Αγορα τηλεορασης για υπνοδωματιο.

Σε αυτα τα λεφτα, που βαζεις κοστος, πιστευω και εγω οτι δεν υπαρχει καμια καλυτερη τηλεοραση απο αυτην που προτεινει ο φιλος kostas ;)

Πολύ ευχαρίστως να σε πείθαμε για 37άρα αλλά το budget που θέτεις (και μάλιστα υπογραμισμένο!) μόλις και μετά βίας βγάζει 32άρες. Εκεί πιστεύω πως η Samsung LE32C450 είναι η καλύτερη επιλογή. Έχει και USB που παίζει τα πάντα.

http://www.skroutz.gr/s/264644/Samsung-LE32C450-32.html?keyphrase=32c450

Ακόμη και να περιμένεις τις εκπτώσεις, μεγαλύτερη και κάτω από 5 εκατοστάρικα δε θα βρείς. Για την παραπάνω πάντως έχω ακούσει καλά λόγια.

Ευχαριστώ για την απάντηση φίλε μου, δεν μπορώ να διαθέσω περισσότερα χρήματα.......

Τώρα η κρίσιμη ερώτηση: Μήπως είναι υπερβολή οι 32" για υπνοδωμάτιο? Εμένα δεν μου φαίνεται αλλά 2-3 πωλητές έτσι μου είπαν κι επέμεναν για 24-26".....υπενθυμίζω πως απόσταση θέασης είναι 2,5+ μέτρα......

Ότι αφορά το PIP που είπες, ισχύει και για τη C σειρά. Μπορείς βέβαια αγοράζοντας κάποιον εξωτερικό δέκτη mpeg4 με σύνδεση HDMI να τον συνδέσεις ως εξωτερική συσκευή, οπότε και θα βλέπεις 2 κανάλια ταυτόχρονα. Πρέπει να έχει γύρω στα 40-50 Euro.

Για εξήγησέ το αυτό.....μα έχει ήδη MPEG4 ενσωματωμένο δέκτη η δικιά μου, γιατί να πάρω και εξωτερικό??

Ευχαριστώ για την απάντηση φίλε μου, δεν μπορώ να διαθέσω περισσότερα χρήματα.......

Τώρα η κρίσιμη ερώτηση: Μήπως είναι υπερβολή οι 32" για υπνοδωμάτιο? Εμένα δεν μου φαίνεται αλλά 2-3 πωλητές έτσι μου είπαν κι επέμεναν για 24-26".....υπενθυμίζω πως απόσταση θέασης είναι 2,5+ μέτρα......

Για 2,5 μέτρα χρειάζεσαι 32 ίντσες τουλάχιστον για θέαση SD υλικού πάντα,άσε το τι λένε οι πωλητές.

Για εξήγησέ το αυτό.....μα έχει ήδη MPEG4 ενσωματωμένο δέκτη η δικιά μου, γιατί να πάρω και εξωτερικό??

Για το pip

Δεν είναι καθόλου υπερβολή η 32άρα, ακόμη κι αν βλέπεις απ'το ενάμισο μέτρο σε μια εβδομάδα θα την έχεις συνηθίσει. Καταρχήν δε συμφέρει η αγορά 24-26 πλέον αφού είναι κατά πολύ μικρότερες και στη τιμή πλησιάζουν τη 32άρα. Μήπως είχαν κάποια τελευταία μικρά μοντέλα και ήθελαν να τα ξεφορτωθούν? Αν διαβάσεις κάποια πρέγματα στο forum θα δεις πως δε σε συμφέρει να πας για μικρότερη.

