Αγορα τηλεορασης μεχρι 40" και 1300 ευρο.. τι προτασεις υπαρχουν σε LED και 3D..??

dimitris_bmw

New member
3 February 2011
16
Αγορα τηλεορασης μεχρι 40" και 1300 ευρο.. τι προτασεις υπαρχουν σε LED και 3D..??

Kαλημερα. μεσα στις επομενες 10 μερες βγαινω για ψαξιμο τηλεορασης στα καταστηματα,θελω μεχρι 40" λογο χωρου, αποσταση θεασης 2.80μ -3.00μ,θελω να βλεπω ταινιες,ποδοσφαιρο,νοβα,και να εχει ολα τα τεχνολογικα καλουδια για συνδεση με pc για ιντερνετ και λιγο playstation3..παρακαλω πολυ να με διαφωτισετε με τις γνωσεις σας για την καλυτερη επιλογη η μια απο τις καλυτερες επιλογες..

θερμα ευχαριστω δημητρης.

Re: Αγορα τηλεορασης μεχρι 40" και 1300 ευρο.. τι προτασεις υπαρχουν σε LED και 3D..?

D6750/D7000/D8000 δεν έχουν σημαντικές διαφορές στις προδιαγραφές οπότε μπορείς να πας για την (ελαφρά) οικονομικότερη 40D6750
Καλή επιλογή είναι και η Sony 40ΗΧ720 αλλά πιο τσιμπημένη

Edit: εδώ μπορείς να βρεις περισσότερες πληροφορίες για τις προδιαγραφές των samsung

Last edited:
Re: Αγορα τηλεορασης μεχρι 40" και 1300 ευρο.. τι προτασεις υπαρχουν σε LED και 3D..?

κατά την ταπεινή μου γνώμη δεν νομίζω ότι χρειάζεται να επενδύσεις σε τόσο μεγάλο ποσό για αγορά 40άρας σε απόσταση 2.80-3m. δεν έχει κανένα νόημα η θέαση 3d σε τέτοια απόσταση (οπτιμουμ 1.4 φορες το πλάτος της τηλεόρασης) ενώ έχεις χάσει και ένα μεγάλο μέγεθος της full hd ανάλυσης.

βέβαια αυτό αποτελεί προσωπική μου άποψη και εσύ έχεις το μαρούλι και το διαθέτεις όπως νομίζεις.

για να μείνω στα νερά σου θα πρότεινα και εγώ την d6750 η κάποια samsung τελος πάντως λόγω καλουδίων έναντι της sony.

Συμφωνώ απόλυτα με vas.
Όχι μόνο λόγω απόστασης αλλά και σε 40άρα δε νομίζω να κερδίζεις κάτι με 3D.
Το μαρούλι σίγουρα είναι δικό του αλλά δεν είναι κακό να ενημερώνουμε πως δε χρειάζονται τόσα χρήματα για τη συγκεκριμένη επένδυση.
Εξάλλου μπορεί να μη το γνωρίζει, οπότε πολύ καλά έκανες και τον ενημέρωσες.

Καλή επιλογή είναι και η Sony 40ΗΧ720 αλλά πιο τσιμπημένη

Η Sony 40HX720 στο electroworld βάζοντας το κουπόνι STH88631 βγαίνει στα 979,30 .Νομίζω πολύ καλή τιμή για τη συγκεκριμένη σε σχέση με το πόσο βγαίνει στο skroutz:a0210:

Kαλημερα. μεσα στις επομενες 10 μερες βγαινω για ψαξιμο τηλεορασης στα καταστηματα,θελω μεχρι 40" λογο χωρου, αποσταση θεασης 2.80μ -3.00μ,θελω να βλεπω ταινιες,ποδοσφαιρο,νοβα,και να εχει ολα τα τεχνολογικα καλουδια για συνδεση με pc για ιντερνετ και λιγο playstation3..παρακαλω πολυ να με διαφωτισετε με τις γνωσεις σας για την καλυτερη επιλογη η μια απο τις καλυτερες επιλογες..

