Αγορά τηλεόρασης 46"-50" για χρήση ως PC-monitor, ταινίες, παιχνίδια, τηλεοπτικό...

Re: Απάντηση: Αγορά τηλεόρασης 46"-50" για χρήση ως PC-monitor, ταινίες, παιχνίδια, τ

Πάντως και εγώ στα 3 μέτρα είμαι, λέτε να μου βγούν τα μάτια με 50", σε SD?

Εμένα πάντως μετά από 8 μήνες τα μάτια μου είναι ακόμη στην θέση τους.... :flipout:

Re: Αγορά τηλεόρασης 46"-50" για χρήση ως PC-monitor, ταινίες, παιχνίδια, τηλεοπτικό.

Απο εναν (εμενα) που εχει ηδη 46" (46W4000) στα 2.8 μετρα και ψαχνει 50αρα για αγορα τι περιμενεις να ακουσεις?:D

Μολις συνδεσα στην τηλεοραση μου το PC για να δω ταινια σε HD εκλαιγα τα λεφτα που εδωσα , οι 46" γινανε με την μια 42" (με τις μαυρες μπαρες πανω κατω...)....:bigcry:

Δεν ειναι σε ολες τις ταινιες οι μαυρες μπαρες αλλα ναι σε αυτο που λες εχεις ενα δικιο... Αν και εξακολουθω να βλεπω την 52" ως τερατακι :P

Εφοσον ψαχνεις για 50αρα εχεις καταληξει καπου? Αν λαβεις υποψη και τις δικες μου "ιδιοοτροπιες" που αναφερω πιο πανω ποια θα ηταν η επιλογη σου?

Ειναι η 52W5500 η καλυτερη value for money επιλογη ή θα εχω προβλημα με αυτα που αναφερω πιο πανω?

Στα 2,90 μέτρα βλέπω σε 50άρα.
Μην πέσεις κάτω από τις 50". Θα το μετανοιώσεις.....

Τι τηλεοραση? Εισαι ικανοποιημενος απο το τηλεοπτικο σημα? Μη μου πεις καμμια πλασμα γιατι αυτο το ξεκοψαμε απο την αρχη λογω μονιτορ... :)

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Αγορά τηλεόρασης 46"-50" για χρήση ως PC-monitor, ταινίες, παιχνίδι

:offtopic: Πάγο έβαλες??? ....κλείνω....:offtopic:

Ερχεται ο κος διαχειριστής να δούμε ποδόσφαιρο σε 50άρα από τα 2,90 μέτρα..... :ernaehrung004:

Εnd :offtopic:

Απάντηση: Re: Αγορά τηλεόρασης 46"-50" για χρήση ως PC-monitor, ταινίες, παιχνίδια, τ

Απο εναν (εμενα) που εχει ηδη 46" (46W4000) στα 2.8 μετρα και ψαχνει 50αρα για αγορα τι περιμενεις να ακουσεις?:D

Μολις συνδεσα στην τηλεοραση μου το PC για να δω ταινια σε HD εκλαιγα τα λεφτα που εδωσα , οι 46" γινανε με την μια 42" (με τις μαυρες μπαρες πανω κατω...)....:bigcry:

Δεν κατάλαβα........ τα 42' με τα 46' τι διαφορά έχουν σε σχέση με τις μαύρες μπάρες....?

Re: Απάντηση: Re: Αγορά τηλεόρασης 46"-50" για χρήση ως PC-monitor, ταινίες, παιχνίδι

Δεν κατάλαβα........ τα 42' με τα 46' τι διαφορά έχουν σε σχέση με τις μαύρες μπάρες....?

46" + (μαυρες μπαρες πανω κατω απο ταινια) = 42" καθαρο μεγεθος

Πάντως και εγώ στα 3 μέτρα είμαι, λέτε να μου βγούν τα μάτια με 50", σε SD?

Με μια καλη κεραια η ακομη καλυτερα με κανα δορυφορικο δεκτη μια χαρα θα βλεπεις και στις 50" , αλλωστε οι περισσοτερες τηλεορασεις πλεον κανουν πολυ καλο upscaling...

46" + (μαυρες μπαρες πανω κατω απο ταινια) = 42" καθαρο μεγεθος

Με μια καλη κεραια η ακομη καλυτερα με κανα δορυφορικο δεκτη μια χαρα θα βλεπεις και στις 50" , αλλωστε οι περισσοτερες τηλεορασεις πλεον κανουν πολυ καλο upscaling...

