Αγορά τηλεόρασης 42'' μόνο για τηλεοπτικό σήμα.

Απάντηση: Re: Αγορά τηλεόρασης 42'' μόνο για τηλεοπτικό σήμα.

περίμενε να δείς και όταν περάσουν οι ώρες. θα βελτιωθεί πολύ η εικόνα.
το βασικό δεν είναι τι εικόνα παίρνεις - (σαφώς έχει και τα πλήν της- δεν είπε κανείς οτι είναι η εικόνα αναφοράς) είναι και το πόσο έχεις δώσει να πάρεις αυτήν την εικόνα.
ακριβώς την ίδια αίσθηση μου έδωσε και εμένα η s30 σε σχέση με την 32άρα crt philips που είχα. βέβαια πριν την πάρω είχα κάνει ένα διάλλειμα μηνός με μια 32άρα lcd και είδα αμέσως τη διαφορά κυρίως σε κίνηση.
στα 1500-2000-3000-4000-5000 υπάρχουν εξαιρετικές επιλογές και από πλάσμα και από lcd. στα 400-500 η πλάσμα είναι μονόδρομος.

καλορίζικη

Όπως και για τα 2000 που είχα δώσει προ 5ετίας για την Samsung πήρα εικόνα πολύ κατώτερη από την εικόνα που βλέπω τώρα και πού έδωσα μόνο 460 ..........και που να στρώσει κιόλας!!!!
Στο κατώ κατώ για 90% τηλεοπτικό σήμα, που θα είναι η χρήση της, προσωπικά δεν θα έδινα αυτή την περίοδο παραπάνω κι ας τα είχα.
Και για μεγάλη και καλή κινηματογραφική (για τα δεδομένα του Home Cinema) εικόνα ας είναι καλά ο Benq.

Σε ευχαριστώ και πάλι!!!

Τέτοια εικόνα είχα να δω από την εποχή της "λαμπάτης" 33άρας Philips Matchline 100hz που είχε αντικατασταθεί απο την 37άρα LCD Samsung :tdown: προ 5ετίας.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ τον tiniakos, τον Yperion και τον vas_papavas για την συμβουλή τους να πάρω το συγκεκριμένο μοντέλο.

Μεγεια και για οποιαδηποτε απορία/σχόλιο κτλ. πλεον εδω...

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/77478

Οι πλασμα ειναι οτι κοντινοτερο υπαρχει σε CRT και στην τιμη αυτη μονοδρομος.

Καλησπέρα!!
και εγώ ενδιαφέρομαι για αγορά νέας TV για τα περθερικά μου :grandpa:.....
Μια ερώτηση.... η Plasma έχουν αυξημένη κατανάλωση σε σχέση με τις LCD LED? Η ΤV θα είναι αναμμένη απο το πρωί μέχρι το βράδυ, γιαυτό με απασχολεί.... :)

Ευχαριστώ παίδες!!

Η συγκεκριμένη τηλεόραση LG LV4500 γράφει ότι έχει 100truemotion Hertz.Τα Hz είναι 100 ή είναι λιγότερα και με το truemotion τα αυξάνουν;;;;;

LG LED 42LV4500 499 ευρώ
Το έβαλα στις προσφορές

Για τηλεοπτικό σήμα όπως λες και στον τίτλο, προτίμησε LCD

Για τηλεοπτικό σήμα όπως λες και στον τίτλο, προτίμησε LCD

Το οποιο δικαιολογειται πως?

Υπαρχει καποια αποδειξη οτι οι LCD ειναι καλυτερες στο τηλεοπτικο?

Γιατι εγω βλεπω πχ...

Η δική μου συμβουλή μετά απο 2 ημερών ψαχούλεμα είναι:

Έχεις πλάσμα? Μήν σκεφτείς κάν να πάρεις αυτή την τηλεόραση!!!!!
Μπροστά της η U10 είναι 10 φορές καλύτερη!!!!

