Αγορά τηλεόρασης εως 1500 euro

Εσυ δηλαδη τι διασταση προτεινεις στον φιλο που θελει μια νεα τηλεοραση, να αλλαξει την CRT που ειχε μεχρι τωρα και για 2.5 μετρα αποσταση;
Και αν μπορεις τεκμηριωσε την αποψη σου.

Για θεαση HD τουλαχιστον 50".

Για θεαση DVD τουλαχιστον 46".

Για τηλεοπτικο σημα εξαρταται απο την τηλεοραση και την ληψη.

Εγω βλεπω πολυ ανετα σε plasma 50" απο τα 2.8 μετρα αλλα εχω NOVA. Tα καναλια ειναι απο ποιοτητα HD (τα 3 HD της NOVA) μεχρι σχεδον HD (πχ. MEGA αρκετες φορες) μεχρι για τα μπαζα (πχ. ποδοσφαιρο στον ANT1) αλλα ακομη και τα τελευταια βλεπονται ανετα και ειναι για τα μπαζα ακομη και σε 32".

Σημειωνω εδω οτι εχω δει σε γνωστους-φιλους σε 40-42" LCD (Philips σειρα 5 , Samsung 550 κτλ) και τα καναλια της NOVA φαινονται χειροτερα απο την δικια μου ας ειναι πολυ μεγαλυτερη γιατι μιλαμε για τηλεορασεις με μετρια ποιοτητα εικονας.

Last edited:
Εχω 46" LCD (SONY W4000) εδω και 2 χρονια περιπου και βλεπω απο τα 2.30 μ.Ανετα θα εβλεπα απο μια 50" V20 η μια 55" C8000 απο την αποσταση αυτη.
Εχω παιξει απειρες ωρες παιχνιδια και εχω δει πολυ τηλεοπτικο αναλογικο προγραμμα.Δεν εχω μετανοιωσει ΟΥΤΕ ΣΤΙΓΜΗ για τις ιντσες που πηρα,δεν εχω ενοχληθει καθολου απο "σπασιματα",ειδωλα,σκιες που οντως υπαρχουν και φαινονται στα αναλογικα καναλια,κακη ποιοτητα κλπ κλπ.,παρα μονο οταν ψαχνω την ατελεια!Το μεγεθος ειλικρινα μετραει πανω απ ολα στις μερες μας και βρειτε μου εστω και μια αναφορα στο forum απο καποιον που πηγε σε μεγαλες ιντσες και το μετανοιωσε.
Εχω κανει και τις συγκρισεις με τβ μικροτερων ιντσων και πιστευω οτι ειναι πολυ προτιμοτερο να βλεπεις μεγαλη εικονα με τα οποια προβληματα της και να επικεντρωνεσαι στην προβολη,παρα μικρη,με προσπαθεια να ξεχασεις τον γυρω της χωρο και να εστιασεις.
Σκεφτειτε τωρα την θεαση μιας ταινιας DVD η ενος BR η ενα παιχνιδι PS3,ακομα και DIGEA κλπ κλπ ,πραγματα που νομιζω οτι στις μερες μας ,αποτελουν το κατεστημενο στην οικιακη ψυχαγωγια.Εκει οπου ο συνδυασμος ποιοτητα εικονας-μεγεθους,πραγματικα σκοτωνουν.
Φιλε Κωστα5579,δυστυχως οι καιροι απαιτουν αυτοσυγκρατηση,αλλα απο την αλλη οι μεγαλες ιντσες δεν ειναι πλεον απαγορευτικες οικονομικα.Εξαλλου μια αγορα που εχει να κανει με προσωπικη ευχαριστηση και οχι με επενδυση υποκειται καθαρα και μονο στην διαθεση και στην ευχερεια του αγοραστη να την πραγματοποιησει η οχι.
Και ειτε το πιστευεις ειτε οχι και η τηλεοραση μου και ο προβολεας μου (infocus 4805) εχουν βγαλει τα λεφτα τους γλυτωνοντας με απο πολλες ασκοπες και δαπανηρες εξοδους.

