Αγορά τηλεόρασης 55" OLED ή LCD

Mrvaggos9

New member
13 February 2022
90
Καλησπέρα στο φόρουμ. Τώρα που έχει εκπτώσεις αναζητώ μια 55ρα τηλεόραση που να έχει 120 hz διότι έχω το series x. Η χρήση είναι και gaming και netflix και youtube και tv. Έχω διαβάσει για τις neo qled Samsung qn95a, qn90a και qn85a και από oled την c1 και την a80j της Sony. Απλά πολλά ακούγονται για τις oled ότι πρέπει ανά κάποιες ώρες και δεν θέλω να είμαι με το άγχος. Επίσης στα πάνελ της Samsung άλλα είναι ips και άλλα va. Είναι τόσο μεγάλη η διαφορά; η θέαση μου είναι στην ευθεία και όχι από τα πλάγια. Σας ευχαριστώ και ελπίζω κάποιος ειδημων να με κατατοπισει. Ευχαριστώ

Καλωσόρισες. Είναι χρήσιμο να υπάρχει μεγαλύτερος ρυθμός ανανέωσης μεν, όχι απαραίτητο δε, για gaming. Ουσιαστικά, (αρκετά από) τα παιχνίδια προσφέρουν την επιλογή μεταξύ 60 και 120 Hz, με την πρώτη να υπερτερεί στην εικόνα (4K ανάλυση, με περισσότερες λεπτομέρειες). Αν στην τηλεόραση θα προβάλλεται κυρίως υλικό με στατικές εικόνες -δηλαδή, gaming και τηλεοπτικό πρόγραμμα- ίσως θα πρέπει να αποφύγεις την αγορά κάποιας OLED. Σε LCD, μπορεί να σε καλύψει και μια φθηνότερη λύση από την QN95A -η οποία διαθέτει VA panels σε όλες τις διαγώνιους, στην Ευρώπη- ενώ καλό θα είναι να παρακολουθείς γενικά τις τιμές και να περιμένεις μέχρι το τέλος Μαρτίου. Οι περισσότερες 55" από το 2021 πιθανώς θα υπάρχουν και μετά από την άνοιξη στην αγορά, ενώ αν η απόσταση θέασης είναι κοντά στα τρία μέτρα, θα είναι προτιμότερη η επιλογή κάποιας 65" τηλεόρασης.

Καλώς. Άρα δεν πάω σε oled. Με κόβω για κάποια neo qled. Σε ευχαριστώ για την απάντηση!

Να έχεις υπόψιν, πως έως το τέλος Φεβρουαρίου θα δίνονται prepaid κάρτες ως δώρα, με τις αγορές κάποιων Samsung τηλεοράσεων, ενώ υπάρχουν κάποιοι καλοί συνδυασμοί προσφορών από σήμερα.

Last edited:
  • Like
Reactions: Mrvaggos9
Καθώς δεν πρόλαβα από τα public την qn85a και εξαντληθηκε, αξίζει να πάω στην 95a με όλα αυτά που προσφέρει το κατάστημα σαν πακέτο; με εγγύηση +δωροεπιταγη 300 ευρώ +200 από Samsung. Εσείς που παρακολουθειτε την αγορά στις τηλεοράσεις πιστεύετε πως είναι ευκαιρία ή προς το Πάσχα θα είναι περίπου ίδιες προσφορές. Από την εμπειρία σας εννοώ.

Καθώς δεν πρόλαβα από τα public την qn85a και εξαντληθηκε, αξίζει να πάω στην 95a με όλα αυτά που προσφέρει το κατάστημα σαν πακέτο; με εγγύηση +δωροεπιταγη 300 ευρώ +200 από Samsung. Εσείς που παρακολουθειτε την αγορά στις τηλεοράσεις πιστεύετε πως είναι ευκαιρία ή προς το Πάσχα θα είναι περίπου ίδιες προσφορές. Από την εμπειρία σας εννοώ.
Ναι, κατά τη γνώμη μου είναι καλή αγορά.
Με δεδομένο οτι οι 55'' γενικά προσφέρουν λίγο χειρότερο value από τις 65''.

