Αγορά τηλεόρασης με όριο τα 3000 ευρώ. Δώστε μου μιά βοήθεια...

svasil

New member
10 April 2007
33
Samos, Greece
Καλημέρα σας φίλοι μου.
Είχα πολύ καιρό να μπω στο forum -ανεξάρτητα από τη θέλησή μου- και θέλω μια μικρή βοήθεια.
Ψάχνω για αγορά τηλεόρασης, ανεξάρτητα αν είναι LCD ή plasma, μέχρι 3000 ευρώ, με απόσταση θέασης 4-5 μέτρα. Εχω ένα παλιό home cinema με 5+1 ηχεία (αγορασμένο με δραχμές) και έναν άχρηστο βιντεοπροβολέα στις 100 ίντσες που μου κόστισε τότε δύο εκατομμύρια και διακόσιες χιλιάδες μαζί. Αποφάσισα να πάω σε μεγάλη TV αντί για νέο προβολέα, -αν και είμαι φαν της μεγάλης οθόνης- περιμένοντας λίγο την εξέλιξη και τη σταθεροποίηση (?).
Δεν είμαι πολύ κοντά στην τεχνολογία των TV τον ενάμισι τελευταίο χρόνο και δεν γνωρίζω τι καινούργιο υπάρχει. Απλά διάβασα τις τελευταίες 5 μέρες και φυσικά μπερδεύτηκα! Ετσι γίνεται πάντα, όταν καταφεύγεις σε περιοδικά.
Οι θεάσεις μου είναι συνήθως τηλεόραση μέσω Nova, πολλά σπορ, και ταινίες σε DVD, μελλοντικά σε blueray και πολλές ταινίες matroska σε 1080p από υπολογιστή.

Σας παρακαλώ βοηθήστε με:
1. LCD ή plasma?
2. Τι μάρκα τηλεόραση?
3. Με ή χωρίς δικτύωση;

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Σταύρος Βασιλείου
Μαθηματικός
Σάμος

Last edited:
Καλημέρα σας φίλοι μου.......

..........Αποφάσισα να πάω σε μεγάλη TV αντί για νέο προβολέα, -αν και είμαι φαν της μεγάλης οθόνης- περιμένοντας λίγο την εξέλιξη και τη σταθεροποίηση (?)........

.......Οι θεάσεις μου είναι συνήθως τηλεόραση μέσω Nova, πολλά σπορ, και ταινίες σε DVD, μελλοντικά σε blueray και πολλές ταινίες matroska σε 1080p από υπολογιστή.

Καλημερα..-bye-

Οτι τηλεοραση και να αγορασης την κινηματογραφικη αισθηση του προβολεα δεν μπορεις να την αντικαταστησης .Προσεξε δεν συγκρίνω την ποιοτητα,αλλα τη αισθηση.
Εξελιξη και σταθεροποιηση ειναι δυο εννοιες που στον χωρο των ηλεκτρονικων δεν χωρανε,πιστεψε με θα ειχαμε ησυχάσει με τα μηχανηματα μας εδω και πολυ καιρο.
Με το αρκετα μεγαλο μπατζετ που διαθετης εγω θα εκανα την εξης κινηση,αγορα μεγαλης τηλεορασης (καθημερινη χρηση,ευχρηστια, ευκολια τοποθετησης)
π.χ.http://www.skroutz.gr/s/72691/Panasonic-Viera-TX-P50G10.html?keyphrase=50g10
http://www.skroutz.gr/s/74205/Samsung-PS50B650.html?keyphrase=Samsung+PS50B650
και με τα ρεστα ενας σύγχρονος προβολεας, εφοσον ηδη διαθετης την προηγουμενη εγκατασταση π.χ
http://www.plaisio.gr/Sound-Vision/Home-Cinema/Projectors/Optoma-HD20-Projector.htm

A....εχεις και ρεστα...;)

Re: Απάντηση: Αγορά τηλεόρασης με όριο τα 3000 ευρώ. Δώστε μου μιά βοήθεια...