Re: Απάντηση: Αγορά τηλεόρασης εως 1500 euro

Εχω 46" LCD (SONY W4000) εδω και 2 χρονια περιπου και βλεπω απο τα 2.30 μ.Ανετα θα εβλεπα απο μια 50" V20 η μια 55" C8000 απο την αποσταση αυτη.
Εχω παιξει απειρες ωρες παιχνιδια και εχω δει πολυ τηλεοπτικο αναλογικο προγραμμα.Δεν εχω μετανοιωσει ΟΥΤΕ ΣΤΙΓΜΗ για τις ιντσες που πηρα,δεν εχω ενοχληθει καθολου απο "σπασιματα",ειδωλα,σκιες που οντως υπαρχουν και φαινονται στα αναλογικα καναλια,κακη ποιοτητα κλπ κλπ.,παρα μονο οταν ψαχνω την ατελεια!Το μεγεθος ειλικρινα μετραει πανω απ ολα στις μερες μας και βρειτε μου εστω και μια αναφορα στο forum απο καποιον που πηγε σε μεγαλες ιντσες και το μετανοιωσε.
Εχω κανει και τις συγκρισεις με τβ μικροτερων ιντσων και πιστευω οτι ειναι πολυ προτιμοτερο να βλεπεις μεγαλη εικονα με τα οποια προβληματα της και να επικεντρωνεσαι στην προβολη,παρα μικρη,με προσπαθεια να ξεχασεις τον γυρω της χωρο και να εστιασεις.
Σκεφτειτε τωρα την θεαση μιας ταινιας DVD η ενος BR η ενα παιχνιδι PS3,ακομα και DIGEA κλπ κλπ ,πραγματα που νομιζω οτι στις μερες μας ,αποτελουν το κατεστημενο στην οικιακη ψυχαγωγια.Εκει οπου ο συνδυασμος ποιοτητα εικονας-μεγεθους,πραγματικα σκοτωνουν.
Φιλε Κωστα5579,δυστυχως οι καιροι απαιτουν αυτοσυγκρατηση,αλλα απο την αλλη οι μεγαλες ιντσες δεν ειναι πλεον απαγορευτικες οικονομικα.Εξαλλου μια αγορα που εχει να κανει με προσωπικη ευχαριστηση και οχι με επενδυση υποκειται καθαρα και μονο στην διαθεση και στην ευχερεια του αγοραστη να την πραγματοποιησει η οχι.
Και ειτε το πιστευεις ειτε οχι και η τηλεοραση μου και ο προβολεας μου (infocus 4805) εχουν βγαλει τα λεφτα τους γλυτωνοντας με απο πολλες ασκοπες και δαπανηρες εξοδους.

Σίγουρα δεν είναι απαγορευτικές οι πολλές ίντσες. Εγώ σχολίασα το ...ο καιρός ενδείκνυται για μεγάλες ίντσες. Συμφωνώ εν μέρει στο υλικό που αναφέρεις εκτός από DIGEA και κανάλια γενικότερα. Αν αυτά εκπέμπαν σε 16:9 όπως ο ΣΚΑΙ για παράδειγμα θα ήταν όλα μια χαρά. Αλλά να βλέπεις τώρα φαρδιά κεφάλια εν έτει 2011 δε λέει. Και όσο πιο μεγάλη η TV τόσο χειρότερο το φαινόμενο. Αλλά αυτό είναι θέμα συνήθειας προφανώς.

Πιστεύω κι εγώ (και με βάση τα όσα έχω διαβάσει στο forum) ότι δεν υπάρχει θέμα ότι η 50' είναι μεγάλη για τέτοια απόσταση (η οποία απόσταση δεν έιναι και απόλυτα περιοριστική, κάλλιστα ανεβαίνει).

Έχει πλέον αρχίσει να μου γυαλίζει η PS50C6900 μετά κι από τα σχόλια - εντυπώσεις που διάβασα στο thread http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=59802
και δεχόμενος τα όποια μειονεκτήματα αλλά και πλεονεκτήματα των plasma.

Το ωραίο είναι ότι όταν ξεκινούσα να ψάχνω για tv ούτε που σκεφτόμουνα για 3d αλλά στην πορεία είπα γιατί όχι :) κι αν δεν κάνω λάθος πηγαίνοντας στο επόμενο μοντέλο χωρίς 3d δηλαδή στο PS50C6500 η διαφορά είναι 100-150 euro.

Anyway νομίζω ότι το μόνο που μένει είναι να την δώ κι από κοντά και μετά αγορά! :)

μπορεις να περιμενεις και τα καινουργια μοντελα που το 3D θα ειναι βελτιωμενο

Βρε άντε πάλι,ένα 5% το πολύ να βλέπει 3D υλικό...η Samsung την Άνοιξη φέρνει τα καινούρια μοντέλα της...

e mporei na kanei ipomoni na parei kalitero 3d.
sigoura tha to exoune veltiosei sta epomena montela oles oi eteries

Εχω 46" LCD (SONY W4000)
και βλεπω απο τα 2.30 μ.
και εχω δει πολυ τηλεοπτικο αναλογικο προγραμμα.
Δεν εχω μετανοιωσει ΟΥΤΕ ΣΤΙΓΜΗ για τις ιντσες που πηρα,δεν εχω ενοχληθει καθολου απο "σπασιματα",ειδωλα,σκιες που οντως υπαρχουν και φαινονται στα αναλογικα καναλια,κακη ποιοτητα κλπ κλπ.,παρα μονο οταν ψαχνω την ατελεια!Το μεγεθος ειλικρινα μετραει πανω απ ολα

