Αγορα τηλεορασης εως 1500€.

Sir_Builder

Established Member
5 October 2006
124
Καλησπερα σε ολους.

Χαλασε η τηλεοραση του πατερα μου και θελει να αγορασει μια καινουργια με 700€ περιπου.Αλλα με την ευκαιρια λεω να του δωσω την δικια μου και να παρω εγω τα χρηματα, να βαλω και κατι παραπανω, αλλα τοσα περιπου, δλδ μεχρι 1500€ και να παρω εγω μια καινουργια.Εγω τωρα εχω την SONY KDL-40EX700.

Η αποσταση θεασης ειναι περιπου στα 3,00-3,10 μετρα οποτε λεω να παω για 46 ιντσες.
Αυτο που με ενδιαφερει κυριως ειναι η θεαση σε HD, ταινιων, αθλητικων και ντοκυμαντερ μεσω dreambox 8000 αλλα και κανα παιχνιδακι και blu ray απο το PS3.Το θεμα ειναι οτι βλεπω να ανοιγουν ολο και περισσοτερα δορυφορικα 3D καναλια οποτε θελω να ειναι και 3D.

Ειχα καταληξει στην SONY KDL-46EX720 η οποια ειναι μεσα στον προυπολογισμο αλλα διαβαζοντας λιγακι εδω μεσα ψιλοαπογοητευτικα οσον αφορα το 3D.Διαβασα καποια σχολια απο ατομα που την ειδαν απο κοντα οτι το 3D της δεν ειναι και οτι καλυτερο.Δυστυχως μενω επαρχια και δεν μπορω να την δω και εγω απο κοντα ωστε να την συγκρινω με αλλες.

Παρακαλω τις προτασεις σας.

Ειδα και την 46NX720 και η βασικη διαφορα με την 46EX720 απο οτι ειδα ειναι το Dynamic Edge Led.
Αξιζουν καποια παραπανω χρηματα για αυτην ή η εικονα ειναι η ιδια?

Re: Αγορα τηλεορασης εως 1500 .

Δεν αξίζουν ούτε η μια ούτε η άλλη από την στιγμή που με τα ίδια χρήματα μπορείς να πάς σε 50' που ταιριάζουν και περισσότερο στην απόσταση θέασής σου......

Δεν αξίζουν ούτε η μια ούτε η άλλη από την στιγμή που με τα ίδια χρήματα μπορείς να πάς σε 50' που ταιριάζουν και περισσότερο στην απόσταση θέασής σου......

Οταν λες για 50 μιλας για Plasma?Σαν τις παραπανω που προτεινε ο φιλος?

Βλεπω οτι υπαρχει μια ταση εδω προς τις Plasma οποτε και εχω αρχισει να γλυκοκοιταζω την GT30.Αλλα διαβαζοντας αρκετα σε διαφορα νηματα δεν ειμαι τελικα σιγουρος οτι η Plasma ειναι καταλληλη για μενα.Οποτε τα εβαλα κατω και εγραψα την ακριβη χρηση της τηλεορασης απο εμενα και την συμβια μου.

Λοιπον η τηλεοραση μια τυπικη ημερα ειναι ανοικτη κατα μεσο ορο γυρω στις 12 ωρες.(Τον χειμωνα φτανει και τις 15 ενω το καλοκαιρι πεφτει κατω απο τις 10).
Απο αυτες τις 6 βλεπουμε τα επιγεια καναλια σε φορματ 4:3 και οχι σε 16:9.Εχουμε δλδ μαυρες μπαρες δεξια αριστερα.
Τις αλλες 6 βλεπω αθλητικα σε 16:9 σε SD ή HD.
2 φορες την εβδομαδα βλεπουμε ταινια σε HD οπου καποιες ειναι full screen 16:9 ενω καποιες εχουν μαυρες μπαρες πανω και κατω.
Οσον αφορα το PS3, αν παρω κανα καινουργιο παιχνιδι μπορει να παιζω 3-4 ωρες καθημερινα για καμια εβδομαδα και μετα να το βαρεθω ή να το τερματισω και να ξανανοιξω το PS3 μετα απο 2 μηνες.
Τωρα οσον αφορα το 3D δεν εχω δει πολυ παρα μονο 1-2 φορες στο mall οταν ειχα ανεβει Αθηνα.Απλα το ανεφερα γιατι βλεπω οτι αρχιζουν να ανεβαινουν 3D καναλια στους δορυφορους και με αφορμη το Wimbledon που θα εχει και 3D καλυψη ειπα να εχουμε και αυτην την επιλογη.Αλλα δεν ειναι και το πρωτο κριτηριο αυτο.
Οσον αφορα τον φωτισμο συνηθως εχουμε τα φωτα αναμενα γιατι σαλονι και κουζινα ειναι στον ιδιο χωρο και την μερα εχουμε ανοικτες τις μπαλκονοπορτες.Μονο οταν βλεπουμε ταινιες τα κλεινουμε ολα.

Μετα τα παραπανω προτεινεται LED ή Plasma?

