Αγορά τηλεόρασης 50-55'' μέχρι 1200

DukeM

Established Member
23 November 2008
139
Χανιά
Καλησπέρα,
μετά από 5 χρόνια με την Samsung C640 ήρθε η ώρα να την αλλάξω. Οι απορίες αρκετές και παρόλο που έχω διαβάσει αρκετά reviews και νήματα εδώ δεν έχουν ξεκαθαριστεί εντελώς γιαυτό ζητώ την βοήθειά σας.

Ξεκινώντας από τα βασικά το μπάτζετ είναι γύρω στα 1000-1200 και η απόσταση θέασης 2,5 μέτρα. Η χρήση είναι πολλές ταινίες, πολύ μπάλα (ποδόσφαιρο-μπάσκετ) από ΟΤΕ και πολύ PS4 gaming (online παίζω ελάχιστα και όχι FPS οπότε το lag δεν είναι υψίστης σημασίας -χωρίς να είναι αδιάφορο βέβαια-). Τηλεοπτικό από ΟΤΕ.

Τα ερωτήματα έχουν να κάνουν αρχικά με 4Κ ή όχι. Ετεινα περισσότερο σε full HD αλλά μιας και θα βγεί οσονούπω και το PS4K και σίγουρα θα αρχίσει σε 1-2 χρόνια να γεμίζει η αγορά με 4Κ υλικό, κλίνω περισσότερο εν τέλη σε 4Κ ανάλυση. Βασική όμως προτεραιότητα παραμένει η ποιότητα εικόνας και του πανελ και κυρίως της ταχύτητάς του. Γιατί η υπάρχουσα τηλεόραση κάνει πολλά "σκαλώματα" σε γρήγορες σκηνές ή πχ στα γρήγορα γράμματα ή στην μπάλα θολώνει ακόμη και με τα βοηθήματα της στο φουλ.
To smart κομμάτι με ενδιαφέρει, δεν θα είναι κριτήριο επιλογής βέβαια μιας και τις βασικές λειτουργίες (σύνδεση με mobile συσκευές κτλπ) τις καλύπτουν θεωρώ όλες σε αυτή την κατηγορία τιμής όπως επίσης και ο ενσωματωμένος media player. Η τωρινή tv παίζει τα πάντα, όλα τα φορμα ήχου. Το θέμα βέβαια είναι ότι τόσο καιρό εχω βολευτεί με τον ενσωματωμένο Player και δεν έχω ψάξει μήπως κάποιος εξωτερικός έχει καλύτερη απόδοση στις ταινίες; Αξίζει δηλαδή η εξτρα αγορά ξεχωριστού player για ταινίες ή οι τωρινές τηλεοράσεις κάνουν την ίδια καλή δουλειά;

Περιμένω προτάσεις παρακαλώ γιατί αυτή την στιγμή είμαι αρκετά μπερδεμένος (όπως πιστεύω και πολύ κόσμος με τόσα δεκάδες μοντέλα που κυκλοφορούν). Οι περσινές 4Κ της Samsung, JUXXXX ήταν 50Hz. Οι φετινές KU;

Aυτά είναι λίγα μοντέλα που μου έχουν τραβήξει το ενδιαφέρον, χωρίς να ξέρω τα χαρακτηριστικά τους εις βάθος και αν αξίζουν τα χρήματά τους. Από LG πραγματικά δεν έχω ιδέα ποια θεωρείται καλή.
Samsung 55KU6400
Samsung 49KS7000
Sony 55X85005C

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την βοήθεια :)

παντως και να θες να παρεις απλη full hd δεν θα βρεις ευκολα. σχεδόν όλα τα νεα μοντελα του 2016 εκτος από τα φτηνα ηταν 4Κ. Φανταζομαι του χρονου θα εχουν σχεδόν εξαφανιστεί από την αγορα.
στα 1250 ευρω μπορεις να πας από 49 ως και 60 ιντσες ανετα και οριακα 65 αν και εκει εχεις μονο 1-2 μοντελα να διαλέξεις. αν βλέπεις ταινιες οι πολλες ιντσες σου δινουν μια κινηματογραφικη αισθηση που εγω την προτιμω.

Ευχαριστώ για την απάντηση. Ναι το βλέπω ότι full HD στην ουσία πάμε....πέρυσι! Πάνω από 55'' δεν θέλω να πάω και για άλλους λόγους, με τον κυριότερο να είναι το μικρό παιδί που έχω, αν και συμφωνώ εννοείται απόλυτα στην αίσθηση του μεγέθους που λες. Γιαυτό έχω και στο μυαλό μου πιο πολύ σε 50αρα και προτζέκτορα αργότερα.

