Αγορά τηλεόρασης και εγώ.

kostbill

New member
17 December 2012
31
Καλησπέρα.

Έγραψα και στο thread της Samsung 6100 αλλά γράφω και καινούριο thread αφού βλέπω πως είναι αποδεκτό στο forum.

Θέλω να αγοράσω λοιπόν τηλεόραση. Οι απαιτήσεις είναι οι εξής:

1. Απόσταση είναι κάπου στα 3 μέτρα.
2. Δεν με ενδιαφέρει το 3D καθώς νομίζω πως με κουράζει.
3. Επίσης, βλέπω κυρίως ταινίες.
4. Δεν παίζω παιχνίδια.
Βλέπω ειδήσεις, αλλά νομίζω πως δεν παίζει κανέναν ρόλο η ποιότητα εδώ.

Δεν μου αρέσει να κουνάω συνέχεια το κεφάλι μου για να πιάνω την εικόνα της τηλεόρασης από αριστερά προς τα δεξιά, οπότε νομίζω πως καταλήγω στις 40 ίντσες και όχι παραπάνω από αυτό.

Ακούω αντιρρήσεις, αν υπάρχει κάτι που κάνω λάθος ή αν μπορεί να μου δώσει συμβουλές για άλλο μέγεθος ή οτιδήποτε νομίζει πως μπορεί να βοηθήσει.

Λοιπόν, σε αυτά, κατέληξα αρχικά στην Samsung 6100 και μετά διάβασα στο αντίστοιχο thread πως δεν έχει τόσο καλή εικόνα.

Η 6030 έχει καλύτερη εικόνα;

Αν όχι, έχει κάποιος να προτείνει κάτι άλλο σε τηλεοράσεις που να έχει καλύτερη εικόνα σύμφωνα με τα δεδομένα μου;

Ευχαριστώ πολύ.

Η αλήθεια είναι ότι ενώ οι Samsung μέχρι και πριν δύο χρόνια είχαν αδιαμφισβήτητα την καλύτερη εικόνα φέτος έχει πέσει η ποιότητα της εικόνας τους προς όφελος της smart πλατφόρμας της. Για 3 μέτρα θα χρειαστείς 50 ίντσες. Οι 40 ίντσες όταν θα βλεπεις ταινίες θα σου φανούν λίγες σν λάβεις υπόψιν ότι θα υπάρχουν και οι μπάρες πάνω και κάτω που θα σου μειώνουν ακόμα περισσότερο την επιφάνεια της εικόνας.

Δεν μου αρέσει να κουνάω συνέχεια το κεφάλι μου για να πιάνω την εικόνα της τηλεόρασης από αριστερά προς τα δεξιά, οπότε νομίζω πως καταλήγω στις 40 ίντσες και όχι παραπάνω από αυτό.

Ούτε σε 100" από τα 3 μέτρα δεν χρειάζεται κάποιος να κουνάει το κεφάλι του. Εκτός και έχει κανένα τικ βέβαια.

Η αλήθεια είναι ότι ενώ οι Samsung μέχρι και πριν δύο χρόνια είχαν αδιαμφισβήτητα την καλύτερη εικόνα φέτος έχει πέσει η ποιότητα της εικόνας τους προς όφελος της smart πλατφόρμας της. Για 3 μέτρα θα χρειαστείς 50 ίντσες. Οι 40 ίντσες όταν θα βλεπεις ταινίες θα σου φανούν λίγες σν λάβεις υπόψιν ότι θα υπάρχουν και οι μπάρες πάνω και κάτω που θα σου μειώνουν ακόμα περισσότερο την επιφάνεια της εικόνας.
Μα, ένας φίλος έχει 47 ίντσες και στα 4 μέτρα χρειάζεται να κουνάω το κεφάλι μου. Μήπως ήταν ψυχολογικό; Θα ξαναπάω να δω.

Αν δεν έχεις πολύ φωτεινό χώρο, μια καλή, οικονομική λύση είναι η LG PA5500.
Είναι φωτεινός ο χώρος αλλά αν κλείνω το παράθυρο και σβήνω τα φώτα θα γίνει σκοτεινός.
Αυτή όμως είναι πλάσμα, είχα ακούσει πως οι πλάσμα δεν είναι τόσο καλές όσο οι LED-LCD.

Δηλαδή παίδες όλοι λέτε πως ακόμα και για καθόλου χρήση 3D πρέπει να πάρω μεγαλύτερη από 40;

Last edited by a moderator:
Λάθος άκουσες. ;) Όσο για το μέγεθος της τηλεόρασης, ναι θα πρέπει να κοιτάξεις για μεγαλύτερη.

Re: Απάντηση: Αγορά τηλεόρασης και εγώ.

