Αγορά τηλεόρασης 46"-50" για χρήση ως PC-monitor, ταινίες, παιχνίδια, τηλεοπτικό...

karlesg

New member
3 November 2009
31
Αγορά τηλεόρασης 46"-50" για χρήση ως PC-monitor, ταινίες, παιχνίδια, τηλεοπτικό...

Χαιρετω κι εγω το φορουμ...

Ενδιαφερομαι αυτο τον καιρο να παρω μια τηλεοραση για το σαλονι η οποια θα προοριζεται κυριως για χρηση σαν μονιτορ ενος η/υ με ταινιες, παιχνιδια κλπ. και απλο τηλεοπτικο σημα. Δηλαδη η πλειοψηφια των ταινιων δε θα γινεται απο blueray player αλλα απο τον η/υ.

Εχω διαβασει καλες κριτικες για τη συγκεκριμενη αλλα με προβληματιζει πολυ το θεμα με το burn in και οτι η Tv στην ουσια θα δουλευει κυριως σαν μονιτορ η/υ. Θα εχω θεμα γενικα με τις πλασμα? Καλυτερα να παω στις lcd?

Επισης τελικα απο τα διαφορα που διαβαζω εδω δεν εβγαλα ετυμηγορια, τελικα κανει καλο upscaling η V10 ή οχι? Εχει προβλημα με το τηλεοπτικο σημα ή οχι?

Αν τελικα δεν παω σε πλασμα λογω του φοβου μου για burn in λογω συνδεση με η/υ σε lcd τι προτεινετε? Οπως ειπα η χρηση θα ειναι ως μονιτορ η/υ (ιντερνετ, ταινιες, παιχνιδια κλπ) τηλεοπτικο σημα (κυριως ποδοσφαιρο).

Με ενδιαφερει να εχει μια τηλεοραση αρκετα ευρεια γωνια θεασης και οχι να πρεπει να καθομαι καρφωμενος για να βλεπω καλα επισης με απασχολουν και οι ανακλασεις γιατι δεξια της τηλεορασης υπαρχει μπαλκονοπορτα και δε θελω να κλεινομαι στα σκοταδια για να μπορω να βλεπω απλα τα καναλια...

Με ολο αυτο το σκεπτικο μπορει να με καλυψει η V10 ή υπαρχει κατι αλλο σε lcd που μπορει να να με καλυψει οσο δυνατον περισσοτερο?

Ξεχασα να πω οτι το budget ειναι το μεγιστο μεχρι την τιμη της 50 V10...
Βεβαια και με μια 46"-47" παλι καλυμμενος θα ειμαι.

Ευχαριστω για καθε απαντηση :)

Last edited:
Re: Απάντηση: Panasonic Plasma V10 : Review - Εντυπώσεις - Σχόλια

Ευχαριστω καλως σας βρηκα.

Αρα plasma ξεχναμε... ποια ειναι η lcd που καλυπτει περισσοτερο αυτα που περιγραφω παραπανω με την οσο πιο δυνατη καλυτερη ποιοτητα εικονας?

και εφοσον η Tv θα δουλεψει σαν μονιτορ ζητηματα συνδεσιμοτητας δε μενδιαφερουν... widgets, dlna, wireless κλπ. δε μενδιαφερουν καθολου...

Αυτο που θελω ειναι οσο καλυτερη δυνατη ποιοτητα εικονας, καλο upscaling για να βλεπω τα απλα καναλια αψογα, οχι αντανακλασεις, οσο δυνατον ευρυτερη γωνια θεασης χωρις προβλημα, και οσο δυνατον μικροτερο input lag και response time.

Επισης το θεμα design περναει σε 2η μοιρα για μενα. Αν καποια τηλεοραση εχει ολα τα αλλα αλλα ειναι λιγο πιο χοντρη ή οχι τοσο "ντιζαινατη" απο μια αλλη σιγουρα θα προτιμησω αυτη που αποδιδει καλυτερα.