Δεν πιστεύω οτι η συγκεκριμένη TV θα πέσει ποτέ κάτω από τα 1000 ευρώ με εγγύηση στις 55''.

Διαβάζω σε ξένα φόρουμ πως αρκετοί έχουν θέμα με τις hdmi θύρες. Πχ εκεί που παίζουν γίνεται μαύρη η οθόνη και επανέρχεται σε δευτερόλεπτα. Να αγοράσω καλό hdmi καλώδιο πχ belkin για 8κ ή να περιμένω να μου έρθει και να δω πως θα είναι;

Διαβάζω σε ξένα φόρουμ πως αρκετοί έχουν θέμα με τις hdmi θύρες. Πχ εκεί που παίζουν γίνεται μαύρη η οθόνη και επανέρχεται σε δευτερόλεπτα. Να αγοράσω καλό hdmi καλώδιο πχ belkin για 8κ ή να περιμένω να μου έρθει και να δω πως θα είναι;
8Κ γιατί;

Για καλύτερη απόδοση; Δεν ξέρω.. Απλά το έγραψε ένας και ειπα μήπως παιζει ρόλο. Αλλά μάλλον απο τη στιγμή που δεν χρησιμοποιειες εικονα 8κ σου ειναι περιττο το καλωδιο. Θα περιμενω να μου ερθει αύριο και θα ενημερώσω για εντυπώσεις

Ας ξεκινήσουμε απ το βασικό σε εικόνα ακόμα και με φωτεινό δωμάτιο η oled έχει έτη φωτός καλύτερη εικόνα απο οποιαδήποτε lcd, η διαφορά είναι μεγάλη απλά στα καταστήματα νομίζετε ότι και οι lcd είναι καλές αλλά σε πραγματικές συνθήκες σπιτιού με πραγματικές ρυθμίσεις οι lcd μπροστά σε μια οποιαδήποτε oled μοιάζουν τηλεοράσεις 10 χρόνια πίσω.

Πάμε τώρα και στην άλλη μεγάλη παραπληροφόρηση το burn-in, όπως έχουν πει πολλοί ειδικά στις καινούργιες oled το να πάθεις burn-in είναι εξαιρετικά σπάνιο και είναι καθαρά θέμα ατυχίας, επίσης δεν χρειάζεται να προσέχεις την tv με υπερβολές να την κλείνεις κάθε 4 ώρες κτλ. Ανοίγεις παίζεις ότι θες κάνεις ότι θες.
Στο θέμα της εγγύησης όσο αφορά το burn-in υπάρχει μια σύγχυση που φταίνε κ τα καταστήματα και η lg αλλά στην πραγματικότητα το burn-in καλύπτετε κανονικά.
Υπάρχουν παραδείγματα σε μεγάλα ελληνικά forum με περιπτώσεις burn-in που η lg όχι μόνο έφτιαξε την τηλεόραση αλλά έκανε πλήρης αντικατάσταση με καινούριο αντίστοιχο μοντέλο τηλεόρασης γιατί το burn-in το είχε πάθει παλιό μοντέλο που δεν υπήρχε στην αγορά.

Επίσης ένας πολύ βασικός λόγος πέρα της εικόνας για να διαλέξεις oled είναι τα προβλήματα που έχουν οι lcd που είναι 100 φορές χειρότερα απο burn-in και η πιθανότητα να τα έχεις είναι πάνω απο 50%. Προβλήματα όπως το clouding με σύννεφα σε όλη την οθόνη που είναι θέμα λόττο σε τι Panel θα πέσεις, προβλήματα όπως το ghosting, προβλήματα όπως το backlight bleeding, προβλήματα όπως το blooming που αν βλέπεις ταινίες και σειρές με υπότιτλους την έβαψες θα το χεις σίγουρα.

