Αγορά τηλεόρασης HELP

Evangelos11

New member
6 April 2021
4
Καλησπέρα είμαι σε μεγάλο δίλλημα σχετικά με το μέγεθος της νέας μου τηλεόρασης.

Είμαι ανάμεσα σε 55 και 65 ίντσες.

Η απόσταση θέασης είναι 2.5 -2.7 μέτρα αναρτημένη στον τοίχο. Τώρα έχω μια 40ρα led samsung του 2011 και μου φαίνεται πολύ μικρή.

Μετά από έρευνα σε site πείσθηκα να πάρω την μεγαλύτερη ( qled 70t 65"), ωστόσο αφού προχώρησα στην παραγγελία διάβασα πως ίσως θα έχω θέμα σε ελληνικά κανάλια (κακή ποιότητα) και σε υπότιτλους ταινιών λόγω κοντινής απόστασης. Στα ίδια χρήματα θα μπορούσα να πάρω την 80t στις 55". Γνωρίζω πως η 80t υπερτερεί , αλλά αυτό που με ενδιαφέρει πιο πολύ είναι εαν με παίρνει η 65ρα λόγω απόστασης.

Αν σε ενδιαφέρει πολύ η παρακολούθηση υλικού σε 4Κ ανάλυση, πας σε 65". Τόσο απλά. Επίσης, αν η τηλεόραση θα τοποθετηθεί σε χώρο με ελεγχόμενο φωτισμό, η LG BX, με τις προσφορές που υφίστανται προς το παρόν, είναι σαφώς καλύτερη επιλογή, σε σύγκριση με τις δύο προαναφερθείσες.

Το γνωρίζω και το έχω δει με τα μάτια μου ότι οι oled είναι καλύτερες, αλλά στα 780 γιούρο που πήρα την 65ρα 70t, ξέφυγα ήδη απο το budget μου...
Πιστεύεις δηλαδή ότι δεν θα με κουράζει η 65ρα λόγω απόστασης; Κόλλησα τον καναπέ πίσω και θα βάλω τλκ thin βάση και η απόσταση πήγε στα 2.7- 2.9μ.
Κυρίως θα παρακολουθώ netflix και ταινίες σε 4k , αλλά και μερικές φορές συμβατικά κανάλια hd. Για Gaming προς το παρόν δεν θα την χρησιμοποιώ.

Με 4K υλικό δε θα έχεις πρόβλημα, κατά πάσα πιθανότητα. Πάντως, είναι αρκετά καλή η τιμή αγοράς για την 65" Q70T.

Και ακόμα καλύτερη η τιμή της 55" Q80T στα 725 Ευρώ... Γι' αυτό ήμουν σε δίλημμα, ωστόσο η ιδέα το cinema look στο σαλόνι μου με ενθουσίασε, ελπίζω να μην το μετανιώσω.