Αγορα τηλεορασης με ταβανι τα 1500

bmw power

New member
27 January 2013
26
Γεια χαρα σε ολους!
Μετα το ιστορικο που φαινεται εδω http://avclub.gr/forum/showthread.php/113340-Αχνες-καθετες-γραμμες-σε-LG-47LA740S εχω πλεον 1300 πιστωτικο και σκοπευω να βαλω αν χρειαστει αλλα 200 ωστε να αγορασω κατι καλο. Θα ηθελα τη βοηθεια σας ωστε να επιλεξω κατι καλο.
Ευχαριστω προκαταβολικα.

Καμια προταση κανεις; Αυτη η την αλλη εβδομαδα πρεπει να παραδωσω την παλια τηλεοραση με το προβλημα στο καταστημα και να επιλεξω τι θα αγορασω. Εχω αρχισει και σκεφτομαι την 55uc970v αν τυχον υπαρξει καμια προσφορα με χαμηλοτερη τιμη γιατι ειναι υψηλη ακομα. Εχει κανεις γνωμη περι αυτης;

Καμια προταση κανεις; Αυτη η την αλλη εβδομαδα πρεπει να παραδωσω την παλια τηλεοραση με το προβλημα στο καταστημα και να επιλεξω τι θα αγορασω. Εχω αρχισει και σκεφτομαι την 55uc970v αν τυχον υπαρξει καμια προσφορα με χαμηλοτερη τιμη γιατι ειναι υψηλη ακομα. Εχει κανεις γνωμη περι αυτης;

Προτείνω να πάρεις μια h7000 samsung w805b sony h6*** samsung.με σειρά. . Σε μέγεθος πάρε ανάλογα την θέση σου. . Πάνω από 2 μέτρα 50 ίντσες. Πάνω από 2.5 προτείνω 55ίντσες

Γεια χαρα σε ολους και χρονια πολλα!! Να ανεφερω την τελευταια ενημερωση καθως τελικα αγοραστηκε η Lg lb55870v και η Lg 32lb650v για το δωματιο προσθετοντας τη διαφορα. Με την πολυ μικρη χρηση που εχει γινει εως τωρα δεν φαινεται να υπαρχει καποιο προβλημα και στις 2. Σε σχεση παντως με την περσυνη Tv ειναι εμφανης η αναβσθμισμενη ποιοτητα κατασκευης και υλικων (εκτεταμενη χρηση αλουμινιου,τιτανιου κτλ) καθως και το web os που βρισκεται σε αλλο επιπεδο. Οσων αφορα τωρατην 55lb870v ο ηχος της ειναι εξαιρετικος λογω του ενσωματομενου soundbar. Το 3d εξαιρετικο αν και δεν νομιζω οτι εχει διαφορα απο τα περυσινα μοντελα. Η ποιοτητα εικονας φαινεται καλυτερη σε σχεση με την la740s. Banding υπαρχει μεν σε αγωνα ποδοσφοιρου που εβλεπα, αλλα σε αποδεκτα επιπεδα χωρις να ενοχλει και σαφως καμια σχεση με τις προηγουμενες la740s που ειχα. Το μαυρο οπως ειχα αναφερει και παλιοτερα καλο μου φαινοταν και στην la740s οποτε και εδω ισχυει το ιδιο χωρις βεβαια να εχω δει απο κοντα samsung και sony οπου οπως μου ειπατε εκει θα ειναι πολυ καλυτε ρο. Το magic remote επισης βελτιωμενο. Σε γενικες γραμμες πιστευω οτι ειναι πολυ ολοκληρωμενη tv. Καλη ποιοτητα, καλος ηχος, καλος σχεδιασμος, καλο εd, καλο smart, καλο χειρηστηριο, καλο media player και κατεμενα καλη εικονα βεβαια υπαρχουν και καλυτερες. Και οι 2 ειναι στολιδια στον χωρο τους. Αυτα προς το παρων και θα ηθελα να σας ευχαριστησω ολους για τις πολυτιμες συμβουλες σας που με βοηθησαν στο να εξελιχθει θετικα το προβλημα που αντιμετωπισα. Αυτα προς το παρον.