Last edited:
Re: Απάντηση: Panasonic Plasma V10 : Review - Εντυπώσεις - Σχόλια

α ξεχασα και κατι αλλο που ειναι το πλεον απαραιτητο και δε μπορω να κανω edit...

να εχει ψηφιακο δεκτη mpeg4 κατι που νομιζω πλεον ολες οι νεες τηλεορασεις εχουν.

Re: Αγορά τηλεόρασης 46"-50" για χρήση ως PC-monitor, ταινίες, παιχνίδια, τηλεοπτικό.

Η διαφορα της Sony z5500 με την w5500 ειναι τα 100 Hz? Υπαρχει καποια αλλη διαφορα απο αποψη εικονας και κυριως σε αυτα που μενδιαφερουν?

Τα 200 Ηζ εναντι των 100 Hz αξιζουν? Ειναι καλο καποιος να παρει μια τετοια τηλεοραση εστω και σαν επενδυση για το μελλον ή γενικα δεν αξιζει?
Και κατι αλλο για οποιον ξερει υπαρχει και το nvidia 3d vision που λενε οτι θελει μονιτορ 120 Hz φανταζομαι λογω του Αμερικανικου σηματος. Οι δικες μας 100 Hz δηλαδη το υποστηριζουν αυτο?

Και για την σαμσουνγκ 750 εχω διαβασει καλα πραγματα κι εδω αλλα η τιμη της ειναι οριακη... επισης με ανησυχει λιγο το ζητημα των αντανακλασεων που εχω δει και εχω διαβασει για τις σαμσουνγκ. μεχρι τον Ιανουαριο που μπορει να γινει η αγορα ποσο μπορει ναχει πεσει?

Last edited:
Re: Αγορά τηλεόρασης 46"-50" για χρήση ως PC-monitor, ταινίες, παιχνίδια, τηλεοπτικό.

Η διαφορα της Sony z5500 με την w5500 ειναι τα 100 Hz? Υπαρχει καποια αλλη διαφορα απο αποψη εικονας και κυριως σε αυτα που μενδιαφερουν?

Είχα και έχω το ίδιο δίλημμα για το οποίο έχω ζητήσει βοήθεια εδώ

@Shakinen το εχεις ψαξει πολυ λεπτομερως το ζητημα και οτι δεν εχεις καταληξει ακομα με ανησυχει :)

Επισης να προσθεσω στην εξισωση οτι size does matter (αποσταση θεασης περιπου 3μ) και φυσικα price DOES matter.

H 52w5500 ειναι μια πολυ καλη all around tv? Το upscaling ειναι ισαξιο των σαμσουνγκ? Τα 100 Hz ειναι αρκετα? (αυτο με το nvidia 3d vision εννοειται πως δεν ειναι απαραιτητο αλλα αν μπορω να χαβαλεδιασω λιγο αξιοποιωντας το θα το ηθελα :) )

Και επισης θελω να μπορω να αναβω το φως του δωματιου και να ανοιγω την μπαλκονοπορτα χωρις να σκεφτομαι οτι δε θα βλεπω καλα τηλεοραση...

Παντως αποτι βλεπω κανεις δεν προτεινει lcd-led...

Oι LED πανε απευθειας απο 46 σε 55" οποτε υπαρχει κενο στις 52" , η W5500 ειναι πολυ καλη σαν εικονα και πλησιαζει παρα πολυ την Ζ5500 και την Β750 , αλλωστε η διαφορα 100 με 200 Hz ειναι δυσδιακριτη...

Ειναι καλο καποιος να παρει μια τετοια τηλεοραση εστω και σαν επενδυση για το μελλον ή γενικα δεν αξιζει;

Αγοράζεις κάτι σήμερα, για να το απολάυσεις σήμερα. Μία δυνατότητα που δεν τη χρειάζεσαι σήμερα, το μόνο σίγουρο είναι πως όταν θα την χρειαστείς, θα παρέχεται καλύτερα υλοποιημένη και σημαντικά φθηνότερη απ' ό,τι τώρα. Ευτυχώς ή δυστυχώς, η τεχνολογία αυτού του είδους προχωράει με ταχείς ρυθμούς στις μέρες μας...

