Αγορα τηλεορασης LED 32 και περι LG 32LE7500...

panos7

New member
25 October 2010
80
Καλησπερα παιδια!
Ενδιαφερομαι για αγορα τηλεορασης LED 32 ιντσων με glossy screen και βρηκα την LG 32LE7500
http://www.lg.com/gr/tv-audio-video/television/LG-led-tv-32LE7500.jsp
Tι γνωμη εχετε?
Επσιης αν υπαρχει κατι πιο οικονομικο σε LED 32 glossy screen ηθελα να ακουσω τη γνωμη σας...
Τελος σκεφτομαι και την Samsung UE32C5000 που ειναι πιο οικονομικη..Αξιζει τα λεφτα της? Ειναι glossy?
Ευχαριστω πολυ!

Φιλε Πανο καλωσηλθες.

Εχεις ξεκινησει λιγο αναποδα οποτε σου συνιστω να μας πεις τα λεφτα που θελεις να δωσεις , την αποσταση θεασης και την χρηση (ταινιες , τηλεοπτικο , κονσολα , PC κτλ).

Παντως σε προετοιμάζω οτι καταρχην 32" κανουν το πολυ για 1.5-2 μετρα αποσταση θεασης και οτι οι "LED" που κοιτας ειναι απλα οι γνωστες μας LCD με μειωμενο παχος και αυξημενη τιμη.

Υπαρχει το σχετικο νημα εδω...

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?p=1024291

Καλως σας βρηκα παιδια ;)
Το πολυ μεχρι 600 ευρω σκοπευω να δωσω...Αν υπαρχει κατι αρκετα φθηνοτερο και καλο δεν θα πω οχι φυσικα!
Η χρηση θα ειναι στο δωματιο σε αποσταση περιπου 2 μετρα και κατι...για ταινιες κατα 80% και ως tv (για ψηφιακο σημα) σε 20%.
Αυτο που με ενδιαφερει πανω απο ολα ειναι φυσικα η ποιοτητα εικονας και να ειναι glossy και καπως λεπτη οπως η samsung 40 856 που εχω στο σαλονι.
Αυτο που με τραβηξε στην LG le7500 πιο πανω που ανεφερα ειναι τα χαρακτηριστικα που επιθυμω...
Φυσικα δεν ξερω την ποιοτητα της στην πραγματικοτητα και βεβαια αν αξιζει τα χρηματα της...

κάποιες σκέψεις μου
1) ψιλοάσχετη - με απογοήτευσε ο yperion 32 - για 1.5-2 μέτρα??? και εγώ σκεφτόμουν για 50άρα στα 1.70-με 2.20 αν και είχα αρχίσει να πέφτω σε 46. με βλέπω στο τέλος με υπέρβαση για καμμιά 37άρα. μόνο γάμο μη μου ζητήσει.
2) κατά την ταπεινή μου γνώμη 600- εν έτη 2011 για μια 32άρα μου φαίνονται πολλά. βέβαια σαφώς και το πορτοφόλι είναι δικό σου.
3) έχεις απόσταση 2κάτι μέτρα και η πρώτη δουλειά που τη θές είναι για ταινίες (προφανώς 720,1080). σχεδόν όλες οι ταινίες αυτού του φορμάτ είναι γυρισμένες σε 2.35:1. εγώ προσωπικά τις γυρνάω σε 16:9 αλλά υπάρχει παραμόρφωση. αν τις δείς στο original φορματ αυτομάτως θα γίνει 30.κάτι ίντσες.
http://www.displaywars.com/32-inch-16x9-vs-37-inch-16x9

από τα 2 κάτι μέτρα σε 32 ιντσες αμφιβάλλω αν θα βλέπεις full hd. εγώ προσωπικά σε 27 ίντσες σε 1.20-1.30 μέτρa είτε δω την ίδια ταινία από dvd είτε mkv δεν καταλαβαίνω πολλές διαφορές. πιο κοντά τα πράγματα αλλάζουν σημαντικά.
θα πρότεινα να ανέβεις στις ίντσες 37+ και να κάνεις κάποιους συμβιβασμούς στην "ποιότητα" (lcd αντί για led). βέβαια δεν ξέρω αν το επιτρέπει ο χώρος τοποθέτησης της.

