ΑΓΟΡΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ 50"-55"

Centrum

New member
2 February 2007
50
Καλημέρα παιδιά,
Αν και έχω γραφτεί στο club εδώ και αρκετό καιρό είναι η πρώτη φορά που γράφω. Μέχρι τώρα απλά διάβαζα και αντλούσα στοιχεία από την εμπειρία σας.
Πήρα την απόφαση να αντικαταστήσω την παλιά μου CRT SONY 36FQ60 με μια καινούργια μεγαλύτερη. Η θέαση θα γίνεται από 4-4,5 μέτρα το ελάχιστο έως 7 μέτρα το μέγιστο.
Επίσης η χρήση θα μοιράζεται 70% τηλεοπτικό σήμα, 20% DVD/BLURAY, 10% PS3. Γενικά η τηλεόραση παίζει κατά μέσο όρο 6-8 ώρες την ημέρα.
Θα εκτιμούσα τις προτάσεις σας, λαμβάνοντας υπόψη ότι διαθέτω max 3,000 .

Φιλικά

Μάνος

Καλημέρα Μάνο.

Νομίζω πως οι 50άρες θα σε καλύπτουν μόνο από την ελάχιστη απόσταση των 4-4.5 μέτρων. Η Samsung 55Α956 δείχνει η καλύτερη επιλογή από LCD και η LG 60PG7000 η καλύτερη από πλάσμα.

Ρίξε μια ματιά και εδώ, αν δεν το έχεις κάνει ήδη:

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=32697

LG 60PG7000 :grandpa:.
Τη βρίσκεις σε τιμή κάτω των 2500
Νομίζω η καλύτερη επιλογή στα χρήματα αυτά.

Η LG plasma απ' ότι βλέπω έχει 700W κατανάλωση, τα οποία είναι υπερβολικά.
Για την Samsung θα ήθελα να ρωτήσω στο τηλεοπτικό σήμα είναι ΟΚ? γιατί την έχω δεί μόνο σε demo με BluRay. Επίσης επειδή δεν κατάλαβα καλά έχει DVB-T tuner που παίζει και mpeg2 & mpeg4?
Επίσης για Sony στις 52" υπάρχει η 52Ζ4500 (2600 ) και η 52W4500 (2100 ), έχει κάποιος άποψη για αυτά τα μοντέλα?

Ευχαριστώ προκαταβολικά.

Μάνος

Οι Sony και οι δυο ειναι πολυ καλες , ειδικα βεβαια η Z4500 που εχει θεωρητικα την καλυτερη κινηση που υπαρχει σε τηλεοραση LCD.

Παντως και η 956 θεωρω οτι ειναι απο τις κορυφαιες τηλεορασεις της αγορας αυτη τη στιγμη.

Η pionner KURO στις 50" κάνει γύρω στα 2900, θεωρείτε ότι δεν με καλύπτει?
Γενικά είμαι πολύ μπερδεμένος (όπως και πολύς κόσμος) σχετικά με τις LCD vs PLASMA.
Βασικά η προτεραιότητά μου είναι το τηλεοπτικό σήμα και βέβαια τα υπόλοιπα, αλλά επίσης βασικό είναι και το future proof.

Μάνος

Είσαι στην ίδια θέση με εμενα, και εγώ είμαι στα 5.5 μετρα και σωστά προβληματίζεσαι σαν και εμενα. Η καλύτερη επιλογή είναι σίγουρα η Pioneer LX6090 αλλα είναι πολλά τα λεφτά. Αν πας στην LX5090 είναι μικρή για την απόσταση, οποτε μένουν η 60PG7000 και η 55Α956.

Εσενα δεν πρεπει να σε νοιαζει αν θα παρεις LCD η πλασμα αλλα να παρεις την καλυτερη δυνατη τηλεοραση στα λεφτα που δινεις. Η Pioneer LX509 ειναι καλυτερη απο την 55Α956 αλλα η δευτερη ειναι και 5" μεγαλυτερη. Η 60PG7000 ειναι χειροτερη απο τις δυο παραπανω αλλα ειναι και η μεγαλυτερη σαν διασταση.

