Αγορά τηλεόρασης 42"

NeoPDP "φοράνε" μόνο οι G, V και Z. Το NeoPDP όμως, δεν είναι κάποιος ιδιαίτερος τύπος πάνελ, αλλά απλώς μία μαρκετινίστικη ονομασία για το σύνολο: πάνελ 12ης γενιάς + 6 drive modes (Vrealpro4) + IFC 600Hz SFD.

Στις S και U έχουμε: πάνελ 12ης γενιάς + 5 drive modes (Vrealpro3) + IFC 400Hz SFD.

Η S στην αγορα της Ασιας διαφημιζεται ως 550 Hz sub field drive, οποτε εχω την εντυπωση οτι και οι δικες μας S/U τα ιδιο χαρακτηριστικα εχουν , απλως λογω marketing τις "εριξε" η Panasonic στα 400 Hz για να προωθησει τις V,G...

Κατι που βεβαια ειναι αδυνατο να συμβαινει οταν ηδη απο περυσι οι PZ80/85 (υποδιεστερες των S/U σε εικονα) ηταν στα 480 Hz...-bye-

Άρα δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην την προτιμήσω , δεδομένου ότι κυμαίνεται στα λεφτά που θέλω να δώσω.
Κατέβασα επίσης ήδη το τελευταίο firmware , όπως αναφέρεται σε άλλο thread, από site Τσεχοσλοβάκικο όμως , όχι Γερμανικό όπως γράφτηκε.
(SDDL_G10E ZIP), το οποίο αν και αφορά την G10, όπως αναφέρεται είναι κοινό για τις σειρές U, G, V Σωστά??

Re: Απάντηση: Αγορά τηλεόρασης 42"

Το εγκατεστημένο firmware οποια Panasonic και να αγορασεις αυτη την στιγμη ειναι το τελευταιο που υπαρχει (1215) οποτε δεν υπαρχει αναγκη αναβαθμισης...-bye-

Ευχαριστώ για την πληροφορία.
Τελικά , μα το Θεό , κουράστηκα να ψάχνω και να διαβάζω άλλο. Θα πάρω τη S10 και θα τελειώνω, Εξάλλου τώρα αρχίζει το τρέξιμο και το παζάρεμα στα μαγαζιά για την τελική τιμή
Άλλος μπελάς και αυτός.:operator:
Μόλις την στήσω θα ποστάρω τυχόν ερωτήματα και σίγουρα εντυπώσεις.

Ευχαριστώ όλους για τον χρόνο σας.

Η S στην αγορα της Ασιας διαφημιζεται ως 550 Hz sub field drive, οποτε εχω την εντυπωση οτι και οι δικες μας S/U τα ιδιο χαρακτηριστικα εχουν , απλως λογω marketing τις "εριξε" η Panasonic στα 400 Hz για να προωθησει τις V,G...

Κατι που βεβαια ειναι αδυνατο να συμβαινει οταν ηδη απο περυσι οι PZ80/85 (υποδιεστερες των S/U σε εικονα) ηταν στα 480 Hz...-bye-

Δεν είναι καθόλου εύκολο να βρει κανείς επακριβή στοιχεία για το IFC και το πως συνδέεται με τα Hz του SFD. Από ό,τι έχω διαβάσει έως τώρα και από την ελάχιστη διαφορά που έχω δει υπέρ του IFC των G/V, υποθέτω πως όλες οι φετινές Panasonic τρέχουν μάλλον τον ίδιο αλγόριθμο, με τις G/V να έχουν πιο γρήγορο επεξεργαστή στη συγκεκριμένη λειτουργία, επιτρέποντάς τους να λειτουργούν με μειωμένο περιθώριο λάθους...

Το IFC των περισινών ήταν εντελώς διαφορετικό ή με εντελώς διαφορετικές ρυθμίσεις, καθώς ήταν μακράν πιο παρεμβατικό δίνοντας αίσθηση παρεμφερή με το DNM της Philips...

Με βαση οτι γνωριζω απο τις LCD το IFC λογικα γεμιζει τα "κενα" frame για την δημιουργια των 100 Hz (απο τα 50 αρχικα)...