Εσύ ποιά μοντέλα μου προτείνεις; Αυτά που έγραψα εγώ είναι 2-3 ενδεικτικά που είδα σε μεγάλες αλυσίδες, δυστυχώς δεν έχω τον χρόνο πλέον να ψάξω εις βάθος όσο θα ήθελα, έχουμε και γάμο σε λίγο καιρό :)

δεν εχω δει πολλα μοντελα η να εχω κανει ερευνα για να σου πω τι να παρεις. αλλοι εδώ ξερουν πολλα περισσοτερα αν κοιτάξεις στις άλλες συζητήσεις... οντως χανεσαι γιατι κάθε εταιρια εχει παρα πολλα μοντελα. το μονο που κανω εγω είναι να διαβαζω διαφορα reviews και να εχω ριξει μια ματια σε ένα μεγαλο κωτσοβολο.
σε κατάστημα να πας ολες οι τηλεοράσεις μου μοιαζουν ιδιες όταν κοιταω στην ιδια κατηγορια και ιδια τεχνολογια.
η σειρα 7,8,9 της Samsung ξεχωριζει παντως σε χρωμα και μαυρο. αλλα τοσα λεφτα δεν ξερω αν αξιζει. γιατι να παρω μια 49 ιντσων όταν μπορω με τα ιδια λεφτα να παω στις 55 ?
για τις sony ηθελα και γω πολύ να παρω γιατι σαν εταιρια την παω, αλλα εχω διαβασει ότι το android τους είναι λιγο αργο και σαν smart tv δεν θεωρείται και το καλυτερο προιον.
για τα λεφτα που εχεις εγω θα επαιρνα ku6400 και δε θα πηγαινα σε 49 ιντσες.

Και εγώ για αυτή την διαφορά τιμής δεν είμαι σίγουρος αν αξίζει και δεν εχω βγάλει συμπέρασμα παρόλο που έχω διαβάσει σελίδες και σελίδες εδώ στο φορουμ. Το σμαρτ πχ της Σονυ και λίγο πιο αργό να είναι δεν με ενοχλεί, το mirroring που θέλω το κάνουν όλες, apps youtube κτλπ δεν χρησιμοποιώ ιδιαίτερα στην τηλεόραση.

Ευχαριστώ για την άποψή σου πάντως, θα λειφθεί σοβαρά υπόψιν!

Καμιά άλλη βοήθεια παίδες;;

Καλημερα. Σου προτεινω την Sony KD-55X8505C. 1200ευρω περιπου αλλα με την γνωστη ποιοτητα sony.. Φυσικα χρωματα, εντονη αντιθεση, πολυ καλη κινηση, triluminos για ευρεια γκαμα χρωματων. Προσωπικη μου αποψη μακρια απο samsung σε απλες σειρες δηλαδη απο 6000 και κατω... Χαλια εικονα ιδιαιτερα στο τηλεοπτικο σημα. Αν σου φαινονται πολλα τα χρηματα πηγαινε για την sony που αναφερεις επισης καλη. Απο lg μονο oled θα επαιρνα που ειναι οι πιο προηγμενη τεχνολογια

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Καλημερα. Σου προτεινω την Sony KD-55X8505C. 1200ευρω περιπου αλλα με την γνωστη ποιοτητα sony.. Va panel, φυσικα χρωματα, εντονη αντιθεση, πολυ καλη κινηση, triluminos για ευρεια γκαμα χρωματων. Προσωπικη μου αποψη μακρια απο samsung σε απλες σειρες δηλαδη απο 6000 και κατω... Χαλια εικονα ιδιαιτερα στο τηλεοπτικο σημα. Αν σου φαινονται πολλα τα χρηματα πηγαινε για την sony που αναφερεις επισης καλη. Απο lg μονο oled θα επαιρνα που ειναι οι πιο προηγμενη τεχνολογια..

Καλημερα. Σου προτεινω την Sony KD-55X8505C. 1200ευρω περιπου αλλα με την γνωστη ποιοτητα sony.. Va panel, φυσικα χρωματα, εντονη αντιθεση, πολυ καλη κινηση, triluminos για ευρεια γκαμα χρωματων. Προσωπικη μου αποψη μακρια απο samsung σε απλες σειρες δηλαδη απο 6000 και κατω... Χαλια εικονα ιδιαιτερα στο τηλεοπτικο σημα. Αν σου φαινονται πολλα τα χρηματα πηγαινε για την sony που αναφερεις επισης καλη. Απο lg μονο oled θα επαιρνα που ειναι η πιο προηγμενη τεχνολογια.