Είπες πως θα'θελες να έχεις PIP με δύο κανάλια ταυτόχρονα. Με τον εξωτερικό mpeg4 συνδέοντας τον ως εξωτερική συσκευή θα βλέπεις το ένα, σαν κύρια εικόνα, αφού έχει δικό του tuner, και σε παραθυράκι θα βλέπεις το κανάλι απ'την τηλεόραση(tuner τηλεόρασης). Όπως θα μπορούσες να κάνεις και με κάποιο παλιό video που έχει επίσης δικό του tuner. Μόνο που αυτά δυστυχώς δε συνδέονται σε HDMI ή PC(VGA) για να λειτουργήσει το PIP!

Μήπως είναι υπερβολή οι 32" για υπνοδωμάτιο? Εμένα δεν μου φαίνεται αλλά 2-3 πωλητές έτσι μου είπαν κι επέμεναν για 24-26".....υπενθυμίζω πως απόσταση θέασης είναι 2,5+ μέτρα....

Η μικρη τηλεοραση κουραζει γιατι χρειαζεται προσπαθεια να δεις κυριως υποτιτλους.

Ασε τους πωλητες να βλεπουν σε 26" απο τα 2.5 μετρα και να τυφλωθουν αυτοι.

Φιλε μου εγω τωρα θα παρω 46 αρα για το υπνοδωματιο στην ιδια αποσταση που εχεις κι εσυ

Καλησπέρα σας,
Λοιπόν, εγώ ενδιαφέρομαι για μια LCD ή LED υπνοδωματίου, με απόσταση θέασης τα 2-2,60m και το σημαντικότερο με όσο το δυνατόν λιγότερα χρήματα, έχοντα υπόψη βέβαια το Value for Money.
Αυτή τη στιγμή βολεύομαι με μια παμπάλαια CRT 14" κρεμάμενη σε βάση τοίχου, δοκίμασα να βάλω σε έπιπλο μια CRT 29" αλλά πολύ ογκώδης και δεν βολεύει.
Δεν έχω απαιτήσεις για παιχνίδια ή άλλα κόλπα (είμαι οικογενειάρχης με παιδιά), απλά να έχει σύνδεση με DVD, USB προαιρετικά και να έχει MPEG4 & 2 (για τα αναλογικά κανάλια).
Με βάση όλα τα ανωτέρω, σκέφτομαι για μια σύγχρονη LCD 32" πιστεύοντας πως οι 37" θα είναι υπερβολή.
Εν όψει των εορταστικών προσφορών και ελπίζοντας πως θα πέσουν οι τιμές την περίοδο αυτή, παρακαλώ να μου προτείνετε μερικές οικονομικές τηλεοράσεις στις 32" (ή αν με πείσετε στις 37"), με κόστος όχι μεγαλύτερο των 350 ευρώ.

ΥΓ: Στο σαλόνι μου έχω μια Samsung LE40B750 και είμαι ικανοποιημένος σε γενικές γραμμές, πλην της "απατεωνιάς" τους για το PiP που δεν είναι για κανάλια αλλά για πηγές (πχ. DVD + TV).
Οπως θα πω για μια ακομη φορα, το μεγεθος της TV ειναι υποκειμενικη υποθεση.
Μια απο τα ιδια συμφορουμιτη. Και γω ξεκινησα με μια 14" (στην ιδια αποσταση) και μετα αγορασα μια 32" και ειμαι μια χαρα. Το θεμα ειναι υποκειμενικο. Φυσικα δεν θα με χαλαγε να βαλω προτζεκτορα, πανι 100" και 7.1 αλλά να μην ειμαστε και υπερβολικοι.!!! χμμμ! το 5.1 ετοιμαζεται...
Η χρηση που της κανω ειναι να δω καναδυο επεισοδια καποιας σειρας σε divx ή σε mkv αντε και καμια ταινια (χαζοκωμωδια).
Το προβλημα που αντιμετωπιζω ειναι ο φωτισμος. Διαβαζεις ανετα βιβλιο. Αν η συζυγος βλεπει TV και γω θελω να κοιμηθω, βαζω την TV σε εξοικονομηση ενεργειας (μεγιστη) για να μην φωτιζεται ολο το δωματιο. Αν θελω να βλεπω TV για να κοιμηθω (να με νανουρισει!) επισης την βαζω σε εξοικονομιση γιατι δεν προκειται να κοιμηθω. ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ λεω οτι ειναι το θεμα ειναι υποκειμενικο, η συζυγος δεν εχει προβλημα με τον φωτισμο....
Φιλος εχει μια 22" στο υ/δ, στην ιδια αποσταση και δεν εχει κανενα προβλημα με τους υποτιτλους...

