Αγορα τηλεορασης 4k

paliovouna

New member
4 August 2014
7
Γεια σας.

Ψαχνω να αγορασω μια καινουρια τηλεοραση. Την θελω για σχετικα μικρο χωρο, θα καθομαι δηλαδη περιπου 1-1.5μ μακρια. Αρα αισθανομαι πως οτιδηποτε απο 48 ιντζες και πανω μου κανει.

Πιστευω οτι το εχω ψαξει αρκετα το θεμα και εχω μια καπως ολοκληρωμενη αποψη. Σιγουρα υπαρχουν αυτοι που υποστηριζουν οτι αντι για 4k θα βγω κερδισμενος με την αγορα μιας Full HD στα ιδια λεφτα η οποια θα ειναι αρκετα υψηλης ποιοτητας. Παρ'ολα αυτα, εχω διαβασει οτι προς τα τελη αυτης της χρονιας θα αρχισουν να βγαινουν 4k BluRay δισκοι καθως και τα αντιστοιχα players που θα τους παιζουν. Θελω να κρατησω μια κανουρια tv μερικα χρονακια, και ξερω οτι οταν ολοι θα μιλανε για 4k blurays θα μετανιωσω που δεν πηρα 4k τηλεοραση. Αρα για μενα Full HD ειναι εκτος.

Οσοι εχετε ασχοληθει με το θεμα γνωριζετε οτι μια αξιολογη uhdtv φθηνη δεν τη λες. Και αυτη τη στιγμη,λογω των καταστασεων(και λογω προηγουμενων αγορων:afro:) το οικονομικο ειναι ενα θεμα που με απασχολει (και πολλους αλλους πιστευω).

Εχω κοιταξει ολες τις διαθεσιμες στην Ελλαδα τηλεορασεις αυτου του ειδους και γερνω προς μια συγκεκριμενη, απο την Samsung, την UE48HU7500. Εχω διαβασει πολλα reviews για αυτη, και απ'ο,τι λενε, μετα απο λιγο πειραγμα εχει αρκετα καλη ποιοτητα εικονας καθως και black levels. Ειναι 48", με ενεργητικο 3D, και φυσικα υποστηριζει τα γνωστα HDMI 2.0 και HDCP 2.2. Επισης ειναι αναβαθμισιμη(hardware παντα, το λογισμικο αναβαθμιζεται σε ολες) πραγμα που τη καθιστα ακομη πιο "future-proof". Αυτη τη στιγμη τη βρισκει κανεις γυρω στα 1100-1200 .

Τωρα βεβαια υπαρχουν και αλλες, και για αυτο θελω εσας να μου προτεινετε. Θα την χρησιμοποιω κυριως για ταινιες(αποκλειστικα BluRay), για αυτο και μεγαλο ρολο παιζουν η αντιθεση, δηλ. ποσο καλα χειριζεται τα μαυρα, η ακριβεια των χρωματων, η αισθηση των κινουμενων στην οθονη αντικειμενων και γενικα η ποιοτητα της εικονας. HDMI 2.0 και hdcp 2.2 τα θεωρω απαραιτητα, γιατι οταν οι νεες ταινιες σε bluray και 4k αρχισουν να βγαινουν, χωρις αυτα δυστυχως θα μεινω στην απεξω. Συν οτι 4k/60p θα ηταν ωραιο για δυο τρια παιχνιδακια που παιζω στο pc(καινουρια δεν τα λες αλλα τα θεωρω κορυφη, πχ την τριλογια Mass Effect). Ο ηχος δεν με ενδιαφερει καθολου καθως εχω ηδη ενα 5.1 surround συστημα.

Παρατηρησα και μια καινουρια τηλεοραση, Samsung παλι, την UE48JU7000. Παραξενο αλλα δεν μπορεσα να βρω reviews για αυτην, ισως επειδη ειναι νεο μοντελο ακομα. Αυτη κοστιζει γυρω στα 1600 και με ενοχλει καπως. Αν φυσικα αποδειχθει καλυτερη απο αυτη που εχω στο ματι, ισως περιμενω λιγο καιρο (να κατεβει η τιμη, να γεμισει λιγο η τσεπη) και την παρω αργοτερα.

Τωρα φυσικα θα ερθουν Ελλαδα και οι 4k OLED της LG. Εννοειται ειναι οι καλυτερες τηλεορασεις στον κοσμο αυτη τη στιγμη αλλα δεκα χιλιαρικα για τηλεοραση, και να κανεις το σκ*το σου παξιμαδι, δεν τα δινεις.

Θα ηταν καλο να παρω την tv τωρα για καλοκαιρι, κατι νυχτες που θα ξεμενω σπιτι να περναω καλα τουλαχιστον. Αλλα εσεις τι λετε? Συμφερει να παρω αυτη που ανεφερα πιο πανω η καποια αλλη? Η να περιμενω καιρο ακομη? Η μηπως να περιμενω μεχρι να βγουν κι αλλες oled(η μηπως να παρω μια στα 80 μου που θα χουν βγει κι αλλες καλυτερες?:cool4:)

Σας ευχαριστω εκ των προτερων.[h=1][/h][h=1][/h]

Αφού όπως λες είσαι αποφασισμένος για 4Κ , καλό θα ήταν αν μπορείς να περιμένεις τις εξελίξεις μέχρι τέλος του χρόνου. Τα 4Κ bluray λένε ότι θα βγουν έως τέλος του χρόνου, αλλά θα βγουν και αν ναι θα πάρεις από τη πρώτη φουρνιά , με ότι αυτό συνεπάγεται; Επίσης δισκάκια 4Κ πότε θα βγουν; Είναι θολό το τοπίο ακόμα σε αρκετούς τομείς στο 4Κ.
Επίσης για 1μ με 1,5μ πιστεύω ότι και οι 48 ίντσες είναι όριο, ακόμα και για 4Κ. Είμαι φαν των πολλών ιντσών αλλά για αυτή την απόσταση το πολύ που θα πήγαινα είναι 46 ίντσες . Εσύ όμως ξέρεις.....

Πάρε μια 48H6400 με 640-650 ευρώ και όταν σε 2-3 χρόνια πέσουν οι τιμές των UHD και οριστικοποιηθούν τα στάνταρ δίνεις και τα υπόλοιπα 1000 που θα σου έχουν μείνει και την αλλάζεις.

Στην τεχνολογία future proof δεν υπάρχει.

@Leonid Δεν νομιζω οτι χρειαζεται διαφορετικο ειδος δισκου για ταινιες σε 4k. Αυτο που αλλαζει ειναι η αναλυση, και φυσικα το μεγεθος. Αλλα δισκακια BDXL των 128gb ηδη υπαρχουν. Ε τι στο καλο, 4k ναι αλλα ποσο πιο μεγαλο να ειναι το μεγεθος? Η διαφορα 4k απο full hd φαινεται στις μεγαλες οθονες η αν καθεσαι αρκετα κοντα σε μια π.χ. 48αρα. Πιστευω στο 1.5 μετρο η διαφορα θα ειναι ορατη.

@Yperion Στην τεχνολογια οντως δεν υπαρχει future proof. Παντα θα υπαρχει κατι καλυτερο "just around the corner" οπως λενε οι αγγλοφωνοι. Αλλα δεν γινεται να περιμενεις ολη σου τη ζωη για αυτο. Γιατι παντα, ο,τι και να παρεις, συντομα θα βγει κατι καλυτερο. Το θεμα ειναι να κανεις ο,τι μπορεις για να συμβαδιζεις με τις νεες τεχνολογιες.