htm και αύριο με το καλό θα την έχω.

Ευχαριστώ όλους όσους βοήθησαν στο να επιλέξω την ιδανική τηλεόραση (έτσι τουλάχιστον νομίζω) για τι ανάγκες μου και τα οικονομικά μου:worshippy:

Last edited:
Καλορίζικη, αλλά μήπως έπρεπε να περάσεις πρώτα καμιά βόλτα από Public μπας κι έχει ξεμείνει καμία στα 399 Ευρώ?
Αν και χλωμό το βλέπω.

Την παρέλαβα την Πέμπτη (Panasonic TX-P42U30E) και έχω μείνει άφωνος!!!!!
Μα τι έχανα τόσο καιρό που δεν είχα Plasma!!!!!!!!!!!!
Τέτοια εικόνα είχα να δω από την εποχή της "λαμπάτης" 33άρας Philips Matchline 100hz που είχε αντικατασταθεί απο την 37άρα LCD Samsung :tdown: προ 5ετίας.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ τον tiniakos, τον Yperion και τον vas_papavas για την συμβουλή τους να πάρω το συγκεκριμένο μοντέλο.

περίμενε να δείς και όταν περάσουν οι ώρες. θα βελτιωθεί πολύ η εικόνα.
το βασικό δεν είναι τι εικόνα παίρνεις - (σαφώς έχει και τα πλήν της- δεν είπε κανείς οτι είναι η εικόνα αναφοράς) είναι και το πόσο έχεις δώσει να πάρεις αυτήν την εικόνα.
ακριβώς την ίδια αίσθηση μου έδωσε και εμένα η s30 σε σχέση με την 32άρα crt philips που είχα. βέβαια πριν την πάρω είχα κάνει ένα διάλλειμα μηνός με μια 32άρα lcd και είδα αμέσως τη διαφορά κυρίως σε κίνηση.
στα 1500-2000-3000-4000-5000 υπάρχουν εξαιρετικές επιλογές και από πλάσμα και από lcd. στα 400-500 η πλάσμα είναι μονόδρομος.

καλορίζικη