Αγορά τηλεόρασης (και) για HTPC

trampakoulas

New member
27 June 2010
45
Καλησπέρα σε όλους!

Σκοπεύω να προβώ στην αγορά νέας τηλεόρασης, η οποία θα συνδεθεί με τον υπολογιστή που έχω στο σαλόνι μου.

Αρχικά να αναφέρω πως μιας και το σαλόνι είναι λίγο μικρό, η απόσταση θέασης είναι περίπου λίγο κάτω από δύο μέτρα.

Η χρήση της θα είναι για ταινίες, που και που κανα Pro, κανα ματσάκι όταν δείχνει η τηλεόραση και το σημαντικότερο, πολύ συχνό browsing, μιας και θα αποτελεί την οθόνη του υπολογιστή.

Αυτή τη στιγμή, είμαι με μία 32άρα LCD, HD ready (όχι full, απλή 1366x768 αν θυμάμαι καλά), η οποία σε συνδυασμό με τη μικρή απόσταση θέασης, βολεύει τρομερά για browsing.
Αν ανέβω ίντσες και ανάλυση, θα έχω θέμα;

Το budget κυμαίνεται στα 350 , τα οποία δεν θα ήθελα να ξεπεράσω, παρα μόνο αν υπάρχει κάποια αρκετά καλή πρόταση.
Ίντσες δεν αναφέρω γιατί δεν έχω καταλήξει κάπου.

Οποιαδήποτε βοήθεια δεκτή!

Είναι λίγο οριακή για gaming αλλά αν ο φίλος δεν είναι φανατικός gamer, είναι νομίζω η καλύτερη λύση σε αυτά τα χρήματα

Ευχαριστώ για τις προτάσεις και τη βοήθεια!

Μέχρι στιγμής είμαι ανάμεσα στις δύο Samsung που προτείνατε, όχι γιατί έχω κάποιο θέμα με την LG, αλλά γιατί θεωρώ πως οι 42 ίντσες είναι κάπως υπερβολικές με δεδομένο ότι η απόσταση θέασης είναι μικρή.

Από παιχνίδια που και που κανά Pro. Πολύ δύσκολα να παιχτεί κάτι άλλο.

Πάντως με Full HD ανάλυση και 40αρα TV δεν θα έχω πρόβλημα στο browsing έτσι;

Γιατί να έχεις πρόβλημα ? Αν είναι μικρά τα εικονίδια χαμήλωσε την ανάλυση από τον υπολογιστή. Ούτε οι 42" είναι πρόβλημα...

Στις οθόνες των υπολογιστών αν επιλέξεις άλλη ανάλυση πλην της native, η ποιότητα απεικόνισης, ειδικά των κειμένων, δεν είναι και η καλύτερη.
Στις τηλεοράσεις δεν ισχύει αυτό;

Στις οθόνες των υπολογιστών αν επιλέξεις άλλη ανάλυση πλην της native, η ποιότητα απεικόνισης, ειδικά των κειμένων, δεν είναι και η καλύτερη.
Στις τηλεοράσεις δεν ισχύει αυτό;

Ισχυει...αλλα αφενος, αν η (χαμηλοτερη) αναλυση που επιλεξεις ειναι καποια που να ζητα πολυ ευκολο interpolation απο τη συσκευη, τοτε το αποτελεσμα ειναι επαρκως καλο, αφετερου το γεγονος οτι μειωσες την αναλυση για να μπορεις να διακρινεις καλυτερα τα γραμματα, δειχνει οτι εισαι σε αποσταση που δε μπορεις να εντοπισεις καλυτερη λεπτομερεια με τα ματια σου, αρα δε θα δεις και την πτωση στην ποιοτητα. (αντιθετα στο PC οταν μειωνεις αναλυση, το κανεις για να αντεξει η καρτα γραφικων και να παρεις πιο πολλα FPS, οχι επειδη δε μπορεις να διακρινεις την καλυτερη αναλυση, συνεπως ειναι 100% ευδιακριτη η πτωση ποιοτητας)

Απο τη στιγμη που εισαι με 32" hd ready, νομιζω με 40" fullHD θα εισαι μια χαρα παντως χωρις να χρειαστει να μειωσεις αναλυση.
Παρε την Sony 40R473 ή την Samsung 40F5000 που εχουν και PVA panel (σιγουρα η πρωτη, 90% η δευτερη) και ανεκτο lag (42ms η πρωτη, μολις 28ms η δευτερη) και ειναι και στα λεφτα σου... ~370 ευρω, ειναι οτι πρεπει για monitor!