Καλη ιδεα του gzoun αν ομως θελεις μονο τηλεοραση χωρις προβολεα κοιτα αυτες...

http://www.skroutz.gr/s/74202/Samsung-UE55B7000-55%27%27.html?keyphrase=55B7000
http://www.skroutz.gr/s/79021/Samsung-PS58B850-58%27%27.html?keyphrase=58B850
http://www.skroutz.gr/s/74488/LG-60PS7000-60%27%27.html?keyphrase=60PS7000
http://www.skroutz.gr/s/89903/LG-55SL8000.html?keyphrase=LG+55SL8000

Re: Απάντηση: Αγορά τηλεόρασης με όριο τα 3000 ευρώ. Δώστε μου μιά βοήθεια...

Οτι τηλεοραση και να αγορασης την κινηματογραφικη αισθηση του προβολεα δεν μπορεις να την αντικαταστησης....
................
Εξελιξη και σταθεροποιηση ειναι δυο εννοιες που στον χωρο των ηλεκτρονικων δεν χωρανε,πιστεψε με θα ειχαμε ησυχάσει με τα μηχανηματα μας εδω και πολυ καιρο.

Σας ευχαριστώ για την απάντηση.
Γνωρίζω τον προβολέα και την κινηματογραφική του αίσθηση! Απλώς θέλω να πάω σε ένα μέσο "γρήγορο" χωρίς συσκότιση του δωματίου μου, και χωρίς αυτή τη χαώδη διαφορά τιμής. (Αν σας πουλήσω τον Sony μου που αγόρασα 2.200.000 δρχ., για 100 ευρώ θα με πείτε ...απατεώνα.)
Σταθεροποίηση δεν θα υπάρξει, αλλά φαντάζομαι ότι κάπου θα συγκλίνει η εξέλιξη, όπως στον ήχο που τα Β&W μπροστινά που αγόρασα 350.000 δρχ σήμερα ...κάτι αξίζουν. Εκτός κι αν βγεί συντομα εικόνα 3D ή ολόγραμμα, οπότε θα την πατήσουμε και πάλι και θα έχουμε ξανά αποκλίσεις... Φαντάζομαι πάντως ότι είμαστε κοντά σε έναν κορεσμό ως προς την εικόνα.

Η πρότασή σας δεν είναι κακή, αλλά σκέφτηκα να πάρω τώρα μια καλή και μεγάλη τηλεόραση εξαντλώντας το μπάτζετ και να κρατήσω τη Στιούαρτ και τα άλλα καλούδια για το προσεχές μέλον...
Και πάλι σας ευχαριστώ

Δεν θέλω να σας κουράσω πολύ. Σε αυτές τις παρακάτω προτιμήσεις τι μου συστήνετε να επιλέξω;
Σε τι διαφέρουν μεταξύ τους οι δύο Samsung και οι δύο Pioneer;

Samsung UE55B7000 και Samsung PS58B850

Pioneer KRP-500A και Pioneer PDP-LX5090H

Οι δύο LG που μου αναφέρει ο Yperion τι ρόλο παίζουν; Δεν έχω κακή γνώμη για τις LG. Μάλιστα έχω ίδια εμπειρία από την αντιπροσωπεία, η οποία μου φέρθηκε ΑΨΟΓΑ!

Με ενδιαφέρει επίσης η ασύρματη δικτύωση, για μεταφορά από τον υπολογιστή αρχείων βίντεο και matroska, αλλά και ότι άλλο νέο "gadget" συμπληρώνει τις νέες τηλεοράσεις του σήμερα.

Σας ευχαριστώ

Η 55Β7000 ειναι LED LCD , ενω η 58Β850 ειναι πλασμα...ομοιως η SL8000 LCD και 60PS7000 πλασμα...