Γενικα επειδη σου χρειαζονται μπολικες ιντσες επειδη ειναι πολυ μεγαλη η αποσταση θεασης νομιζω οτι ο καλυτερος συνδυασμος μεγεθους και ποιοτητας εικονας ειναι η 55Α956 και εχει και το θετικο της πολυ χαμηλης καταναλωσης ρευματος για να μην πληρωνεις και τα μαλιοκεφαλα σου καθε διμηνο στην ΔΕΗ.

Καμία σχέση η αναγραφόμενη με την πραγματική κατανάλωση. 530W με τις εργοστασιακές ρυθμίσεις και 320W μετά από calibration:

http://www.hdtvtest.co.uk/news/lg-60pg7000-20081019133.htm

Για την Samsung θα ήθελα να ρωτήσω στο τηλεοπτικό σήμα είναι ΟΚ? γιατί την έχω δεί μόνο σε demo με BluRay. Επίσης επειδή δεν κατάλαβα καλά έχει DVB-T tuner που παίζει και mpeg2 & mpeg4?

Ναι έχει τον δέκτη και για mpeg4. Δεν έχω αναλυτική άποψη ακόμα για το τηλεοπτικό σήμα (φίλος περιμένει την 46άρα και θα γράψω εντυπώσεις όταν την παραλάβει), αλλά νομίζω πως θα κυμαίνεται σε τουλάχιστον ικανοποιητικό επίπεδο. Άλλωστε η απόσταση σου είναι αρκετά μεγάλη για να συγχωρεί τις όποιες ατέλειες του σήματος.

Η pionner KURO στις 50" κάνει γύρω στα 2900, θεωρείτε ότι δεν με καλύπτει?
Γενικά είμαι πολύ μπερδεμένος (όπως και πολύς κόσμος) σχετικά με τις LCD vs PLASMA.
Βασικά η προτεραιότητά μου είναι το τηλεοπτικό σήμα και βέβαια τα υπόλοιπα, αλλά επίσης βασικό είναι και το future proof.

Μάνος

Συμφωνώ με τα παιδιά παραπάνω, ότι η 55Α956 δείχνει η πιο "σωστή" επιλογή. Η 5090 είναι η καλύτερη λύση μόνο αν μπορείς να βλέπεις από τα 4-4.5 μέτρα.

Ρίξε μα ματιά αν έχει μείνει πουθενά η Sony SXRD 70A2000. 70 ίντσες απλά δεν παίζονται, και μάλλον τις χρειάζεσαι. Ρώτα στον Σπέκτρα Σόνυ Σέντερ και βέβαια στα γνωστά μαγαζιά.

Καμία σχέση η αναγραφόμενη με την πραγματική κατανάλωση. 530W με τις εργοστασιακές ρυθμίσεις και 320W μετά από calibration:

http://www.hdtvtest.co.uk/news/lg-60pg7000-20081019133.htm

Και παλι ομως υπαρχει διαφορα απο την 55Α956 που εχει στο ιδιο site μολις 121 Watt...

http://www.hdtvtest.co.uk/news/samsung-le55a956-20081106134.htm

Πιστευω ομως οτι οι περισσοτεροι καταναλωτες χρησιμοποιουν τις εργοστασιακες ρυθμισεις (η τουλαχιστον με μικρες αποκλισεις) οποτε η πραγματικη διαφορα θα ειναι 208 Watt εναντι 530 Watt.

Δεν νομίζω πως υπάρχουν πολλά μέλη που συμμετέχουν στη κατηγορία και έχουν την τηλεόραση να παίζει με τις εργοστασιακές ρυθμίσεις.

