Aγορα τηλεορασης 4k περιμενοντας το ps4 pro

Re: Απάντηση: Re: Aγορα τηλεορασης 4k περιμενοντας το ps4 pro

Τα πινακάκια έχουν οριστεί από οφθαλμολογικές μελέτες και έρευνες. Δεν είναι βαλμένα από ένα τυχάρπαστο που στήθηκε στα 4 μέτρα να δει τις διαφορές στην εικόνα. Τα δε αποτελέσματα αφορούν ανθρώπους με διακριτική ευχέρεια 10/10. Τώρα, αν εσύ έχεις ειδικές ικανότητες όρασης και διακριτικής ικανότητας 20/10, δεν είναι οι πίνακες λάθος γενικώς.

δες αυτο που εγραψα παραπανω και θα καταλαβεις γιατι ο κοσμος το νομιζει...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Aγορα τηλεορασης 4k περιμενοντας το ps4 pro

δες αυτο που εγραψα παραπανω και θα καταλαβεις γιατι ο κοσμος το νομιζει...

Ναι, το διάβασα, αλλά, είναι μεγάλη κουβέντα και θα βγαίναμε τελείως οφ τόπικ. Ασφαλώς και έχεις δίκιο ωστόσο.

Απάντηση: Re: Aγορα τηλεορασης 4k περιμενοντας το ps4 pro

Τα πινακάκια έχουν οριστεί από οφθαλμολογικές μελέτες και έρευνες. Δεν είναι βαλμένα από ένα τυχάρπαστο που στήθηκε στα 4 μέτρα να δει τις διαφορές στην εικόνα. Τα δε αποτελέσματα αφορούν ανθρώπους με διακριτική ευχέρεια 10/10. Τώρα, αν εσύ έχεις ειδικές ικανότητες όρασης και διακριτικής ικανότητας 20/10, δεν είναι οι πίνακες λάθος γενικώς.

Τα πινακακια μιλανε για αναλυση/ευκρινεια.
O sat_guy ανεφερε: "...Οπότε αν το 4Κ εχει μεγαλύτερη πληροφορία χρώματος και φωτεινότητας μια χαρά θα φαίνεται η διαφορά ακόμα και από πιο μακρινές αποστάσεις. ..."

Βεβαια σε αλλο του ποστ εγραψε "Aυτα τα πινακακια ειναι της πλακας
πανε τσεκαρε και δες τι βλεπει το ματι σου και μην κοιτας τι σου επιβαλει ο καθε "πινακας"..."

Και αφου τα πινακακια σωστα ανεφερες οτι δεν ειναι τυχαια αλλα απο οφθαλμολογικες μελετες, το παραπανω ποστ ειναι λιγο ακυρο, μιας και μονο της πλακας δεν ειναι οσον αφορα το πότε το ματι βλεπει την εξτρα αναλυση αναλογως της αποστασης.

Last edited:
να ανοιξουμε ενα νεο thread SD vs HD vs 4K να το συζητήσουμε αν θελει καποιος
η αναλυση απο μονη της δεν αρκει για να πουμε για την ποιότητα εικόνας.

να ανοιξουμε ενα νεο thread SD vs HD vs 4K να το συζητήσουμε αν θελει καποιος
η αναλυση απο μονη της δεν αρκει για να πουμε για την ποιότητα εικόνας.

Μα δεν ειπε κανεις οτι η αναλυση απο μονη της ειναι ο μονος και καθοριστικος παραγοντας ποιοτητας της εικονας. Δεν λενε αυτο τα πινακακια. Τα πινακακια λενε απο ποια αποσταση το ματι θα μπορεσει να δει την παραπανω αναλυση σε σχεση με το καδρο/αποσταση. Αναφερονται μονο στην παραμετρο της αναλυσης εικονας.
Ουτε στο βαθος χρωματος, ουτε σε χρωματικα τριγωνα, contrast, ουτε στο Bitrate ενος βιντεο κλπ

Τα πινακακια μιλανε για αναλυση/ευκρινεια. ? Γιατι ο sat_guy ανεφερε: "...Οπότε αν το 4Κ εχει μεγαλύτερη πληροφορία χρώματος και φωτεινότητας μια χαρά θα φαίνεται η διαφορά ακόμα και από πιο μακρινές αποστάσεις. ..."

Βεβαια σε αλλο του ποστ εγραψε "Aυτα τα πινακακια ειναι της πλακας
πανε τσεκαρε και δες τι βλεπει το ματι σου και μην κοιτας τι σου επιβαλει ο καθε "πινακας"..."

Και αφου τα πινακακια σωστα ανεφερες οτι δεν ειναι τυχαια αλλα απο οφθαλμολογικες μελετες, το παραπανω ποστ ειναι λιγο ακυρο, μιας και μονο της πλακας δεν ειναι οσον αφορα το πότε το ματι βλεπει την εξτρα αναλυση αναλογως της αποστασης.