Οπως θα πω για μια ακομη φορα, το μεγεθος της TV ειναι υποκειμενικη υποθεση.
Μια απο τα ιδια συμφορουμιτη. Και γω ξεκινησα με μια 14" (στην ιδια αποσταση) και μετα αγορασα μια 32" και ειμαι μια χαρα. Το θεμα ειναι υποκειμενικο. Φυσικα δεν θα με χαλαγε να βαλω προτζεκτορα, πανι 100" και 7.1 αλλά να μην ειμαστε και υπερβολικοι.!!! χμμμ! το 5.1 ετοιμαζεται...
Η χρηση που της κανω ειναι να δω καναδυο επεισοδια καποιας σειρας σε divx ή σε mkv αντε και καμια ταινια (χαζοκωμωδια).
Το προβλημα που αντιμετωπιζω ειναι ο φωτισμος. Διαβαζεις ανετα βιβλιο. Αν η συζυγος βλεπει TV και γω θελω να κοιμηθω, βαζω την TV σε εξοικονομηση ενεργειας (μεγιστη) για να μην φωτιζεται ολο το δωματιο. Αν θελω να βλεπω TV για να κοιμηθω (να με νανουρισει!) επισης την βαζω σε εξοικονομιση γιατι δεν προκειται να κοιμηθω. ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ λεω οτι ειναι το θεμα ειναι υποκειμενικο, η συζυγος δεν εχει προβλημα με τον φωτισμο....
Φιλος εχει μια 22" στο υ/δ, στην ιδια αποσταση και δεν εχει κανενα προβλημα με τους υποτιτλους...
ολα αυτα με την 32''??νομιζω οτι εισαι λιγο υπερβολικος

Σε ποιο θεμα ειμαι υπερβολικος? Γινε πιο συγκεκριμενος.
Για τον φωτισμο? Για την αποσταση? Για την χρηση? Τι αλλο?

θα σου απαντησω σε ολα.δε νομιζω οτι ειναι τοσο ενοχλητικος ο φωτισμος με τη 32''.τα παιδια προτινουν το καταληλο μεγεθος για να δεις fhd στη αποσταση σου.ο καθενας πληρωνει τηλεοραση αναλογα με τη χρηση που τη θελει.αν θελεις μια φτηνη τηλεοραση για να σε νανουριζει παρε μια με 200 ευρω το πολυ.αν θελεις media player,fhd,3d playstation και λοιπα θα παρεις μια πιο μεγαλη και θα τα σκασεις κιολας για να ειναι καλη.

θα σου απαντησω σε ολα.δε νομιζω οτι ειναι τοσο ενοχλητικος ο φωτισμος με τη 32''.τα παιδια προτινουν το καταληλο μεγεθος για να δεις fhd στη αποσταση σου.ο καθενας πληρωνει τηλεοραση αναλογα με τη χρηση που τη θελει.αν θελεις μια φτηνη τηλεοραση για να σε νανουριζει παρε μια με 200 ευρω το πολυ.αν θελεις media player,fhd,3d playstation και λοιπα θα παρεις μια πιο μεγαλη και θα τα σκασεις κιολας για να ειναι καλη.

Τι να την κανεις την 46" εαν δεν εχεις και ενα 7.1! Μονο να βλεπεις? Δεν θες να ακους?
Οπως εχω πει...ξαναπει...ναι μεν υπαρχουν καποιοι κανονες για την σωστη τηλεθεαση αλλά το θεμα ειναι και υποκειμενικο.
Δηλ. εχω στο υ/δ, 32" στα 2,20, και ειμαι αρκετα ικανοποιημενος. ΝΑΙ, δεν θα με χαλαγε και προτζεκτορας αλλά ποτε δεν θα κοιμομουν....