Αρα προτιμώ να πάρω μια τηλεόραση που μία στο εκατομμύριο μπορεί να μου κάνει burn-in παρά μια τηλεόραση που με το που την ανοίξω θα έχω μόνιμα θέματα.
Γι αυτό λοιπόν όσοι γνωρίζουν παίρνουν μόνο oled... τα έχουμε ξαναπεί ο μόνος λόγος για να μην πάρεις Oled είναι τα χρήματα, αν έχεις όμως το budget για oled δεν υπάρχουν άλλες τηλεοράσεις. Επίσης είναι τραγικό να λέμε οι oled δεν είναι για gaming όταν είναι οι No1 τηλεοράσεις για gaming!

Ας ξεκινήσουμε απ το βασικό σε εικόνα ακόμα και με φωτεινό δωμάτιο η oled έχει έτη φωτός καλύτερη εικόνα απο οποιαδήποτε lcd, η διαφορά είναι μεγάλη απλά στα καταστήματα νομίζετε ότι και οι lcd είναι καλές αλλά σε πραγματικές συνθήκες σπιτιού με πραγματικές ρυθμίσεις οι lcd μπροστά σε μια οποιαδήποτε oled μοιάζουν τηλεοράσεις 10 χρόνια πίσω. Πάμε τώρα και στην άλλη μεγάλη παραπληροφόρηση το burn-in, όπως έχουν πει πολλοί ειδικά στις καινούργιες oled το να πάθεις burn-in είναι εξαιρετικά σπάνιο και είναι καθαρά θέμα ατυχίας, επίσης δεν χρειάζεται να προσέχεις την tv με υπερβολές να την κλείνεις κάθε 4 ώρες κτλ. Ανοίγεις παίζεις ότι θες κάνεις ότι θες. Στο θέμα της εγγύησης όσο αφορά το burn-in υπάρχει μια σύγχυση που φταίνε κ τα καταστήματα και η lg αλλά στην πραγματικότητα το burn-in καλύπτετε κανονικά. Υπάρχουν παραδείγματα σε μεγάλα ελληνικά forum με περιπτώσεις burn-in που η lg όχι μόνο έφτιαξε την τηλεόραση αλλά έκανε πλήρης αντικατάσταση με καινούριο αντίστοιχο μοντέλο τηλεόρασης γιατί το burn-in το είχε πάθει παλιό μοντέλο που δεν υπήρχε στην αγορά. Επίσης ένας πολύ βασικός λόγος πέρα της εικόνας για να διαλέξεις oled είναι τα προβλήματα που έχουν οι lcd που είναι 100 φορές χειρότερα απο burn-in και η πιθανότητα να τα έχεις είναι πάνω απο 50%. Προβλήματα όπως το clouding με σύννεφα σε όλη την οθόνη που είναι θέμα λόττο σε τι Panel θα πέσεις, προβλήματα όπως το ghosting, προβλήματα όπως το backlight bleeding, προβλήματα όπως το blooming που αν βλέπεις ταινίες και σειρές με υπότιτλους την έβαψες θα το χεις σίγουρα. Αρα προτιμώ να πάρω μια τηλεόραση που μία στο εκατομμύριο μπορεί να μου κάνει burn-in παρά μια τηλεόραση που με το που την ανοίξω θα έχω μόνιμα θέματα. Γι αυτό λοιπόν όσοι γνωρίζουν παίρνουν μόνο oled... τα έχουμε ξαναπεί ο μόνος λόγος για να μην πάρεις Oled είναι τα χρήματα, αν έχεις όμως το budget για oled δεν υπάρχουν άλλες τηλεοράσεις. Επίσης είναι τραγικό να λέμε οι oled δεν είναι για gaming όταν είναι οι No1 τηλεοράσεις για gaming!
Αυτα που γράφεις είναι τουλάχιστον υπερβολικά. Ασε oled tv σε μέτρια προς υψηλή φωτεινότητα να παίζει 8 ωρες συνεχόμενα τη μερα (σύνηθες σενάριο σε πολλά σπίτια) τηλεοπτικό και η πιθανότητα να παθει burn in στη 2ετια είναι απείρως μεγαλύτερη απ το να μη πάθει. Αμα βλέπεις Netflix 2-3 ωρες τη μέρα μπορεί να μη πάθει και ποτέ. Οι ειδικοί έχουν καταλήξει σε αυτό, δεν είναι μονο προσωπικη γνώμη. Τι θα συμβεί στις καινούργιες θα το δούμε σε 2+ χρόνια, και αν είναι καλύτερες. Επίσης σε φωτεινό δωμάτιο άριστης ποιότητας lcd μπορεί να σου φανεί και καλύτερη της oled. Στο σκοτάδι δεν υπάρχει σύγκριση (υπέρ της oled). Το blooming, ναι είναι το μεγαλύτερο πιθανό θέμα στις lcd. Και κανείς δε σου εγγυάται σίγουρα αν θα σε καλύψει η εταιρεία σε περίπτωση burn in. Μια απλή αναζήτηση στο νετ δείχνει άπειρες περίπτωσεις που δεν κάλυψαν.