Και κατι αλλο για οποιον ξερει υπαρχει και το nvidia 3d vision που λενε οτι θελει μονιτορ 120 Hz φανταζομαι λογω του Αμερικανικου σηματος. Οι δικες μας 100 Hz δηλαδη το υποστηριζουν αυτο?

Τηλεοράσεις με εγγενή υποστήριξη 3D δεν υπάρχουν ακόμα στην αγορά. Τα 100/120Hz και 200/240Hz των σχετικών τηλεοράσεων, προκύπτουν μετά από επεξεργασία του εισερχόμενου σήματος, το οποίο μπορεί να είναι έως 60Hz...

Τηλεοράσεις με εγγενή υποστήριξη 3D δεν υπάρχουν ακόμα στην αγορά. Τα 100/120Hz και 200/240Hz των σχετικών τηλεοράσεων, προκύπτουν μετά από επεξεργασία του εισερχόμενου σήματος, το οποίο μπορεί να είναι έως 60Hz...

αναφερομαι σε αυτο εδω

http://www.nvidia.com/object/3D_Vision_Requirements.html

Τι ακριβως ισχυει?

@Yperion

Το μονο που με φοβιζει με την 52" ειναι η ποιοτητα που θα φαινονται τα τηλεοπτικα καναλια γιαυτο και ισως σκεφτομαι και τη λυση της 46" και με ενδιαφερει πολυ και το upscaling.

Last edited:

αναφερομαι σε αυτο εδω

http://www.nvidia.com/object/3D_Vision_Requirements.html

Τι ακριβως ισχυει?

Δεν θα δουλέψει. Το σύστημα αυτό απαιτεί μέσο απεικόνισης που να μπορεί όχι μόνο να ανανεώσει με 120Hz, αλλά να δέχεται και στην είσοδο του 120Hz. Όπως βλέπεις και η λίστα των συμβατών συσκευών που δίνει η nvidia, είναι εξαιρετικά περιορισμένη...

Όσον αφορά το μέγεθος, αν η τσέπη σου σηκώνει την 52άρα, όρμα άφοβα. Ενδεικτικά, οι προδιαγραφές του PAL οριοθετήθηκαν με το σκεπτικό πως οι οθόνες δεν πρόκειται να μεγαλώσουν πάνω από 21". Οπότε, είτε στις 46", είτε στις 52", δεν θα φαίνεται σημαντικά διαφορετικό...

Last edited:

Διαβαζοντας διαφορα εδω βλεπω οτι οντως υπαρχουν καλες αποψεις για την 52w5500. Και καποιος αλλος την εχει δουλεψει σαν μονιτορ και εχει μεινει ευχαριστημενος. Και μαλλον τελικα συμφωνουνε ολοι οτι τα 200 hz δεν αξιζουν τη βαβουρα και τα λεφτα...

Αυτο που με ανησυχει λιγο ειναι αυτο που εχω διαβασει για bleeding σε καποια κομματια. Μπορω με καποιο τροπο να αποφυγω να πεσω σε ενα τετοιο?

Αυτο που λενε καποιοι οτι η αποδοση στο τηλεοπτικο σημα ειναι καλη αλλα δε φτανει αυτη της samsung. Χαρακτηριστικα διαβασα οτι τα mpeg2 της ΕΡΤ φαινονται χειροτερα απο τα αναλογικα. Δεν ξερω αν θα ισχυει το ιδιο και για τα ψηφιακα mpeg4 της Digea. Συν οτι θα ειναι πραγματικο τερας 52" φανταζομαι οτι οι διαφορες θα ειναι πιο εντονες...