Με 2.80m απόσταση, και 1300, πας σε 50άρα G30.

συμφωνώ αλλά μάλλον δεν χωράει. θέλει 40

Εφόσον θέλει "...ολα τα τεχνολογικα καλουδια για συνδεση με pc για ιντερνετ και λιγο playstation3..." πιθανόν μια LCD να είναι καλύτερη επιλογή.

κατά την ταπεινή μου γνώμη δεν νομίζω ότι χρειάζεται να επενδύσεις σε τόσο μεγάλο ποσό για αγορά 40άρας σε απόσταση 2.80-3m. δεν έχει κανένα νόημα η θέαση 3d σε τέτοια απόσταση (οπτιμουμ 1.4 φορες το πλάτος της τηλεόρασης) ενώ έχεις χάσει και ένα μεγάλο μέγεθος της full hd ανάλυσης.
βέβαια αυτό αποτελεί προσωπική μου άποψη και εσύ έχεις το μαρούλι και το διαθέτεις όπως νομίζεις.
για να μείνω στα νερά σου θα πρότεινα και εγώ την d6750 η κάποια samsung τελος πάντως λόγω καλουδίων έναντι της sony.

Η παρατήρηση για το μέγεθος/απόσταση θέτει τα πράγματα στη σωστή τους βάση. Που σημαίνει ότι η αγορά 3D δεν είναι value for money. Με άλλα λόγια, δεν θα δει τη διαφορά των χρημάτων (από μια πιο οικονομική πρόταση) να μεταφράζεται σε οπτικό αποτέλεσμα.

Η Sony 40HX720 στο electroworld βάζοντας το κουπόνι STH88631 βγαίνει στα 979,30 .Νομίζω πολύ καλή τιμή για τη συγκεκριμένη σε σχέση με το πόσο βγαίνει στο skroutz:a0210:

Σε αυτά τα χρήματα είναι πράγματι αξιόλογη πρόταση.
Αυτό με το κουπόνι πως δουλεύει? π.χ. που βρήκες το STH88631?

Απάντηση: Αγορα τηλεορασης μεχρι 40" και 1300 ευρο.. τι προτασεις υπαρχουν σε LED και

Kαλημερα. μεσα στις επομενες 10 μερες βγαινω για ψαξιμο τηλεορασης στα καταστηματα,

1) θελω μεχρι 40" λογο χωρου, αποσταση θεασης 2.80μ -3.00μ,

2) θελω να βλεπω ταινιες,ποδοσφαιρο,νοβα,και

3) να εχει ολα τα τεχνολογικα καλουδια

4)για συνδεση με pc για ιντερνετ

5) λιγο playstation3..

6) παρακαλω πολυ να με διαφωτισετε με τις γνωσεις σας για την καλυτερη επιλογη η μια απο τις καλυτερες επιλογες..

1)
α) Αν θεωρείς ως 'πρόβλημα χώρου' την απόσταση θέασης 2,8-3,0 μ, μην σε ανησυχεί καθόλου η αγορά 50άρας :a0210: ...αναθεώρησε για τις 40" όσο είναι νωρίς.
β) Αν έχεις 'πρόβλημα χώρου' σχετικά με τις διαστάσεις της τηλεόρασης, λόγω του σημείου που θα τοποθετηθεί δεν μας το διευκρινίζεις, αν ισχύει κάτι τέτοιο δυστυχώς δεν μπορείς να κάνεις τίποτα άλλο (μήπως χωράει 46" ? )

2) Όποια και να πάρεις (LED/LCD, PLASMA) θα τα βλέπεις αυτά :smile:

3) Πολύ γενικό, τα βασικά 'τεχνολογικά καλούδια' είναι το 3D, το media player και οι δικτυακές δυνατότητες της συσκευής, αν σε ενδιαφέρει το 3D (?) δεν το διευκρινίζεις, τα υπόλοιπα δεν σε ενδιαφέρουν μιας και όπως λες θα την...

4) Συνδέσεις με PC για internet...οπότε δεν υπάρχει καμία τηλεόραση όπου ο media player της και οι δικτυακές της δυνατότητες να είναι καλύτερες από αυτά του Η/Υ ;) , οπότε όλες κάνουν (LED/LCD, PLASMA για τις plasma υπάρχει ένας περιορισμός και είναι μόνο θέμα διάρκειας, ρίξε μια ματιά εδώ που έχω πει την άποψή μου PLASMA KAI HTPC )

5) (λιγο playstation3) Αν δεν είσαι φανατικός gamer (να μπορείς να αντιληφθείς χρονοκαθυστερήσεις απόκρισης, να παίζεις 8ωρα κ.λ.π), όλες κάνουν (LED/LCD, PLASMA), διάβασε και την παράγραφο 3 του παραπάνω link, ότι λέω για το PC ισχύει και για το PS3).

6) Υπάρχουν επιλογές με 1.300 (LED/LCD, PLASMA) που καλύπτουν τις ανάγκες σου, κάνε κάποιες διευκρινήσεις σχετικά με α)το 3D, β) το 'πρόβλημα χώρου' και γ) το χρόνο που θες να λειτουργείς την τηλεόραση για PC MONITOR, έτσι θα γίνουν πιο 'ξεκάθαρα τα πράγματα' και κάτι θα βρεθεί :a0210:

Απάντηση: Αγορα τηλεορασης μεχρι 40" και 1300 ευρο.. τι προτασεις υπαρχουν σε LED και

Πρωτα απ ολα να σας ευχαριστησω για το ενδιαφερον σας, και σας συγχαιρω για τις γνωσεις σας και τη διαθεση σας να τις μοιραστειτε διαφωτιζοντας καποιους ασχετους οπως εγω να μην πατησουν την μπανανοφλουδα..που μας πετουν οι διαφημισεις και οι πωλητες τον καταστηματων..!!

απαντωντας στις ερωτησεις του φιλου czoun..

1) η απαντηση ειναι το β. προβλημα με τις διαστασεις τις τν ισως οριακα 42"
3) σχετικα με το 3D με ενδιαφερει απο ποια αποψη πως γυρο μας ακουμε συχνα για το 3D πως ειναι το μελλον στις τν και στις παρεες ολοι λενε, θα παρεις καινουρια τν και δεν θα εχει 3D..? Χωρις οι περρισσοτεροι απο μας να γνωριζουμε τι ειναι και πως (δουλευει)..!! τα λοιπα καλουδια ψηφιακο δεκτη,δορυφορικο δεκτη με ενα πιατο να βλεπεις ολα τα ξενα καναλια,θυρες USB κ.τ.λ.
5) οχι δεν ειμαι τρελος με το παιχνιδι το πολυ κανα 3ωρο και οχι καθε μερα πιο πολυ την κυριακη..τις καθημερινες τα προγραματα της ελληνικης τν και το βραδι καμια ταινια η νοβα..!! για PC MONITOR και παλι οχι πολλες ωρες
αλλα αρκετα συχνα.

ελπιζω να ξεκαθαρισα καπως τα πραγματα..

ευχαριστω δημητρης.

Σε αυτά τα χρήματα είναι πράγματι αξιόλογη πρόταση.
Αυτό με το κουπόνι πως δουλεύει? π.χ. που βρήκες το STH88631?

Κουπόνι σου δίνουν με την εγγραφή σου στο site όπως και στα newsletter που στέλνουν συνέχεια.Επίσης λέει ότι έχει και στην σελίδα τους στο facebook,αλλά δεν ασχολούμαι με αυτό οπότε δεν ξέρω σίγουρα.

Συγνώμη για το μίνι offtopic!

Αν ο χωρος δεν σε παιρνει για πανω απο 42 ιντσες τοτε ισως να ειναι καλυτερα μια lg 42αρα w5500 3d. Δεν χρειαζεται να δωσεις πολλα χρηματα και κσλυτερα πηγαινε προς το παθητικο 3d το οποιο λειτουργει με τα απλα γυαλια που μας δινουν στο cinema, μην μπλεξεις με το ενεργητικο 3d.

3) σχετικα με το 3D με ενδιαφερει απο ποια αποψη πως γυρο μας ακουμε συχνα για το 3D πως ειναι το μελλον στις τν και στις παρεες ολοι λενε, θα παρεις καινουρια τν και δεν θα εχει 3D..? Χωρις οι περρισσοτεροι απο μας να γνωριζουμε τι ειναι και πως (δουλευει)..!! τα λοιπα καλουδια ψηφιακο δεκτη,δορυφορικο δεκτη με ενα πιατο να βλεπεις ολα τα ξενα καναλια,θυρες USB κ.τ.λ.

5) οχι δεν ειμαι τρελος με το παιχνιδι το πολυ κανα 3ωρο και οχι καθε μερα πιο πολυ την κυριακη..τις καθημερινες τα προγραματα της ελληνικης τν και το βραδι καμια ταινια η νοβα..!! για PC MONITOR και παλι οχι πολλες ωρες
αλλα αρκετα συχνα.

ελπιζω να ξεκαθαρισα καπως τα πραγματα..

Μια χαρά τα ξεκαθάρισες ;)

1) Το αν η διαφορά 2" (40-42) είναι μεγάλη ή μικρή, θα πρέπει να το κρίνεις εσύ, μιας και ο καθένας μας βλέπει/θεωρεί διαφορετικά τέτοιες διαφορές. Απλά να ξέρεις ότι Samsung και Sony δεν βγάζουν 42άρες και LG, Panasonic δεν βγάζουν 40άρες.

3) Στο post #4 o vas papavas σου είπε για το 3D, την απόσταση και το μέγεθος των 40" και τα είπε μια χαρά, αλλά πάλι θα πρέπει να κρίνεις μόνος σου αν μπορείς να ζήσεις με τα αρνητικά σχόλια της παρέας σου, επειδή δεν πήρες 3D εν έτει 2011.
Από τεχνολογικά καλούδια:
α) Τον καλύτερο media player τον έχει η Samsung (παίζει τα πάντα) και ακολουθούν LG (δεν αποκωδικοποιεί DTS ήχο), Panasonic (έχει ένα θέμα με τους υπότιτλους) και SONY (δεν παίζει MKV καθόλου).
β) Δεν ξέρω τι εμπειρία έχεις από δορυφορικά, αλλά η ύπαρξη δορυφορικού δέκτη δεν σημαίνει ότι με ένα πιάτο και ένα καλώδιο θα βλέπεις όλα τα ξένα κανάλια, αν και υπάρχουν αρκετά ελεύθερα τα πλέον αξιόλογα είναι συνδρομητικά (συνήθως Hotbird, Astra έχει γίνει η πιο 'απλή' εγκατάσταση με αρκετά ελεύθερα κανάλια). Σχετικά με τα HD κανάλια, σε ελεύθερη μετάδοση είναι έξι-εφτά αν θυμάμαι καλά από Astra για 'απλή εγκατάσταση' (στην δική μου εγκατάσταση 'κατεβάζω' 9 δορυφόρους 5-9-13-16-19-23-28-39-42 East και τα ελεύθερα HD κανάλια είναι 17 στο σύνολο)
γ) USB έχουν όλες για σύνδεση εξωτερικών σκληρών δίσκων.

5) Με τέτοιες χρήσεις δεν έχεις πρόβλημα είτε επιλέξεις LED/LCD είτε PLASMA

Σε 42άρες 3D ρίξε μια ματιά στις:

α) LG 42LW5500 ( όπως είπε πριν ο Βασίλης) LED/LCD 3D (χωρίς δορυφορικό δέκτη).... από 850

β) Panasonic 42ST30 Plasma 3D (χωρίς δορυφορικό δέκτη HD)..... από 760

γ) Panasonic 42GT30 Plasma 3D (με δορυφορικό δέκτη HD)..... από 1.000

Σε 40άρες 3D ρίξε μια ματιά στις :

α) Sony 40HX720 3D (χωρίς δορυφορικό δέκτη HD) ..... από 1.400 (βλέπε και προσφορά στο post #6)

β) Samsung LED/LCD 40D8000 3D (με δορυφορικό δέκτη HD) ..... από 1.270

γ) Samsung LED/LCD 40D7000 3D (με δορυφορικό δέκτη HD) ..... από 1.185

δ) Samsung LED/LCD 40D6750 3D (με δορυφορικό δέκτη HD) ..... από 1.100

δ) Samsung LED/LCD 40D6100 3D (χωρίς δορυφορικό δέκτη HD) ..... από 780

Προσωπική μου άποψη είναι ότι, αν είχες χώρο και τα 1.300 έπρεπε να πάνε σε 50άρα τηλεόραση, τώρα όμως που δεν έχεις θα πρότεινα να επιλέξεις κάποια εκ των οικονομικών 42άρων και το υπόλοιπο ποσό έως τα 1.300 να το επενδύσεις για την αγορά ενός σοβαρού HD δορυφορικού δέκτη και ενός εξωτερικού media player.

Ελπίζω να μην μπέρδεψα παραπάνω τα πράγματα...:smile:

Φιλε οσο μεγαλυτερη τοσο καλυτερα. Και εγω ακουσα τα παιδια και δε το μετανιωσα.
Επισης θα σε συμβουλευα μακρια απο 3Δ, κι ας λενε οι φιλοι σου οτι θελουν.
Το 3Δ ειναι ακομα νεα τεχνολογια και τσιμπαει ανετα ενα +40% στη τιμη χωρις ουσιαστικο αποτελεσμα, και το κυριοτερο χωρις ωραιο αποτελεσμα.
Οκ αμα θες παιρνεις 3Δ αλλα πιστευω δεν αξιζει ακομα τα λεφτα του :)

Το σημαντικότερο μειονέκτημα με το 3D είναι πως δεν υπάρχει επαρκές υλικό για να το αξιοποιήσεις στη καινούργια σου τηλεόραση. Γνώμη μου, αν είναι τόσο σημαντικό για εσένα πάρε μια εκ των δύο πρώτων επιλογών του πιο πάνω post, που είναι και οικονομικότερες, αλλιώς Panasonic G30. Κρίμα να χαλάσεις τόσα χρήματα για 40-42" χωρίς να έχεις κάτι σημαντικό να κερδίσεις με το επιπλέον κόστος. :guitarist:

Πιστεύω ότι οι D7000-D8000 που δεν έχουν πλαίσιο μπορεί να χωρέσει και 46''.Έστω και οριακά,αλλά σε κάθε περίπτωση θα δείχνει ωραία.Αλλιώς Panasonic plasma ST30.

Με 1300 και τέτοια απόσταστη θέασης, θα έλεγα ότι πας σε 50άρα G30.

1)
α) Αν θεωρείς ως 'πρόβλημα χώρου' την απόσταση θέασης 2,8-3,0 μ, μην σε ανησυχεί καθόλου η αγορά 50άρας :a0210: ...αναθεώρησε για τις 40" όσο είναι νωρίς.
β) Αν έχεις 'πρόβλημα χώρου' σχετικά με τις διαστάσεις της τηλεόρασης, λόγω του σημείου που θα τοποθετηθεί δεν μας το διευκρινίζεις, αν ισχύει κάτι τέτοιο δυστυχώς δεν μπορείς να κάνεις τίποτα άλλο (μήπως χωράει 46" ? )

Π

απαντωντας στις ερωτησεις του φιλου czoun..

Έχει ερωτηθεί ήδη και είπε ο άνθρωπος ότι δεν χωράει μεγαλύτερη από 40-42 λόγω διαστάσεων της συσκευής....δυστυχώς.