• Like
Reactions: Paris2018
Σου έχω χειρότερη περίπτωση 8+ ώρες gaming εγώ και εκατομμύρια χρήστες, με hdr άρα όλη η φωτεινότητα στο full, με στατικές εικόνες λόγω Gaming και η τηλεόραση δεν έχει πάθει τίποτα.... και όπως είπα άλλο να παίρνεις μια τηλεόραση που είναι πάρα πολύ σπάνιο να πάθει κάτι και άλλο να αγοράζεις lcd και με το καλημέρα να έχει πρόβλημα.... ειδικά το clouding και το blooming δεν το γλιτώνεις σχεδόν με τίποτα, απλά την πρώτη φορά που ανοίγεις την τηλεόραση κάνεις τον σταυρό σου να έχεις πέσει σε καλό panel για να το έχεις όσο το δυνατόν σε μικρότερο βαθμό.

Σου έχω χειρότερη περίπτωση 8+ ώρες gaming εγώ και εκατομμύρια χρήστες, με hdr άρα όλη η φωτεινότητα στο full, με στατικές εικόνες λόγω Gaming και η τηλεόραση δεν έχει πάθει τίποτα.... και όπως είπα άλλο να παίρνεις μια τηλεόραση που είναι πάρα πολύ σπάνιο να πάθει κάτι και άλλο να αγοράζεις lcd και με το καλημέρα να έχει πρόβλημα.... ειδικά το clouding και το blooming δεν το γλιτώνεις σχεδόν με τίποτα, απλά την πρώτη φορά που ανοίγεις την τηλεόραση κάνεις τον σταυρό σου να έχεις πέσει σε καλό panel για να το έχεις όσο το δυνατόν σε μικρότερο βαθμό.
Δεν αμφιβάλλω, αλλά αλλα τοσα εκατομμύρια ΕΧΟΥΝ burn in, με πολύ ποιο light χρήση.. Πρέπει να είμαι πολύ γκαντέμης τελικά με 10 οθονες oled, οι 9 με burn in. Οι lcd αντε να κάει μια λάμπα, πας παιρνεις αλλη. Η oled την πετάς. Απλά ελπίζεις αν δεχτούν εγγύηση (αν είναι στην εγγύηση) να σου δώσουν αλλη. Όλα τα υπόλοιπα πιθανά προβλήματα, clouding, blooming κλπ δεκτά. Παίζει να σου τύχει. Αυτό που λέω, είναι οτι δε μπορεί να μιλας απόλυτα γι αυτά τα θέματα. Τα βλέπεις υπερβολικά αισιοδοξα επειδή δεν σου έτυχε και πιθανότατα εκνευρίζεσαι που γραφω τα ανάποδα. Ετσι ειμουν και εγω (και χειρότερα) κάποτε. Αν δεν πάθεις κάμποσες φορες, δε μαθαίνεις.