[/COLOR]Καλημερα. Σου προτεινω την Sony KD-55X8505C. 1200ευρω περιπου αλλα με την γνωστη ποιοτητα sony.. Va panel, φυσικα χρωματα, εντονη αντιθεση, πολυ καλη κινηση, triluminos για ευρεια γκαμα χρωματων. Προσωπικη μου αποψη μακρια απο samsung σε απλες σειρες δηλαδη απο 6000 και κατω... Χαλια εικονα ιδιαιτερα στο τηλεοπτικο σημα. Αν σου φαινονται πολλα τα χρηματα πηγαινε για την sony που αναφερεις επισης καλη. Απο lg μονο oled θα επαιρνα που ειναι η πιο προηγμενη τεχνολογια.

Καλημερα. Σου προτεινω την Sony KD-55X8505C. 1200ευρω περιπου αλλα με την γνωστη ποιοτητα sony.. Φυσικα χρωματα, εντονη αντιθεση, πολυ καλη κινηση, triluminos για ευρεια γκαμα χρωματων. Προσωπικη μου αποψη μακρια απο samsung σε απλες σειρες δηλαδη απο 6000 και κατω... Χαλια εικονα ιδιαιτερα στο τηλεοπτικο σημα. Αν σου φαινονται πολλα τα χρηματα πηγαινε για την sony που αναφερεις επισης καλη. Απο lg μονο oled θα επαιρνα που ειναι οι πιο προηγμενη τεχνολογια

εχω διαβασει πολυ καλα λογια για την εικονα της 8χχ που ειναι χωρις UHD και ειναι στα υποψιν, δε ξερω αν την ξερεις αλλα διαβαζω και απο εδω μεσα απο καποιον που την εχει οτι εχει πολυ στενη γωνια θεασης. επειδη ερχομαι απο πλασμα καταλαβαινεις οτι αυτο θα μου κακοφανει και το ψαχνω παραπανω.
εσυ εχεις ασχοληθει με αυτη την σειρα της sony?

Να σου πω εγώ τη γνώμη μου μιας και έχω Sony σειρά 8ΧΧ εδώ και 10 μήνες: ποιότητα κατασκευής, εικόνα, ευκολίες, smart κομμάτι, από τις κορυφαίες της αγοράς και πιστεύω θα μείνεις απόλυτα ικανοποιημένος. Κάνεις καλά και προβληματίζεσαι για τη γωνία θέασης γιατί όντως υπάρχει θέμα. Αν γενικά βλέπεις από πλάγια θέση θα σε συμβούλευα να δεις από κοντά ένα VA panel πρώτου προχωρήσεις σε αγορά.

Στάλθηκε από το ONEPLUS A3003 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Να σου πω εγώ τη γνώμη μου μιας και έχω Sony σειρά 8ΧΧ εδώ και 10 μήνες: ποιότητα κατασκευής, εικόνα, ευκολίες, smart κομμάτι, από τις κορυφαίες της αγοράς και πιστεύω θα μείνεις απόλυτα ικανοποιημένος. Κάνεις καλά και προβληματίζεσαι για τη γωνία θέασης γιατί όντως υπάρχει θέμα. Αν γενικά βλέπεις από πλάγια θέση θα σε συμβούλευα να δεις από κοντά ένα VA panel πρώτου προχωρήσεις σε αγορά.

ναι μετα αναγκαστηκά πας η σε lg ή πέφτεις στις 55 ιντσες και πας για πιο καλο va panel, για να μη ξεφυγει το κοστος.
παντως εγω θα ειμαι με μεγαλο τριθεσιο καναπε, 3.5 μετρα απόσταση απο 65 ιντσων οθόνη. νομίζω δε ξεφεύγω πολύ σε γωνίες θέασης.

Αν ο καναπές σου είναι απέναντι, παράλληλα με την tv, ναι δεν θα αντιμετωπίσεις κανένα πρόβλημα. Αν και δεν είμαι απόλυτα σίγουρος, νομίζω ότι δεν ισχύει αυτό που λες για καλό ή κακό VA panel. Οι κακές γωνίες θέασης είναι εγγενής αδυναμία της τεχνολογίας κατασκευής των va panels και το αντιμετωπίζουν όλες οι tv

Από LG μόνο oled, μη πας σε ips γιατί θα απογοητευτείς, ειδικά αν τώρα έχεις πλάσμα.

