Αγορά τηλεόρασης 42"

alest

New member
20 January 2007
41
Καλησπέρα σε όλους.
Παρακολουθώ το φόρουμ κοντά στα 2 χρόνια. δεν γράφω συχνά (μάλλον καθόλου ).
Αποφάσισα επιτέλους να αγοράσω μια τηλεόραση. Θα πάρω 42" και με όσο το δυνατόν χαμηλότερη τιμή. Η τηλεόραση θα δείχνει κυρίως τηλεοπτικό σήμα,αλλά υπάρχει και ps3 για λίγο παιχνίδι και blu ray.
Η απόσταση θέασης είν αι για πολύ μεγαλύτερη οθόνη από 42 , αλλά επειδή όποτε πάω να πάρω τηλεόραση κάτι συμβαίνει, απφάσισα να πάρω τώρα φτηνή 42 και αργότερα την πάω στη κρεβατοκάμμαρα και αγοράζω μεγαλύτερη.
Φοβάμαι να πάρω πλάσμα, γιατί δεν εμπιστεύομαι καθόλου τη γυναίκα μου ότι θα προσέχει
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για κάθε πρόταση

Δεν ξερω γιατι φοβασαι τις πλασμα , πχ. μια LG 42PQ3000 εχει πολυ καλυτερη εικονα σε τηλεοπτικο σημα (που σε ενδιαφερει κυριως) απο ολες αυτες...

Γειά σας και από μένα. Για να μην ανοίγω νέο παρόμοιο θέμα , θα ήθελα και εγώ την άποψή σας.
α) Ισχύει γενικά ότι για παρακολούθηση τηλεοπτικών προγραμμάτων καλύτερα να αγοράσεις Plasma αντί LCD?
β) Ισχύει για τα παραπάνω ότι οι LCD LED είναι υπερβολή για τη συγκεκριμένη χρήση?
γ) Αν ισχύει το α), και για θέαση από απόσταση 3-3,5 μέτρων, 42´´ είναι υπεραρκετές?
δ) Panasonic TX-P42U10 Plasma
Panasonic Viera TX-P42G10E
LG 42PQ6000 Plasma
PANASONIC VIERA TX-P42S10E
Κάποια άλλη
Ποιά από αυτές να προτιμήσω? Έχουν περίπου ίδια τιμή.
Ευχαριστώ πολύ .

Δεν ξερω γιατι φοβασαι τις πλασμα , πχ. μια LG 42PQ3000 εχει πολυ καλυτερη εικονα σε τηλεοπτικο σημα (που σε ενδιαφερει κυριως) απο ολες αυτες...

φοβάμαι τις ώρες που μπορεί να μείνει η τηλεόραση σε συγκεκριμένο κανάλι (αν και ισως να μην είναι τραγικα τα πράγματα). Φοβάμαι πάντως το burn in κλπ
Γενικά και εμένα μου αρέσει περισσότερο η ιδέα της πλάσμα (και η εικόνα)

Re: Απάντηση: Αγορά τηλεόρασης 42"

Γειά σας και από μένα. Για να μην ανοίγω νέο παρόμοιο θέμα , θα ήθελα και εγώ την άποψή σας.
Ισχύει γενικά ότι για παρακολούθηση τηλεοπτικών προγραμμάτων καλύτερα να αγοράσεις Plasma αντί LCD?

Γενικά ισχύει.....

......για θέαση από απόσταση 3-3,5 μέτρων, 42´´ είναι υπεραρκετές?

Στην απόσταση αυτή οι 42" είναι ανεπαρκείς. Κοίταξε τουλάχιστον για 50άρα....

Panasonic TX-P42U10 Plasma
Panasonic Viera TX-P42G10E
LG 42PQ6000 Plasma
PANASONIC VIERA TX-P42S10E
Κάποια άλλη
Ποιά από αυτές να προτιμήσω? Έχουν περίπου ίδια τιμή.
Ευχαριστώ πολύ .

Μία απ' τις Panasonic TX-P50S10 / TX-P50U10E

φοβάμαι τις ώρες που μπορεί να μείνει η τηλεόραση σε συγκεκριμένο κανάλι (αν και ισως να μην είναι τραγικα τα πράγματα). Φοβάμαι πάντως το burn in κλπ
Γενικά και εμένα μου αρέσει περισσότερο η ιδέα της πλάσμα (και η εικόνα)

Και εμενα με φοβιζε παλιοτερα αλλα ειδικα στις Panasonic (που ειναι πιο ανθεκτικες) burn in ειναι πολυ δυσκολο να παθεις...βεβαια και σε πλασμα και σε LCD απαγορευεται να βλεπεις σε 4:3 με μαυρες μπαρες στο πλαι...

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=49505

Αν ισχύει το α), και για θέαση από απόσταση 3-3,5 μέτρων, 42´´ είναι υπεραρκετές?

Υπεραρκετες οι 42" ειναι στα 2 μετρα , σε αυτη την αποσταση παρε 50"...-bye-

Μα βρε παιδιά, 50 ίντες στα 3 μέτρα για να βλέπω τον Χατζηνικολάου ?

Re: Απάντηση: Αγορά τηλεόρασης 42"

Μα βρε παιδιά, 50 ίντες στα 3 μέτρα για να βλέπω τον Χατζηνικολάου ?

