Αγορά τηλεόρασης 55 ιντσών

Sirius

New member
4 April 2016
4
Καλησπερα,

ενδιαφερομαι να αγορασω τηλεοραση στις 55 ινστες.

Η TV προορίζεται για το σαλόνι. Χρηση σχεδον τα παντα, ταινίες, σειρές, αθλητικά, NOVA, PS4, ίντερνετ.
Απόσταση θέασης απο 2 μέχρι 4-4.5 μέτρα.

Μετά απο λίγο searching κατέληξα στις εξής τηλεοράσεις:

SAMSUNG UE55JU7500

&

LG 55UG870V

Ποια η άποψη σας για τις παραπάνω?

Επίσης μετά είδα και την OLED : LG 55EG910V

OLED Full HD vs LED 4K πιο πιστεύετε υπερτερεί?

Ευχαριστώ.

Last edited:
Βασικά η oled είναι η κορυφή.

Απλά δεν είναι 4Κ, αλλά σήμερα το 4Κ δεν υπάρχει ουσιαστικά.
Ελάχιστα πράγματα.

Βέβαια αυτό θα αλλάξει σε λίγα χρόνια (περισσότερο σε ότι αφορά υλικό από UHD Blu Ray και streaming services)

Αλλά από εκεί και πέρα η διαφορά ποιότητας είναι τεράστια, γιατί οι oled έχουν:

1. Πολύ καλύτερα χρώματα και το απόλυτο μαύρο
2. Γωνίες θέασης τεράστιες χωρίς να αλλοιώνεται η εικόνα
3. Καλύτερη κίνηση

Τώρα όσον αφορά τις άλλες 2 που είναι LCD,

Οι LG έχουν σχεδόν όλες panel IPS που σημαίνει πως έχουν καλύτερες γωνίες θέασης, αλλά χειρότερο μαύρο

Αν καταλήξεις σε LCD πρέπει να κρίνεις τι σε ενδιαφέρει περισσότερο:
Το καλύτερο μαύρο ή οι γωνίες θέασης και από εκεί και πέρα διαλέγεις 7500 ή 870

Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση.

Θεωρώ πως αν κατέληγα σε LED θα με ενδιέφερε περισσότερο η γωνία θέασης διότι υπάρχει γωνιακός καναπές στο σαλόνι.
Θεωρείς κάλες τηλεοράσεις τις 2 LED? Αξίζουν τα χρήματα αυτά?

Αυτό που δεν θα μου άρεσε καθόλου είναι να πάρω μια τηλεόραση τώρα και σε 2-3 χρόνια να σκέφτομαι να την αλλάξω.
Δηλαδή αν ξεκινήσουν 4Κ παραγωγές π.χ το mundial του 2018 που ακούγεται, θα στεναχωρηθω πραγματικά που δεν θα έχω μετα απο 2 χρόνια την δυνατότητα να το απολαύσω στο μέγιστο.

Πείτε μου την αποψή σας και σεις. Επίσης είμαι ανοικτός σε οποιαδήποτε άλλη πρόταση.

Ευχαριστώ.

Mundial 2018 4K από επίγεια Ελληνική τηλεόραση νομίζω δεν θα δεις.

Αν έχεις δορυφορική, τότε ναι, αλλά επίγειο 4Κ νομίζω θα αργήσουμε να δουμε, αφού τώρα άρχισαν να εκπέμπουν τα κανάλια (δοκιμαστικά σε HD)....

Σίγουρα η FHD Oled δεν είναι future proof, αλλά θα σου πρότεινα να την δεις από κοντά και να κρίνεις.

Τώρα όσον αφορά τις LED LCD, η 7500 είναι στα λεφτά που παίζει τώρα εξαιρετική επιλογή.
Φυσικά έχει τα κλασσικά θεματάκια των LED LCD αλλά αυτά μπορεί να μην τα προσέξεις καν αν δεν τα ξέρεις.

Τώρα όσον αφορά την LG γενικά οι περισσότεροι reviewers δεν προτιμάνε τα IPS Panels και τα βαθμολογούνε χαμηλά λόγω του κακού μαύρου και του έντονου clouding.

Σίγουρα η συγκεκριμένη είναι από τις καλύτερες της LG, αλλά θα σου πρότεινα να πας να δεις αν μπορείς τις τηλερόασεις να παίζουν τηλεοπτικό σήμα από κοντά.

Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση.

Θεωρώ πως αν κατέληγα σε LED θα με ενδιέφερε περισσότερο η γωνία θέασης διότι υπάρχει γωνιακός καναπές στο σαλόνι.
Θεωρείς κάλες τηλεοράσεις τις 2 LED? Αξίζουν τα χρήματα αυτά?

Αυτό που δεν θα μου άρεσε καθόλου είναι να πάρω μια τηλεόραση τώρα και σε 2-3 χρόνια να σκέφτομαι να την αλλάξω.
Δηλαδή αν ξεκινήσουν 4Κ παραγωγές π.χ το mundial του 2018 που ακούγεται, θα στεναχωρηθω πραγματικά που δεν θα έχω μετα απο 2 χρόνια την δυνατότητα να το απολαύσω στο μέγιστο.

Πείτε μου την αποψή σας και σεις. Επίσης είμαι ανοικτός σε οποιαδήποτε άλλη πρόταση.

Ευχαριστώ.
χμμμ 55 ιντσες και 4κ δεν θα εχεις και τοσο καλυτερη εικονα εαν αναλογιστεις και τις αναλογες μεταδοσεις/ταινιες σε αυτην την αναλυση..απο 60 και πανω αρχιζει να κανει αισθητη η διαφορα της uhd..σε κανονικη θεαση sd /hd η εικονα της 910 oled ειναι πολυ ανωτερη απο οποιαδηποτε led...στην θεση σου θα πηγαινα για 910...

Η αλήθεια είναι (ξέχασα να το επισημάνω), ότι ελληνική τηλεόραση δεν βλέπω καν. Παρακολουθώ πολύ αμερικάνικες σειρές και ταινίες, αθλητικά και gaming.
Ότι κανάλι ελληνικό δώ είναι από της NOVA τα κανάλια.

Επίσης, καθώς ποτέ δεν είχα την ευκαιρία να δω κάποια ταινία 3D σε σπίτι, μου ακούγεται διασκεδαστικό σαν ιδέα.
Από άποψη 3D πια απο τις 3 είναι πιο αξιόπιστη ώστε να προσφέρει μια αρκετά καλή εμπειρία?
Passive or Active?

Σόρρυ για τις αρκετές ερωτήσεις, απλά προσπαθώ να φτιάξω μια γενική εικόνα στο μυάλο μου σε τι υπερτερεί η καθεμία. :)

Ευχαριστώ και πάλι.

Το καλύτερο 3d το έχεις με μια 4Κ oled...

Τώρα όσον αφορά ενεργό έναντι παθητικό 3d:

Η διαφορά είναι ότι στο active 3d βλέπεις σε φουλ ανάλυση (στην 7500 δλδ στα 4Κ), ενώ στο Passive στην μισή ανάλυση γιατί οι μισές κάθετες γραμμές είναι πολωμένες μόνιμα, οπότε πέφτει στον κάθετο άξονα η μισή ανάλυση.
Δλδ στην 850V αντί για 3840X2160 (4K native) βλέπεις σε 3d 3840X1080 σε κάθε μάτι.

Το ενεργό 3d είναι πάντως σαφώς πιο κουραστικό από το παθητικό για τα μάτια και φυσικά είναι πιο ακριβά τα γυαλιά.
Πάντως η περίοδος είναι μεταβατική και όλα δείχνουν πως οι oled θα είναι το μέλλον.

Οπότε αν καταλαβαίνω σωστα, σαν πρώτη επιλογη πρωτεινετε την OLED και εν συνεχεια την 870V.

Υπάρχουν κάποιες άλλες επιλογές που θα μπορούσατε να πρωτείνετε?

Επίσης γνωρίζετε αν είναι να βγούν άμεσα νέα μοντελα με αποτέλεσμα να πέσουν οι τίμες σε παλαιότερα?

Οι τιμές έχουν ήδη πέσει γιατί η ,7500 έκανε 1600.
Το ίδιο και η 870.

Άρχισαν να έρχονται οι νέες του 2016.

Τώρα όσον αφορά τις Lcd, εγώ θα πήγαινα στην 7500 για πιο καλό μαύρο, μιας και 3d σπάνια θα βλέπει κάποιος.
Βέβαια όπως είπα έχει σημασία και ο χώρος. Αν θα βλέπεις όπως είπες από γωνία, τότε θα πρέπει να θυσιαστεί το μαύρο και η ομοιομορφία και να πας στην LG.

