Αγορα τηλεορασης Αναποφασιστος

aris464

Senior Member
20 May 2007
546
Ροδος
Πριν απο λιγο καιρο αγορασα το PS3.Εντυπωσιασμενος απο τις δυνατοτητες του αποφασισα να ανανεωσω το Home Cinema μου ωστε να το εκμεταλευτω πληρως.Ακολουθησε η αγορα του PIONEER DVR-LX60Dγια να μπορω επιτελους να γραφω οτι θελω οπως θελω(ομολογω οτι τοσον καιρο δεν αγοραζα DVD RECORDER νομιζοντας οτι εχουν πολυπλοκο χειρισμο και προτιμουσα να γραφω απο το PC.Μια ωρα μετα την εγκατασταση του PIONEER ενιωθα σαν να χειριζομαι VHS τοσο απλο)Eπισης το επελεξα για την δυνατοτητα του να κανει upscale σε 1080ρ το τηλεοπτικο σημα.Ταυτοχρονα με το PIONEER DVR-LX60D παρηγγειλα και τον ενισχυτη της Pioneer VSX-LX50 τον οποιο δεν εχω ακομα παραλαβη,παντως δειχνει εκπληκτικος αλλα διαβασα στο avforums.com οτι το HDMI του, παροτι ειναι 1.3 δεν υποστηριζει Deep Color.Ειναι αληθεια?Και τωρα τα δυσκολα.Ενδιαφερομαι να αγορασω TV 40 η 46 ιντσων για να ολοκληρωσω το πακετο.Η πρωτη μου σκεψη ειναι για FULL HD 100Hz 24p HDMI 1.3 κλπ.Κοστος 3000 με 3500 ευρω max.To προβλημα ειναι οτι ειμαι μεγας ποδοσφαιροφιλος και θα μου ερθει καπως αν δωσω 3500 ευρω για να βλεπω χειροτερα απ´ οτι βλεπω τωρα στην 32 CRT!!!!Απο την αλλη ξεροντας τις δυνατοτητες του PS3 τοσο σε BLUE RAY οσο και σε παιχνιδια θα ειναι κριμα να μην παρω FULL HD TV.Διαβαζοντας εδω στο φορουμ ειδα οτι τα κορυφαια πανελ FULL HD της PHILIPS τα πανε μια χαρα και στο SD και οτι τα καινουρια μοντελα αναμενονται ακομα καλυτερα σε αυτον τον τομεα.Αν αυτο ισχυει τοτε μεχρι ποτε πρεπει να περιμενω?Και κατι τελευταιο.Η καινουρια σειρα KDL X3000 της SONY εχει η δεν εχει διαφορες απο την KDL X3500?Σε ξενο site διαβασα οτι η διαφορα τους ειναι μονο στο desighn!!!

η Χ3000 ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑ ΜΕ ΤΗΝ Χ3500!!!!!Μόνο το χρώμα αλλάζει!!!Η τιμή της ταιριάζει άνετα στο budget σου!!!!(για την 46"!!!!!).Αυτή είναι η επόμενη τηλεόρασή σου!!!

Σιγουρα η X3500 ειναι κορυφαια τηλεοραση οπως και οι νεες Sharp Full HD ενω ερχονται και οι νεες Samsung.

Παντως εγω στην θεση σου θα σκεφτομουν πολυ σοβαρα και την Pioneer 5080XD.

Σιγουρα η X3500 ειναι κορυφαια τηλεοραση οπως και οι νεες Sharp Full HD ενω ερχονται και οι νεες Samsung.

Παντως εγω στην θεση σου θα σκεφτομουν πολυ σοβαρα και την Pioneer 5080XD.

Συμφωνώ απόλυτα, εαν δεις τα σχετικά θεματα η Pioneer μας έχει αναστατώσει ολους εδώ πέρα με τα νέα συνολάκια της :drummer:

Εκτός από τις Sony που αναφέρθηκαν, πιθανές επιλογές θα είναι οι σειρές 9632 κ 9732 της Philips και η σειρά F86 της Samsung. Από Σεπτέμβριο λογικά θα αρχίσουν να καταφθάνουν.