Σημειωση , η Panasonic U10 ειναι μοντελο 2009. Η LW4500 (την οποια συνιστα να αποφυγουμε κατοχος και των δυο τηλεορασεων) ειναι LED LCD μοντελο 2011.

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Αγορά τηλεόρασης 42'' μόνο για τηλεοπτικό σήμα.

Το οποιο δικαιολογειται πως?

Υπαρχει καποια αποδειξη οτι οι LCD ειναι καλυτερες στο τηλεοπτικο?

ελα ντε????? εκτός αν τις έχουμε κάνει όλες 65άρες

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αγορά τηλεόρασης 42'' μόνο για τηλεοπτικό σήμα.

ελα ντε????? εκτός αν τις έχουμε κάνει όλες 65άρες

...και να τις βλέπουμε και από τα 2,5 μέτρα.

Από το επιχείρημα "δεν γνωρίζω κάποιον που να πήγε από plasma σε LCD", πήγαμε στο "ο χρήστης πήρε μεγάλη τηλεόραση και την βλέπει από πολύ κοντά".
Βέβαια και την LCD από την ίδια απόσταση την έβλεπε. Και δεν ήταν καλιμπραρισμένη όπως η VT30 (για να υπάρχει ευθεία σύγκριση στα υπόλοιπα)....

Ελάτε τώρα, μην πέσετε όλοι μαζί να με(τον) φάτε, το έχω ξαναδεί το έργο. Και δεν έχω όρεξη να αντιγράφω απόψεις χρηστών, όλη μέρα εδώ είστε και διαβάζετε.
Όπως βέβαια και στο διαδίκτυο που γράφουν για άριστη εικόνα των LCD, άψογους scaler κ.λπ.

Χαλαρώστε λοιπόν...

Last edited:
σωκράτη να με συγχωρείς χαλαρός είμαι και δεν έχω καμμία διάθεση να στην πέσω. στο προκείμενο πιστεύεις ειλικρινά ότι η Lg που προτείνεις για το φίλο είναι καλύτερη στο τηλεοπτικό από την u30??? επειδή την έχω δεί επενειλημένως στο mm σε τηλεοπτικό πρωινάδικο σου λέω ότι έχει πολύ sharp εικόνα στα όρια του πιξελιάσματος και εξαιρετικά προβληματική κίνηση. υπερτερεί μόνο σε αντανακλάσεις λόγω φωτεινότητας. και λάβε υπόψη σου οτι έχει σε προσφορά 75 ευρώ παραπάνω που είναι ένα mp.

η vt σε όλες τις ίντσες έχει αντιπάλους σε lcd και μπορείς να βάλεις κάτω συν και πλήν. η u30 στα 430 δεν έχει αντιπάλους lcd. όσο για την 65vt30. να είναι καλά ο ανδρέας και να την χαίρεται και όποιο άλλο μέλος την έχει πάρει. προσωπικά έχω να διαλέξω ανάμεσα σε 5 προβόλια στο ίδιο κόστος αν ποτέ έδινα τόσα λεφτά.

σε γενική κουβέντα Plasma vs lcd το έχουμε εξαντλήσει το θέμα και είμαι πολύ θετικός και στις 2 τεχνολογίες ανάλογα με την χρήση και τις ιδιαιτερότητες του χώρου του καθενός.

Από το επιχείρημα "δεν γνωρίζω κάποιον που να πήγε από plasma σε LCD", πήγαμε στο "ο χρήστης πήρε μεγάλη τηλεόραση και την βλέπει από πολύ κοντά".
Βέβαια και την LCD από την ίδια απόσταση την έβλεπε. Και δεν ήταν καλιμπραρισμένη όπως η VT30 (για να υπάρχει ευθεία σύγκριση στα υπόλοιπα)....