Το δεύτερο bold δεν το έχει γράψει το ίδιο μέλος...σταμάτα τα τσίπουρα Τριτιάτικα!!:flipout:

Οι πίνακες αφορούν ξεκάθαρα την ανάλυση και όχι οποιαδήποτε άλλη παράμετρο της εικόνας. Βέβαια, υπάρχει και το ενδεχόμενο αυθυποβολής αν κάποιος ισχυρίζεται πως οι εν λόγω πίνακες δεν ισχύουν, λαμβάνοντας ίσως υπόψιν διαφορετικά χαρακτηριστικά στην εικόνα. Τώρα, για την επιλογή τηλεόρασης, μάλλον θα ήταν προτιμότερη κάποια full HD στις 55". Για διαφορά εικόνας με το HDR ενεργοποιημένο, στην KU6000, ούτε λόγος.

μπλεχτήκαμε :)

Zητω συγνωμη sat_guy. Σκρολαρα και διαβασα γρηγορα τις σελιδες και μπερδεψα τα nikname.
Το δευτερο ποστ ηταν του anto_33.

Ευχαριστω και για την υποδειξη τον χατζηγεωργιου.

Να προσθεσω με την ευκαιρια πως οσον αφορα την αναλυση, δεν ειναι ευκολο να οδηγηθει καποιος ετσι απλα σε συμπερασματα. Γιατι αν βλεπει διαφορετικες tv, μπορει η μια να εχει περισσοτερη ή λιγοτερη οξυτητα στις ρυθμισεις της και αυτο να μπερδεψει τον θεατη κανοντας τον να καταληξει σε λαθος συμπερασματα.

sat guy, όταν ανέβεις στην Αθήνα σου χρωστάω μια μπύρα αφού κατόρθωσες το μαγουλομωρό να γράψει το πιο σύντομο ποστ του στην ιστορία του avclub!!! 3 σειρές...απίστευτο!!!:flipout::flipout:

Δεν άντεξε για πολύ!!!:flipout::flipout:

Ο κοτσος μου λεει αν θες παρε την εκθεσιακη αυριο αλλιως περιμενε 10 μερες για καινουρια. :rifle:

Ο κοτσος μου λεει αν θες παρε την εκθεσιακη αυριο αλλιως περιμενε 10 μερες για καινουρια. :rifle:

αφου στο site γραφει οτι ειναι διαθεσιμη για online παραγγελια... και διαθεσιμη για παραλαβη απο καταστημα...
εκτος και αν εννοεις οτι δεν εχει στο καταστημα που ειναι κοντα σου και σε βολευει.

Ελα μου ντε.Κανονικα εχει καταστημα εδω.

Για παραλαβη απο καταστημα δεν εννοει γενικα σε οποιοδηποτε καταστημα?Δε διευκρινιζει.

Ρε παιδιά να ρωτήσω, το γεγονός οτι είναι 50hz δεν παίζει (αρνητικό) ρόλο στην κίνηση; στα παιχνίδια πχ δεν κάνει σπασίματα ή αν δει κάποιος ταινίες με γρήγορες σκηνές; για να μην πω για μπάλα. Γτ τα 100hz απο οτι έχω καταλάβει τα έχουμε σαν υπέρ απαραίτητο για μια αξιοπρεπή τηλεόραση

Όχι "σπασίματα", "θολούρα" θα εμφανίζει. Οι κονσόλες στέλνουν, ούτως ή άλλως, μέχρι 60 fps στην τηλεόραση, ενώ οι περισσότερες ταινίες είναι γυρισμένες στα 24. Αν ενεργοποιηθεί το motion interpolation παρουσιάζεται soap opera effect.

Θέλω να πω αξίζει τελικά και μια τηλεόραση σαν την ku6400 πχ που έχει ενα σωρό πράγματα αλλα είναι 50hz; για ταινίες, μπάλα,gaming.

Θα αγορασω και εγω το Ps4 Pro σελιγο καιρο.Πιστευω πριν τα Χριστουγεννα.

Εχω την Samsung es8000 46" και θελω να αγορασω μια UHD στις 60 ιντσες κοντα,απο 50 εως 60.

Βρηκα αυτην εδω ,Θα κανει για το Ps4?

Το Thread καθαρίστηκε απο τα off-topic posts.

3 post του malakudi 2 του Γιάννης Σπύρου και ένα δικό μου διεγράφησαν καθώς ζητούσαν ουσιαστικά αυτή τη μεταφορά.

Οτι αφορούσε την KU6000 πήγε στο νήμα της

Η συζήτηση για την απόσταση θέασης σε FHD και 4Κ πήγε στο νήμα Full HD ή 4Κ

Καλή συνέχεια -bye-