Έχω τον pvr της nova, ο οποίος ψιλο-απαράδεκτος είναι, αλλά καλύτερος από απλή κεραία. Για να δούμε το Digea θα λέει τίποτα?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αγορά τηλεόρασης 46"-50" για χρήση ως PC-monitor, ταινίες

46" + (μαυρες μπαρες πανω κατω απο ταινια) = 42" καθαρο μεγεθος ...

Never crossed my mind :worshippy:

Re: Αγορά τηλεόρασης 46"-50" για χρήση ως PC-monitor, ταινίες, παιχνίδια, τηλεοπτικό.

Μετα απο αρκετο διαβασμα σε διαφορα νηματα ειμαι αναμεσα σε αυτες τις δυο που μου ειχε προτεινει ο Yperion απο την αρχη.

Καταρχας κλινω περισσοτερο προς τη Sony λογω καλυτερης τιμης και αποτι διαβασα την 100% απροβληματιστη λειτουργια της σε συνδεση με pc.

απλα αν γνωριζει καποιος θα ηθελα καποιες διευκρινισεις σε καποια συγκεκριμενα ζητηματα αναμεσα στις δυο.

1. Ποια εχει καλυτερη εικονα γενικα ή και των δυο η ποιοτητα ειναι εφαμιλλη? (το δικο μου ματι δεν ειναι αετισιο σαν το δικο σας και πιθανον μικροδιαφορες δε θα μπορεσω να τις εντοπισω ποτε)

2. Ποια εχει ευρυτερη γωνια θεασης?

3. Οι Samsung εχουν πιο εντονο προβλημα με τις αντανακλασεις?

4. Ποια αποδιδει καλυτερα τηλεοπτικο σημα σε αυτη τη διασταση των 52"? (Κυριως μ' ενδιαφερει τηλεοπτικο mpeg4 αφου η αγορα της θα γινει αφου ξεκινησει μεταδοση η Digea στην Αττικη και περιμενοντας καμμια καλυτερη τιμη προς το τελος του χρονου ή αρχες του νεου, αλλα βεβαια να βρεθει καποιος με αυτες τις δυο τηλεορασεις στην Κορινθο να ξερει... εξαιρετικα χλωμο το κοβω...)

5. Εσεις με βαση τα παραπανω ποια απο τις δυο θα επιλεγατε?

Last edited:

6. Εχετε καποια ισως καλυτερη προταση να κανετε περα απο αυτες τις δυο με παρομοιο κοστος για τη χρηση που με ενδιαφερει?

Ευχαριστω για αλλη μια φορα για τις απαντησεις σας γιατι δεν ειμαι σχετικος με το αθλημα και επειδη το ποσο ειναι σοβαρο, δε θα ηθελα να το μετανιωσω...

1. Ποια εχει καλυτερη εικονα γενικα ή και των δυο η ποιοτητα ειναι εφαμιλλη?

2. Ποια εχει ευρυτερη γωνια θεασης?

3. Οι Samsung εχουν πιο εντονο προβλημα με τις αντανακλασεις?

4. Ποια αποδιδει καλυτερα τηλεοπτικο σημα σε αυτη τη διασταση των 52"?

5. Εσεις με βαση τα παραπανω ποια απο τις δυο θα επιλεγατε?

1. Περιπου στο ιδιο επιπεδο ειναι η εικονα , οι Samsung εχουν λιγο πιο εντυπωσιακα χρωματα αλλα η Sony εχει πιο φυσικα

2/3. Περιπου ιδια γωνια θεασης αλλα περισσοτερες ανακλασεις η Samsung

4. Περιπου στα ιδια επιπεδα , ισως ελαφρως καλυτερη σε οξυτητα η Samsung

5. Oποια και να παρεις δεν θα χασεις , η Β750 εχει καλυτερο media player και παιζει και mkv , αν ομως την συνδεσεις με το PC οπως λες τοτε μπορεις να τα παιζεις και απο εκει...

Ευχαριστω για τις απαντησεις

Δεν θα δουλέψει. Το σύστημα αυτό απαιτεί μέσο απεικόνισης που να μπορεί όχι μόνο να ανανεώσει με 120Hz, αλλά να δέχεται και στην είσοδο του 120Hz. Όπως βλέπεις και η λίστα των συμβατών συσκευών που δίνει η nvidia, είναι εξαιρετικά περιορισμένη...

Να ρωτησω κατι ...