Last edited:
  • Like
Reactions: Paris2018
Να φανταστώ στις 10 oled οθόνες οι 9 burn-in είναι σε κινητό? Σε κινητά που είχα σχεδόν πάντα samsung απο τα 7 σχεδόν όλα παθαν burn-in... ευτυχώς εννοείται η Samsung το burn-in το καλύπτει άμεσα σε όλα μου άλλαξαν την οθόνη κ μάλιστα κάποια τα πήγα λίγο πριν λήξει η εγγύηση για να έχω κ καινούργια μπαταρία.

Αλλά οι τηλεοράσεις είναι τελείως διαφορετικές, έχω αλλάξει τρεις oled LG μάλιστα η πρώτη είναι του 2016 ακόμα παίζει στο πατρικό μου κ μάλιστα οι γονείς μου βλέπουν full ελληνική τηλεόραση και δεν έχει πάθει το παραμικρό. Η αλήθεια είναι είμαι και τυχερός γιατί τόσο παλιό μοντέλο άνετα θα μπορούσε να πάθει burn-in.

Τα καινούργια μοντέλα ειδικά απο το 2019 και μετά έχουν τόσες πολλές προστασίες που είναι πάρα μα πάρα πολύ δύσκολο να πάθουν κάτι.

Αν υπήρχαν εκατομμύρια περιστατικά με burn-in που λες σε τηλεοράσεις oled τότε δεν θα πούλαγαν σαν τρελές ούτε θα είχαν τόσο καλές κριτικές απ τον κόσμο παγκοσμίος.
Ειδικά οι oled είναι οι No1 τηλεοράσεις για gaming και στο gaming πλέον παίζουν μόνο hdr δηλαδή η φωτεινότητα στο μέγιστο που μπορεί να φτάσει η τηλεόραση αν υπήρχαν τόσα περιστατικά burn-in θα είχε γίνει χαμός αλλά αντίθετα ο κόσμος είναι ευχαριστημένος ειδικά την τελευταία τριετία που οι oled πουλάνε αρκετά.

Να φανταστώ στις 10 oled οθόνες οι 9 burn-in είναι σε κινητό? Σε κινητά που είχα σχεδόν πάντα samsung απο τα 7 σχεδόν όλα παθαν burn-in... ευτυχώς εννοείται η Samsung το burn-in το καλύπτει άμεσα σε όλα μου άλλαξαν την οθόνη κ μάλιστα κάποια τα πήγα λίγο πριν λήξει η εγγύηση για να έχω κ καινούργια μπαταρία.

Αλλά οι τηλεοράσεις είναι τελείως διαφορετικές, έχω αλλάξει τρεις oled LG μάλιστα η πρώτη είναι του 2016 ακόμα παίζει στο πατρικό μου κ μάλιστα οι γονείς μου βλέπουν full ελληνική τηλεόραση και δεν έχει πάθει το παραμικρό. Η αλήθεια είναι είμαι και τυχερός γιατί τόσο παλιό μοντέλο άνετα θα μπορούσε να πάθει burn-in.

Τα καινούργια μοντέλα ειδικά απο το 2019 και μετά έχουν τόσες πολλές προστασίες που είναι πάρα μα πάρα πολύ δύσκολο να πάθουν κάτι.

