Αγορά τηλεόρασης για απόσταση θέασης περίπου τα 3,6 μ.

tom152

Senior Member
2 February 2016
604
Χαιρετώ την παρέα κι ευχαριστώ για την αποδοχή.

Καθώς αρχίζω να ψάχνομαι για κάποια τηλεόραση που θα τοποθετηθεί στην παραπάνω απόσταση (3,6 μ.) θα ήθελα αρχικά τη γνώμη σας για το ποιο μέγεθος οθόνης ψάχνω, ώστε να θέσω ένα αρχικό μπούσουλα.
Ευχαριστώ.

Με λιγότερα από 900 ευρώ βρίσκεις καλές λύσεις στις 55". Άμα μπορείς να δώσεις περισσότερα, οι 65" είναι ικανοποιητικό μέγεθος για την απόσταση θέασης σου και ειδικά αν προορίζεται η τηλεόραση για θέαση ταινιών.

Ευχαριστώ για τις αρχικές απαντήσεις.
Οπότε ψάχνω για κάτι με μ.ο. τις 70 ίντσες.
Σε αυτό το μέγεθος και για τη συγκεκριμένη απόσταση τι επίπεδο τεχνολογίας και ανάλυσης ζητώ;

... θέλω να πω, αξίζει τον κόπο και το κόστος μια UHD συσκευή με τις παραπάνω προδιαγραφές απόστασης;

Μην περιμένεις να δεις ιδαίτερη διαφορά σε τέτοια απόσταση (αυστηρά στο θέμα της ανάλυσης), ωστόσο νομίζω ότι αν πας σε τέτοια μεγέθη και τέτοια χρήματα, κακό δεν κάνει να πάρεις ό,τι καλύτερο υπάρχει.

Μην περιμένεις να δεις ιδαίτερη διαφορά σε τέτοια απόσταση (αυστηρά στο θέμα της ανάλυσης), ωστόσο νομίζω ότι αν πας σε τέτοια μεγέθη και τέτοια χρήματα, κακό δεν κάνει να πάρεις ό,τι καλύτερο υπάρχει.
Σε ευχαριστώ πολύ και πάλι!

Για προβολεα καμια σκεψη??
Δε βοηθάει πολύ το δωμάτιο....
Ποια η ελάχιστη απόσταση που θα πρέπει να έχει από τον τοίχο/επιφάνεια προβολής;

Τσέκαρε στα sites τους τον benq w1070+ και τον epson tw9200. Ειχα και τα δύο μηχανήματα και φυσάνε για τα λεφτά τους και θα το καταυχαριστηθεις με τα ίδια λεφτά που πας να σπρωξεις για την τηλεόραση. Στα 3,6 μέτρα δεν έχεις θέμα,θα κάνεις ένα ραφακι πανέμορφο γυψοσανιδας και θα έχεις 100-110 ίντσες..

Τσέκαρε στα sites τους τον benq w1070+ και τον epson tw9200. Ειχα και τα δύο μηχανήματα και φυσάνε για τα λεφτά τους και θα το καταυχαριστηθεις με τα ίδια λεφτά που πας να σπρωξεις για την τηλεόραση. Στα 3,6 μέτρα δεν έχεις θέμα,θα κάνεις ένα ραφακι πανέμορφο γυψοσανιδας και θα έχεις 100-110 ίντσες..
Δε βοηθάει το δωμάτιο, είναι αίθριο και δεν έχει οροφή... Η μόνη λύση για προβολέα είναι να είναι επιτραπέζιος/επιδαπέδιος....

..."upscale, ips, πάνελ" κλπ, κλπ...
Υπάρχει κάποιο νήμα ενημέρωσης ώστε να ενημερωθεί κάποιος σχετικά με όλες τις τεχνικές ορολογίες;

Re: Απάντηση: Αγορά τηλεόρασης για απόσταση θέασης περίπου τα 3,6 μ.

Συνεχίζω να ενημερώνομαι από τα διάφορα νήματα εδώ μέσα ώστε να έχω μια πιο σαφή άποψη.
Σε κάθε περίπτωση η απόσταση θέασης μου θα είναι κατά μ.ο. τα 3-3,5 μ. Με βάση την απόσταση αυτή, μήπως το παρακουράζω να ζητώ κάτι πιο "καλό" και ίσως θα έπρεπε να πάρω μια "απλή" 65άρα;

Απλή ή πολύπλοκη, πάλι χρειάζονται αρκετά λεφτά.
Σαφώς, άλλο όμως μια απλή 65άρα κι άλλο μια 65άρα φορτωμένη με τεχνολογίες που σε τέτοια απόσταση δε θα μπορείς να εκμεταλευτείς, ακόμη κι αν τις πληρώσεις.

Οι full HD Sony στις 65" είναι καλές λύσεις πάντως, με λιγότερα από δύο χιλιάδες ευρώ.

Οι full HD Sony στις 65" είναι καλές λύσεις πάντως, με λιγότερα από δύο χιλιάδες ευρώ.
Θα τις ψάξω.
Ευχαριστώ.