Εκεί που μένεις δεν έχει DVD και Blue Ray discs? ή δεν θα δεις ποτέ ταινίες στην τηλεόρασή σου; ή δεν θα δεις ούτε τις ψηφιακές μεταδόσεις των καναλιών; Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα μετανοιώσεις αν πάρεις μικρότερη.....

Εντάξει, αστειευόμενος το είπα γαι να τονίσω την απορία μου μετάβασης από μια Philips CRT 29´´ MatchLine στις 50´´

Μιλώντας σοβαρά τώρα, ο χώρος δεν σηκώνει συσκευή με πλάτος 1,3 μέτρα. Το πολύ 1μέτρο και αυτό με το ζόρι. Άρα περιορίζομαι στις 42" . Για να αφήσουμε στην άκρη και το εγκεφαλικό της συζύγου μόλις δεί κάδρο πενήντα ιντσών.:hanged:

Και εγώ 50 χρειάζομαι κανονικά, αλλά έφαγα τα λεφτά της τηλεόρασης αλλού.
Συνεπώς παω για 42 και αργότερα βλέπουμε (αλλιώς θα παραμείνω με 21" crt και δεν αντέχω)
Είδα και αυτή http://www.skroutz.gr/s/88613/Samsung-PS50B430.html?keyphrase=Samsung+PS50B430 . Αξίζει ή να επιμείνω σε 42 ;

Τελικά , ύστερα από πολύ , μα πολύ διάβασμα, έρευνα κλπ. κατέληξα στην Panasonic plasma 42 " S10 ( 730 Euro), or U10 (640 Euro). Η S10 εκτός των άλλων διάβασα ότι έχει μονή επίστρωση για περιορισμό αντανακλάσεων, ενώ η U10 δεν έχει. Είδα στο Public την U10 να παίζει σε αντοπαραβολή με αρκετές άλλες LCD και η εικόνα της με ικανοποίησε πολύ . όνο κάποιες LED των 1.500 την χτύπαγαν. Σε κουβέντα που έκανα με τον πωλητή , μου φάνηκε πολύ ενημερωμένος και συμφώνησε όλως παραδόξως με την επιλογή μου για plasma αντί LCD. Έτσι το μόνο δίλημά μου είναι S10 , ή U10 ??? Τα 80 διαφορά δεν είναι πρόβλημα. Άρα μόνο κριτήριο είναι τα Specs καθεμιάς. ποτρείτε να μου δώσετε μια τελική άποψη, έτσι ώστε από εβδομάδα να την παραγγείλω???

την u10 την πηρα 549 απο multirama και ατοκες δοσεις...ψαξε την τιμη...μετρητα ισως την παρεις και λιγοτερο,παρε και ενα media player να την αποθεωσεις...θα με θυμηθεις...

Στο site δεν την βρήκα. Τέλος πάντων φυσικά και θα κάνω έρευνα σε καταστήματα αγού πρώτα καταλήξω S10 ή U10.
Επίσης μπορείς σε παρακαλώ να μου εξηγήσεις εν συντομία τι είναι ο media player στην τηλεόραση, γιατί έχω χάσει πολλά επεισόδια.
Αν δεν γίνομαι δε φορτικός, επειδή παράλληλα θα εγκαταστεθεί και δορυφορικό σύστημα για θέαση ASTRA kai Hotbird θα ήθελα και μιά συμβουλή για αγορά δορυφορικού δέκτη όπου έχω μάυρα μεσάνυχτα. Σκεφτείτε ότι έχω μείνει στον Nokia 9800s που είχα πριν 10 χρόνια!!

Πρόχειρη και πολύ γρήγορη έρευνα .
Manhattan Δορυφορικός Δέκτης XT-CM 2xUCAS και CI
TECHNISAT DIGIT MF4-TX
DIGIMAX DVB-T-S 4000
Edision Argus HD
Humax IR-FREE Ψηφιακός δορυφορικός δέκτης με ενσωματωμένο irdeto

Ευχαριστώ Yperion θα δώ σχετικά αργότερα τι θα γίνει με τον δέκτη.
Αυτό που με καίει είναι που να καταλήξω τελικά. Μια τελευταία σκέψη (όσο προβληματίζεσαι, τόσο δεν αποφασίζεις), είναι να δώσω τελικά γύρω στο χιλιάρικο για την G10 να τελειώνω και να το πάρει το ποτάμι??

Αγωρασα την G10 πριν απο 2 μερες μετα απο 20 ωριτσες παιξιματος απορω πως εβλεπα τοσο καιρο στην crt μου, και μενα μου φαινονταν πολες οι ιντσες πανω απο 32 αλλα τορα που πηρα την 42 λεω δεν επερνα ρε γαμωτο και παραπανω (2.5 μετρα) :) οσο για τα burn in και γω το φοβομουν αλλα τελικα δεν ειναι τιποτα να το γυριζω καθε 2 ωρες σε full screen για ξεπλυμα

p.s δεν εχω παρατηρησει καθολου ir απλα το κανω για προαιρετικους λογους εστω και για το ξεπλυμα των channel logo αυτο το ριμαδι το animal planet πολυ πρασινο εντονο :P

" H S10 δεν φοράει neoPDP πάνελ,όπως οι άλλες δηλ. U10, G10, V10", διάβασα κάπου.
Αληθεύει αυτό? Και τι ακριβώς σημαίνει?? Είναι υποδεέστερη από τις άλλες τρείς ως προς αυτό το χαρακτηριστικό?