Ολα ειναι υποκειμενικα και ζυγιζονται με τα κριτηρια που εχει ο καθενας μας.
Το μεγεθος μετραει πανω απ`ολα αλλά δεν εχεις σπιτι 300τμ, με μεγαλο κηπο αλλά ενα διαμερισμα στα 80τμ, χωρις παρκινγκ, κτλ.
Την τηλεοραση ομως των 55 ιντσων την θελεις σε ενα καθιστικο των 10τμ (οχι εσυ συγκεκριμενα αλλά οσοι αναφερουν 1.5 μετρο ή και 2.5 μετρα αποστασης απο την τηλεοραση).
Δεκα τετραγωνικα ειναι η τουαλετα σε ενα σπιτι των 300τμ...
Τι θελω να πω. Πως το μεγεθος μετραει αλλά οχι πανω απ`ολα. Για ολα υπαρχει μετρο.

Τελος παντων.
Παμε στην συγκεκριμενη TV.
Εχεις την KDL-46W4000 και αντεχεις να παρακολουθεις αναλογικο τηλεοπτικο προγραμμα;
Ειναι μοντελο 2008, οπως και ειπες, αρα δυο χρονια παρακολουθεις αναλογικο προγραμμα ειτε με κοκκο, ειτε με τεραστιο blur.
Γιατι αυτη η τηλεοραση ηταν σκετη αποτυχια στα φιλτρα για τα αναλογικα καναλια.
Σε HD ή γενικα σε εισοδο απο HDMI παιζει καλα, εως παρα πολυ καλα.
Εγω παντως δεν θα αντεχα ουτε λεπτο να παρακολουθησω σε αυτην ειδικα αναλογικα καναλια.
Ευχαριστω αλλά μεγεθυνση της ηδη κακης ποιοτητας δεν την θελω, ποσο μαλλον οταν η συγκεκριμενη παιρνει την κακη ποιοτητα και την δειχνει αυτουσια αλλά μεγενθυμενη στις 46 ιντσες (ή κανει τοσο μεγαλο blur αν ενεργοποιησεις τα φιλτρα που δεν ξεχωριζεις καν τα προσωπα).

Δεν βλεπω ομως τον λογο για να διαφωνησω, αφου οπως ειπα και στην αρχη ο καθενας μας εχει τις δικες του αναγκες, προτιμησεις, απαιτησεις, χρηση κτλ.
Για σενα ειναι καλη η KDL-46W4000 στα 2.5 μετρα, για μενα δεν ειναι. Απλα πραγματα και τελειωνει εδω.

Πάρε το καλύτερο 2D αν στα λεφτά αυτά υπάρχει μοντέλο που είναι και 3D π.χ. ps50c6900 τότε πάρε αυτό .
Αν είσαι προσεκτικός τότε θα το ευχαριστηθείς πραγματικά και θα έχεις μία από τις κορυφαίες TV.

To 3D είναι ...... διαφήμιση . Τίποτα άλλο . Τα γυαλιά είναι κουραστικά .
Πόσες φορές να δεις μία ταινία ? Από παιχνίδι και μόνο θα κάνεις απόσβεση .

τα γυαλια δεν ειναι κουραστικα αμα δεν υπαρχει crosstalk αμα εχει crosstalk
τοτε αρχιζουνε να κουραζονται τα ματια και να σε πιανει ζαλη και να θες να τα βγαλεις

Άλλο εννοώ ,
Δηλαδή , να μου πεις ότι άνθρωπος που δεν φοράει γυαλιά δηλαδή δεν έχει συνηθίσει να φοράει , μπορεί να δει π.χ. 2 ταινίες στο καπάκι και να μην τον πιάσει πονοκέφαλος ?
εγώ πάντως δυσανασχέτησα στα μέσα της 1ης ταινίας .
Τα γυαλιά ήταν βαριά και άβολα

