Αγορά τηλεόρασης γύρω στα 250

Eneekay

New member
15 October 2013
18
Καλημέρα σε όλους!

Ψάχνω για αγορά τηλεόρασης, με βασικό κριτήριο την τιμή. Θα ήθελα να είναι γύρω στα 250 με περιθώριο συν/πλην 30 .

Παράμετροι:
  1. Απόσταση θέασης ~2m, χωρίς μεγάλο εύρος σε γωνίες
  2. Σύνδεση πάνω της Media Center PC, στο οποίο θα γίνεται και browsing (Πρέπει να είναι Full HD σε αυτή την περίπτωση;;;)
  3. Κατά προτίμηση πάνω από 22" (χρησιμοποιούσα μια 22άρα οθόνη, η οποία κάηκε, αλλά όμως ήταν μικρή για την απόσταση)
  4. Βλέπω κυρίως σειρές και ταινίες, κατεβασμένες σε 1080p, και όπως έγραψα και πριν, θα την χρησιμοποιώ και για ελαφρύ browsing.
Σκοπεύω να την αγοράσω σε περίπου 2 βδομάδες. Αγορά online ή από κατάστημα, βρίσκομαι στην Θεσσαλονίκη!

50 ευρώ παραπάνω δεν είναι και λίγα... Απλά δεν βλέπω και κάτι αξιοπρεπές Full HD χαμηλότερα. Ίσως θα αναγκαστώ τελικά να πάω στις 27 ίντσες ή να βρω αυτό το 50ευρω..

Βρες τα 50 ευρώ καλύτερα γιατί ακόμα και οι 32" είναι λίγες στα δύο μέτρα, πόσο μάλλον 27" ή πιο κάτω...

Εγώ αυτήν πήρα http://www.skroutz.gr/c/12/television.html?from=similar_cat_searches&keyphrase=sony+kdl32r420 πριν λίγο καιρό και είμαι αρκετά ευχαριστημένος. Με 280 ευρώ τί καλύτερο να πάρεις...! Να σημειωθεί ότι είναι και σε προσφορά η συγκεκριμένη καθώς λιγάκι που το έψαξα βγάλαν καινούριο μοντέλο και ρίξαν αρκετά την τιμή της συγκεκριμένης. Αν θυμάμαι καλά πριν την βάλουν σε προσφορά η τιμή της ήταν στα 350 ευρώ. Θα συμφωνήσω πως στα 2 μέτρα οτιδήποτε μικρότερη των 32" δεν θα σε ικανοποιήσει. Με τα μεταφορικά λογικά θα πάει στα 290 περίπου (εγώ τόσο πλήρωσα), είσαι οριακά δηλαδή στο μπάτζετ που διαθέτεις. Παίζει πάντως με το ενσωματωμένο media player που έχει ό,τι αρχείο θες (HD, 1080p) κτλ οπότε μιας που το ανέφερες θα σε καλύψει και σε αυτό τον τομέα.

Last edited:
Παιδιά, λόγω πολύ περιορισμού στο budget τελικά, ίσως το πολύ ένα 20ευρω να μπορώ να πάω πάνω από τα 250 και αυτό με το ζόρι. Οπότε προς 27'αρα προσανατολίζομαι...

Ναι, αλλά δυστυχώς μόνο HD Ready, το οποίο θα κάνει την χρήση του pc δύσκολη. Γι αυτό και πάω προς 27αρα...

Δε νομίζω να έχεις πρόβλημα με την ανάλυση. Μεγαλύτερο πρόβλημα είναι οι μείον 5" στα δύο μέτρα...

Δεν είμαι σίγουρος... 32 ίντσες HD Ready νομίζω ότι θα έχει αρκετή "θολούρα" όταν θα χρησιμοποιείται με το PC, και συγχρόνως το downscaling που θα συμβαίνει σε HD ταινίες κτλ θα ενισχύει το πρόβλημα. Νομίζω ότι θα με ενδιέφερε περισσότερο η ποιότητα στην εικόνα, παρά το μέγεθος. Εννοω, μέχρι τώρα τώρα βολευόμουν με την 22άρα στα 2 μέτρα, γιατί να μην με βολέψει η 27άρα;

Ακόμη και οι ίδιοι οι κατασκευαστές αναφέρουν πως ΕΩΣ 32" η διαφορά ανάμεσα σε FULL HD και HD READY δεν είναι ιδιαίτερα αντιληπτή από το ανθρώπινο μάτι. Οπότε άποψή μου θα ήταν να μην πάρεις μια κάποια ακριβή 27" η οποία θα είναι FUUL HD αλλά μια πιο φθηνή 32". Μια καλή λύση με το budjet που διαθέτεις βέβαια είναι και αυτή: http://www.skroutz.gr/s/3750990/LG-32LN520B.html. Αν επιμένεις βέβαια να θέλεις FULL HD τότε αναγκαστικά θα πας σε 27". Η απόφαση δικιά σου.

Διαβάζω τώρα λίγο και εγώ, και νομίζω ότι έχετε απόλυτο δίκιο για το μέγεθος. Τώρα, LG 32LN520B ή 32LN540B;;;

το ζητημα ειναι αν εχουν μεινει κομματι
θα την αγοραζα αβλεπει

Όχι, στο πλαίσιο πχ αν κοιτάξεις στα 250, είναι όλες 100 Hz. Ή ερώτηση είναι, εφόσον την έχει, 50Hz Full HD LCD ή 100 Hz HD Ready LED;;;