Αγορα τηλεορασης εως 700 max

techie

AVClub Enthusiast
18 June 2006
1,131
λοιπον ψαχνω για τηλεοραση 37"-42"

για θεαση δορυφορικων και επιγειων sd καναλιων,divx,συνδεση με PS3,πολυ λιγα BR

θα ηθελα να εχει

3 εισοδους hdmi

100hz

ψηφιακο δεκτη mpeg4

νομιζω πως θα μου ταιριαζε καποια Plasma σε αναλυση 720p αλλα ειμαι ανοιχτος στις προτασεις σας

παιχνιδια δεν παιζω σχεδον καθολου,το Ps3 το χρησιμοποιω ως Divx και ελαχιστα ως BR player

η 42s10 που προτεινεις σε τι υπερτερει σε σχεση με την Panasonic TX-P42U10E που απο οτι βλεπω θεωρειται best buy στην κατηγορια αυτη την στιγμη?

Last edited:
δηλαδη η διαφορα ειναι στο design και την μια hdmi επιπλεον?

γιατι αν ειναι ετσι να παω για την TX-P42U10E που την βρισκω στα 550 περιπου

Originally Posted by JL_?
Ακριβώς αυτό.

Σε σκοτεινό περιβάλλον και καλιμπραρισμένες είναι ίδιες. Σε φωτεινό περιβάλλον η G10 έχει το προβάδισμα, λόγω της επίστρωσης και της δυνατότητας για υψηλότερη φωτεινότητα.

Στη βάση του, όσον αφορά το πάνελ, είναι ακριβώς το ίδιο σε U/S/G/V10. Οι διαφορές εντοπίζονται στα ακόλουθα:

U10: 5 drive-modes, καμμία αντι-αντανακλαστική επίστρωση
S10: 5 drive-modes, μονή αντι-αντανακλαστική επίστρωση
G10: 6 drive-modes, διπλή αντι-αντανακλαστική επίστρωση
V10: 6 drive-modes, τριπλή αντι-αντανακλαστική επίστρωση

-bye- u10 κ ξερο ψωμι :music-smiley-005:

τελικα κατεληξα στην Panasonic TX-P42U10E

να την παρω τωρα η αμεσως μετα τις γιορτες?

λοιπον επειδη μενω σε νησι και τα σχετικα μαγαζια ειναι λιγα η τηλεοραση δεν βρεθηκε πουθενα

ο ενας δεν ειχε καθολου Πλασμες:bigcry:, ο αλλος ειχε μονο κατι μοντελα προηγουμενης γενιας σε τιμες 800 +, ο τριτος δεν ασχολουνταν λεει καθολου με ξεπερασμενες τεχνολογιες

γενικως υπηρχαν αφθονες LCD λιγες LED και αν ρωταγες για Plasma σε κοιταγαν περιεργα

θα πρεπει να την βρω απο το net

ναι το κακο ειναι οτι μπορω να αγορασω μονο απο Multirama,You,Ε-shop τα οποια εχουν υποκαταστηματα εδω ωστε να υπαρχει μια εξασφαλιση σε περιπτωση DOA η αλλου προβληματος

οποτε περιμενω

ομολογω οτι διαβαζοντας το thread για την u10 και συγκεκριμενα αυτο το post του χρηστη isokratis

"Κυριοι , εδω και 2 ωρες εχω την τιμη να βλεπω την U10 να παιζει ακριβως το ιδιο σημα απο την ιδια πηγη με συνδεση σκαρτ διπλα στην B650 .....
Παροντες οι γυναικα μου και ενα φιλικο ζευγαρι...
Η 40Β650 τοποθετημενη 35 εκατοστα μπροστα απο την 50U10 σε σχεση με το σημειο θεασης .

Συμπερασμα ...