Επειδη εχεις αρκετα μεγαλη αποσταση θα σου ελεγα να μην πεσεις κατω απο 55" παντως....-bye-

αφου θα δωσεις τα λεφτα αυτα,προταση μου η 55Χ4500 Sony,η καλυτερη lcd και η μονη που μπορει να φτασει την κουρο.Η αυτην λοιπον ή την kuro

Η 55Β7000 ειναι LED LCD , ενω η 58Β850 ειναι πλασμα...

Χονδρικά τι διαφορές έχουν οι δύο τύποι; Και εννοώ η LCD με τη LED LCD;
Και όσον αφορά το αιώνιο ερώτημα πλάσμα ή LCD, ποιά κατηγορία έχει τελειοποιηθεί και δεν έχει άλλα περιθώρια βελτίωσης και ποιά είναι ακόμα σε εξέλιξη;
Για παράδειγμα εάν η LCD (ή η πλάσμα) έχει κάποιο "μειονέκτημα" έναντι της άλλης, υπάρχουν πληροφορίες για βελτίωση, ή έχει φτασει στα όρια της τελειοποίησης;

Αν δεν έγινα απόλυτα κατανοητός, πέστε μου ο καθένας ποία κατηγορία εσεις θα προτιμούσατε (πλάσμα ή LCD) και ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΗ με επιμονή, εκθέτοντάς μου περιληπτικά κάποια τρανταχτά πλεονεκτήματα!!! ;-)

Ευχαριστώ και πάλι
Ενας δάσκαλος...

Δασκαλε , ζητας να σου πουμε πραγματα χιλιοειπωμενα στο φορουμ....
Δεν κανεις εναν κοπο να "μελετησεις" κι εσυ λιγο?
Η καθε τεχνολογια εχει τα θετικα και τα αρνητικα της...
Ξεκινας απο το οτι τελειο δεν θα βρεις... και ζυγιζεις τι αξιζει να πληρωσεις για να καλυψεις τις αναγκες σου ...
Ολες οι τωρινες τηλεορασεις , θα ειναι ισως αρχαιολογια σε λιγα χρονια λογω των τρισδιαστατων και αυτες μετα λογω των ολογραμματων...
Αν παμε ετσι , καηκαμε... η συμβουλη μου ειναι βρες μια με καλη αποδοση για τα χρηματα της που να σου κανει και ασε τα τοπ πανακριβα μοντελα...
-bye-

Δασκαλε , ζητας να σου πουμε πραγματα χιλιοειπωμενα στο φορουμ....
Δεν κανεις εναν κοπο να "μελετησεις" κι εσυ λιγο?

....... η συμβουλη μου ειναι βρες μια με καλη αποδοση για τα χρηματα της που να σου κανει και ασε τα τοπ πανακριβα μοντελα...

Αχ Ισσοκράτη, πως φαίνεσαι ότι δεν είσαι δάσκαλος...
Χωρίς υπομονή, χωρίς διάθεση για επανάληψη...

Απλά πάρε κάτι και ...άσε τις πολυτέλειες και τις αναζητήσεις...
Ca ne fait rien...
Δεν μπορείς να φανταστείς πόοοοοσες φορές έχω πει στους μαθητές μου τα τελευταία 35 χρόνια τον ορισμό της παραγώγου, με την ίδια πάντα λαχτάρα και την ίδια υπομονή...

Last edited:
Αχ Ισσοκράτη, πως φαίνεσαι ότι δεν είσαι δάσκαλος...
Χωρίς υπομονή, χωρίς διάθεση για επανάληψη...

Απλά πάρε κάτι και ...άσε τις πολυτέλειες και τις αναζητήσεις...
Ca ne fait rien...
Δεν μπορείς να φανταστείς πόοοοοσες φορές έχω πει στους μαθητές μου τα τελευταία 35 χρόνια τον ορισμό της παραγώγου, με την ίδια πάντα λαχτάρα και την ίδια υπομονή...

Πολυ ευστοχη η παρατηρηση αγαπητε φιλε...
Ας ξεκινησουμε λεγοντας μου ποια ειναι η αναζητηση σου...
Θα διαπιστωσεις οτι εχω πολυ υπομονη...
:grinning-smiley-043