Αγορά τηλεόρασης 48"-50" για gaming

karnaoubas

New member
17 November 2012
7
Αθήνα
Καλησπέρα!!

Ενδιαφέρομαι για αγορά τηλεόρασης στις 48-50" για να συνδεθεί με PC για gaming και σειρές/ταινίες.
Η απόσταση θέασης είναι ~2,5μ. αλλά μπορεί στο εγγύς μέλλον να μειωθεί στα ~2,2μ λόγω μετακόμισης.
Το budget είναι στα ~ 800, οριακά 850.

Από τα ελάχιστα που γνωρίζω, σημαντικό είναι το input lag να είναι χαμηλό και προφανώς παίζει και το refresh rate πάντα ρόλο. Ομολογώ πως έχω μπερδευτεί με τον τρόπο που μετράει η κάθε εταιρεία το refresh rate και δεν ξέρω αν πρέπει να κοιτάω μόνο το πανελάτο rate, ενώ από την άλλη δεν ξέρω αν μια διαφορά για παράδειγμα των 100Hz θα είναι εμφανής όταν θα παίζω ένα FPS ή NBA.

Νομίζω ότι ούτως ή άλλως στα λεφτά που παίζω δεν έχει νόημα να σκέφτομαι για UltraHD αν και θεωρητικά τα games είναι ίσως τα μόνα που μπορούν να δώσουν τέτοιες αναλύσεις τη δεδομένη στιγμή. Οπότε μένω σε FullHD και αργότερα αν το επιτρέπουν τα οικονομικά πάω απευθείας σε μια 4Κ.

Στο ψάξιμο δεν είμαι πολύ καλός ομολογουμένως, από συμβουλές φίλων και διάφορα reviews στο net μάλλον έχω καταλήξει στην SONY KDL50W805C (50") η οποία στη Γερμανία που βρίσκομαι είναι στα 820. Link εδώ.

Σχόλια, παρατηρήσεις, συμβουλές, όλα εννοείται ευπρόσδεκτα.

Ευχαριστώ πολύ!!

Σε καλή σχετικά τιμή βρίσκεις την W805C. Αν θέλεις ακόμα χαμηλότερο lag όμως, καλύτερα να κοιτάξεις τις αντίστοιχες περσινές Sony, δηλαδή W8xxB. Εφόσον όμως δεν ασχολείσαι με online ανταγωνιστικά παιχνίδια, δεν θα έχεις πρόβλημα με το lag της W805C. Στα 100 Hz ο ρυθμός ανανέωσής της, όπως και στις αντίστοιχες περσινές Sony.

Μιχάλη ευχαριστώ πολύ για τη γρήγορη απάντηση.

Η τιμή ενδέχεται να πέσει κι άλλο, έχω έναν γνωστό που δουλεύει στο MediaMarkt και μου είπε ότι ενδέχεται να μειώσουν τις τιμές σε 2-3 εβδομάδες.

Online παίζω ένα FPS, αλλά δεν είναι τύπου Call of Duty να γίνεται της κακομοίρας και δεν έχω και βλέψεις για professional gaming :violent-smiley-030:

Στο άρθρο που μου έστειλες, λέει ότι γενικά έχει αρχίσει να παραχωρεί έδαφος η Sony στη Sammy όσων αφορά το response time, μήπως ξέρεις αν υπάρχει κάποιο μοντέλο της Samsung στα λεφτά αυτά με καλύτερες επιδόσεις; (EDIT: ή έστω να μου πεις που να ψάξω, μη γινόμαστε και τεμπέληδες)

Ευχαριστώ και πάλι!

Ο χρόνος απόκρισης δεν είναι το lag. Δεν πρέπει να σε ενδιαφέρει ιδιαίτερα αυτό για gaming. ;) Οι αντίστοιχες Samsung, σειράς 6 δηλαδή, έχουν ψηλότερο lag.

Μάλλον στην 805C καταλήγω, δυστυχώς την 805Β είναι λίγο δύσκολο να τη βρω σε κάποιο αξιόπιστο μαγαζί και δε θέλω να ρισκάρω από 2ο χέρι.

Θα έχω το νου μου και θα απαντήσω όταν την πάρω!

Thanks! :coool: