Αγορά τηλεόρασης 55 ιντσων.

dimitris_av

AVClub Enthusiast
9 January 2011
1,158
Κηφισια Αττικής
Καλησπέρα θα ήθελα την βοήθειά σας για αγορά 55αρας τηλεόρασης, μιας και το πλήθος των εταιριών και των μοντέλων ανα έτος με έχουν μπλέξει....
Η τηλεόραση θα τοποθετηθεί πάνω απο τζάκι (εκεί που βρίσκεται και η τωρινή) και η θέαση θα είναι απο τα 3 μέτρα.
Κατέληξα στις 55 ίντσες λόγω απόστασης και λόγω ποικιλίας μοντέλων.
Τα χαρακτηριστικά που θέλω είναι οπωσδήποτε 3D και smart βεβαίως.
Τώρα έχω μια 40αρα samsung led UE-40D6100 αγορασμένη τον 7/2012 απο την οποία είμαι απόλυτα ικανοποιημένος απο απόδοση.
απορία...γιατί δεν αναφέρονται συχνά στο φόρουμ οι τηλεοράσεις της philips?
Βγάζουν ελαττώματα?

Στην λίστα που έχω υπάρχουν:
Samsung UE55H6400, UE55H6500, UE55H6800

Philips 55PFT6109

Sony KDL-55W828

το μπάτζετ είναι γύρω απο τα 1000ευρώ όχι πολύ πάνω εκτός και αν το αξίζει πραγματικά.

Κοιταω και γω για samsung 50αρα ή 48αρα. Είμαι ανάμεσα στις Η6400 και H6500 αλλα δεν βρίσκω διαφορά μεταξυ τους. Ξερει κανεις σε τι διαφέρουν και ποια προτείνετε? Παιζω ps4, βλεπω πολλα bluerays και φυσικά digea. Ενα πραγμα που με χαλασε ειναι οτι στο skroutz και οι δυο εχουν περιπου 200 ευρω πιο πανω από ότι είχαν 4-5 μήνες πριν.

αν έχεις δορυφορικό πιάτο στο σπίτι σου κουμπώνεις στην τηλεόραση καλώδιο δορυφορικού σήματος επιπλέον απο το τηλεοπτικό (digea) και βλέπεις ελεύθερα δορυφορικά κανάλια Sd και HD αναλόγως τον δορυφόρο.

Καλησπέρα θα ήθελα την βοήθειά σας για αγορά 55αρας τηλεόρασης, μιας και το πλήθος των εταιριών και των μοντέλων ανα έτος με έχουν μπλέξει....
Η τηλεόραση θα τοποθετηθεί πάνω απο τζάκι (εκεί που βρίσκεται και η τωρινή) και η θέαση θα είναι απο τα 3 μέτρα.
Κατέληξα στις 55 ίντσες λόγω απόστασης και λόγω ποικιλίας μοντέλων.
Τα χαρακτηριστικά που θέλω είναι οπωσδήποτε 3D και smart βεβαίως.
Τώρα έχω μια 40αρα samsung led UE-40D6100 αγορασμένη τον 7/2012 απο την οποία είμαι απόλυτα ικανοποιημένος απο απόδοση.
απορία...γιατί δεν αναφέρονται συχνά στο φόρουμ οι τηλεοράσεις της philips?
Βγάζουν ελαττώματα?

Στην λίστα που έχω υπάρχουν:
Samsung UE55H6400, UE55H6500, UE55H6800

Philips 55PFT6109

Sony KDL-55W828

το μπάτζετ είναι γύρω απο τα 1000ευρώ όχι πολύ πάνω εκτός και αν το αξίζει πραγματικά.

Δύσκολη εποχή για αγορά, λόγω του ότι τα μοντέλα του 2014 έχουν σχεδόν εξαντληθεί και σε αυτά που έμειναν οι τιμές πήραν την ανηφόρα.
Αυτές δε του 2015 έχουν ακόμα το "καπέλο" του καινούργιου.
Γνώμη μου είναι ότι πάνω κάτω την ίδια εικόνα έχουν οι Samsung σειρας Η6ΧΧΧ και οι Sony σειράς W8XX με υπεροχή της Samsung στη smart πλατφόρμα και στο 3D και της Sony στην ποιότητα εικόνας όταν το σήμα είναι κακής ποιότητας (πχ ΑΝΤ1).
Θα σου προτείνω να πάρεις όποια βρείς φθηνότερα! Τα "μεγαλύτερα" μοντέλα δεν αξίζουν στην πραγματικότητα πάνω από λίγα ευρώ διαφορά

Απο μια αναζητηση που εκανα η H6400 έχει εξαντληθεί και τα περισσότερα μαγαζιά αν όχι όλα μου είπαν ότι δεν θα την ξαναφέρουν. Την έχουν καποιοι αλλα οι τιμες τους ειναι πολυ υψηλές συγκριτικά με το πόσο έκαναν 5 μήνες πριν (πριν τα capital controls). Για παράδειγμα το media markt πουλάει την 50αρα 850 ευρώ, από 544 ευρώ που έκανε πριν ένα μήνα στο you.gr. Η μοναδική προσφορά που βρήκα και αυτή θα είναι διαθέσιμη τέλη σεπτεμβρίου είναι από τον κωτσόβολο που θα κάνει νέα παραλαβή της ue48H6400 με 650 ευρώ. Την φέρνει μόνο σε 48 ιντσες, αρα οποιος ενδιαφερεται για 50αρα ή 55αρα ή τα σκάει γερά ή πάει για άλλο μοντέλο. Ενημερωτικά η τιμή της 48H6400 είχε πέσει στα 525 ευρώ πριν ένα μήνα από το you.gr...

Περνώντας έξω απο έναν κοτσόβολο μπήκα να δω μοντέλα και ρωτώντας για την Η6400 της samsung μου είπαν οτι ναι μεν είναι περσινό μοντέλο αλλά η εταιρία θα την διατηρήσει και για φέτος και συγκεκριμένα δε μου ανέφεραν θέμα περιορισμού τεμαχίων.
Ερώτηση μια και οι τιμές ανέβηκαν μήπως να βάλω στο παιχνίδι και τα παρακάτω μοντέλα...?
samsung H7000 kai JU7000
sony W955B (παρεπιπτόντως ποια η διαφορά απο την απλή W955)

Y.Γ. μου είπαν οτι τηλεόραση curved δεν δείχνει ωραία κρεμασμένη σε τοίχο ισχύει..?
Ευχαριστώ πολύ.

Περνώντας έξω απο έναν κοτσόβολο μπήκα να δω μοντέλα και ρωτώντας για την Η6400 της samsung μου είπαν οτι ναι μεν είναι περσινό μοντέλο αλλά η εταιρία θα την διατηρήσει και για φέτος και συγκεκριμένα δε μου ανέφεραν θέμα περιορισμού τεμαχίων.
Ερώτηση μια και οι τιμές ανέβηκαν μήπως να βάλω στο παιχνίδι και τα παρακάτω μοντέλα...?
samsung H7000 kai JU7000
sony W955B (παρεπιπτόντως ποια η διαφορά απο την απλή W955)

Y.Γ. μου είπαν οτι τηλεόραση curved δεν δείχνει ωραία κρεμασμένη σε τοίχο ισχύει..?
Ευχαριστώ πολύ.
Από όλες που λες , η Η7000 είναι η καλύτερη. Η W955 ( με Β ή χωρίς ίδιες είναι ) έχει IPS πάνελ άρα όχι καλή αντίθεση - μαύρο ειδικά σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.
Όσο αφορά τις κυρτές, δε ξέρω αν δείχνουν ωραία κρεμασμένες στο τοίχο, αλλά σίγουρα έχουν μεγαλύτερη ανομοιομορφία στο πάνελ από ότι οι επίπεδες και μικρότερη ακόμα γωνία θέασης. Ειδικά αν μιλάμε έως και 55 ίντσες, δεν είναι και ότι καλύτερο για θέαση στους πλαϊνούς από αυτόν που βλέπει στο κέντρο.

Καλησπέρα και καλώς σας βρήκα!

Επειδή είμαι και εγώ στο ψάξιμο για 55", ποιά η γνώμη σας για την Philips (γενικότερα και ειδικότερα, αν έχετε κάποιο μοντέλο να προτείνετε);
Και, επειδή η τηλεόραση που έχω τώρα είναι μια Sharp LC 40LE820E (http://www.sharp-cee.com/cps/rde/xchg/scee/hs.xsl/-/html/product_details.htm?product=LC40LE820E) που θεωρώ ότι είναι πολύ καλή ποιοτικά, τί να κοιτάξω ώστε να μην νιώσω ότι "έπεσα" σε ποιότητα;

Ευχαριστώ πολύ!

H Philips έχει αγοραστεί απο μια Κινέζικη εταιρία και κατα συνέπεια η ποιότητα της είναι αμφίβολη.
Δώσε ένα budget για την αγορά σου γιατί έχει 55" με 849 έχει και με .2999
Επίσεις τι υλικό θα βλέπεις και απο ποιά απόσταση

Λέω να φτάσω maximum στα 1.100 ευρώ και βλέπω από σχεδόν 3 μέτρα.

Επίσης, θα ήθελα τις 4 HDMI που έχω τώρα, μιας και τις χρησιμοποιώ όλες (Nova, PC, WD media player, XBOX).

Η περσινή σειρά της Sony είναι η ποιό vfm επιλογή για τις ανάγκες σου. Η φετινή σειρά υπερτερεί κυρίως στις smart λειτουργίες που προφανώς δεν σε ενδιαφέρουν και κοστίζει 200 παραπάνω.
Εχει ισάξια ποιότητα εικόνας HD με τις καλές FHD της κατηγορίας της, την καλύτερη εικόνα σε SD σήμα και το μικρότερο lag για το gaming.

Καλησπερα εχει κανεις αποψη για την lg55uf7707 η 55uf8507. Πιστευετε οτι αξιζει η αγορά ενος τετοιου μοντελου και αν οχι τι θα προτεινατε ? Thanks

Καλησπέρα, και ευχαριστώ πολύ τον Ducksong για τις απαντήσεις του!
Τελικά, μετά από βόλτα σε καταστήματα, κατέληξα στην Samsung UE55JU7000. Ξέφυγα απ' το budget και ελπίζω να μην το μετανιώσω.

Καλορίζικη και καλές θεάσεις!

Για να απολαύσεις όμως 4Κ εικόνα θα πρέπει να πλησιάσεις πιο κοντά στην τηλεόραση, 3 μέτρα είναι πολλά για 4Κ 55 ιντών.

Θα κάνω τις δοκιμές μου και θα δούμε. Έχω και μικρά παιδιά, και δεν ξέρω πόσο «καλό» είναι να βλέπουν από τόσο κοντά σε τόσο μεγάλη τηλεόραση :operator:

Ακόμα δεν μου έχει έρθει για να μοιραστώ την άποψή μου. Ελπίζω να είναι «εύκολη» στον χειρισμό και το σετάρισμα, γιατί είδα κάποιο κόσμο να γκρινιάζει στο internet (από Αμερική κυρίως), αλλά θα μου πείτε ότι πάντα θα υπάρχει κάποιος να γκρινιάζει.

Το μόνο που με προβληματίζει είναι ότι βλέπω ότι δεν είναι direct LED, όπως η Sharp που έχω τώρα (αν και στο κατάστημα ο πωλητής μου είπε ότι είναι), και δεν ξέρω αν αυτό σημαίνει χειρότερη εικόνα απ' ότι έχω τώρα.
Γνωρίζει κανείς; Υποθέτω ότι άλλο πράγμα η τεχνολογία 4 χρόνια πριν, και άλλο τώρα, αλλά μέχρι να δω έχω μια μικρή αγωνία μήπως το μετανιώσω.