Last edited:

Νομίζω πως η Panasonic GT30 στις 50" θα σου ταιριάξει γάντι. Με τόσες ώρες που βλέπεις τηλεόραση καθημερινά θα την έχεις στρώσεις σε λιγότερο από 3 εβδομάδες... :crown:

Το 4:3 καλυτερα να το ξεχασεις. Μακροπροθεσμα θα εχεις προβλημα...

http://avclub.gr/forum/showthread.php?t=49505

Ειναι κατι το οποιο δεν το συνηθησα ποτε.Μπορω να πω οτι με ψιλοζαλιζει το να βλεπω 4:3 καναλια σε 16:9, με τους ανθρωπους κοντοχοντρους.
Τεσπα αυτο ειναι κατι καθαρα υποκειμενικο οποτε περι ορεξεως....

Τωρα οσον αφορα το παραπανω νημα, στα 3 χρονια που εχω τηλεορασεις lcd-led και βλεπω πολλες ωρες σε 4:3 δεν ειχα κανενα προβλημα.Αν συμβει κατι τωρα τι να πω.Παντως αυτο που καταλαβα ειναι οτι οι plasma ειναι πιο ευαισθητες σε αυτον τον τομεα.

Θα συμφωνησω στο να ξεχασεις το 4:3
Δεν χαθηκε ο κοσμος να παρακουληθησεις ενα πρωιναδικο, ειδησεις, τηλεπαιχνιδι, μια σειρα σε ξεχειλωμενη εικονα.
Κατι F1, ποδοσφαιρο (νομιζω, μιας και δεν βλεπω), παιζουν σε 16:9 ακομα και στα καναλια που επιμενουν στο 4:3

Μετα υπαρχουν και καποιες καλες υλοποιησεις του smart strech, αν και εχω δει και τραγικες καταστασεις που απλα δεν βλεπεται...

Παντως γουστα ειναι αυτα. Δεν επιμενω.

Αν σκοπευεις να βλεπεις με τις ωρες 4:3 καλυτερα ξεχνα τις πλασμα.

Και με LCD βεβαια μπορει να υπαρξει προβλημα απλως ειναι μικροτερες οι πιθανοτητες.

Αν σκοπευεις να βλεπεις με τις ωρες 4:3 καλυτερα ξεχνα τις πλασμα.

Και με LCD βεβαια μπορει να υπαρξει προβλημα απλως ειναι μικροτερες οι πιθανοτητες.

Με τις ταινιες που εχουν μαυρες μπαρες πανω και κατω τι γινεται.Εχουμε προβλημα εκει με τις plasma?Απο τις 10 ταινιες που βλεπω οι 9 ειναι ετσι.

Και με την ευκαιρια θα ηθελα να ρωτησω γιατι βγαινουν σε 2:35:1 (αν δεν κανω λαθος αυτο ειναι το φορματ) πολλες ταινιες.Υπαρχει καπου σχετικο thread που να εξηγει?

Απάντηση: Re: Αγορα τηλεορασης εως 1500 .

Και με την ευκαιρια θα ηθελα να ρωτησω γιατι βγαινουν σε 2:35:1 (αν δεν κανω λαθος αυτο ειναι το φορματ) πολλες ταινιες.Υπαρχει καπου σχετικο thread που να εξηγει?

Ειχε γραψει καποια πραγματα ο Γιαννης (JL) αλλα δεν θυμαμαι σε ποιο νημα.

Με τις ταινιες που εχουν μαυρες μπαρες πανω και κατω τι γινεται.Εχουμε προβλημα εκει με τις plasma?Απο τις 10 ταινιες που βλεπω οι 9 ειναι ετσι.

Ρίξε μια ματιά εδώ...

Ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες.

Τωρα οσον αφορα την αγορα νεας τηλεορασης ακομα το ψαχνω.Μετα απο 3 μηνες και διαβαζοντας και εδω αρκετα πραγματα αποφασισα να ανεβασω το budget κατα πολυ και να παω σε 50-55 ιντσες.
Αυτην την στιγμη ειναι αναμεσα απο
πλασμα στην p50vt30 ή p55vt30,
και απο led στην sony 55hx920.

Απλα το ψαχνω λιγο ακομα να δω τι ταιριαζει καλυτερα στην περιπτωση μου, οπως ελπιζω και σε καμια μειωση των τιμων.:fahne90:

Aν μπορεις να πας στην VT30 τοτε δεν κοιτας τιποτα αλλο.

Ειναι η τηλεοραση που ψηφιστηκε η καλυτερη απο ολες απο τους δημοσιογραφους στην εκθεση CES του Las Vegas που ειναι η μεγαλυτερη στον κοσμο.

Και η Sony ειναι απο τις κορυφαιες βεβαια στις LED LCD. Την ξεπερναει μονο η Toshiba 55ZL1 που εχει ομως 5000 ευρω.

Αλλη μια ερωτηση εαν δεν κουραζω.
Θεωρω η τιμη της 55αρας vt30 σε σχεση με την 50αρα ειναι τεραστια.Καπου 900 αν δεν κανω λαθος για 5 ινστες παραπανω.
Οποτε λογικα σαν value for money αγορα ειναι η 50αρα.
Περιεργο παντως, ενω η διαφορα της sony απο 46 σε 55 οπου ειναι 9 ινστες ειναι περιπου 550 .