Λάθος άκουσες. ;) Όσο για το μέγεθος της τηλεόρασης, ναι θα πρέπει να κοιτάξεις για μεγαλύτερη.
Μάλιστα.
ΟΚ, δεκτό, ας κοιτάξω και για plasma. Όμως λέω να παραμείνω με τις 40 ίντσες. Κυρίως επειδή τόσα χρόνια που βλέπω σε 21 δεν είχα πρόβλημα οπότε δεν θέλω να ανέβω και σε λεφτά. Προτιμώ να πάρω κάτι καλύτερο σε 40 παρά κάτι όχι τόσο καλό σε παραπάνω, εκτός αν έχετε να προτείνετε κάτι εσείς.

Απόψεις λοιπόν για το προς τα που να κινηθώ;

Είναι λάθος το σκεπτικό καλύτερη (ακριβότερη) 40" παρά χειρότερη (φθηνότερη) 50". Επιλέγεις πρώτα το σωστό μέγεθος τηλεόρασης και έπειτα ανάμεσα σε κάποια μοντέλα. Budget ?

Εγω παντως εχω 40αρα και βλεπω ταινιες ανετα
στα 3 μετρα, χωρις να μου λειπει μεγαλυτερη οθονη.

Αν παρακολουθησω μαλιστα τη 40αρα απο μικροτερη των 3 μετρων
αποσταση, επερχεται γρηγορα οπτικη κουραση.

Η δικη μου συμβουλη για τα 3 μετρα ειναι 40αρα με
αφθονα nits και καλη εικονα.

Το εχουμε πει απειρες φορες, μεγεθος>ποιοτητας οταν το budget ειναι περιορισμενο. Μακρια απο 40αρα για αποσταση 3 μετρα. Οπωσδηποτε απο 46+ . Ως κατοχος 46αρας στα 2,8 μετρα ανετα θα πηγαινα σε ανω των 55 ιντσων, ειναι απολαυση οι πολλες ιντσες.

Το εχουμε πει απειρες φορες, μεγεθος>ποιοτητας οταν το budget ειναι περιορισμενο. Μακρια απο 40αρα για αποσταση 3 μετρα. Οπωσδηποτε απο 46+ . Ως κατοχος 46αρας στα 2,8 μετρα ανετα θα πηγαινα σε ανω των 55 ιντσων, ειναι απολαυση οι πολλες ιντσες.
ΟΚ, ο skysound όμως λέει ότι και εγώ, πως κουράζει αλλιώς. Μήπως τελικά είναι σε προσωπικό γούστο;

Όταν λες πως μέγεθος > ποιότητας, εννοείς πως, όσο μεγαλώνει η απόσταση, η ποιότητα της εικόνας δεν είναι εύκολα παρατηρήσιμη. Δηλαδή πως σε μια 40άρα, δεν θα παρατηρήσεις διαφορά σε ποιότητα εικόνας που θα παρατηρούσες αν καθόσουν πιο κοντά;

Αυτό έχει ίσως μια λογική καθώς, στα μαγαζιά που κοιτάς τις τηλεοράσεις, κάθεσαι και τις βλέπεις από κοντά και όχι από απόσταση και τότε είσαι ικανός να παρατηρήσεις πια έχει καλύτερη εικόνα.

Εδώ λοιπόν, τίθεται και το άλλο θέμα: αφού δεν με ενδιαφέρει να είναι μεγαλύτερο το μέγεθος, γιατί να μην πάρω μια 40άρα που δεν είναι καλή ποιότητα; (καλό ε;).

Σοβαρά τώρα, θα μου προτείνει κάποιος μια 40άρα με καλή ποιότητα εικόνας όπως στις αρχικές προδιαγραφές;;;;;;;;;;;

Επίσης, ένα ακόμα στοιχείο που θέλω να προσθέσω είναι πως δεν με ενδιαφέρουν πολύ οι ταινίες δράσης.
Κυρίως βλέπω ταινίες που δεν ανοίγει μύτη, άντε με την εξαίρεση των LOTR I/II/III συνήθως βλέπω Αγγλικές ή Γαλλικές, περίεργες, δικαστικές, πολιτικές κλπ.

Οπότε, ίσως αυτό να δίνει ένα παραπάνω δεδομένο για να μου πείτε τι μπορεί να μου κάνει.

40ΗΧ750 η 40ΗΧ850 της SONY
Όπως έγραψα στο πρώτο ποστ (νομίζω πως το έγραψα), στα ίδια λεφτά με την Samsung 40-6100, δηλαδή γύρω στα 600.

Ευχαριστώ πάντως, γαμώτο καλές φαίνονται αυτές αλλά τα λεφτά είναι λίγα.

Last edited by a moderator:
ΟΚ, ο skysound όμως λέει ότι και εγώ, πως κουράζει αλλιώς. Μήπως τελικά είναι σε προσωπικό γούστο;

Όταν λες πως μέγεθος > ποιότητας, εννοείς πως, όσο μεγαλώνει η απόσταση, η ποιότητα της εικόνας δεν είναι εύκολα παρατηρήσιμη. Δηλαδή πως σε μια 40άρα, δεν θα παρατηρήσεις διαφορά σε ποιότητα εικόνας που θα παρατηρούσες αν καθόσουν πιο κοντά;

Αυτό έχει ίσως μια λογική καθώς, στα μαγαζιά που κοιτάς τις τηλεοράσεις, κάθεσαι και τις βλέπεις από κοντά και όχι από απόσταση και τότε είσαι ικανός να παρατηρήσεις πια έχει καλύτερη εικόνα.

Εδώ λοιπόν, τίθεται και το άλλο θέμα: αφού δεν με ενδιαφέρει να είναι μεγαλύτερο το μέγεθος, γιατί να μην πάρω μια 40άρα που δεν είναι καλή ποιότητα; (καλό ε;).

Εννοω πως οταν δεν εχεις πολλα χρηματα ειναι καλυτερο να παρεις μια tv με μεγαλυτερη οθονη. Αυτο που θεωρεις σημερα καλη εικονα σε 2 χρονια θα ειναι ξεπερασμενο. Το μεγεθος ομως δεν χανει την αξια του, για οσο καιρο θα λειτουργει η tv σου θα απολαμβανεις <<μεγαλη>> εικονα με οτι αυτο συνεπαγεται. Πολλοι αγορασαν ακριβες μικρες tv, οπου με την παροδο του χρονου καταλαβαν οτι το μεγεθος της εικονας μετραει περισσοτερο απο την ποιοτητα της.

Εννοω πως οταν δεν εχεις πολλα χρηματα ειναι καλυτερο να παρεις μια tv με μεγαλυτερη οθονη. Αυτο που θεωρεις σημερα καλη εικονα σε 2 χρονια θα ειναι ξεπερασμενο. Το μεγεθος ομως δεν χανει την αξια του, για οσο καιρο θα λειτουργει η tv σου θα απολαμβανεις <<μεγαλη>> εικονα με οτι αυτο συνεπαγεται. Πολλοι αγορασαν ακριβες μικρες tv, οπου με την παροδο του χρονου καταλαβαν οτι το μεγεθος της εικονας μετραει περισσοτερο απο την ποιοτητα της.

Φίλε μου αυτό που λες είναι απολύτως κατανοητό και ακούγεται και πολύ πολύ σωστό καίτοι αναφέρεται σε ανθρώπους που είχαν το δίλημμα μέγεθος vs ποιότητας και επιλέγοντας στο δίλημμα, επέλεξαν λάθος. Εγώ από την άλλη δεν έχω δίλημμα, ξέρω πως δεν θέλω μεγάλη οθόνη.

Οπότε μπορείτε να μου κάνετε μια πρόταση με τα χαρακτηριστικά που θέλω;

Sorry τωρα ειδα τα 600 . Λογικα η samsung es6100 ειναι η πιο τιμια επιλογη.

Το καταλαβαίνω απλά όλοι λένε πως δεν έχει τόσο καλή εικόνα, γιαυτό ξεκίνησα και το thread. Λες πως δεν υπάρχει κάτι καλύτερο στα λεφτά του δηλαδή ε;

Η σύγκριση με την 6030 σε εικόνα είναι η ίδια;;;;

Μάλλον θα πάω με μια από αυτές.

Προτιμώ να πάρω κάτι καλύτερο σε 40 παρά κάτι όχι τόσο καλό σε παραπάνω...

Η απόσταση θέασης που έχεις δεν είναι για 40" αν έχεις σκοπό να βλέπεις HD αρά στο μέγεθος αυτό δεν υπάρχει "καλύτερο" εφόσον είναι ανεπαρκές.

Αν η χρήση είναι για Σουλεϊμάν τον Μεγαλοπρεπή και ειδήσεις με την Όλγα Τρέμη τότε και 40" σου επαρκεί.

Η απόσταση θέασης που έχεις δεν είναι για 40" αν έχεις σκοπό να βλέπεις HD αρά στο μέγεθος αυτό δεν υπάρχει "καλύτερο" εφόσον είναι ανεπαρκές.

Αν η χρήση είναι για Σουλεϊμάν τον Μεγαλοπρεπή και ειδήσεις με την Όλγα Τρέμη τότε και 40" σου επαρκεί.

Καλησπέρα.

Όπως έγραψα και προηγουμένως, με ενδιαφέρουν ταινίες (κυρίως σειρές) που δεν έχουν δράση. Κυρίως πολιτικές κωμωδίες, δικαστικές, κανονικές κωμωδίες (κυρίως Αγγλικές) και τέτοια πράγματα, που μεγαλύτερο ρόλο παίζει η υπόθεση παρά η όραση. Από την άλλη, μια στις 1000, απολαμβάνω κάτι σαν τα LOTR.

Καταλαβαίνω πάντως τι εννοείς πως στα 3 μέτρα δεν θα καταλάβω HD. Οπότε τώρα το ξανασκέφτομαι και λέω, γιατί να αγοράσω τηλεόραση αφού πράγματι δεν την χρειάζομαι;