Αγορά τηλεόρασης απο 55' ως 65´

VaL_Phoenix

New member
25 May 2015
40
Αθήνα
Παίδες αν έχει κανείς ιδέα κ όρεξη να με βοηθήσει μιας κ δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με το άθλημα.......
Σκέφτομαι να πάρω μια τηλεόραση απο 55' ως 65´.( δίνω ως 2500 )
Χωρίς να με νοιάζει ούτε αν είναι 3D ή curved (θα προτιμούσα όχι).
Θέλω μόνο wifi, ethernet κ καλή ποιότητα ήχου κ εικόνας.

Σκεφτόμουν να πάρω την LG 65UF850V αλλα κάτι τεστ σε ξένα site γράφανε όχι κ τόσο καλά λόγια κ κώλωσα.

Κανείς να με διαφωτίσει??
Θα με σκοτώσει η (μέλλουσα) γυναίκα μου :p

ΚΑμια 3άρα μέτρα. Ισως κ λίγο παραπάνω σε κυκλικό σαλόνι, οπότε όλοι θα πρέπει να βλέπουν καθαρά.
Χρήση κυρίως ταινίες, κανα αγώνα απο digea και Otetv.
K φυσικά ότι στριμάρει ή κατεβάσει το laptop μου :p :p

Μπορείς να βρεις επιλογές στις 55", από Sony σειρά W8xxB και από Samsung σειρά H6xxx, με λιγότερα από χίλια ευρώ. Οι συγκεκριμένες έχουν μέτριες γωνίες θέασης παρ' όλα αυτά, οπότε αν θα παρακολουθούν ταυτόχρονα πολλά άτομα, ίσως είναι καλύτερο να δεις κάποιες λύσεις με IPS panel ή εναλλακτικά plasma ή OLED.

Βλέπω τηλεοράσεις σε αυτές τις διαστάσεις απο 200 Hz ως 2000Hz.
Εγώ έχω μείνει στην εποχή που οι τηλεοράσεις είχαν 50 ή 100hz κ η διαφορά φαινότανε.

Τώρα σε αυτές τις διακυμάνσεις , φαίνεται η διαφορά?? Υπάρχει νόημα??

Το μεγιστο σε πραγματικα hz σε τηλεοραση είναι τα 200.Οτι βλέπεις παραπανω είναι πλασματικα.Εγω στη θεση σου αφου διαθέτεις εως 2500 χιλιαρικα θα προσανατολιζόμουνα σε αυτην : https://www.skroutz.gr/s/5365188/LG-55EC930V.html .

Το μεγιστο σε πραγματικα hz σε τηλεοραση είναι τα 200.Οτι βλέπεις παραπανω είναι πλασματικα.Εγω στη θεση σου αφου διαθέτεις εως 2500 χιλιαρικα θα προσανατολιζόμουνα σε αυτην : https://www.skroutz.gr/s/5365188/LG-55EC930V.html .

Ε αυτή εκτός ότι είναι 55αρα κ ίσως τελικά να χρειάζομαι 65', είναι κ καμπυλωτή. Κ δε ξέρω αν οι καμπυλωτές έχουν καλή θέαση αυτοί που κάθονται προς τα άκρα της τηλεόρασης.

Με 55αρα στα 3 μετρα που εισαι,είναι μια χαρα.Τωρα για το ότι είναι κυρτη εχουνε ένα θεμα αυτοι που βλέπουνε από πλαι,αλλα τετοια ποιοτητα εικονας δεν θα βρεις σε άλλη τηλεοραση.Αλλιως μπορεις να δεις αυτην :http://www.skroutz.gr/s/4690057/Samsung-UE55H7000.html .Eπισης υπαρχει και σε 60αρα κοντα στα 2500 που διαθέτεις.