Αν ο καναπές σου είναι απέναντι, παράλληλα με την tv, ναι δεν θα αντιμετωπίσεις κανένα πρόβλημα. Αν και δεν είμαι απόλυτα σίγουρος, νομίζω ότι δεν ισχύει αυτό που λες για καλό ή κακό VA panel. Οι κακές γωνίες θέασης είναι εγγενής αδυναμία της τεχνολογίας κατασκευής των va panels και το αντιμετωπίζουν όλες οι tv

Από LG μόνο oled, μη πας σε ips γιατί θα απογοητευτείς, ειδικά αν τώρα έχεις πλάσμα.

μπορει να εχεις και δικιο απλα η σειρα 7000 της samsung μου φανηκε να εχει καλυτερες γωνίες...
ελεγα να παω για την ku6000 αλλα με χάλασε που ένας έγραψε ότι ειναι πολύ μέτρια σε τηλεοπτικό (οκ εχω νοβα αλλα και παλι θα δω και τα βασικα καναλια) και ο φιλος πιο πανω που ειδε χειρότερη εικόνα από μια lg σε ταινιες...
επισης η sony εχει 3d. ποτε δεν εχω δει 3d σε τηλεοραση μπορει να το κανω μια δυο φορες και μετα να το βαρεθω αλλα θελω να δω ετσι λιγο για τον χαβαλε :)

Η αλήθεια είναι πως τις σκέφτομαι τις Σονυ κυρίως γιατί ακούω πολύ καλά σχόλια στον τομέα των αθλητικών και των videogames. Το τηλεοπτικό είναι το τελευταίο που με απασχολεί σαν προτεραιότητα, πιο πολύ θέλω ταινίες, αθλητικά και παιχνίδια.

Και επειδή οι OLED είναι ακριβές ακόμη σκέφτομαι τις περσινές τηλεοράσεις 1080p, πχ Sony 8XX σειρά που παίζουν στα 800-900 για 55αρες μέχρι την αγορά OLED σε 2-3 χρόνια. Δεν ξέρω αν είναι καλή σκέψη βέβαια γιατί και η σειρά 7000 της Σαμσουνγκ είναι πολύ δυνατή.

Θα ήθελα και απόψεις από τα πιο έμπειρα μέλη του φορουμ αν σας είναι εύκολο παιδιά, ευχαριστώ.

Η αλήθεια είναι πως τις σκέφτομαι τις Σονυ κυρίως γιατί ακούω πολύ καλά σχόλια στον τομέα των αθλητικών και των videogames. Το τηλεοπτικό είναι το τελευταίο που με απασχολεί σαν προτεραιότητα, πιο πολύ θέλω ταινίες, αθλητικά και παιχνίδια.

Και επειδή οι OLED είναι ακριβές ακόμη σκέφτομαι τις περσινές τηλεοράσεις 1080p, πχ Sony 8XX σειρά που παίζουν στα 800-900 για 55αρες μέχρι την αγορά OLED σε 2-3 χρόνια. Δεν ξέρω αν είναι καλή σκέψη βέβαια γιατί και η σειρά 7000 της Σαμσουνγκ είναι πολύ δυνατή.

Θα ήθελα και απόψεις από τα πιο έμπειρα μέλη του φορουμ αν σας είναι εύκολο παιδιά, ευχαριστώ.

το ιδιο εκανα και εγω...αγορασα 55w808c ενω ημουν ετοιμος για oled 910v..την πηρα στα 900 ευρω...με σκεπτικο να αγορασω μια 4k oled hdr οταν θα υπαρχει και το αναλογο υλικο...πρωην κατοχος es7000 samsung σε 55 ιντσες που ημουν απολυτα ευχαριστημενος....μπορω να πω οτι εκανα πολυ καλη επιλογη..μηδεν clouding banding (επεσα σε καλο κομματι) αριστη αντιθεση μαυρο χρωματα ...ισως ηθελα ενα κλικ περισσοτερα δυναμικα..αν και με σωστες ρυθμισεις θα το φερεις εκει που θελεις..μετριες γωνιες θεασης εως κακο...το τηλεοπτικο εαν υπαρχει σχετικα καλο υλικο ειναι αριστο εαν δεν ειναι πολυ καλο ειναι απλα οκ...το λειτουργικο που εχει δεν με ενοχλησε ενω με την εφαρμογη kodi κανεις παπαδες..την προτεινω ανεπιφυλακτα..