Αυτη το μονιτορ ,με τη καταλληλη καρτα γραφικων και γυαλια υποσχεται 3d απεικονιση.Στα παιχνιδια σιγουρα , στις ταινιες ισχυει αυτο ? 'Αν' ειχαμε ενα 3D blu ray disc και το παραπανω setup(pc με blu ray drive) θα βλεπαμε το 3d που ειδε καποιος στον κινηματογραφο ?

Επισης αν δεν ειχαμε αυτο το μονιτορ αλλα ειχαμε μια τηλεοραση 200 ΗΖ και το υπολοιπο setup ιδιο.Θα βλεπαμε 3d ταινιες η εστω θα παιζαμε 3D παιχνιδια? Τα 200 ΗΖ (η μηπως φθανουν και τα 100 ? ) ''λειτουργουν'' το ιδιο (η πιθανοτερα καλυτερα ) απο τα 120 ΗΖ του παραπανω μονιτορ η παιζουν αλλα ρολο ? :operator:

Για να εχεις 3d χρειαζεσαι ταυτοχρονη απεικονιση δυο πληροφοριων , μια για καθε ματι για να γινει αυτο θελεις μια αντιστοιχη πηγη και μια αντιστοιχη τηλεοραση και βεβαια το αναλογο υλικο θεασης...

Για να εχεις 3d χρειαζεσαι ταυτοχρονη απεικονιση δυο πληροφοριων , μια για καθε ματι για να γινει αυτο θελεις μια αντιστοιχη πηγη και μια αντιστοιχη τηλεοραση και βεβαια το αναλογο υλικο θεασης...

Ναι.Εχουμε την καταλληλη πηγη σε αυτη την περιπτωση ..το pc με την καταλληλη καρτα γραφικων και ενα blu ray drive .Και του καταλληλο μονιτορ.Δεν ξερω αν εκτος απο την 3d απεικονιση των παιχνιδιων , θα μπορουσαμε να ειχαμε και σωστη απεικονιση μιας 3d ταινιας , ας πουμε αυτης .Επισης δεν ξερω αν ολα αυτα θα τα ειχαμε με τον ιδιο παντα υπολογιστη αλλα με μια τηλεοραση που εχει πανω απο 120 ΗΖ ..πχ 200 ΗΖ
Δεν βιαζομαι για 3d ,ουτε ειμαι φανατικος gamer απλως θα ηθελα να μπω λιγο στο κλιμα.Επισης αν κρινει ο συντονιστης οτι πρεπει να μεταφερθουν αυτες οι ερωτησεις καπου αλλου ..
Ευχαριστω για την απαντηση.

Το 3d εχει πολυ μελλον ακομη , εδω ουτε το BR δεν εχει πιασει ακομη...ο περισσοτερος κοσμος δεν ξερει καν τι ειναι...

Ας μην μιλησουμε για την Ελλαδα που ουτε ψηφιακα καναλια χαμηλης αναλυσης δεν εχουμε ακομη...:D

Να ρωτησω κατι ...

Αυτη το μονιτορ ,με τη καταλληλη καρτα γραφικων και γυαλια υποσχεται 3d απεικονιση.Στα παιχνιδια σιγουρα , στις ταινιες ισχυει αυτο ? 'Αν' ειχαμε ενα 3D blu ray disc και το παραπανω setup(pc με blu ray drive) θα βλεπαμε το 3d που ειδε καποιος στον κινηματογραφο ?

Θεωρήτικα θα μπορούσε να γίνει. Από τη στιγμή όμως που το 3D BluRay δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα, δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε αν ενδεχομένως θα επιβληθεί ένα νέο, τύπου-HDCP κλείδωμα, που θα απαγορέψει την όποια συμβατότητα με αυτές τις υλοποιήσεις...

Επισης αν δεν ειχαμε αυτο το μονιτορ αλλα ειχαμε μια τηλεοραση 200 ΗΖ και το υπολοιπο setup ιδιο.Θα βλεπαμε 3d ταινιες η εστω θα παιζαμε 3D παιχνιδια? Τα 200 ΗΖ (η μηπως φθανουν και τα 100 ? ) ''λειτουργουν'' το ιδιο (η πιθανοτερα καλυτερα ) απο τα 120 ΗΖ του παραπανω μονιτορ η παιζουν αλλα ρολο ? :operator:

Οι σημερινές τηλεοράσεις 100/120 και 200/240Hz, από πλευράς πάνελ δεν θα είχαν κανένα πρόβλημα να δείξουν 3D, τους λείπει όμως το κύκλωμα ασύρματου συγχρονισμού με τα γυαλιά και η δυνατότητα για είσοδο 3D σήματος προς προβολή.