Οι oled είναι πολύ καλές αλλά ακόμα ακριβές σε 4Κ.
Οπότε η θυσιάζεις το 4Κ και πας στην 910 oled ή διαλέγεις ποια LCD σου ταιριάζει στον χώρο με τις υποχωρήσεις ανάλογα το panel και παίρνεις 4Κ.

Σε αυτά τα χρήματα, αν πάρεις κάτι άλλο από OLED, είναι σαν να πετάς τα λεφτά σου...

καλησπερα , γραφω εδω για να μην δημιουργησω ενα ακομη νημα .

αγορα 50-55'' τηλεορασης για θεαση γυρω στα 4-4.5 μετρα .
στην κατηγορια 1000ευρω και κατι.
ειμαι plasma κατοχος και εκτος oled ξερω οτι θα ειναι συμβιβασμος αλλα ο ενδιαφερομενος που θα του γινει δωρο η tv δεν ειναι σχετικος εκτος πο θεματα συνδεσεων smart tvs κτλπ .
ειχα δει κατι SUHD σε σκοτεινα πλανα και εδειχναν καλα για lcd .

ακουω προτασεις ,....

Σε FHD 55J6200 στα 699
Σε 4Κ 55CXM710 στα 899 από media

Αν ανέβεις παραπάνω 55JU7500 στα 1299

πάντως η προσφορά του media είναι εξαιρετική.
Στο μόνο που πάσχει η panasonic είναι στο 3D.

ΘΑ πρότεινα να πάρεις και πενταετή εγγύηση έξτρα.

Δεν υπαρχει λογος να πας σε κυρτη (ju7500) αφου εχεις γωνιακο καναπε, πηγαινε στην ju7000

η 55JU7500 κανει 1500 περιπου και δεν νομιζω οτι θα φτασουν εκει τα παιδια η ju7000 ειναι εντος οριων .
οι super uhd δεν ειναι καλυτερες στο μαυρο εκτος απο ευρος χρωματος εχει κατι μοντελα στις 49'' οπως ειπα με ενδιαφερει απο 50-55 . σημαντικο ειναι το μαυρο παντα , αλλα , η συνολικη αισθηση ειναι που θα προτιμουσα .

Η 7500 έχει 1300.
Ήταν προσφορά και ακόμα είσαι στο πλαίσιο.

Η panasonic έχει το καλύτερο μαύρο σε αυτήν την κατηγορία τιμής (έως 1400).
Και σχετικά κάθε γωνίες θέασης για VA panel.

Σε αυτή την τιμή, αν δεν σε ενοχλεί το μέτριο 3d την παίρνεις.
Καλύτερη δεν θα βρεις σε αυτά τα λεφτά σε 4Κ.

που την εχει προσφορα την 55JU7500 ?
η διαφορα σε σχεση με την j7000 ειναι η καμπυλοτητα και μονο ?
γιατι σιγουρα δεν θα την προτιμουσαν τα παιδια ....
οποτε εσυ λες να μην ασχοληθω με την 2&4η επιλογη εδω https://www.skroutz.gr/c/12/television/f/540887/4K-Super-Ultra-HD.html προς
τα κατω ?

http://www.plaisio.gr/thleoraseis/tv/tileoraseis/Samsung-TV-55-UE55JU7500-LXXH.htm

H 7500 αν και θεωρητικά είναι ίδια με την 7000 απλά έχει την καμπύλη, σε όλα τα reviews Έχει καλύτερη εικόνα από την 7000.
Lg πρέπει να αποκλειστεί αν ενδιαφέρει το μαύρο, γιατί τα ips panel έχουν μέτριο μαύρο και μεγάλη ανομοιόμορφία σε μαύρο και λευκό.

Τώρα αν πάτε σε 48ρα, δεν ξέρω αν αξίζει το 4Κ.

Δεν καταλάβαίνω ποιές επιλογές εννοείς?
Αυτές που οι μαρκετίστες βαφτίσαν Super Ultra HD ?

ναι τις βαφτισαν ετσι αλλα εχουν και πραγματικη διαφορα ετσι δεν ειναι ? εκτεταμενο ευρος χρωματος πχ