Αγορά τηλεόρασης 50"

spartacus

New member
18 August 2007
30
Καλησπέρα σας,
όπως λέω και στον τίτλο θα ήθελα να αγοράσω μια τηλεόραση ~50". Η απόσταση θέασης θα ναι 3-3.5μ οπότε νομίζω πως είναι καλή αυτή η διάσταση (ειδικά αν σκεφτεί κανείς πως τώρα βλέπω σε μια 21" από την ίδια απόσταση).
Μ ενδιαφέρει κυρίως η ποιότητα απεικόνισης (πχ θυμάμαι παλιότερα κάποια μοντέλα που χαν ψιλοθεματάκια με το μαύρο χρώμα). Χαρακτηριστικά όπως 3D είναι αδιάφορα. Η υποστήριξη ασύρματης επικοινωνίας θα την επιθυμητή αλλά όχι απαραίτητη (μιας και φαντάζομαι θα ζορίζεται στην αναπαραγωγή full-hd υλικού). Η ύπαρξη ethernet και usb σύνδεσης απ την άλλη θα ταν αρκετά πιο χρήσιμη.

Θα χρησιμοποιηθεί κυρίως για ταινίες μέσω media player ή pc, προβολή (ελληνικού) τηλεοπτικού σήματος και περιστασιακό pc gaming.

Απόλυτο χρηματικό όριο δε βάζω γιατί δεν ξέρω που κυμαίνονται οι τιμές σε κάτι που να καλύπτει τις παραπάνω απαιτήσεις.

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας :)

ΥΓ: Υπάρχει και μια μικρή απαίτηση (απ τον έταιρο χρηματοδότη) να είναι σχετικά design-άτη. Αν υπάρχει κάτι ιδιαίτερα αξιόλογο που δεν καλύπτει αυτή την απαίτηση, αγνοήστε το υστερόγραφο.

Σ ευχαριστώ για την άμεση απάντηση. Θα τις κοιτάξω προσεκτικότερα αύριο και θα επανέλθω με τυχόν απορίες.

Μάλλον γλυκάθηκα απ τις πολλές (σε σχέση με ό,τι έχω συνηθίσει ως τώρα) ίντσες της τηλεόρασης και κοιτάζω και λίγο ψιλότερα αφού βλέπω πως υπάρχουν πρατάσεις που δεν ξεφεύγουν πολύ οικονομικά.
Υπάρχει κάποια γνώμη για την Samsung-UE55F6400 ;

Σε σχέση με την Samsung-UE55F6500 η διαφορά που είδα είναι τα Hz 200 vs 400. Είναι ορατή, σήμαντική διαφορά; Υπάρχει κάποια σοβαρή διαφορά στην ποιότητα απεικόνισης σε σχέσεις με τις παραπάνω 50άρες της Samsung;

Από μια αναζήτηση που έκανα στο forum είδα πως είναι 2 τηλοράσεις που γενικά προτείνονται σε αυτό μέγεθος.

Re: Αγορά τηλεόρασης 50"+

Και μια επιπλέον ερώτηση. Το φαινόμενο του judder θα πρεπε να προβληματίσει; Είναι υπαρκτό σε όλες τις LED τηλεοράσεις (και σ αυτές που αναφέρθηκαν παραπάνω); Θα πρεπε να προσέξω κάτι αν θέλω να το αποφύγω;