Και αυτο που περιγραφουν αρκετοι οτι εχει πολυ μικρη καλη γωνια θεασης. Εστω και με μικρη αποκλιση απο το sweet spot χαλανε αρκετα τα χρωματα. Κατι που στο δικο μου χωρο θα γινεται συχνα, δηλαδη δεν προκειται να καθομαι καρφωμενος για να βλεπω ταινια...

Ολα τα παραπανω ισχυουν ετσι οπως τα εχω διαβασει ή οχι?

Επειδη πραγματικα θεωρω την 52" "ψιλοτερατακι" ισως αν βρω μια 46" καλυτερη σε ολα τα παραπανω θα επρεπε να κατσω σε αυτη τη διασταση? Στα 3μ αποσταση θεασης εσεις τι θα διαλεγατε?

Υπαρχει 46" με τα ιδια λεφτα να ειναι καλυτερη σε ολα τα παραπανω? Ειμαι αρκετα μπερδεμενος...

Συγνωμη για τις απανωτες ερωτησεις αλλα προσπαθω να βγαλω ακρη και δεν ειναι και τοσο απλο :)

Και παλι ευχαριστω για το ενδιαφερον.

Και εγώ σκέφτομαι να αγοράσω μία πανυ 50v10 και να συνδέσω απάνω ενα mac mini htpc, για ταινιες μέσω plex. Δε πρόκειται να χρησιμοποιώ την tv για άλλες δουλειές με το mac mini. Νομίζεται, ότι ακομά και έτσι, κινδυνεύω απο burn in, παρόλο που η συγκεκριμένη tv , είναι απο τις πιο ασφαλείς plasma?

Γιάννης

ΥΓ : Καλώς σας βρήκα!!!

Απάντηση: Αγορά τηλεόρασης 46"-50" για χρήση ως PC-monitor, ταινίες, παιχνίδια, τηλεο

Εφόσον θα το χρησιμοποιείς για να βλέπεις ταινίες, είναι σαν να συνδέσεις ένα DVD-BD player, οπότε ότι κινδύνους θα είχες από ένα player θα έχεις και από το MAC...καλώς ήρθες Γιάννη...-bye-

Επειδη πραγματικα θεωρω την 52" "ψιλοτερατακι" ισως αν βρω μια 46" καλυτερη σε ολα τα παραπανω θα επρεπε να κατσω σε αυτη τη διασταση? Στα 3μ αποσταση θεασης εσεις τι θα διαλεγατε?

Υπαρχει 46" με τα ιδια λεφτα να ειναι καλυτερη σε ολα τα παραπανω? Ειμαι αρκετα μπερδεμενος...

Απο εναν (εμενα) που εχει ηδη 46" (46W4000) στα 2.8 μετρα και ψαχνει 50αρα για αγορα τι περιμενεις να ακουσεις?:D

Μολις συνδεσα στην τηλεοραση μου το PC για να δω ταινια σε HD εκλαιγα τα λεφτα που εδωσα , οι 46" γινανε με την μια 42" (με τις μαυρες μπαρες πανω κατω...)....:bigcry:

Re: Απάντηση: Αγορά τηλεόρασης 46"-50" για χρήση ως PC-monitor, ταινίες, παιχνίδια, τ

Εφόσον θα το χρησιμοποιείς για να βλέπεις ταινίες, είναι σαν να συνδέσεις ένα DVD-BD player, οπότε ότι κινδύνους θα είχες από ένα player θα έχεις και από το MAC...καλώς ήρθες Γιάννη...-bye-

Οπως τα λεει ο Χρηστος....

Re: Απάντηση: Αγορά τηλεόρασης 46"-50" για χρήση ως PC-monitor, ταινίες, παιχνίδια, τ

Έχεις δίκιο... ;-)

Πάντως και εγώ στα 3 μέτρα είμαι, λέτε να μου βγούν τα μάτια με 50", σε SD?

....................
Στα 3μ αποσταση θεασης εσεις τι θα διαλεγατε?
................

Στα 2,90 μέτρα βλέπω σε 50άρα.
Μην πέσεις κάτω από τις 50". Θα το μετανοιώσεις..... -bye-