Αγορά τηλεόρασης 46-47"

Amhxanos

New member
16 December 2013
5
Καλησπέρα σας,

πρώτα από όλα συγχαρητήρια για το forum και γενικά σε όλους σας για την βοήθεια που προσφέρεται ανοίγοντας τα μάτια σε άσχετο κόσμο σαν και εμένα. :)

Λοιπόν στον ψητό. Θέλω να κάνω αγορά μιας νέας τηλεόρασης (έχω μία LG 32" LF2500) !!! Λόγω αλλαγής χώρου απλά είναι σαν να μην έχω πλέον τηλεόραση καθώς είναι πολύ μικρή.

Αρχικά να σας πω τι με ενδιαφέρει. Λοιπόν την θέλω για ταινίες, αγώνες και παιχνίδια (playstation). Το 3D δεν είναι κάτι που με πολυ ενδιαφέρει, είναι κάτι που θα χρησιμοποιώ για καμία ταινία μία στο τόσο με παρέα (κινούμε προς το passive καθώς θέλω να αποφύγω κόστος αγοράς extra γυαλιών, ναι μπορεί να μαζευτούν 6-7 άτομα να δουν ταινία).

Το κόστος που σκοπεύω να διαθέσω μέχρι 900 ευρώ

Η απόσταση θέασης είναι στα 3-3.5 μέτρα.

Πρός το παρών έχω δεί τις LG 47LA620s, 47LA660s και 47LA690s (οι δύο τελευταίες δεν μπορώ να καταλάβω αν έχουν κάποια διαφορά).

Υπάρχει κάποια άλλη πρόταση ? Κάτι που πρέπει να προσέξω σε κάποια από τις παραπάνω ?

ΥΓ. Χαρακτηριστίκα του στύλ, πληθώρα HDMI,USB καθώς και PVR, SMART TV θα με ενδιέφεραν

Σας ευχαριστώ

Γιάννης

Καλωσόρισες. Για 3D στα τρία μέτρα θα χρειαστείς 55" τουλάχιστον. Με βάση το budget σου όμως οι καλύτερες επιλογές είναι η Panasonic ET60 και η Samsung F6400.

Καλώς σας βρήκα Μιχάλη,

Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση

Μετάβαση από 32" σε 55" θα μου προκαλέσει ψυχολογικά !!! Και όπως ανέφερα και παραπάνω το 3D δεν είναι κάτι το οποίο έχω σαν πρώτη παράμετρο.

Για αυτές που προτείνεις από ότι βλέπω η Panasonic δεν διαθέτει PVR που θα με ενδιέφερε, και επίσης δεν μπορώ να δώ αν είναι passive το 3D.

Η Samsung είναι μια ενδιαφέρουσα περίπτωση αν και στον Κωτσόβολο με έκαναν να τις φοβηθώ λιγάκι (για κάποιο λόγο μου έσπρωχναν LG υποβηβάζοντας πολύ τις Samsung) και μου έμεινε κάπως.

Στις δύο που προτείνεις βλέπω μια διαφορά στα Hz από την μία η Samsung με 200 και η Panasonic με 600. Είναι πραγματικά ?

Είναι και οι δύο στα 100 Hz, ενώ οι LG σειράς 6 πιο πάνω στα 50 Hz. Η πρώτη με παθητικό 3D και η δεύτερη με ενεργητικό.

Ενδιαφέρουσα και η 50W685 που προτείνει ο vforvendetta85 με passive 3D και PVR.

Ερώτηση για active 3D : Ισχύει ότι αν έρθουν σε πλάγια θέση τα γυαλιά δεν παίζει ?

Ποτέ δεν περίμενα ότι η αγορά μια τηλεόρασης θα με βάλει σε προβληματισμό .....

Στα λεφτά που δίνεις η 50W685 είναι η καλύτερη επιλογή λόγω και του συνδυασμού μεγέθους/ποιότητας εικόνας. Εναλλακτικά δες και τις Samsung 46F6400 και 46F6500 (ακόμη καλύτερες αλλά 46" οπότε χάνεις σε μέγεθος).

Οι συγκεκριμένες LG που σου πρότειναν είναι αξιοπρεπείς σαν τηλεοράσεις (και κορυφαίες σε smart tv και εξοπλισμό) και αλλά 1-2 σκαλιά πιο κάτω σε εικόνα από τις παραπάνω.

Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια.

Τελικά αγόρα την 46F6500 μετά από αρκετή ταλαιπωρία καθώς πήγα στο κατάστημα την πήρα και καθώς την έβαλα να παίξει είχε καμμένη μια ολόκληρη σειρά κάθετη pixels με αποτέλεσμα να την γυρίσω πίσω στο λεπτό. Έγινε αντικατάσταση αμέσως με άλλη η οποία λειτουργεί κανονικά (μέχρι τώρα!!!). Το κέρδος τις αντικατάστασης ήταν ότι τώρα έχω 4 ζευγάρια γυαλιά καθώς ξέχασα να τα πακετάρω.

Λοιπόν έχω να πω το εξής. Από ότι έχω διαβάσει και όχι από προσωπική εμπειρία γιατί δεν είχα ποτέ 3D είναι ότι το active 3D είναι κάπως κουραστικό. Δεν μπορώ να πω ότι συμφωνώ καθώς εχθές που την δοκίμασα και σε gaming αλλά και σε ταινία δεν μπορώ να πώ ότι αισθάνθηκα την παραμικρή ενόχληση. Ήταν απλά άψογη και γενικά έπαθα πλάκα με την ποιότητα.

Δοκίμασα εξωτερικό δίσκο 2TB με ταινίες και πραγματικά εντυπωσιάστικα με την συμβατικότητα που έχει καθώς και με την άμεση αναγνώριση υποτίτλων.

Αυτό που νιώθω ότι είναι αργό είναι η απόκριση στις smart λειτουργίες της αλλά πολύ πιθανό να φταίει και η σύνδεση με το router (του γείτονα!!!) το οποίο είναι αρκετά προβληματικό. Αναμένω την δικιά μου σύνδεση η οποία πιστεύω να λύσει τα όποια προβλήματα.

Επίσης δεν έχω δοκιμάσει αθλητικά (περιμένω OTEtv) για να δώ ένα κομμάτι που με ενδιαφέρει πολύ.

Από ποιότητα εικόνας δεν μπορώ να πώ πολλά (δεν είμαι και πολύ γνώστης) αλλά πραγματικά έχω πάθει πλάκα !!!!

Η τηλεόραση έχει πολλές λειτουργίες τις οποίες θέλει χρόνο για ψάξιμο.

Τέλος θα ήθελα να με παραπέμψει κάποιος σε ένα καλό σετάρισμα για την τηλεόραση

Ευχαριστώ και πάλι

Από ποιότητα εικόνας δεν μπορώ να πώ πολλά (δεν είμαι και πολύ γνώστης) αλλά πραγματικά έχω πάθει πλάκα !!!!

Με γεια και καλές θεάσεις. Δεν χρειάζεται να είναι γνώστης κάποιος για να εκτιμήσει την ποιότητα εικόνας της συγκεκριμένης τηλεόρασης. Για ότι άλλο χρειαστείς εδώ...

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/107688-Samsung-UE-F6500-Reviews-Εντυπώσεις-Σχόλια/page90