Γιατί να μην προτιμήσει κάποιος όμως την W8505C που την βρίσκει 90 κάτω και είναι και 4Κ; Τι παραπάνω προσφέρει η 808c;

Επίσης η τελευταία έχει σημαντικές διαφορές με την 807C που είναι στα 750 περίπου;

Γιατί να μην προτιμήσει κάποιος όμως την W8505C που την βρίσκει 90 κάτω και είναι και 4Κ; Τι παραπάνω προσφέρει η 808c;

Επίσης η τελευταία έχει σημαντικές διαφορές με την 807C που είναι στα 750 περίπου;

την συγκεκριμενη δεν την εχω δοκιμασει..(οχι να την δω σε μαγαζι)..για το υλικο που βλεπω..την κονσολα και το τηλεοπτικο προτιμησα μια πιο ασφαλη επιλογη..η 807 ειναι με ασημι πλαισιο και την ειδα την τιμη ...υποψιαζομαι βιτρινα???επιστροφη??

Καλημερα φιλε. Ειναι va panel αυτη που σου προτεινω και ως γνωστο εχουν χαμηλη γωνια θεασης. Αν θες καλες γωνιες θεασης πας σε ips πανελ αλλα χανουν στην αποδοση μαυρου...
εχω διαβασει πολυ καλα λογια για την εικονα της 8χχ που ειναι χωρις UHD και ειναι στα υποψιν, δε ξερω αν την ξερεις αλλα διαβαζω και απο εδω μεσα απο καποιον που την εχει οτι εχει πολυ στενη γωνια θεασης. επειδη ερχομαι απο πλασμα καταλαβαινεις οτι αυτο θα μου κακοφανει και το ψαχνω παραπανω.
εσυ εχεις ασχοληθει με αυτη την σειρα της sony?

την συγκεκριμενη δεν την εχω δοκιμασει..(οχι να την δω σε μαγαζι)..για το υλικο που βλεπω..την κονσολα και το τηλεοπτικο προτιμησα μια πιο ασφαλη επιλογη..η 807 ειναι με ασημι πλαισιο και την ειδα την τιμη ...υποψιαζομαι βιτρινα???επιστροφη??

Άρα η μόνη διαφορά με την 808 είναι στο χρώμα;;
Ναι μπορεί να είναι γτ μόνο ένα κατάστημα την έχει τόσο φτηνή.

Και όταν λέτε για στενή γωνία θέασης, για πόσες μοίρες μιλάμε; δλδ σε ένα τριθεσιο καναπέ τα δύο άτομα στις άκρες θα βλέπουν αλοιωμενα χρώματα και αντίθεση;

Άρα η μόνη διαφορά με την 808 είναι στο χρώμα;;
Ναι μπορεί να είναι γτ μόνο ένα κατάστημα την έχει τόσο φτηνή.

Και όταν λέτε για στενή γωνία θέασης, για πόσες μοίρες μιλάμε; δλδ σε ένα τριθεσιο καναπέ τα δύο άτομα στις άκρες θα βλέπουν αλοιωμενα χρώματα και αντίθεση;

μονο το χρωμα στο πλαισιο η διαφορα..ειναι ασημι.οντως εχει μικρη γωνια θεασης.. σε αξονα εντος περιπου 30 μοιρων απο το κεντρο δεν εχεις προβλημα..απο εκει καταλαβαινεις καποια απωλεια...κλασικο va panel

Παιδιά καλησπέρα, μετά από τρεχάματα, γάμους, ιστορίες, ακόμη δεν έχω πάρει την τηλεόραση. Εχω κατασταλάξει όμως σε δυο μοντέλα: KS7000 και B6 (55αρες) μιας και η τελευταία έχει προσφορά αυτές τις μέρες στα 2000, δηλαδή μια διαφορά 400 μεταξύ τους. Δυο πράγματα με απασχολούν, ένα η απόδοση της OLED στο console gaming γιατί στο ένα σαιτ (rtings) διαβάζω για 38-52 ms σε άλλο ακόμη περισσότερα αν μπει το HDR. ΟΚ fps δεν παίζω στις κονσόλες, αλλά οτιδήποτε πάνω από 45-50ms κάνει μπαμ στο gameplay. Εχουμε απόψεις από την B6 ή άλλη αντίστοιχη OLED;

Δεύτερον, γενικότερη απορία για όλες τις 4Κ. Τηλεοπτικό από OTE TV HD (cinema/sport) κυρίως, αλλά και SD, θα φαίνεται χειρότερο από ότι μια πολύ καλή FHD TV;;