Αν υπήρχαν εκατομμύρια περιστατικά με burn-in που λες σε τηλεοράσεις oled τότε δεν θα πούλαγαν σαν τρελές ούτε θα είχαν τόσο καλές κριτικές απ τον κόσμο παγκοσμίος.
Ειδικά οι oled είναι οι No1 τηλεοράσεις για gaming και στο gaming πλέον παίζουν μόνο hdr δηλαδή η φωτεινότητα στο μέγιστο που μπορεί να φτάσει η τηλεόραση αν υπήρχαν τόσα περιστατικά burn-in θα είχε γίνει χαμός αλλά αντίθετα ο κόσμος είναι ευχαριστημένος ειδικά την τελευταία τριετία που οι oled πουλάνε αρκετά.
Για τα ίδια πράγματα έχουμε διαφορετική εμπειρία. Εμένα η σαμσουνγκ σε κινητό, ταμπλετα, λαπτοπ, το burn in δεν το κάλυψε τις περισσότερες φορές. Ειδικά οταν συμβεί μετά τη 2ετια δεν συζητάμε καν.

Για τα ίδια πράγματα έχουμε διαφορετική εμπειρία. Εμένα η σαμσουνγκ σε κινητό, ταμπλετα, λαπτοπ, το burn in δεν το κάλυψε τις περισσότερες φορές. Ειδικά οταν συμβεί μετά τη 2ετια δεν συζητάμε καν.
Φίλε μου αποκλείεται να πήγες στην Smartec στο Χαϊδάρι που είναι επίσημο Service της samsung και να μην σου κάλυψαν το burn-in εντός εγγύησης. Τα παιδιά μέσα σε 5 λεπτά δίνουν το οκ για αντικατάσταση και αν έχουν ανταλλακτικό σε μία ώρα σου έχουν αλλάξει τσάμπα οθόνη κ μπαταρία, πάντα εννοείται εντός εγγύησης. καλά εννοείται όταν μια συσκευή είναι εκτός εγγύησης καμία εταιρεία δεν καλύπτει τίποτα.

Φίλε μου αποκλείεται να πήγες στην Smartec στο Χαϊδάρι που είναι επίσημο Service της samsung και να μην σου κάλυψαν το burn-in εντός εγγύησης. Τα παιδιά μέσα σε 5 λεπτά δίνουν το οκ για αντικατάσταση και αν έχουν ανταλλακτικό σε μία ώρα σου έχουν αλλάξει τσάμπα οθόνη κ μπαταρία, πάντα εννοείται εντός εγγύησης. καλά εννοείται όταν μια συσκευή είναι εκτός εγγύησης καμία εταιρεία δεν καλύπτει τίποτα.
Δε μένουμε ολοι Αθήνα. Στο επίσημο σέρβις εδω, ξέρεις τι μου είπαν? Πρόβλημα που φαίνεται υπό περίπτωση και οχι συνέχεια δεν αναγνωρίζεται ως πρόβλημα. Το burn-in οταν είναι μικρό δε φαίνεται πάντα, φαίνεται σε συγκεκριμένα χρώματα. Γι αυτό σου λέω είσαι υπερβολικός γιατί νομίζεις οτι η δική σου εμπειρία είναι κανόνας. Και επειδή ξέρω και αλλο κόσμο δεν είμαι μοναδική περίπτωση. Τωρα αμα δεν πιστεύεις τι γράφω, πρόβλημα σου.
Αλλά δεν είναι εκει μονο το πρόβλημα. Συνήθως το burn in απαιτεί χρόνο. Μετα τα 2 χρόνια δεν εχεις εγγύηση περισσότερες συσκευές. Αμα αυτο δε σε ενδιαφέρει (στα κινητα δε με ενδιαφέρει ιδιαίτερα) οκ. Καταλήξουμε σε αυτό που έγραψα εξαρχής. Είσαι υπερβολικός οτι δεν παθαίνεις burn in σχεδον ποτέ που έγραφες, και δεν το συνεχίζω γιατι δεν έχει νόημα ότι είχα να πω το έγραψα. Καθένας κάνει οτι καταλαβαίνει και είναι υπεύθυνος γι αυτό.

Καλά μετά τη διετία αν δεν έχεις κάνει επέκταση γιατί να στο καλύψει;