Φιλε audiov οπως εγραψα και πιο πανω ,τα παντα ειναι θεμα διαθεσης και οικονομικης ευχερειας του αγοραστη,αρα ατυχες το παραδειγμα με το σπιτι γιατι τα κοστη δεν ειναι ουτε κατα διανοια συγκρισιμα.Εξαλλου ολοι θα ειχαμε ενα σπιτι των 300 τ.μ με κηπο και γκαραζ,αν μπορουσαμε να το αγορασουμε και να το συντηρησουμε!!
Πιστευω ομως οτι ο φιλος hatdi -του οποιου το post εχουμε εκμεταλλευτει :gossip: - εθεσε το οριο των 1500 Ε απο την αρχη,αρα η οικονομικη του δυνατοτητα ειναι δεδομενη γι αυτο που ζηταει και ναι,ειναι σε θεση να αγορασει μια αρκετα καλη τηλεοραση-σαφως πολυ πιο βελτιωμενη απο την δικη μου- απο 46" και πανω,αρα γιατι να ψαχτει για κατι λιγοτερο?Κι επειδη αυτη η αγορα εχει και βαθος χρονου,δεν νομιζω οτι ειναι και οτι καλυτερο να βλεπεις το 2012 στις 40" ταινιες η να παιζεις παιχνιδια ας πουμε.
Οσο για μενα ,ισχυουν τα παρακατω:
Η τηλεοραση μου ειναι απο τα τελευταια κομματια των 46" που υπηρχαν οταν αγοραστηκε, μιας και οι συγκεκριμενες ιντσες γι αυτο το μοντελο ειχαν καταργηθει (μολις ειχε βγει η W4500) κι αυτο εγινε συνειδητα και μου απεφερε ενα κερδος γυρω στα 300-400Ε τοτε,αν θυμαμαι καλα,απο το να ειχε αγοραστει 1 μηνα νωριτερα.
Θεωρω οτι για την εποχη της ηταν μια εξαιρετικη OVERALL επιλογη για τα χρηματα που διεθεσα γιατι οπως προειπα χρησιμοποιειται κατα κορον και για games αλλα και για θεαση DVD ,BR.
Σημερα ,δεν πιανει μια μπροστα στην V20 του φιλου μου η στην C8000,αλλα παντα ετσι δεν γινεται?
Οσο για την εικονα στα αναλογικα ,προτιμω την αναβαθμιση απο απλη κεραια ,σε NOVA,παρα την υποχωρηση απο 46" σε 40" - εδω ομως,δεν εχω εγω την ευχερεια,ακομα :smile: .
Αλλα ,ειπαμε.Περι ορεξεως......

Παμε στην συγκεκριμενη TV.
Εχεις την KDL-46W4000 και αντεχεις να παρακολουθεις αναλογικο τηλεοπτικο προγραμμα;
Ειναι μοντελο 2008, οπως και ειπες, αρα δυο χρονια παρακολουθεις αναλογικο προγραμμα ειτε με κοκκο, ειτε με τεραστιο blur.
Γιατι αυτη η τηλεοραση ηταν σκετη αποτυχια στα φιλτρα για τα αναλογικα καναλια.
Σε HD ή γενικα σε εισοδο απο HDMI παιζει καλα, εως παρα πολυ καλα.
Εγω παντως δεν θα αντεχα ουτε λεπτο να παρακολουθησω σε αυτην ειδικα αναλογικα καναλια.

Eνταξει μην τα παραλεμε κιολας. Μια χαρα ειναι ακομη και σημερα η W4000 σε συγκριση με LCD. Eδω αλλο μελος ειχε την W4000 και πηρε την C750 και ελεγε οτι σε τηλεοπτικο σημα η πρωτη δειχνει καλυτερα! Δεν ισχυει βεβαια αυτο αλλα ειναι αρκετα κοντα.

Σε συγκριση με πλασμα βεβαια αστο καλυτερα η διαφορα σε σχεση με την U10 που εχω ειναι μεγαλη.

Σιγουρα ο καθενας μας εχει δικιο -οσο αφορά τις διαστασεις- απο την πλευρα του εφοσον τα κριτηρια, αναγκες και οικονομικα, μαζι με ποσα αλλα, ειναι διαφορετικα.

Οποτε το μονο που μενει ο αρχικος ενδιαφερομενος να καταληξει σε μια διασταση πρωτα απ`ολα και μετα να παρει γνωμες για τα μοντελα που κυκλοφορουν σημερα.
Αν δυνατον να καταληξει στο αν θελει 3D ή οχι.

ΥΓ. Η W4000 σε 40" ηταν μια απο τις επιλογες μου και ειχα αφιερωσει πολυ χρονο για να την αξιολογησω. Αν επαιζε λιγο καλυτερα στα αναλογικα (ισως με πολυ καλη ληψη να παιζει καλα, σε μαγαζια δεν επαιζε καθολου καλα) θα την ειχα παρει αντι της F86. Πολυ δυνατη σε HD υλικο, αν και η F86 ειναι εξισου καλη (για μενα η 656 ηταν υποδεεστερη της F86 παρα μονο στο αναλογικο κομματι που υπερτερουσε)
Μετα απο δυο χρονια με την LE-40F86BD στα 2.5 μετρα ειμαι απολυτα ικανοποιημενος με την διασταση, αφου παρακολουθω αρκετα ντοκυμαντερ ή εκπομπες οπως top gear και μερικες ταινιες που και που (στην αρχη εβλεπα πιο συχνα).
Αν ξεχνουσα τα επιγεια καναλια θα πηγαινα σε μεγαλυτερη. Με αυτα ομως βλεπω πως η 40αρα μου εκατσε μια χαρα.