Αν αγόραζα νεα TV θα έπαιρνα τη SONY KDL-55W955BB στα 1350 . Αν δεν υπήρχε οικονομικός περιορισμός, η καλύτερη τηλεόραση τώρα είναι η OLED της LG, 55EC930V, στα 2700 .

Ευτυχώς , κατά την άποψη μου, για σένα που δεν αγοράζεις τώρα τηλεόραση, γιατί η 955 της σονυ είναι ίσως σε θέμα εικόνας η χειρότερή της τηλεόραση , λόγω IPS πάνελ και όσο αφορά την LG OLED πραγματικά καταπληκτική εικόνα, αλλά :
- Ακόμα ακριβή πολύ
- Πρόβλημα φωτεινότητας
- Όχι καλή κίνηση
- Πρόβλημα με το μπλε Led
- Μεγάλο input lag
Αρα ευτυχώς που δε τη παίρνεις και αυτή ακόμα, γιατί πρέπει να λύσουν τις παιδικές ασθένειες που έχει, πιστεύω σε μία διετία θα είναι άψογες και αρκετά πιο φθηνές.

Αν είσαι εξοικειωμένος με το banding και κύριος με το clouding , τότε η 55Η7000 είναι η καλύτερη επιλογή , το επίπεδο του μαύρου είναι πολύ καλο αλλα και η γενικότερη εικόνα είναι αρκετά ικανοποιητική.

Να σημειωθεί όμως ότι τα επίπεδα Clouding , σύμφωνα με όσα έχω ακούσει από άλλους που κάνουν παράπονα , είναι ιδιαιτερα υψηλά μe απoτέλεσμα να είσαι τυχερός με το panel που θα σου τύχει.

Ακόμα να πω πως αν θα βλέπεις πιο πολύ Digea και SD σήμα σε γενικές γραμμές τότε να προτιμήσεις την 55W805B , έχει καλύτερη επεξεργασία εικόνας.

Η ακόμα καλύτερα την 60W855B...

- Ακόμα ακριβή πολύ
- Πρόβλημα φωτεινότητας
- Όχι καλή κίνηση
- Πρόβλημα με το μπλε Led
- Μεγάλο input lag

Θα συμφωνήσω μόνο με το τελευταίο... :p

Για το μπλε στοιχείο δεν υπάρχει κάποια μέτρηση που να υποδηλώνει πρόβλημα, παρά μόνο υποθέσεις, βασισμένες σε δεδομένα από πάνελ του 2008. Η ίδια η LG δίνει χρόνο ημίσειας ζωής του πάνελ τις 30.000 ώρες, αριθμός που αν αληθεύει, δεν αναμένεται να προβληματίσει (τόσος ήταν και καλύτερος χρόνος που έφτασαν ποτέ οι CRT).

Η κίνηση πάλι, αντιστοιχεί σε λίγο καλύτερο αποτέλεσμα από μιας LCD πραγματικών 100Hz χωρίς scanning backlight. Δεν τη λες και μη καλή...

Με τη φωτεινότητα δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα.

Η τιμή τώρα, ως απόλυτο νούμερο, όντως δεν είναι χαμηλή και σίγουρα θα πέσει. Αλλά αν συνυπολογιστεί το γεγονός πως είναι η μοναδική τηλεόραση με άπειρη αντίθεση, αφήνοντας όλες τις υπόλοιπες διαθέσιμες τηλεοράσεις έτη φωτός πίσω σε αυτόν τον τομέα, δεν θα έλεγα ότι είναι ακριβή για την εικόνα που προσφέρει.

Τα βασικά ουσιαστικά της μειονεκτήματα, πέρα από το input lag, είναι το μη απενεργοποιήσιμο DNR, το ότι δεν είναι επίπεδη και το ότι δεν βγαίνει σε μεγαλύτερο μέγεθος... :silly:

Χρόνια Πολλά !!!
:merrychristmas:

Να σημειωθεί όμως ότι τα επίπεδα Clouding , σύμφωνα με όσα έχω ακούσει από άλλους που κάνουν παράπονα , είναι ιδιαιτερα υψηλά μe απoτέλεσμα να είσαι τυχερός με το panel που θα σου τύχει.