HD σημα , σημειωσατε το απολυτο Χ (κανεις δεν βλεπει προβαδισμα)

SD σημα , ολοι παρατηρουν πως η U κανει καποια "νερα" στα μακρινα πλανα
ενω η 650 διατηρει την ευκρινεια της περισσοτερο στο βαθος του πλανου

Κινηση , για εναν μας ελαχιστα καλυτερη σε λεπτομερειες στην U , ομοια και στις 2 για τους υπολοιπους

Χρωμα , σημειωσατε παλι Χ

Μαυρο , ισως ακουστει απιστευτο σε καποιους αλλα ... Χ ! Πολυ καλο και στις 2 με απολυτη ομοφωνια . Στο λευκο η 650 ειναι αισθητα φωτεινοτερη με αποτελεσμα η U αρχικα να ξενιζει , μετα απο παρατηρηση ομως διαπιστωνεται πως δειχνει περισσοτερες αποχρωσεις του αν και σε καποιες περιπτωσεις το "κιτρινιζει"

Ανακλασεις , περισσοτερες στην U , ενοχλουν ομως μονο σε πολυ σκοτεινες συνθηκες χωρου (καθρεφτιζοταν εντονα ενα κερι στην οθονη)

Συνολικη αισθηση , πιο φυσικη η εικονα στη U , πιο "ζωντανη" και τρισδιαστατη στην 650

Κατ'εμε , αν αυτες τις 2 τηλεορασεις τις εκανα μια , θα ειχα την τελεια τηλεοραση...."

αρχιζω να σκεφτομαι και την Samsung LE40B650 η οποια ναι μεν κοστιζει τα διπλασια περιπου απο την Panasonic αλλα ουσιαστικα ειναι καλυτερα εξοπλισμενη και χωρις τα μειονεκτηματα της πρωτης

http://www.skroutz.gr/s/74222/Samsung-LE40B650-40%22.html?keyphrase=40b650

αν καποιος με διαβεβαιωσει οτι δεν χρειαζεται νταντεμα (οχι ομως και υπερβολες) η Plasma τοτε να την προτιμησω,αν ειναι ομως να αγχωνομαι για να δω μια ταινια με μπαρες και γενικως να πρεπει τα παντα να ειναι σε full screen,zoom κλπ και να προσεχω τοτε θα πρεπει να το ψαξω και αλλο

αρχιζω να σκεφτομαι και την Samsung LE40B650 η οποια ναι μεν κοστιζει τα διπλασια περιπου απο την Panasonic αλλα ουσιαστικα ειναι καλυτερα εξοπλισμενη και χωρις τα μειονεκτηματα της πρωτης

http://www.skroutz.gr/s/74222/Samsung-LE40B650-40%22.html?keyphrase=40b650

αν καποιος με διαβεβαιωσει οτι δεν χρειαζεται νταντεμα (οχι ομως και υπερβολες) η Plasma τοτε να την προτιμησω,αν ειναι ομως να αγχωνομαι για να δω μια ταινια με μπαρες και γενικως να πρεπει τα παντα να ειναι σε full screen,zoom κλπ και να προσεχω τοτε θα πρεπει να το ψαξω και αλλο

Η B650 ειναι πολυ καλη τηλεοραση , αλλα σε κινηση , μαυρο , αντιθεση η U10 ειναι καλυτερη... για να δεις καλο μαυρο σε LCD τηλεοραση πρεπει να ριξεις τοσο χαμηλα την φωτεινοτητα που σχεδον δεν θα φαινεται τιποτα...
ισως βεβαια η B650 να ειναι λιγο καλυτερη σε τηλεοπτικο σημα οπως τα λεει ο Ισοκρατης...

Ως προς την χρηση τα παιδια μου βλεπουν τουλαχιστον 3-4 ωρες την ημερα παιδικα καναλια (Disney , Cartoon κτλ) και δεν εχω δει ποτε υπολείμματα...

