Αγορά τηλεόρασης 65'' - Βοήθεια

Tzo_Sarakatsanis

New member
1 February 2019
17
Χαίρετε,

Νέος στο Forum, βρίσκομαι σε αγορά τηλεόρασης. Έχω ήδη δοκιμάσει 2 Samsung Q6fn και UE75NU7102, και τα δύο μοντέλα παρουσίαζαν ήχους τσικ τσακ από το πίσω μέρος, με αποτέλεσμα να επιστραφούν εντός ολίγων ημερών
από την αγορά. Οπότε όχι Samsung.
Το Budget είναι μέχρι 1400 ευρώ, για 65άρα, είμαι ανάμεσα σε Sony KD65XF8505 και LG SK8100-SK8500. Κυρίως βλέπω ταινίες αλλά και κανάλια.
Σχεδιαστικά, με κερδίζουν οι LG καθώς και οι λειτουργίες AI των τηλεχειριστηριών της (κουνάς στον αέρα και εμφανίζεται στην οθόνη).

Από την άλλη, σκέφτομαι να περιμένω μήπως βγει καμία καλύτερη τώρα το 2019. Απόψεις;;

Απάντηση: Αγορά τηλεόρασης 65" - Βοήθεια

Κοίτα τη Sony XF8305. Πιθανώς, θα βρεθεί εντός budget στις επόμενες εβδομάδες. VA panel, 100 Hz.

Όταν λες ήχους τσικ Τσακ τι εννοείς; Αν και φαντάζομαι για να τις πήραν πίσω θα ήταν κάποιο σοβαρό θέμα και όχι απλά ο ήχος συστολής διαστολής από τι θερμότητα που όλες κάνουν κάποια στιγμή ...

το εχω διαβασει και εγω αυτο το τσικ τσακ, σε νεα 75nu8002 δεν το εχω ακουσει

το πρόβλημα με LG και sony που λες, είναι ότι η LG κλασσικά βγάζει ips lcd panels σε αυτές τις ίντσες και η σειρα 85 της sony είναι και αυτή ips στις 75 ιντσες, άρα στα σκοτεινά πλάνα βλέπεις ένα πέπλο γκρι θολούρα από πάνω. (χαμηλό κόντραστ περίπου 1:100)
τα πράγματα αλλάζουν στις 70 ίντσες που και σονυ και lg έχουν VA panel με καλό κοντραστ

Όπως σου είπαν τα παιδιά στις 70" υπάρχουν τηλεοράσεις από την LG και τη Sony. Το πάνελ και των δύο είναι VA κατασκευασμένο από τη Sharp.

Η διαφορά τους είναι ότι στη Sony το πάνελ είναι Direct LED και 100 Hz ενώ στην LG είναι Edge LED και 50Hz

Οι τηλεοράσεις είναι οι LG 70UK6500/UK6950 στα 1.000 ευρώ και Sony KD-70XF8305 στα 1.480 ευρώ.