γιατί θες sony και καλά glossy screen???? όσες τέτοιες έχω δεί στα μαγαζιά μου φαίνεται "ψόφια" η εικόνα τους. δεν ξέρω μπορεί να είναι η ιδέα μου. πάω να ξανατσεκάρω.

Last edited:
θα πρότεινα να ανέβεις στις ίντσες 37+ και να κάνεις κάποιους συμβιβασμούς στην "ποιότητα" (lcd αντί για led). βέβαια δεν ξέρω αν το επιτρέπει ο χώρος τοποθέτησης της.

Mα LED=LCD με LED backlight

Oτι ποιοτητα εχει η μια εχει και η αλλη , ειδικα εφοσον μιλαμε για edge LED.

Για το μεγεθος στα 2.2 μετρα μπορεις ανετα να πας σε 50" εφοσον βλεπεις μονο 1080p , αν μιλαμε και για τηλεοπτικο εγω θα σου προτεινα 42"-46".

Mα LED=LCD με LED backlight

Oτι ποιοτητα εχει η μια εχει και η αλλη , ειδικα εφοσον μιλαμε για edge LED.

Για το μεγεθος στα 2.2 μετρα μπορεις ανετα να πας σε 50" εφοσον βλεπεις μονο 1080p , αν μιλαμε και για τηλεοπτικο εγω θα σου προτεινα 42"-46".

έχεις δίκιο και ο λόγος που έγινε edit το προηγούμενο ποστ ήταν για να αντικατασταθεί η λέξη ποιότητα με τη λέξη "ποιότητα".

βρίσκομαι στη μέση μιας βόλτας στο κέντρο μέ ένα φίλο που μου μιλάει περί καλύτερου led vs lcd. τον πήγα στο
πλαίσιο συντάγματος τον έστησα απέναντι στις 32άρες 37άρες και 40άρες και του λέω λέγε άσε τις τιμές. ποιά είναι lcd ποια είναι led. μπουρμπούτσαλα.

α ωραία πάμε σε 42 - 2 χ 42g30 μια για το σπίτι - μια για το εξοχικό

Θα πηγαινα σε παραπανω ιντσες αλλα το θεμα οτι η τηλεοραση ειναι πλαγια και λογω διαρυθμισης το πολυ μεχρι 32 μπορω να παρω...
Συμβιβαζομαι λοιπον με LCD και βρηκα αυτη εδω...
http://www.skroutz.gr/s/265254/Samsung-LE32C530-32.html?keyphrase=Samsung+LE32C530+32
Ποια η γνωμη σας?
Πειτε μου αν θελετε εαν δυο τρια εναλλακτικα μοντελα...
Θελω glossy η κατι σε panel να μοιαζει με την 856 που εχω διοτι εχω μια 26αρα LG 26LH2000 και το panel της ειναι επιεικως χαλια!
Για αυτο δεν εχω καλη γνωμη για τα matt panel!
Διορθωσε με φιλε Yperion αν λεω καμια βλακεια ;)

Με λιγα λογια θελεις να εχει "Ultra Clear panel" δηλαδη ανακλαστικη και οχι ματ επιστρωση.

Φοβαμαι ομως οτι τετοια εχει μονη η 32C650 και γενικα οι "καλες" Samsung και οχι η C530.

"Μονο" ηθελα να γραψω παραπανω και οχι "μονη".

To ultra clear panel ουσιαστικα διαφημιζεται οτι μειωνει το "ξεπλυμα" της εικονας σε φως αλλα η αληθεια ειναι οτι εχει μεν ουσιαστικα παραπανω ανακλασεις σε σχεση με το ματ αλλα αυξανει την αντιθεση και κανει τα χρωματα να φαινονται πιο "καθαρα".