Αγορά τηλεόρασης (μάλλον 26'')...

ioannis736

New member
28 December 2008
77
Καλημέρα σας και χρόνια πολλά!

Έχω αποφασίσει την αγορά τηλεόρασης για θέαση σε ένα δωμάτιο που χρησιμοποιείται ως γραφείο - βιβλιοθήκη.

Περιορισμοί
Η απόσταση θέασης είναι περίπου 2 – 2,5 μέτρα. Επίσης υπάρχει ο περιορισμός ότι το συνολικό πλάτος της τηλεόρασης δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 75 εκατοστά καθώς θα τοποθετηθεί σε ράφι βιβλιοθήκης.

Προδιαγραφές
Οι προδιαγραφές της τηλεόρασης είναι Full HD, όχι 3D και υψηλή συχνότητα (πχ 100 Hz) για καλύτερη αναπαραγωγή σκηνών με κίνηση.

Μετά από ένα πρόχειρο ψάξιμο διαπίστωσα ότι οι τηλεοράσεις 32'' απορρίπτονται επειδή το πλάτος τους υπερβαίνει τα 75 εκατοστά (σε κάθε περίπτωση οθόνη 32'' για απόσταση 2 – 2,5 μέτρα είναι νομίζω υπερβολικά μεγάλη).

Στις 26'' μπόρεσα να βρω μόνο μία τηλεόραση με αυτές τις προδιαγραφές, την LG LV5500 (ή LG LE5500). Πριν προχωρήσω σε μία αγορά που μοιάζει μονόδρομος, θα εκτιμούσα ιδιαίτερα τις προτάσεις σας, τόσο για άλλες μάρκες τηλοράσεων όσο και για το μέγεθος της οθόνης (26'' ή μικρότερη)...:confused:

Να σημειώσω επίσης ότι ως επί το πλείστον θα παρακολουθώ ταινίες υψηλής ανάλυσης και σπανιότερα τηλεοπτικά προγράμματα.

Ευχαριστώ... -bye-

καλημερα φιλε μου.. στην κατηγορια αυτη δεν εχεις πολλες δυνατοτητες επιλογης...
1) εχω την Samsung LE26C450 LCD TV 26'' ειμαι πολυ ευχαρηστημενος
http://www.plaisio.gr/Sound-Vision/Home-Cinema/Televisions/SAMSUNG-LE26C450-LCD-TV-26.htm

2) θα σου ελεγα εφοσον εχεις πολλες απαιτησεις για την led-samsung:Samsung UE27D5000 LED TV 27''
http://www.plaisio.gr/Sound-Vision/...s/Samsung-UE27D5000-LED-27-UE27D5000NWXXH.htm

3) επισης σε led απο philips: 26PFL3405H/12 LED TV 26''
http://www.plaisio.gr/Sound-Vision/Home-Cinema/Televisions/Philips-26PFL3405H-12-LED-TV-26.htm

ειμαι υπερ της led samsung για τις απαιτησεις σου..

Μετά από ένα πρόχειρο ψάξιμο διαπίστωσα ότι οι τηλεοράσεις 32'' απορρίπτονται επειδή το πλάτος τους υπερβαίνει τα 75 εκατοστά (σε κάθε περίπτωση οθόνη 32'' για απόσταση 2 – 2,5 μέτρα είναι νομίζω υπερβολικά μεγάλη).-

Στα 2.5 μετρα η 32" ειναι σαν θυροτηλεοραση.

Στην αποσταση αυτη θα μπορουσες αν μιλαμε για HD να βλεπεις με 60".

distance.jpg

http://www.fullhd.gr/articles/tech/2825-a-.html

Επισης στα 2 μετρα με 26" δεν θα βλεπεις ουσιαστικα υψηλη αναλυση γιατι το ανθρωπινο ματι δεν θα ξεχωριζει την διαφορα απο ενα DVD.

Απάντηση: Re: Αγορά τηλεόρασης (μάλλον 26'')...

Στα 2.5 μετρα η 32" ειναι σαν θυροτηλεοραση.

Στην αποσταση αυτη θα μπορουσες αν μιλαμε για HD να βλεπεις με 60".

http://www.fullhd.gr/articles/tech/2825-a-.html

Επισης στα 2 μετρα με 26" δεν θα βλεπεις ουσιαστικα υψηλη αναλυση γιατι το ανθρωπινο ματι δεν θα ξεχωριζει την διαφορα απο ενα DVD.