Και μια ταινια που ειδα χθες με μαυρες μπαρες δεν προσεξα να εχει μεινει καθολου retention (τουλαχιστον με γυμνο ματι δεν φαινοταν)...-bye-

θα με ενδιεφερε να ακουσω συγκρισεις και γνωμες για Samsung LE40B650 vs Panasonic TX-P42U10E

φυσικα μιλαω για ποιοτητα εικονας σε συνδιασμο με δυνατοτητες συναρτησει τιμης

Re: ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ-ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

e-shop (crazy sundays-για μια βδομάδα δηλαδή)

panasonic TX-P50C10 (plasma 50'' hdready) 769e ---> http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.155535&sid=1

αυτη τι λεει ρε παιδια?

εψαξα αλλα δεν βρηκα τπτ στο site

στο e-shop λενε αναλυση 1024*768 και μετα 1366*768,τι απο τα 2 ισχυει?

Re: ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ-ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

αυτη τι λεει ρε παιδια?

εψαξα αλλα δεν βρηκα τπτ στο site

στο e-shop λενε αναλυση 1024*768 και μετα 1366*768,τι απο τα 2 ισχυει?

H C10 έχει το ίδιο design με την U10 (εκτός από τη βάση, που είναι ορθογώνια) και τις ίδιες δυνατότητες διασύνδεσης, αλλά έχει μικρότερη αντίθεση (χειρότερο μαύρο), μικρότερη ανάλυση, χειρότερο επεξεργαστή εικόνας, δεν έχει δέκτη mpeg4 και δεν παίζει αρχεία AVCHD από κάρτα SD...

Στις 50" η ανάλυση είναι 1366*768 και στις 42", 1024*768.

ευχαριστω πολυ παιδια και sorry που σας ζαλιζω

θα παραμεινω στην αρχικη μου επιλογη της Panasonic TX-P42U10E και απλα περιμενω να την βγαλει προς πωληση καποιο απο τα μεγαλα e-shop

Φίλε techie, παρότι πρέπει ήδη να έχω ζαλίσει τους "τηλεορασάδες", θα σου πώ ότι η u10, είναι παντελώς ακατάλληλη για θεάσεις κατά την διάρκεια της ημέρας ή με μέτρια-δυνατά φώτα (100W και πάνω) την νύκτα (κατά τη γνώμη μου πάντα).

Εκτός αν δεν σε πειράζει η μεταβολή του μαύρου σε καφε-γκρί και ενίοτε χρησιμοποίείς την tv για να δένεις γραβάτα! Μπορεί να σου φαίνεται υπερβολή όμως το έχω δει με τα μάτια μου σε 5-6 μαγαζιά και ισχύει... Οι κάτοχοι μπορούν να στο επιβεβαιώσουν.

Όπως πολύ σωστά σου πρότεινε ο Yperion και σου έγραψε ο Dbandit, η s10 έχει μια αντιανακλαστική επίστρωση παραπάνω και η G10 είναι και πιο "φωτεινή", έτσι βελτιώνουν το φαινόμενο αυτό κατά τη διάρκεια της ημέρας, χωρίς βέβαια να το εξαφανίζουν.

Αν σου φαίνονται παράξενα αυτά που γράφω κάνε μια βόλτα στα μαγαζιά της περιοχής σου και ρίξε μια ματιά στις Samsung LED UE 6000/7000 (διπλάσια και βάλε αξίας από την u10) και θα δείς άνετα το είδωλό σου στη τηλεόραση. Η "ευκρίνεια" του είδωλού σου στην u10 θα είναι σaφώς καλύτερη....

Αν από την άλλη, εσύ και η φαμίλια θα βλέπεις μόνο σε σκοτεινό περιβάλλον μην το σκέφτεσαι καθόλου Τρέχα να την πάρεις.

Αν σε προβλημάτισα λίγο τότε πέτυχε ο σκοπός του post μου!
ενημερωμένος καταναλωτής σημαίνει βέλτιστη αγορά.

Καλή τύχη στην επιλογή σου, καλές θεάσεις και καλή χρονιά!