Εννοείται πως η LED έχει σημαντικά μικρότερη κατανάλωση, απλά και αυτή της πλάσμα δεν είναι καθόλου υπερβολική για το μέγεθος της και δεν έχει καμιά σχέση με τα 700W που αναφέρθηκαν.

Απάντηση: Re: ΑΓΟΡΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ 50"-55"

Για την Samsung θα ήθελα να ρωτήσω στο τηλεοπτικό σήμα είναι ΟΚ?
Μάνος

Εχει απρόσμενα καλη απόδοση στο τηλεοπτικό σημα…
Φυσικά παιζει ρολο και το σημα που λαμβάνεις στην περιοχη σου ,αλλα στα δυνατα κανάλια δεν πιστεύω πως θα σε απογοητεύσει…

Καλημέρα,
Θα ήθελα να ρωτήσω σχετικά με την τοποθέτηση της τηλεόρασης.
Αν μπει στον τοίχο σε τι ύψος πρέπει να μπει, έτσι ώστε να έχει την βέλτιστη απόδοση στο οπτικό πεδίο? Για παράδειγμα όταν κάθεσαι στον καναπέ τα μάτια είναι περίπου στα 1-1.2 μέτρα.
Βασικά μου είναι μονόδρομος η στήριξη στον τοίχο γιατί αν την βάλω σε έπιπλο τα πιτσιρίκια θα βρούνε ωραίο πίνακα ζωγραφικής, κάτι που με κάνει να ανατριχιάζω.
Φίλε Cinemusic, στην περιοχή που μένω έχω πάρα πολύ καλό σήμα και χωρίς είδωλα και πιστεύω ότι όποια TV με καλή απόδοση στο τηλεοπτικό σήμα θα παίζει πολύ καλά. Εσύ έχεις την samsung? Αν ναι είσαι ικανοποιημένος και σε τι απόσταση βλέπεις?
Ευχαριστώ

Μάνος

Καλημέρα,
Θα ήθελα να ρωτήσω σχετικά με την τοποθέτηση της τηλεόρασης.
Αν μπει στον τοίχο σε τι ύψος πρέπει να μπει, έτσι ώστε να έχει την βέλτιστη απόδοση στο οπτικό πεδίο? Για παράδειγμα όταν κάθεσαι στον καναπέ τα μάτια είναι περίπου στα 1-1.2 μέτρα.

Το κατώτερο σημείο της οθόνης θα πρέπει να είναι γύρω στο 1 μέτρο. Πάντως στην περίπτωση σου δεν παίζει τόσο σημαντικό ρόλο η ακρίβεια στο ύψος, γιατί αναιρείται από την μεγάλη απόσταση.

Απάντηση: Re: ΑΓΟΡΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ 50"-55"

Φίλε Cinemusic, στην περιοχή που μένω έχω πάρα πολύ καλό σήμα και χωρίς είδωλα και πιστεύω ότι όποια TV με καλή απόδοση στο τηλεοπτικό σήμα θα παίζει πολύ καλά. Εσύ έχεις την samsung? Αν ναι είσαι ικανοποιημένος και σε τι απόσταση βλέπεις?
Ευχαριστώ

Μάνος
Ναι εχω την 46 Α956 αλλα πολύ σύντομα ( ελπίζω) θα την αλλάξω με την 55αρα.
Η απόσταση θέασης που βλεπω είναι 2,8μ και οσον αφορά το σημείο που θα την τοποθετήσεις το ορθότερο είναι να την βαλεις σε ύψος που το οπτικό σου πεδίο να επικεντρώνετε στο κέντρο της οθόνης ( χωρις να κοιτας ψηλά η χαμηλά)

Ανδρεας

Καλημέρα,
Η γυναίκα μου είδε την Philips 52PFL9703D και ξετρελάθηκε!! Αξίζει σαν τηλεόραση, γιατί στο απλό τηλεοπτικό σήμα είναι λέει φοβερή.

Ευχαριστώ

Μάνος