Αγορά τηλεόρασης με VA panel

Paris1982

New member
22 July 2012
24
Καλησπέρα σε όλους στο φόρουμ. Θέλω να μου προτείνετε μια τηλεόραση αποκλειστικά για θέαση ταινιών 1080p από stick. Θέλω ότι καλύτερο,πιστεύετε με VA panel για το μαύρο σε σκοτάδι. Έως 43 ίντσες με κασέ έως 700 ευρώ. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ!!!!!

Αν η απόσταση θέασης είναι περίπου δύο μέτρα, μπορείς να δεις τη 48" Sony WD650. Μάλλον δεν υπάρχει λόγος για κάτι ακριβότερο.

Μιχάλη καλησπέρα. Μια χαρά δείχνει. Κάτι διάβαζα πριν από λίγο στο ιντερνέτ. Ότι θα πρέπει να αλλάξουμε ξανά αποκωδικοποιητές; Γιατί το σήμα της Digea θα περάσει σε DVB-T2 ισχύει κάτι τέτοιο; Αυτή που μου πρότεινες νομίζω δεν έχει..😔

Μέχρι να γίνει αυτό, λογικά θα περάσουν μερικά χρόνια. Όμως, όπως αναφέρεις, η τηλεόραση προορίζεται για θέαση ταινιών. Σε κάθε περίπτωση, το κόστος αγοράς σχετικού αποκωδικοποιητή είναι αρκετά χαμηλό, αλλά αν θέλεις να αποφύγεις επιπρόσθετο κουτί, καλώδια και λοιπά, μπορείς να δεις τη Sony W705C, τη Sony W805C (προπέρσινες και οι δύο) ή άλλες επιλογές. Δεν αποκλείεται να διαθέτει και η WD650 δέκτη DVD-T2, αν και δεν αναφέρεται στα χαρακτηριστικά της.

http://www.sony.gr/electronics/tileoraseis/w700c-series/specifications
http://www.sony.gr/electronics/tileoraseis/w850c-w800c-series/specifications

Άκου να δεις πλάκα τι μου είπαν σε Κωτσόβολο πριν λίγο. Ότι με ένα update θα γίνουν και οι καινούριες Sony DVB-T2 ένα έχουν το απλό. Πολύ παπάτζα μου ακούγεται...

Η αλήθεια είναι πως στο πιο πρόσφατο firmware update (17 Αυγούστου 2017) για τη Sony WD650 αναφέρεται και θέαση καναλιών DVB-T2, όμως δεν είναι βέβαιο πως αφορά όλα τα μοντέλα για τα οποία προορίζεται. Πρακτικά, με DVB-T2 γίνεται διάθεση υλικού (από τους τηλεοπτικούς σταθμούς) και σε HEVC, συν το ήδη υπάρχον H.264 πρότυπο.

Η σχετική ανακοίνωση για DVB-T2 στην Ελλάδα: http://www.digea.gr/project_images/Files/Announcements/Ανακοίνωση Digea 14_7_17.pdf

Και κάτι τελευταίο Μιχάλη για να μην σε πρήζω.... Έχω δει σε στοκ την 55w805c στα 550 ευρώ,εκθεσιακό παίζει κάποιες ώρες. Δίνουν κανονικά 2 χρόνια εγγύηση αντιπροσωπείας. Νομίζω είναι VA και αν δεν κάνω λάθος έχει και το DVB-T2. Εσύ τι θα έκανες στην θέση μου; Αξίζει τι ρίσκο; Θα την έπαιρνες; Και το τελευταίο, δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει επειδή είναι και 3d μετά την αναβάθμιση σε Android 6, νομίζω δεν παίζει 3d, είναι δυνατόν; Σε ευχαριστώ πάρα πολύ και συγγνώμη που σε ζαλησα

Εφόσον πρόκειται για εκθεσιακό μοντέλο, θα πρέπει να την ελέγξεις προσωπικά (για τυχόν εξωτερικές φθορές και λοιπά προβλήματα). Επίσης, είναι προπέρσινη τηλεόραση, οπότε μπορεί να ήταν σε λειτουργία για πάρα πολλές ώρες. Εξαρτάται όμως από την απόσταση θέασής σου. Αν χρειάζεσαι 55", είναι καλή λύση.

Με κλειστή την τηλεόραση πατάς: "Display/Info" , "5" , "Volume -", "Power"

Στην τελευταία σειρά θα δεις κάποιους αριθμούς με αυτήν τη μορφή: XXXXX-XXXXX-XXXXX

Το οποίο μεταφράζεται σε: Panel operation time in hours - Boot count - Total operation time in hours

Προσοχή μόνο γιατί αν αντι για volume- πατήσες volume+ μπαίνεις στο service menu