Ακόμα να πω πως αν θα βλέπεις πιο πολύ Digea και SD σήμα σε γενικές γραμμές τότε να προτιμήσεις την 55W805B , έχει καλύτερη επεξεργασία εικόνας.

Δεν ξέρω απο που αντλείς τις πληροφορίες σου αλλά υπάρχουν συγκεκριμένες μετρήσεις για το θέμα που δεν συμφωνούν με αυτα που λες...

2014 LED TVs Black Unformity...http://www.rtings.com/info/black-uniformity-tvs-clouding-and-flashlighting

Gray Uniformity of 2014 TVs: Dirty Screen Effect...http://www.rtings.com/info/gray-uniformity-tvs-dirty-screen-effect-dse

Όσο αφορά την επεξεργασία εικόνας και εκεί αν υπάρχουν συγκεκριμένες αποδείξεις (μέσω μετρήσεων δοκιμών κτλ.) ευχαρίστως να τις δούμε (το "πήγα στον Κωτσόβολο και έπαιζε καλύτερα" προφανώς δεν αποτελεί αντικειμενικό γεγονός).

merrychristmas.gif

Θα συμφωνήσω μόνο με το τελευταίο... :p

Για το μπλε στοιχείο δεν υπάρχει κάποια μέτρηση που να υποδηλώνει πρόβλημα, παρά μόνο υποθέσεις, βασισμένες σε δεδομένα από πάνελ του 2008. Η ίδια η LG δίνει χρόνο ημίσειας ζωής του πάνελ τις 30.000 ώρες, αριθμός που αν αληθεύει, δεν αναμένεται να προβληματίσει (τόσος ήταν και καλύτερος χρόνος που έφτασαν ποτέ οι CRT).

Η κίνηση πάλι, αντιστοιχεί σε λίγο καλύτερο αποτέλεσμα από μιας LCD πραγματικών 100Hz χωρίς scanning backlight. Δεν τη λες και μη καλή...

Με τη φωτεινότητα δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα.

Η τιμή τώρα, ως απόλυτο νούμερο, όντως δεν είναι χαμηλή και σίγουρα θα πέσει. Αλλά αν συνυπολογιστεί το γεγονός πως είναι η μοναδική τηλεόραση με άπειρη αντίθεση, αφήνοντας όλες τις υπόλοιπες διαθέσιμες τηλεοράσεις έτη φωτός πίσω σε αυτόν τον τομέα, δεν θα έλεγα ότι είναι ακριβή για την εικόνα που προσφέρει.

Τα βασικά ουσιαστικά της μειονεκτήματα, πέρα από το input lag, είναι το μη απενεργοποιήσιμο DNR, το ότι δεν είναι επίπεδη και το ότι δεν βγαίνει σε μεγαλύτερο μέγεθος... :silly:

Χρόνια Πολλά !!!
:merrychristmas:
Καλημέρα και χρόνια πολλά σε όλους!!
- Για το μπλε πράγματι δεν υπάρχει κάτι επίσημο και τσεκαρισμένο αλλά έχει συζητηθεί πολύ. Να είναι ράδιο αρβύλα; Εμένα πάντως θα με έκανε πολύ επιφυλακτικό, γιατί συνήθως όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά και χρειάζεται κάποιο χρονικό διάστημα ακόμα να διαπιστωθεί από τους χρήστες αν ισχύει ή όχι....
- Για φωτεινότητα και κίνηση, δε έχω άποψη από δικό μου σοβαρό ψάξιμο με τα μάτια μου. Ότι έχω δει είναι από καταστήματα που έβλεπα μια εξαιρετική εικόνα αλλά με δικά τους demo, όπου πουθενά δεν υπήρχε σοβαρή κίνηση , σχεδόν σε αργή κίνηση έπαιζαν τα πάντα, και με τεράστια έμφαση σε << μαύρες σκηνές >> για ευνόητους λόγους. Όμως έχω διαβάσει ότι υπάρχει θέμα και μάλιστα από σαίτ που τις υπερεκθείαζαν.... Λένε λάθος πράγματα; τα λέω και εγώ, διότι δυστυχώς δεν μου έχει δυνατότητα να τη ψάξω όπως πρέπει. Πάντως αν όπως λες και εσύ << Η κίνηση πάλι, αντιστοιχεί σε λίγο καλύτερο αποτέλεσμα από μιας LCD πραγματικών 100Hz χωρίς scanning backlight >> εγώ δε θα την έλεγα και ότι καλύτερο ειδικά για τα χρήματα που ζητάει ακόμα......
Σε συνδυασμό δε με τα υπόλοιπα που αναφέρεις και εσύ, για μένα σαφώς και δε τίθεται θέμα να την αγόραζα τώρα, αλλά τουλάχιστον μετά από δύο χρόνια που θα έχουν βελτιωθεί πολύ, θα έχουμε μάθει πολλά ακόμα για τις όποιες αδυναμίες τους και θα είναι και πιο φθηνές. Έτσι δεν είναι;

θα είναι και πιο φθηνές. Έτσι δεν είναι;

Χρονια πολλα σε ολους. Δεν ειναι σιγουρο οτι θα ειναι πιο φθηνες σε 2 χρονια..Ηδη υπαρχει 1 μονο μοντελο στα 1080 και στις 55" αλλα υπαρχει και μοντελο UHD στις 55" 65" και 77" με κορυφαια επεξεργασια και καλυτερη κινηση αλλα τιμη στις +10.000. Αν η LG επιλεξει να καταργησει την fhd εκδοχη των oled της, τοτε θα υπαρχουν καλυτερες μεν αλλα οχι φθηνοτερες

Χρονια πολλα σε ολους. Δεν ειναι σιγουρο οτι θα ειναι πιο φθηνες σε 2 χρονια..Ηδη υπαρχει 1 μονο μοντελο στα 1080 και στις 55" αλλα υπαρχει και μοντελο UHD στις 55" 65" και 77" με κορυφαια επεξεργασια και καλυτερη κινηση αλλα τιμη στις +10.000. Αν η LG επιλεξει να καταργησει την fhd εκδοχη των oled της, τοτε θα υπαρχουν καλυτερες μεν αλλα οχι φθηνοτερες
Τώρα επί της ουσίας στις OLED παίζει μόνη της. Σε 2 με 3 χρόνια το πολύ, πιστεύω ότι θα έχουν μπει και άλλοι στο παιχνίδι και τότε μόνο κατήφορος θα υπάρχει για τις τιμές. Όσο και να καθυστερήσουν οι άλλοι με τη νέα τεχνολογία ( νέα ... ) Quantom , αν τη λέω καλά, που θα προσπαθήσουν να βγάλουν και από εκεί ότι μπορούν από τους καταναλωτές, ο χορός για τις OLED άνοιξε, οπότε θες σε 2 ή 3 χρόνια , εκεί περίπου το προσδιορίζω, θα έρθει και για τον απλό λαό η καλή και φθηνή OLED. Θυμάσαι πόσο ξεκίνησε η πρώτη που βγήκε ( στα 12000 αν δε κάνω λάθος ) και που έχει κατρακυλήσει τώρα η δεύτερη γενιά FullHD OLED. Όποιος λοιπόν δεν έχει λόγο να βιάζεται , μόνο κερδισμένος θα βγει.

Καλημέρα και χρόνια πολλά σε όλους!!
- Για το μπλε πράγματι δεν υπάρχει κάτι επίσημο και τσεκαρισμένο αλλά έχει συζητηθεί πολύ. Να είναι ράδιο αρβύλα; Εμένα πάντως θα με έκανε πολύ επιφυλακτικό, γιατί συνήθως όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά και χρειάζεται κάποιο χρονικό διάστημα ακόμα να διαπιστωθεί από τους χρήστες αν ισχύει ή όχι....

Να είσαι σίγουρος ότι θα εξακολουθεί να συζητιέται μέχρι και την τελευταία στιγμή που θα αποσυρθούν οι OLED τελείως από την αγορά, για χάρη κάποιας άλλης, μελλοντικής τεχνολογίας, όπως εξακολουθούσε να αναφέρεται ένα αντίστοιχο θέμα με τις Plasma... :laugh:

Στην πράξη πάντως, όσο είμαστε σε αναμονή για μετρήσεις που θα διαψεύσουν ή επιβεβαιώσουν πρόβλημα με το πάνελ της LG, θα έλεγα ότι είναι πιο αξιόπιστες οι ενδείξεις που έχουμε από τα προσφάτων γενεών πάνελ OLED που χρησιμοποιούνται τα τελευταία 2-3 χρόνια σε κινητά, tablet και επαγγελματικά broadcast monitor, παρά οι "μπαμπούλες" του 2007-8...

- Για φωτεινότητα και κίνηση, δε έχω άποψη από δικό μου σοβαρό ψάξιμο με τα μάτια μου. Ότι έχω δει είναι από καταστήματα που έβλεπα μια εξαιρετική εικόνα αλλά με δικά τους demo, όπου πουθενά δεν υπήρχε σοβαρή κίνηση , σχεδόν σε αργή κίνηση έπαιζαν τα πάντα, και με τεράστια έμφαση σε << μαύρες σκηνές >> για ευνόητους λόγους. Όμως έχω διαβάσει ότι υπάρχει θέμα και μάλιστα από σαίτ που τις υπερεκθείαζαν.... Λένε λάθος πράγματα; τα λέω και εγώ, διότι δυστυχώς δεν μου έχει δυνατότητα να τη ψάξω όπως πρέπει. Πάντως αν όπως λες και εσύ << Η κίνηση πάλι, αντιστοιχεί σε λίγο καλύτερο αποτέλεσμα από μιας LCD πραγματικών 100Hz χωρίς scanning backlight >> εγώ δε θα την έλεγα και ότι καλύτερο ειδικά για τα χρήματα που ζητάει ακόμα......

Από το ότι δεν είναι ό,τι καλύτερο μέχρι το μη καλό, υπάρχει μία τεράστια απόσταση όμως. Με υλικό 24p, δεν υπάρχει κάποιο θέμα. Με υλικό βίντεο πάλι, μεταξύ μιας εικόνας άπειρης αντίθεσης και ευκρίνειας κίνησης 600-700 γραμμών και μιας εικόνας αντίθεσης 1000-3000:1 και ευκρίνειας κίνησης 1080 γραμμών, αν τις έβλεπε κανείς δίπλα-δίπλα, ποιά νομίζεις ότι θα προτιμούσε; :p

Σε συνδυασμό δε με τα υπόλοιπα που αναφέρεις και εσύ, για μένα σαφώς και δε τίθεται θέμα να την αγόραζα τώρα, αλλά τουλάχιστον μετά από δύο χρόνια που θα έχουν βελτιωθεί πολύ, θα έχουμε μάθει πολλά ακόμα για τις όποιες αδυναμίες τους και θα είναι και πιο φθηνές. Έτσι δεν είναι;

Αν δεν είχα ήδη μία τηλεόραση με αρκούντως μεγάλη αντίθεση για κινηματογραφική χρήση και δεν ήθελα η επόμενη να είναι τουλάχιστον 65άρα, ομολογώ ότι προσωπικά θα έμπαινα σε πειρασμό, στην τιμή που έχει τώρα, κι ας μην είναι και επίπεδη... :AFADF0:

Αν κάποιος μπορεί ή θέλει να περιμένει, σαφώς και είναι ελεύθερος να το κάνει. Αν όμως κάποιος χρειάζεται σήμερα, από την πλευρά του οικιακού χρήστη, την συνολικά καλύτερη ποιότητα εικόνας που μπορεί να αγοράσει αυτή τη στιγμή στις 55" και δεν τον προβληματίζει το ποσό αγοράς, δεν βρίσκω τον λόγο να ασχοληθεί με ημίμετρα...

Οι τιμές, εκτός απροόπτου, πάντα θα πέφτουν. Αλλά την ίδια στιγμή η αναμονή αυτή για κάποιον άλλο μπορεί να μετράει ως χαμένος χρόνος και απώλεια απόλαυσης. Αν λέγαμε στους πρώτους κατόχους 9G KURO το 2008, που πλήρωσαν 3,5-4 χιλιάρικα τις 50", ότι η κάποια άλλη εταιρεία θα τις ισοφάριζε/ξεπερνούσε με λιγότερο από χιλιάρικο, αλλά μετά από 4-5 χρόνια, λες να προτιμούσαν να περιμένουν; :rolleyes:

Δεν ξέρω απο που αντλείς τις πληροφορίες σου αλλά υπάρχουν συγκεκριμένες μετρήσεις για το θέμα που δεν συμφωνούν με αυτα που λες...

2014 LED TVs Black Unformity...http://www.rtings.com/info/black-uniformity-tvs-clouding-and-flashlighting

Gray Uniformity of 2014 TVs: Dirty Screen Effect...http://www.rtings.com/info/gray-uniformity-tvs-dirty-screen-effect-dse

Όσο αφορά την επεξεργασία εικόνας και εκεί αν υπάρχουν συγκεκριμένες αποδείξεις (μέσω μετρήσεων δοκιμών κτλ.) ευχαρίστως να τις δούμε (το "πήγα στον Κωτσόβολο και έπαιζε καλύτερα" προφανώς δεν αποτελεί αντικειμενικό γεγονός).

merrychristmas.gif

Καλημερα και χρόνια πολλά!
Υπεριον ήθελα να ρωτήσω εμείς οι κάτοχοι σαμσουνγκ και σονυ των 60' που φοράνε σαρπ πάνελς παίρνουμε μέτρο σύγκρισης από αυτά που ποσταρες ή κάποιες άλλες ?

Samsung και Sony στις 60" έχουν τον ίδιο τύπο πάνελ (Sharp UV2A) οπότε οι διαφορές είναι θέμα τύχης σε τι περίπτωση θα πέσει ο καθένας (ακόμη και από την ίδια παρτίδα να προέρχονται υπάρχουν μικροδιαφορές στην ομοιομορφία από το ένα πάνελ στο άλλο).

Samsung και Sony στις 60" έχουν τον ίδιο τύπο πάνελ (Sharp UV2A) οπότε οι διαφορές είναι θέμα τύχης σε τι περίπτωση θα πέσει ο καθένας (ακόμη και από την ίδια παρτίδα να προέρχονται υπάρχουν μικροδιαφορές στην ομοιομορφία από το ένα πάνελ στο άλλο).

ναι το επιασα αυτο.
αυτο ομως που δεν καταλαβαινω-γνωριζω ειναι οτι στα λινκ που παραθετεις για τις μετρησεις του μαυρου και του γκρι ισχυει και για εμας που εχουμε 60' η οχι λογο του οτι ουσιαστικα τα πανελ σε αυτες τις ειναι ιντσες ειναι απο sharp και δεν ισχυουν οι μετρησεις για αυτα τα πανελ?
δεν ξερω αν διατυπωνω σωστα το ερωτημα ωστε να το καταννοησεις.. :-//

Οι μετρήσεις σε πάνελ κανονικά πρέπει να γίνονται σε πολλά διαφορετικά του ιδιου είδους/κατασκευαστή και μεγέθους και να βγαίνει μέσος όρος. Η δοκιμή ενός πάνελ απλά δείχνει μια τάση και δεν αποτελεί πηγή για ασφαλή αποτελέσματα.

Εννοείται ότι αν τα πάνελ είναι και απο διαφορετικους κατασκευαστές ακόμη χειρότερα δεν μπορεί να βγει συμπέρασμα. Άρα δεν ισχύει και για την περίπτωση σας.

Οι μετρήσεις σε πάνελ κανονικά πρέπει να γίνονται σε πολλά διαφορετικά του ιδιου είδους/κατασκευαστή και μεγέθους και να βγαίνει μέσος όρος. Η δοκιμή ενός πάνελ απλά δείχνει μια τάση και δεν αποτελεί πηγή για ασφαλή αποτελέσματα.

Εννοείται ότι αν τα πάνελ είναι και απο διαφορετικους κατασκευαστές ακόμη χειρότερα δεν μπορεί να βγει συμπέρασμα. Άρα δεν ισχύει και για την περίπτωση σας.
με λιγα λογια ειναι σαν τα φρουτα στο καλαθι..δεν ειναι ολα το ιδιο νοστιμα και ασ ειναι και απο το ιδιο δεντρο