Όσον αφορά τον ενισχυτή που ανέφερες θα μπορούσες να κάνεις ένα thread στην κατηγορία home cinema που κάποιος πιο σχετικός θα μπορεί να σου δώσει απάντηση. Έχω την εντύπωση πάντως πως δεν είναι ανάγκη να περάσεις το σήμα της εικόνας από τον ενισχυτή.

Τον ενισχυτη τον παρηγγειλα απο το Perfectshop online.Τιμη 1099 ευρω.Μαλιστα ελεγε διαθεσιμος αμεσα αλλα τελικα μου ειπαν την επομενη Δευτερα η Τριτη.Αυτο που με ενδιαφερει κυριως να μαθω ειναι αν η SONY KDL 46X3500 παιζοντας τηλεοπτικο σημα θα μου φαινεται χειροτερη, καλυτερη η ιδια με την 32 CRT.

Απάντηση: Re: Αγορα τηλεορασης Αναποφασιστος

Τον ενισχυτη τον παρηγγειλα απο το Perfectshop online.Τιμη 1099 ευρω.Μαλιστα ελεγε διαθεσιμος αμεσα αλλα τελικα μου ειπαν την επομενη Δευτερα η Τριτη.Αυτο που με ενδιαφερει κυριως να μαθω ειναι αν η SONY KDL 46X3500 παιζοντας τηλεοπτικο σημα θα μου φαινεται χειροτερη, καλυτερη η ιδια με την 32 CRT.

Είναι δύσκολη η περιπτώση σου αλλά έτσι κι αλλιώς τα μοντέλα που σε ενδιαφέρουν δεν υπάρχουν αυτή την στιγμή οπότε έχεις χρόνο να το ψάξεις
Σε αθλητικά γεγονότα που έχουν μπόλικη κίνηση και στις ίντσες που ζητάς την καλύτερη απόδοση θα την πάρεις πιθανόν από HD Ready plasma (όπως η Pioneer 5080 που αναφέρθηκε). Από την άλλη το σύστημα σου φωνάζει για FullHD, και σε plasma δεν υπάρχει κάτι τέτοιο διαθέσιμο σε αυτά χρήματα.
Γνώμη μου να περιμένεις να έρθουν όλα τα αναμενόμενα FullHD μοντέλα που αναφέρθηκαν στο thread και να επιλέξεις όποιο χειρίζεται καλύτερα SD υλικό και κίνηση. Σε ΗD όλα super απόδοση θα έχουν. Νομίζω πως μία τέτοια επιλογή δεν θα σε απογοητεύσει σε σχέση με την CRT σου.

Θα παραθέσω post μου από άλλο thread.

Μετά από πολύ διάβασμα σε αυτό και σε άλλα φόρουμ τα πράγματα έχουν ξεκαθαρίσει αρκετά για μένα. Το μοναδικό κριτήριο επιλογής για το αν θα πάρει κάποιος Plasma ή LCD είναι η πηγή σήματος που θα έχει. Αν θέλει να βλέπει SD και 720p HD υλικό παίρνει πλάσμα. Αν θέλει gaming, pc monitor και FullHD παίρνει LCD. Αν έχει αρκετά λεφτά να διαθέσει και δεν ζορίζεται παίρνει Pioneer :flipout:.

Εσύ φίλε μου ανήκεις στην τελευταία κατηγορία :flipout:. Άσε που θα σου συμπληρωθεί και το σετάκι Pioneer που έχεις :P

Παρ' όλα αυτά ο g10rg0s έχει απόλυτο δίκιο. Άσε να έρθουν τα καινούργια μοντέλα. Μπορεί να έχουμε και πτώσεις τιμών τότε και βλέπεις τότε πως θα πάει και τι θα κάνεις. Οι απαιτήσεις σου αυτή τη στιγμή είναι το απόλυτο της τεχνολογίας σήμερα και αυτό ακόμη δεν υπάρχει στην αγορά διάθεσιμο στα χρήματα που λες.