Αλλωστε ο topmar δεν θελει gaming, hd κλπ, κυριως ψηφιακα καναλια και κανα DVD

Καλησπέρα,

ωραία, ας πούμε πως καταλήξαμε στην διάσταση των 32", τώρα μένει η μάρκα-μοντέλο.

Πρώτη επιλογή η Samsung LE32C450 (349 ) αλλά δεν είναι Full HD......ανταγωνιστές άμεσοι η LG 32LD420 (Full HD) και η Sony Bravia KDL-32BL300 (HD Ready), αμφότερες επίσης με 349 ......

Ποια η καλύτερη και γιατί?

Ειναι /δεν ειναι FullHD δεν παιζει κανενα απολυτως ρολο με 32" στα 2.5 μετρα γιατι δεν μπορει το ανθρωπινο ματι να ξεχωρισει την διαφορα.

Φίλε topmar θα σου πω την δικιά μου άποψη,ως προς την εικόνα τους, τόσο καιρό που ψάχνω και έχω κάτσει να τις δω. Προτείνω την c450 γιατί έχει καλύτερη κίνηση, καλύτερη αντίθεση και πιο θερμά χρώματα. Όσο για το fullHD ακριβώς ότι σου είπε ο yperion.

-------------------------------------------------------------------

Τώρα παιδιά όμως χρειάζομαι πάλι την βοήθεια σας. Πάω χτες στο μαγαζί της γειτονίας μου (που θα μου κάνει έκπτωση) έτοιμος να πάρω την 50pk550. Και την βλέπω να την έχει στημένη διπλά σε μια 50u20 και λέω κάτσε να τις ξαναδούμε άλλη μια 50κοστή φορά. Έπαιζε ένα BR στα 720p/24p και παρατήρησα ότι η LG στις άκρες των σχημάτων-αντικείμενων έκανε κάτι σαν τεχνούργημα μετασχημάτιζε κάπως δηλαδή τις άκρες (δεν ξέρω αν υπάρχει κάποια ορολογία για το συγκεκριμένο). Πάντως η u20 μου φάνηκε καλύτερη :confused:.

Είναι τόσο μεγάλο το πρόβλημα στην LG ή συμμαζεύεται κάπως αν παίξεις σε διαφορετικά Hz?
Και τελικά πείτε μου ποια λέτε να πάρω γιατί κουράστηκα στο ψάξιμο τόσο καιρό :biggrin1:
[θα με γνωρίζουνε και οι πωλητές των καταστημάτων σε λίγο καιρό έτσι όπως πάω hahahahaha]

:4616:

Last edited:
Mήπως εννοείς κάτι σαν αυτό που φαίνεται εδώ;

displayimage.php

http://www.avforums.com/reviews/includes/displayimage.php?imageparameters=reviews/117/processing.jpg

Δυστυχώς φίλε μου δεν μου ανοίγει την εικόνα και στο avforums που έψαξα δεν μπόρεσα να κάνω ζουμ για να καταλάβω.

Πάντως αν βοηθάει διαβάζοντας το review από εδώ http://www.hdtvtest.co.uk/news/lg-50pk590-60pk590-20100824823.htm . Πιστεύω ότι μάλλον είναι κάτι τέτοιο.
"During the calibration process (which we do primarily with 1080p/24 test patterns), we noticed that sadly, the LG 50PK590 partakes in the same forced edge enhancement as the LG’s premium 2010 model, the PK990 series. A quick recap for those who haven’t read about this elsewhere online: the TV performs its own additional Sharpening (edge enhancement) to the video signal, which adds “glowing”/”ringing” artefacts around high contrast edges."