Ελάτε τώρα, μην πέσετε όλοι μαζί να με(τον) φάτε, το έχω ξαναδεί το έργο. Και δεν έχω όρεξη να αντιγράφω απόψεις χρηστών, όλη μέρα εδώ είστε και διαβάζετε.
Όπως βέβαια και στο διαδίκτυο που γράφουν για άριστη εικόνα των LCD, άψογους scaler κ.λπ.

Χαλαρώστε λοιπόν...

Η LCD που λες ήταν 55" και η διαφορά των 10" - 25 πόντων στην διαγώνιο δεν είναι αμελητέα για 2,5 μέτρα απόσταση θέασης (αν εσύ την θεωρείς αμελητέα τότε ναι υπάρχει ευθεία σύγκριση για σένα) .

Και μια και είσαι τόσο σίγουρος να σε ενημερώσω ότι και η 55άρα καλιμπραρισμένη από τον ίδιο επαγγελματία ήταν και έχει αναφερθεί, επειδή βαριέμαι να το βρω (πιθανόν να είναι και πριν γραφτείς στο forum) ψάξτο να το βρεις.

Δεν έπεσε κανένας να φάει κανέναν, απλά υπάρχουν κάποιοι παράγοντες, που για άλλους είναι σημαντικοί και για άλλους ασήμαντοι, αναφέρονται κι όποιος θέλει ας τους λάβει υπόψη.

Συμφωνώ πάντως, τέτοια έργα τα έχουμε ξαναδεί κι εμείς παλαιότερα από το 2010 και οι απόψεις των χρηστών είναι καταγεγραμμένες στα νήματα των τηλεοράσεων, εγώ δεν την βαριέμαι την αντιγραφή, αλλά εν προκειμένω την θεωρώ ανούσια.

Συνήθως τα μέλη που δεν είναι χαλαροί έχουν μια τηλεόραση που τους ικανοποιεί πλήρως και το λένε μπας και βοηθήσουνε κανένα που ρωτάει.

Συνήθως αυτοί που δεν ξέρουν τι τηλεόραση να πάρουν συμβουλεύουν χαλαρά.....

EDIT (Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι όλοι οι scaler το ίδιο άψογοι)

Samsung Plasma PS51D6900 - http://www.hdtvtest.co.uk/news/samsung-ps51d6900-201110281469.htm?page=Performance

Standard Definition

The Samsung D6900 plasma TV shares the same strengths and weaknesses as the cheaper D550 when it comes to standard definition video processing, which unfortunately means that it suffers from unusually blurry Standard-Def processing. When we input our SMPTE RP133 resolution test chart, we spotted the same blurry image with visible ringing around edges.

Samsung LED-LCD UE40/32D5520 - http://www.hdtvtest.co.uk/news/samsung-ue40d5520-ue32d5520-201107121282.htm

Standard Definition

For the most part, the standard-def video processing on the Samsung D5520 LED LCD television is exceptional, nay, class-leading. Jagged edges were suppressed almost completely; and the usual film cadences – such as 3:2 in 480i and 1080i, as well as 2:2 over 576i – were detected and processed correctly with [Film Mode] engaged. Here are the differences between [Film Mode] “Auto1” and “Auto2” (the latter should be used for SD viewing):

Auto1: passed 3:2 cadence over 1080i, but exhibited tearing on scrolling text overlay;
Auto2: failed 3:2 cadence over 1080i, but no tearing/combing on scrolling texts.

The quality of scaling/ upconversion was good, as long as the Samsung LED TV was fed with progressive video signals. When we sent an interlaced (576i) SMPTE RP-133 test pattern to the UE40D5520, the finest vertical details were lost, and the displayed image did not look as clean or crisp:

This may explain why off-air SD broadcasts on the panel veered on the soft side, almost demanding users to sprinkle in some artificial sharpening to counter the fuzziness. Thanks to the UE40D5520′s commendable greyscale and colours though, standard-definition materials were still eminently watchable, as long as a sensible viewing distance was adopted.

Last edited: