Αγορά τηλεόρασης! Μεγάλο μπέρδεμα...

panos24

New member
29 December 2010
6
Καλησπέρα και χρόνια πολλά σε όλους,
Ήρθε η ώρα για νέα τηλεόραση καθώς η παλιά κοντεύει να καεί…..

Μερικές πληροφορίες λοιπόν για την χρήση της:

Η τηλεόραση θα βρίσκεται στο σαλόνι και η απόσταση θέασης θα είναι στα 3m περίπου. Τα λεφτά που διαθέτω είναι από 800 έως 900 euro (ταβάνι), η χρήση τις θα είναι για tv, θέαση ποδοσφαιρικών αγώνων CL k nova, ταινίες (hd/br) και gaming (κυρίως προ σπάνια όμως αν τύχει κ μαζευτεί η παρέα). Αν το παιχνίδι σας περιορίζει κάπως στις επιλογές τότε πείτε πως δεν το είπα καν δεν είναι κάτι πρωτεύον απλά το ανέφερα γιατί ίσως περιστασιακά να γίνεται….

Έχω διαβάσει πως οι LED τηλεοράσεις δεν έχουν κάποια ουσιαστική διαφορά στην ποιότητα εικόνας από αυτές που δεν είναι. Οπότε πιστεύετε πως είναι απαραίτητο η τηλεόραση να είναι κ LED ή όχι? Έχουν και κάποια διαφορά στα χρήματα

Η γνώμη σας για την Samsung LE40C650 /750? Η δεύτερη ξεφεύγει λίγο βέβαια….Δεν θα ήθελα προτάσεις για πλάσμα….Πολλές ώρες λειτουργίες θα γίνουν από την μητέρα μου οπότε πιθανά στρωσίματα τις πρώτες 200 ώρες τα ξεχνάμε….Η τηλεόραση παίζει περίπου 8 ώρες την ημέρα. Τέλος ξέρω πως για τον χώρο μου η καλύτερη επιλογή θα ήταν να πάω σε 46αρα αν υπάρχει κάτι στην τιμή που παίζω ευπρόσδεκτη!!!

Είμαι όλος αυτιά, σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων….

Καλησπέρα, χρόνια πολλά και καλώς ήρθες φίλε. Το μπέρδεμα που το είδες? Στη περίπτωσή σου τα πράγματα είναι ξεκάθαρα, αφού απορρίπτεις plasma πας για Samsung LE46C650. Το θέμα είναι να τη βρείς στο budget σου γιατί αν δεις στο skroutz.gr είναι λίγο πάνω. Μόνο αν τη πετύχεις σε κανένα Saturn ή Media markt. Τη 40C750 δε στη συνιστώ στα λεφτά σου, καλύτερα να κερδίσεις 6 ίντσες(μεγάλη διαφορά) παρά να πας σε ένα 3D που είναι ακόμη σε δοκιμαστικο στάδιο. Οι LED δε προσφέρουν κάτι ουσιαστικό, η διαφορά στη κατανάλωση που θα δεις είναι πολύ μικρή και έτσι δε δικαιολογούν τη τιμή τους.

Σε ποιότητα εικόνας δεν έχουν διαφορά? έχω δει κάποιες σε μαγαζιά κ έχω την εντύπωση πως παίζουν καλύτερα, εκτός αν φταίνε οι ρυθμίσεις που έχουν βάλεις (ίσως και σκόπιμα)…..

Ακριβώς, παίζουν ρόλο και οι ρυθμίσεις αλλά ούτως ή άλλως στα μαγαζιά με το φωτισμό που υπάρχει δε μπορείς να βγάλεις καλά συμπεράσματα για τη διαφορά εικόνας. Ύστερα πρέπει να είναι και στο ίδιο mode για να συγκρίνεις, π.χ. φυσική εικόνα ή κινηματογραφική. Έχω ακούσει πολλόυς να λένε πως οι LED έχουν πιο ζωηρά και φωτεινά χρώματα, προσωπικά δεν έχω παρατηρήσει κάτι τέτοιο. Αν είχαν ίδια τιμή με τις απλές LCD θα τις επέλεγα εννοείται!

Συμφωνώ πως το 3D είναι σε πρώιμο στάδιο ακόμα, αλλά έριξα μια ματιά στην τηλεόραση που μου πρότεινες και από ότι είδα παίζει κοντά στα 1000 κ λίγο πιο πάνω… οπότε αν είναι να φτάσω εκεί πια η γνώμη σου για την LG 42LX6500 η οποία συνδυάζει και LED & 3D και είναι κ 42¨….?
Παίρνοντας ως δεδομένο, για μένα τουλάχιστον, πως τηλεόραση δεν αλλάζεις κάθε 5 χρόνια ίσως σε 10, βλέποντας πως η τάση της εποχής πάει προς το 3D κ σε 1 με 2 χρόνια σχεδόν όλες οι ταινίες θα βγαίνουν έτσι, ίσως να μετράει κ αυτό το χαρακτηριστικό στην τελική απόφαση, εκτός βέβαια κ αν δεν έχει τόσο καλή ποιότητα εικόνας, μαύρου κλπ…

Οποια τηλεοραση και να παρεις σε 5 χρονια θα θεωρειται προιστορικη.

Καταρχην το σημερινο 3D με γυαλια ηδη θεωρειται ξεπερασμενο. Η επομενη κινηση θα ειναι 3D χωρις γυαλια σε 1-2 χρονια.

Οποτε ξεχνα τις τηλεορασεις που ειναι "5 σε 1" και παρε κατι αξιοπιστο και δοκιμασμενο. Οποιος θελει τα πολλα χανει και τα λιγα που λεει και η παροιμια.

Ακριβώς φίλε. Καλύτερα απ'το να πάρεις από τώρα 3D και σε 1-2 χρόνια όπως λες οι ταινίες σε 3D να απαιτούν πιο προηγμένη 3D TV! Πάντως δε νομίζω σε τόσο σύντομο διάστημα να βγαίνουν μόνο σε 3D οι ταινίες, ίσως και 2D και 3D. Αν κάνεις καμία βόλτα σε κανένα Saturn ή Media μπορεί να βρεις τη 46άρα φθηνότερη.

Στην τεχνολογια δεν υπαρχει το future proof , οτι και να παρει καποιος μετα απο λιγο θα ειναι ξεπερασμενο.

Ειδικα για τεχνολογιες που δεν ειναι ωριμες οπως ειναι οι LED και το 3D.