Αγορά τηλεόρασης για δώρο.

iosifp86

New member
29 November 2011
18
Καλημέρα στο forum. Επανέρχομαι μετά απ την πολύτιμη βοήθειά σας στην αγορά της δικής μου τηλεόρασης.
Θέλω να κάνω δώρο στην αδερφή μου μια τηλεόραση.
1. Να είναι κοντά στα 500
2. 40" - 42" Δεν με ενδιαφέρει απόσταση γιατί αν και έχουν αρκετή δεν υπάρχει χώρος για παραπάνω ίντσες.
3. LED
4. Να έχει ενσωματωμένο player που να παίζει εύκολα σχεδόν τα πάντα και βέβαια ελληνικούς υπότιτλους. Γενικά δεν το έχουν με την τεχνολογία και γι αυτό θέλω να είναι εύκολη στη χρήση.
5. Η χρήση της θα είναι κυρίως για ταινίες και πιο πολύ παλιές ασπρόμαυρες και λίγο τηλεόραση.

Από το λίγο που έχω ψάξει έχω βρει τις εξής:
http://www.skroutz.gr/s/449542/LG-42LM615S.html
http://www.skroutz.gr/s/1948758/Samsung-UE40EH6030.html

Οι οποίες είναι και 3D, που ουσιαστικά τους είναι άχρηστο αλλά, όπως και να το κάνουμε, εντυπωσιακό σαν χαρακτηριστικό, ειδικά σε τελείως άσχετους.

Last edited:
Από τις δύο την 6030. Αν δεν βλέπουν αθλητικά μπορείς να πάρεις και την LG (είναι στα 50 Hz και δεν τα πάει πολύ καλά σε γρήγορα σπορ).

Από τις δύο την 6030. Αν δεν βλέπουν αθλητικά μπορείς να πάρεις και την LG (είναι στα 50 Hz και δεν τα πάει πολύ καλά σε γρήγορα σπορ).
Σίγουρα η LG 42LM615S είναι 50Ηz? Δεν πολύ ήθελα 50Hz γιατί βλέπουν και κανά ποδοσφαιράκι που και που και στα χαρακτηριστικά της LG είδα 200Hz. Μήπως είναι ψευτο200?

Σε πιο φθηνά μπορείς να δεις και χωρίς 3d (όπως λες άλλωστε θα τους είναι άχρηστο).
π.χ. η samsung 40eh5000 είναι πολύ καλή επιλογή (χωρίς όμως τα 100hz & το 3d της 6030).

Άλλωστε για παλιές ασπρόμαυρες και λίγο τηλεόραση δεν νομίζω να χρειάζονται όλα τα εξτρά (3d και 100hz)!

EDIT: είδα την παραπάνω απάντηση σου,
Οι LG της σειράς LM6xxx είναι όλες 50hz πραγματικά!
Καλύτερη πρόταση λοιπόν και με 100hz είναι η Samsung 40eh6030 (μακράν της δεύτερης).

Last edited:

Αυτο μπορεί να συμβεί και σε γρήγορες σκηνές απο ταινίες?

Στις ταινίες δεν υπάρχει ξεκάθαρη απάντηση αν η παρεμβολή καρέ (motion interpolation) βοηθάει ή όχι. Άλλοι προτιμούν την κίνηση να είναι ομαλή και ας φαίνεται πιο "ψεύτικη" , άλλοι προτιμούν να βλέπουν πιο "κινηματογραφικά" με τα γνωστά προβλήματα στην κίνηση των 24p.

Στις ταινίες δεν υπάρχει ξεκάθαρη απάντηση αν η παρεμβολή καρέ (motion interpolation) βοηθάει ή όχι. Άλλοι προτιμούν την κίνηση να είναι ομαλή και ας φαίνεται πιο "ψεύτικη" , άλλοι προτιμούν να βλέπουν πιο "κινηματογραφικά" με τα γνωστά προβλήματα στην κίνηση των 24p.

Είναι αλήθεια ότι όσο μεγαλώνουν οι ίντζες τόσο περισσότερο εμφανής στο μάτι γίνεται η έλλειψη motion interpolation?

Γενικά όσο μεγαλύτερο το μέγεθος τόσο πιο ορατά γίνονται τα προβλήματα που μπορεί να έχει μια τηλεόραση. Από την άλλη size does matter , αν μια τηλεόραση είναι μικρή για την απόσταση κλάφτα Χαράλαμπε.

Άρα τη LG την αφήνω μιας και απ ότι κατάλαβα υστερεί γενικώς (μόνο στο ντιζάιν είναι καλύτερη αλλά αυτό είναι υποκειμενικό). Η samsung 40eh5000 είναι πολύ καλή ιδέα ειδικά αφού κάνει πάνω από 70 λιγότερα αλλά κλίνω πιο πολύ στην 6030 για λόγους εντυπωσιασμού του 3D. Από ποιότητα εικόνας (βάθος μαύρου, σωστά χρώματα κτλ) είναι παραπλήσιες φαντάζομαι.

Μια και μιλάμε για τις συγκεκριμένες τηλεοράσεις,σε ποιότητα εικόνας,σε γενικές γραμμές,τι διαφορές μπορεί να έχει η EH5000 με την EH6030?

Σε 2D εικόνα αν τις δεις δίπλα δίπλα (εφόσον δεν πέσεις σε κανένα περίεργο πάνελ στην ΕΗ5000) είναι "βρείτε τις διαφορές" (πλην βέβαια των 100 Hz που δίνουν καλύτερη κίνηση στην 6030).

Επίσης η 6030 έχει επεξεργαστή Novatek με ελάχιστα πιο ευκρινή εικόνα σε τηλεοπτικό έναντι του MSTAR X10P. Αυτό είναι καλό σε τηλεοπτικά κανάλια με καλή ποιότητα εικόνας αλλά κακό σε μέτρια κανάλια.