Εγώ πάντως που βρίσκομαι στην ίδια θέση, είπα να το καθυστερήσω τελικά και να πάρω αργότερα μια από τις κορυφαίες τις Samsung σειρά 8 ή 9, οι οποίες ειναι κ future proof.

Εγώ πάντως που βρίσκομαι στην ίδια θέση, είπα να το καθυστερήσω τελικά και να πάρω αργότερα μια από τις κορυφαίες τις Samsung σειρά 8 ή 9, οι οποίες ειναι κ future proof.

future proof???μπααα του χρονου θα βγαλουν κατι αλλο....ολο και κατι θα σκεφτουν ....

Πότε τις κόβεις?
Τι ακριβώς νέο θα εισάγουν?
Απο τιμές πως θα πάνε? :p :p

Future proof (όσο γίνεται να υπάρξει τέτοιο πράγμα) είναι μόνο οι OLED.

Οι υπόλοιπες είναι ξαναζεσταμένο φαγητό με τελείως περιττά features (curved , UHD κτλ)

Στην Ελλάδα ούτε HD κανάλια δεν υπάρχουν (πλην συνδρομητικής πχ. OTE TV) , να μιλάμε για 4K είναι νωρίς , ίσως σε καμία 10ετία και αν.

Στην Ελλάδα ούτε HD κανάλια δεν υπάρχουν (πλην συνδρομητικής πχ. OTE TV) , να μιλάμε για 4K είναι νωρίς , ίσως σε καμία 10ετία και αν.

Ναι, ΟτεTV είπα θα είναι η χρήση της.......... Οπότε είπα για καλή εικόνα. Προφανώς η απλή full HD κάνει ε?
Ούτε τα πολύ υψιλά Hz να μη ψάξω απο ότι καταλαβαίνω έτσι??

Καμια πρόταση?

Future proof (όσο γίνεται να υπάρξει τέτοιο πράγμα) είναι μόνο οι OLED.

Οι υπόλοιπες είναι ξαναζεσταμένο φαγητό με τελείως περιττά features (curved , UHD κτλ)

Θα διαφωνησω, οι OLED μόνο future proof δεν ειναι, βρίσκονται σε νηπιακό στάδιο ακόμα. Εκτός βέβαια αν θες να κανείς το πειραματόζωο.
Όσο για του χρόνου το πιθανότερο ειναι να τις κάνουν πιο λεπτές.

Προτείνω αν δεν θες να περιμένεις να πέσουν λίγο οι τιμές, να πάρεις κάποια fullhd με panel 100hz τουλάχιστον και μη κυρτη.

Η αγορά τηλεόρασης το 2015 ειδικά στο μέγεθος που ψάχνεις είναι παζλ για πολύ δυνατούς λύτες , καταρχήν άνω των 60" οι τιμές ανεβαίνουν πολύ απότομα , κατά δεύτερον οι εταιρείες σπρώχνουν τις UHD χωρίς να υπάρχει λόγος (καθαρά θέμα υπερκοστολογησης ως "νέας τεχνολογίας") , κατά τρίτον όλες οι LED LCD στα μεγέθη αυτά έχουν κινδύνους clouding , banding κτλ. με αποτέλεσμα να παίζεις τζοκερ (και αν σου κάτσει τηλεόραση με προβληματικό πάνελ να τραβάς τα μαλλιά σου).

Με όλα τα παραπάνω δεδομένα και επειδή θέλεις μεγάλη γωνία θέασης θα σου πρότεινα αυτήν..

https://www.skroutz.gr/s/4765893/LG-60LB650V.html

Αν και έχει το αρνητικό του πάνελ IPS συνδυάζει μέγεθος και γωνία θέασης σε απόλυτα λογική τιμή.

Διαφορετικά κοίτα κάποια επίπεδη LED UHD στις 60-65" και ο θεός βοηθός. Ή πέφτεις στις 55" και πας σε OLED της LG. Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα δηλαδή.

Θα διαφωνησω, οι OLED μόνο future proof δεν ειναι...