Κατανοητό, αλλά ο περιορισμός του χώρου ισχύει, οπότε έτσι κι αλλιώς η επιλογή θα γίνει μεταξύ τηλεοράσεων 26'' ή 27'' οι οποίες έχουν πλάτος μικρότερο από 75 εκατοστά.

Από εκεί και πέρα, επειδή δεν γνωρίζω και πολλά πράγματα από τηλεοράσεις βασίζομαι στις προδιαγραφές τους για να επιλέξω την θεωρητικά καλύτερη.

Μέχρι στιγμής έχω σημειώσει δύο τηλεοράσεις για δοκιμή:
α. την LG που πρωτοανέφερα και
β. την Samsung UE27D5000 LED TV 27'' που μου πρότειναι ο συνφορουμίτης Zacharis, με μόνη επιφύλαξη το ότι η Samsung έχει 50 Hz και όχι 100 Hz...

Οποιαδήποτε άλλη πρόταση ευπρόσδεκτη...

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Αγορά τηλεόρασης (μάλλον 26'')...

.....

Μέχρι στιγμής έχω σημειώσει δύο τηλεοράσεις για δοκιμή:
α. την LG που πρωτοανέφερα και
β. την Samsung UE27D5000 LED TV 27'' που μου πρότειναι ο συνφορουμίτης Zacharis, με μόνη επιφύλαξη το ότι η Samsung έχει 50 Hz και όχι 100 Hz...

Οποιαδήποτε άλλη πρόταση ευπρόσδεκτη...

Ioannis736, δεν νομίζω, πως σε τόσο μικρή τηλεόραση, όσον αφορά τις διαστάσεις (ίντσες), τα Hz, παίζουν ρόλο και θα δεις διαφορές...δεν νομίζω να βρεις εύκολα 100 Hz σε τόσες ίντσες... που δεν λέει και τπτ...σε led θα είναι καλύτερα...

Στο μεγεθος αυτο 100 Hz δεν παιζει ρολο και ειδικα εφοσον καθεσαι και μακρυα.

Καλα για Edge LED εννοειται οτι δεν παιζει ρολο σε σχεση με τις κλασσικες LCD.

H οθονη που γραφω αυτη την στιγμη "LED" ειναι (δηλαδη LCD με φωτισμο Edge LED) , το μαυρο και η αντιθεση παραμενουν αθλια οπως στην παλια μου οθονη LCD.

θα προτιμούσα led παρά κλασσική lcd, ακόμα και σε 26-27 ίντσες, έχει διαφορές στην εικόνα, μικρές μεν αλλά έχει...

θα προτιμούσα led παρά κλασσική lcd, ακόμα και σε 26-27 ίντσες, έχει διαφορές στην εικόνα, μικρές μεν αλλά έχει...

Επειδη το εχω ψαξει πολυ το θεμα αυτο δεν υπαρχει καμια διαφορα προς το καλυτερο.

Αν εννοεις οτι εχει διαφορα προς το χειροτερο να το δεχτω.

Γεια σας και πάλι!

Καταρχήν, ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας…

Όπως ανέφερα και προηγουμένως, επειδή δεν γνωρίζω και πολλά πράγματα από τηλεοράσεις βασίζομαι στις προδιαγραφές τους για να επιλέξω την θεωρητικά καλύτερη.

Εάν θεωρήσουμε ότι τόσο η ανάλυση όσο και η συχνότητα παίζουν σημαντικό (ή λιγότερο σημαντικό) ρόλο στην ποιότητα της εικόνας, τότε η αγορά της LG είναι μονόδρομος…

Εάν θεωρήσουμε ότι μόνο η ανάλυση παίζει σημαντικό ρόλο στην ποιότητα της εικόνας, οι επιλογές περιορίζονται στις δύο που ανέφερα παραπάνω, οπότε η επιλογή της καλύτερης τηλεόρασης είναι μία απλή Α – Β σύγκριση…

Εάν όμως υιοθετήσουμε την άποψη ότι για τηλεοράσεις 26’’ δεν παίζει κανένα ρόλο στην ποιότητα της εικόνας η ανάλυση και η συχνότητα (αν κατάλαβα καλά αυτή είναι η επικρατούσα άποψη), τότε θα πρέπει να επαναδιατυπώσω το ερώτημα λίγο διαφορετικά:

Ποια είναι η καλύτερη τηλεόραση 26’’ ανεξαρτήτως τιμής;