Το SFD "δημιουργει" τo καθε frame (απο τα 100/sec) , οποτε ουσιαστικα δεν εχει σχεση με το IFC...

Ελπιζω να τα λεω σωστα...:D

Το SFD γενικά, είναι ο μηχανισμός παραγωγής των διαβαθμίσεων στις τηλεοράσεις Plasma και τους βιντεοπροβολείς DLP, κοινώς στις τεχνολογίες απεικόνισης με "ψηφιακό χειρισμό του φωτός" (άσχετα αν η εικόνα τους μας φαίνεται πιο "αναλογική" ;) )...

Το SFD όμως που χρησιμοποιείται από πέρισυ από τα τμήματα marketing των εταιρειών, σε συνδυασμό με τα νούμερα 600/550/480/400Hz, δεν έχει καμμία σχέση με το ανωτέρω, αλλά αποτελεί στοιχείο του μηχανισμού frame interpolation...

Ένα ερώτημα. Γιατί στο site www.panasonic.gr , δεν υπάρχει καν το μοντέλο U10, αλλά ένα C10? Κοίταξα για να κατεβάσω το manual στα Ελληνικά για την περίπτωση που δεν υπάρχει στη συσκευασία που περιμένω το Σάββατο.

Δυστυχώς το link δεν δίνει την πληροφορία JL
Επίσης στη συσκευασία υπάρχει και DVD στρωσίματος?

Το manual στα Ελληνικά το έχει στο συνοδευτικό cd ευτυχώς.
Ήρθε και ήδη παίζει για στρώσιμο. Cinema, μειωμένες ρυθμίσεις και μεγέθενση 1. Πολύ καλές εντυπώσεις

Eμένα μου δουλεύουν κανονικά... :nounder:

Για δοκίμασε αυτά:

http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=1038566&postcount=184

http://tda.panasonic-europe-service...n2/data/EU/TXP42U10E/OI/814856/TQB0E0837S.pdf

Το DVD-στρωσίματος, θα το βρεις εδώ:

http://www.avclub.gr/forum/downloads.php?do=file&id=52

χάζεψα λίγο το εγχειρίδιο και φοβήθηκα. Που είναι οι παλιές καλές τηλεοράσεις με 4 σελ οδηγίες χρήσης; Τώρα θέλεις μεταπτυχιακό στο avclub για να λειτουργήσεις τη τηλεόραση :laugh:
Θα ρωτήσει κάποιος γιατί διάβασες τις οδηγίες χρήσης. Ε, μάλλον τη Δευτέρα (άντε τη Τρίτη αν δεν προλάβω τη Δευτέρα) θα πάω να τη πάρω και εγώ

Aλλάζουν οι καιροί... Τώρα 4 σελίδες δεν φτάνουν καλά-καλά για τις προειδοποιήσεις ασφαλείας και μόνο... :flipout:

Ok το manual , Ok το DVD στρωσίματος. Μια ερώτηση σχετικά μ' αυτό. Το αφήνεις να παίζει πχ. όλο το βράδυ , κάθε βράδυ όταν πας για ύπνο , έως ότου τελειώσει το " στρώσιμο" της TV, (150-200 ώρες), ανεξαρτήτου ρυθμίσεών της και μετά την ρυθμίζεις όπως θές και τελείωσε το θέμα, (παρεπιπτόντως υπάρχει κάποιο νήμα με το βέλτιστο καλιμπράρισμα μετά το στρώσιμο?) , ή το DVD το βάζεις κατά καιρούς για 1-2 ώρες, όταν δεν βλέπεις τηλεόραση? Επίσης , αν δεν γίνομαι κουραστικός, υπάρχει δυνατότητα στην TV να δείς πόσες ώρες έχει λειτουργήσει??
Ευχαριστώ πολύ.

Ευχαριστώ JL διαφωτιστικότατο thread. Από ότι συμπέρανα, δεν χρειάζεται να πολυνταντεύεις την TV. Μια τυπική προφύλαξη και τέρμα. Στο κάτω κάτω τηλεόραση αγοράζεις, όχι πυρηνικό αντιδραστήρα!!