Αν δεν είναι future proof η τεχνολογία που θα αντικαταστήσει μια ημέρα (μόλις πέσει το κόστος) τις LED LCD τότε δεν ξέρω τι είναι.

Last edited:
Η αγορά τηλεόρασης το 2015 ειδικά στο μέγεθος που ψάχνεις είναι παζλ για πολύ δυνατούς λύτες , καταρχήν άνω των 60" οι τιμές ανεβαίνουν πολύ απότομα , κατά δεύτερον οι εταιρείες σπρώχνουν τις UHD χωρίς να υπάρχει λόγος (καθαρά θέμα υπερκοστολογησης ως "νέας τεχνολογίας") , κατά τρίτον όλες οι LED LCD στα μεγέθη αυτά έχουν κινδύνους clouding , banding κτλ. με αποτέλεσμα να παίζεις τζοκερ (και αν σου κάτσει τηλεόραση με προβληματικό πάνελ να τραβάς τα μαλλιά σου).

Με όλα τα παραπάνω δεδομένα και επειδή θέλεις μεγάλη γωνία θέασης θα σου πρότεινα αυτήν..

https://www.skroutz.gr/s/4765893/LG-60LB650V.html

Αν και έχει το αρνητικό του πάνελ IPS συνδυάζει μέγεθος και γωνία θέασης σε απόλυτα λογική τιμή.

Διαφορετικά κοίτα κάποια επίπεδη LED UHD στις 60-65" και ο θεός βοηθός. Ή πέφτεις στις 55" και πας σε OLED της LG. Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα δηλαδή.

Κάτσε, η εμμονή μου με τις IPS λόγο ακριβώς της θέασης, είναι μούφα??
Με την 55αρα OLED δε θα έχω πρόβλημα θέασης??

Ενδιαφέρουσα δείχνει αυτή που μου πρότεινες που δε την είχα δεί τόσο καιρό. Μάλιστα σε πολύ χαμηλότερη τιμή απο εκείνη που σκόπευα να δώσω.
Ψάχνω να δω αν μπορώ να βρω κριτικές γι αυτή.

Ένα IPS panel προσφέρει μεγαλύτερες γωνίες θέασης στις LCD, όμως έχει περιορισμένη αντίθεση και πιο ψηλή στάθμη μαύρου σε σύγκριση με κάποιο VA ή παρεμφερές. Όπως αναφέρω και προηγουμένως, μπορείς να δεις επιλογές σε plasma, όπως η LG PB5600, καθώς και σε OLED. Επίσης, με μεγαλύτερο μέγεθος τηλεόρασης, ας πούμε πως περιορίζεται το πρόβλημα με τις γωνίες θέασης.

Re: Απάντηση: Αγορά τηλεόρασης απο 55' ως 65´

Ένα IPS panel προσφέρει μεγαλύτερες γωνίες θέασης στις LCD, όμως έχει περιορισμένη αντίθεση και πιο ψηλή στάθμη μαύρου σε σύγκριση με κάποιο VA ή παρεμφερές. Όπως αναφέρω και προηγουμένως, μπορείς να δεις επιλογές σε plasma, όπως η LG PB5600, καθώς και σε OLED. Επίσης, με μεγαλύτερο μέγεθος τηλεόρασης, ας πούμε πως περιορίζεται το πρόβλημα με τις γωνίες θέασης.

Οι Oled πάνε πολύ ψηλά πραγματικά........
Τις Plasma τις σκεφτόμουν, αλλα τους λείπουν διάφορα χρήσιμα gadgetάκια όπως το networking ο ικανός αριθμός HDMI,(οπότε θέλω κ hub) κ λίγο το προβλημα που έχουν κ αυτές με το φως της μέρα.........
Πάντως δείχνει εξαιρετική σε κριτικές αυτή που μου πρότεινες. Ευχαριστώ πολύ. Under investigation κ αυτή :D