Αγορα τηλεορασης μεχρι 1300 55-65"

xamilos

New member
6 February 2008
8
Επειδη εχω πελαγωσει ...θελω να προβω σε αγορα τηλεορασης 55 -65" , θα χρησιμοποιειται για ταινιες, cosmote tv και συμβατικα καναλια. Η αποσταση θεασης θα ειναι περιπου 3-4μ.
Σκεφτομουν samsung nu7472 , qled 55q6f που τη βρηκα 1200 με 5 χρονια εγγυηση και samsung nu8002...
Ευχαριστω εκ των προτερων

Απάντηση: Αγορά τηλεόρασης μέχρι 1300 ευρώ, 55"-65"

Καθόλου αθλητικά; Πάντως, πας σε 65", με 50 Hz ή 100 Hz panel, ανάλογα με τη χρήση.

Δηλαδή αν πούμε και αθλητικα τι θα άλλαζε γιατί όλο και θα δούμε κάνα ποδόσφαιρο

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Άμα είναι για μια φορά την εβδομάδα, μπορείς να βολευτείς με 50 Hz ρυθμό ανανέωσης. Σε κάθε περίπτωση, με 100 Hz υπήρχε πρόσφατα σε προσφορά η περσινή Sony XE8596. Αν την πετύχεις σε απόθεμα, όπως και κάποια εκ των επίσης περσινών Sony XE85xx ή Samsung MU7000, στις 65", είναι καλή λύση.

Άμα είναι για μια φορά την εβδομάδα, μπορείς να βολευτείς με 50 Hz ρυθμό ανανέωσης. Σε κάθε περίπτωση, με 100 Hz υπήρχε πρόσφατα σε προσφορά η περσινή Sony XE8596. Αν την πετύχεις σε απόθεμα, όπως και κάποια εκ των επίσης περσινών Sony XE85xx ή Samsung MU7000, στις 65", είναι καλή λύση.

Φίλε μου προτείνεις σε άνθρωπο που διαθέτει 1300 μοντέλο Sony που δεν υπάρχει καν και σε 1 μήνα και κάτι θα είναι 2 ετών!!!!
Και στο καπάκι mu 7000 μοντέλο του 17!!
Υπάρχουν άνθρωποι που δεν ξέρουν!!

Εδώ η λύσεις....
https://www.skroutz.gr/s/14632581/Samsung-UE65NU8000.html

https://www.skroutz.gr/s/14694597/Samsung-QE55Q7FN.html

https://www.skroutz.gr/s/14632680/Samsung-UE55NU8000.html

https://www.skroutz.gr/s/15763533/Samsung-QE55Q6FN.html
Όλα αυτά τα μοντέλα είναι μακράν καλύτερα από αυτά που αναφέρει ο φίλος!!
Στέλνω samsung Γιατί για samsung ρωτάει.....

Η q7fn τι διαφορές έχει από την nu8000 χοντρικά? Γενικά δλδ να προτιμήσει κάποιος την σειρά q ή και η σειρά nu είναι στα ίδια επίπεδα?

Same Sh1t... Different Day

Η qled σε ολα αυτά και πολλά άλλα έχει διάφορες......

SDR Peak Brightness
HDR Peak Brightness
Η nu 8000 ειναι bits 8

quantum dot η qled

Η q7fn τι διαφορές έχει από την nu8000 χοντρικά? Γενικά δλδ να προτιμήσει κάποιος την σειρά q ή και η σειρά nu είναι στα ίδια επίπεδα?

Samsung NU8000 vs Samsung Q7FN side-by-side comparison...https://www.rtings.com/tv/tools/compare/samsung-nu8000-vs-samsung-q7fn/586/597

Samsung NU8000 vs Samsung Q6FN side-by-side comparison...https://www.rtings.com/tv/tools/compare/samsung-nu8000-vs-samsung-q6fn/586/623

--------------------------------------

Αν το υλικό που θα βλέπεις κυρίως ,θα είναι πραγματικά HD και όχι χαμηλής ποιότητας ,προτίμησε 65".

Αυτά τα είδα αλλά τα περισσότερα είναι κινέζικα.. Γιαυτό είπα χονδρικά τι διαφορές έχουν?..Ευχαριστώ για τον κόπο σου.

Φίλε μου προτείνεις σε άνθρωπο που διαθέτει 1300 μοντέλο Sony που δεν υπάρχει καν και σε 1 μήνα και κάτι θα είναι 2 ετών!!!!
Και στο καπάκι mu 7000 μοντέλο του 17!!
.

Vagos3 και η ΧΕ8596 μοντέλο του 2017 είναι, σαν την MU7002. Και μην είσαι απόλυτα σίγουρος ότι δεν υπάρχει.

Vagos3 και η ΧΕ8596 μοντέλο του 2017 είναι, σαν την MU7002. Και μην είσαι απόλυτα σίγουρος ότι δεν υπάρχει.

Εσύ φίλε μου θα έπαιρνες μοντέλο 2017 ???
Εγώ πάντα προτείνω με το δικό μου κριτηριο
Και δεν έγραψα και ούτε πρότεινα mu δες τι έστειλα μια από αυτές είναι NU ΚΑΙ ΌΧΙ mu ΌΛΑ του 2018 είναι δεν πειραζει δεν το πρόσεξες...

Last edited by a moderator:
Εσύ φίλε μου θα έπαιρνες μοντέλο 2017 ???
Εγώ πάντα προτείνω με το δικό μου κριτηριο
Και δεν έγραψα και ούτε πρότεινα mu δες τι έστειλα μια από αυτές είναι NU ΚΑΙ ΌΧΙ mu ΌΛΑ του 2018 είναι δεν πειραζει δεν το πρόσεξες...

1.Γιατί να μην πάρω μοντέλο του 17 αν έχει στην τιμή σημαντική διαφορά και στην εικόνα μικρή,

Sony X850E vs Samsung NU8000 side-by-side comparison

2.Έχεις απόλυτο δίκιο και ζητώ συγνώμη,δεν έγραψες για MU.

1.Γιατί να μην πάρω μοντέλο του 17 αν έχει στην τιμή σημαντική διαφορά και στην εικόνα μικρή,

Sony X850E vs Samsung NU8000 side-by-side comparison

2.Έχεις απόλυτο δίκιο και ζητώ συγνώμη,δεν έγραψες για MU.
Ανάλογα για πιο μοντέλο μιλάμε και το μέγεθος σε αυτά που του έστειλα αλλά είναι 65 αλλά 55 και μιλάμε πάντα για Samsung Γιατί για samsung έγραψε
σε αυτες που έστειλα έκτος τις qled 6 2017 2018 οι άλλες έχουν διάφορες και μάλιστα κάποια μοντέλα αρκετές ...

Απάντηση: Re: Αγορα τηλεορασης μεχρι 1300 55-65"

Όντως.

...προτείνεις σε άνθρωπο που διαθέτει 1300 μοντέλο Sony που δεν υπάρχει καν και σε 1 μήνα και κάτι θα είναι 2 ετών!!!! Και στο καπάκι mu 7000 μοντέλο του 17!!

Πριν από δύο μέρες ήταν διαθέσιμη η XE8596 και σε πολύ καλή τιμή, από συγκεκριμένο κατάστημα.

Όλα αυτά τα μοντέλα είναι μακράν καλύτερα από αυτά που αναφέρει ο φίλος!!

Όσα θαυμαστικά και αν υφίστανται στο τέλος της πρότασης, το "μακράν καλύτερα" δεν προκύπτει από πουθενά. Εκτός αν ο ένας χρόνος διαφορά δημιουργεί τεράστιες ποιοτικές διαφορές, υπέρ των νεότερων μοντέλων, ίδιας (χρηματικής) κατηγορίας. Σε LCD. Που υπάρχουν στην αγορά για περισσότερο από δύο δεκαετίες...

Συνεχίζοντας από τις προηγούμενες προτάσεις, για τα συγκεκριμένα, περσινά μοντέλα, προφανώς και θα αξίζει η αγορά τους, αν υπάρχει διαφορά 200 και πλέον ευρώ, σε σύγκριση με τα αντίστοιχα φετινά (Sony XF83xx, Samsung NU8000 και Q6FN). Για 65", πάντα.

Όντως.

Πριν από δύο μέρες ήταν διαθέσιμη η XE8596 και σε πολύ καλή τιμή, από συγκεκριμένο κατάστημα.

Όσα θαυμαστικά και αν υφίστανται στο τέλος της πρότασης, το "μακράν καλύτερα" δεν προκύπτει από πουθενά. Εκτός αν ο ένας χρόνος διαφορά δημιουργεί τεράστιες ποιοτικές διαφορές, υπέρ των νεότερων μοντέλων, ίδιας (χρηματικής) κατηγορίας. Σε LCD. Που υπάρχουν στην αγορά για περισσότερο από δύο δεκαετίες...

Συνεχίζοντας από τις προηγούμενες προτάσεις, για τα συγκεκριμένα, περσινά μοντέλα, προφανώς και θα αξίζει η αγορά τους, αν υπάρχει διαφορά 200 και πλέον ευρώ, σε σύγκριση με τα αντίστοιχα φετινά (Sony XF83xx, Samsung NU8000 και Q6FN). Για 65", πάντα.

Αν εσύ θεωρείς ίδια nu7472 με qled 55q6f
Η nu7472 με qled 7fn
Τότε οκ νιώθεις!!! Εγώ τουλάχιστον έχω αλλάξει 6 μέσα σε 20 μήνες εσύ????

Αν εσύ θεωρείς ίδια nu7472 με qled 55q6f
Ή nu7472 με qled 7fn
Τότε οκ νιώθεις!!! Εγώ τουλάχιστον έχω αλλάξει 6 μέσα σε 20 μήνες εσύ????

Μάλλον υπάρχει πρόβλημα συνεννόησης. Έγινε αναφορά για μοντέλα ίδιας κατηγορίας, με έναν χρόνο διαφορά. Ήτοι, MU7000 με NU8000 ή XE85xx με XF83xx. Η σειρά 7 από τη Samsung για το 2018 αντικαθιστά τη σειρά 6 για το 2017. Οπότε, καμία τεράστια διαφορά δεν υφίσταται. Ούτε καν των προαναφερθέντων μοντέλων, που διαθέτουν 100 Hz panels, με τις Q6 για το 2017 και 2018.

Θα έλεγα οποίος ενοχλείται από την απουσία local dimming από την nu8000, να την αποφύγει αν βλέπει πολλές ταινίες, ιδιαίτερα σκοτεινές.

Η τηλεόραση σε κάθε σκοτεινή σκηνή μαυρίζει και όταν εμφανίζεται υπότιτλος αναβοσβήνει στιγμιαία τη φωτεινότητα της.

Αυτό με ενοχλεί παρά πολύ γιατί γίνεται ασταμάτητα σε περίπτωση μεγάλων διαλόγων. Η γυναίκα μου δεν το αντιλαμβάνεται αλλά εμένα με ενοχλεί αρκετά.

Sent from my iPad using Tapatalk

Αυτό που περιγράφεις περισσότερο για παρουσία dynamic contrast φαίνεται, παρά για απουσία local dimming.

Θα έλεγα οποίος ενοχλείται από την απουσία local dimming από την nu8000, να την αποφύγει αν βλέπει πολλές ταινίες, ιδιαίτερα σκοτεινές.

Η τηλεόραση σε κάθε σκοτεινή σκηνή μαυρίζει και όταν εμφανίζεται υπότιτλος αναβοσβήνει στιγμιαία τη φωτεινότητα της.

Αυτό με ενοχλεί παρά πολύ γιατί γίνεται ασταμάτητα σε περίπτωση μεγάλων διαλόγων. Η γυναίκα μου δεν το αντιλαμβάνεται αλλά εμένα με ενοχλεί αρκετά.

Sent from my iPad using Tapatalk
φιλε μου τωρα 1 εβδομαδα κοιταζω για tv 75'' με va panel/100hz και ειχα lockαρη την NU8000,με αυτο που αναφερεις με προβληματισες παρα πολυ.
οντως εχει τετοιο θεμα η tv??

για τον φιλο xamilos θα του προτεινα οτι εφοσον η αποσταση θεασης θα ειναι περιπου 3-4μ.την 55'' ας την εβγαζε εκτος και μηπως να κοιταζε μονο κατι σε 75''.