Αρα υπομονη μεχρι τα Χριστουγεννα να ερθουν τα καινουρια μοντελα να τα δουμε και μετα βλεπουμε.4 μηνες δεν ειναι και τιποτα τρομερο.Απλως καθε φορα που φτιαχνω ενα συστημα θελω τα κοματια που το αποτελουν να συμβαδιζουν.Δηλαδη πηγες εικονας 1080ρ hdmi 1.3 ενισχυτης που να υποστηριζει ολα τα καινουρια προτυπα ηχου + hdmi 1.3 και τηλεοραση το ιδιο.Με αυτο τον τροπο το συστημα ειναι ισοροπημενο και εγω δεν μπαινω σε πειρασμο να σκεφτομαι {αχ και να ειχα μια τηλεοραση με hdmi 1.3!!!! οπως αυτο του PS3}.Αυτο σημαινει οτι το καινουριο μου συστημα θα μου κρατησει 4 με 5 χρονια ισως και περισσοτερο (το προηγουμενο κρατησε 7 χρονια και εξακολουθει να ειναι αξιοπρεπεστατο.Αν δεν εμφανιζονταν Blue ray και 1080ρ θα το κραταγα αλλα 5 χρονια!!!!!)Θα το κρατησω δηλαδη μεχρι να παρουσιαστει μια πραγματικα σπουδαια νεα τεχνολογια η οποια πρωτα θα ωριμασει π.χ κατι ανωτερο απο 1080ρ.Στο ενδιαμεσο διαστημα θα ειμαι χαρουμενος με το συστημα μου αδιαφορωντας για τυχον hdmi 1.5 η Dolby Digital plus plus plus plus:slapface:!!!!!!!!!!!! που πιθανον να εμφανιστουν σε 8 η 12 η 18 μηνες απο τωρα.Η κορυφη της τεχνολογιας ειναι κυνηγι μαγισων και δεν συμφερει εμας συμφερει τις εταιριες.:grandpa:

Αυτη τη στιγμη ειμαι στη φαση αγορας νεας τηλεορασης.Η υπαρχουσα ειναι η sony KV32FQ75 και σκεφτομαι να ανεβω στις ιντσες αλλα και να παρω επιτελους μια flat tv και να ξεφορτωθω το μπαουλο.Ειμαι αναμεσα σε 2 μοντελα το sony KDL40W2000 και το KDL40D3000.Θα ηθελα τη γνωμη σας,να προτιμησω το fullHD μοντελο η το HDready το οποιο ομως υποστηριζει 100hz και 24p???Να συμπληρωσω επισης οτι στα αμεσα σχεδια μου ειναι η αγορα και BDplayer.Περιμενω συντομα απαντηση σας:BXVZCBXZ6:

ευχαριστω πολυ

Αν και ίσως με το BD ταιριάζει περισσότερο με την W2000,προτείνω την 40D3000 γιατι είναι φοβερή τηλεόραση!!!!Η περίμενε τις καινούργιες Sony FULL HD(σε κανα μήνα,και θα ναι καλύτερες από τη W2000)

ισχυει αυτο που εχω διαβασει και απο αλλα ποστ οτι απο αποσταση θεασης 3-4 μετρα και σε αυτες τις ιντσες(40) δεν υπαρχει μεγαλη ορατη διαφορα μεταξυ hdready και fullhd?

Απο ότι έχουν πεί αρκετά μέλη ισχύει.Πρόσφατα κάποιο μέλος σύγκρινε την εικόνα της 40D3000 με κάποια Sony 1080p και απο κοντινή απόσταση δέν διέκρινε καμία διαφορά στην ποιότητα εικόνας.Γενικά υπάρχει η άποψη πώς το 1080p δείχνει από 46 ιντσές και πάνω.