ΑΓΟΡΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ-ΜΕΓΕΘΟΣ

Εχεται αναρωτηθει ομως ποτε ,γιατι σε μια κηνηματογραφικη αιθουσα,αλλοι προτιμουν να πανε μπρος και αλλοι πισω?
Διοτι η ιδανικη αποσταση τηλεθεασης ειναι κατα τη γνωμη μου, διαφορετικη για καθε ανθρωπο,για τον απλουστατο λογο οτι αλλα ματια κουραζονται λιγοτερο και αλλα περισσοτερο στην ιδια αποσταση παντα.

Με καιει το θεμα,αναρωτιεμαι τι tv μπορω να βαλω σε 3.30m αποσταση.
Στην αρχη ειπα να παιξω save και να παω σε 37ιν.
Αλλα με αυτα που διαβαζω εδω ,λεω μηπως ηταν η καλυτερη λυση οι 40 ιν.
Παραπανω δεν το συζηταω,δεν νομιζω να αντεχουν τα ματια μου(στο σινεμα παντα πισω!)
Το θεμα ειναι να βλεπουμε τηλεοραση,και να βλεπουμε ολες τις λεπτομερειες!
Οι φιλοι που αναφερουν 50 ιντσες απο 2.5 μετρα ,ειναι συγουροι οτι τα βλεπουν ολα, οταν υπαρχει στην οθονη γρηγορη κινηση?

Last edited:
Εχεται αναρωτηθει ομως ποτε ,γιατι σε μια κηνηματογραφικη αιθουσα,αλλοι προτιμουν να πανε μπρος και αλλοι πισω??

Διότι η θέαση υλικού στάνταρ ανάλυσης από απόσταση 5 μέτρων σε διαγώνιο 300" δεν είναι και η ιδανική..... Και σε κάποιες αίθουσες οι μπροστινές θέσεις είναι απελπιστικά κοντά στην οθόνη.

Με καιει το θεμα,αναρωτιεμαι τι tv μπορω να βαλω σε 3.30m αποσταση. Στην αρχη ειπα να παιξω save και να παω σε 37ιν.

Στα 3,3 μέτρα για θέαση υλικού υψηλής ευκρίνειας (το υπογραμμίζω ότι αναφέρομαι σε υλικό HD) χρειάζεσαι τηλεόραση 60". Επειδή οι 60άρες είναι αρκετά ακριβές, πάρε τουλάχιστον 50άρα. Με τίποτα όμως μικρότερη. Υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις μελών του forum που πούλησαν μετά από 2-3 εβδομάδες την τηλεόραση που μόλις αγόρασαν διότι κατάλαβαν το λάθος τους. Θα σου απαντήσουν και οι ίδιοι φαντάζομαι.

Το θεμα ειναι να βλεπουμε τηλεοραση,και να βλεπουμε ολες τις λεπτομερειες!
Οι φιλοι που αναφερουν 50 ιντσες απο 2.5 μετρα ,ειναι συγουροι οτι τα βλεπουν ολα, οταν υπαρχει στην οθονη γρηγορη κινηση?

Επειδή είμαι απ' αυτούς που βλέπουν σε 50άρα από τα 2,8 μέτρα, σε διαβεβαιώ ότι όταν βλέπω ταινία από Blue Ray και ειδικά όταν το κάδρο είναι 2,35:1, η τηλεόραση είναι "μικρή" και πιάνω τον εαυτό μου να πηγαίνει ασυναίσθητα πιο κοντά στην οθόνη ώστε να μην χάνω τις λεπτομέρειες. Σε τηλεοπτικό σήμα είναι αποδεκτό το μέγεθος στην απόσταση αυτή. Εσύ πάντως στα 3,3 μέτρα δεν θα έχεις απολύτως κανένα πρόβλημα. Το πρόβλημα θα το έχεις αν αντίθετα σε όσα σε συμβουλεύσουν εδώ, καταλήξεις σε τηλεόραση 40".

Σκέψου ότι στην απόσταση που έχεις, πάρα πολλοί βλέπουν από προβολέα σε διαγώνιο > 100".

-bye-

Εχεται αναρωτηθει ομως ποτε ,γιατι σε μια κηνηματογραφικη αιθουσα,αλλοι προτιμουν να πανε μπρος και αλλοι πισω?
Διοτι η ιδανικη αποσταση τηλεθεασης ειναι κατα τη γνωμη μου, διαφορετικη για καθε ανθρωπο,για τον απλουστατο λογο οτι αλλα ματια κουραζονται λιγοτερο και αλλα περισσοτερο στην ιδια αποσταση παντα.

Ειναι ακριβως το αναποδο , οσο πιο μακρυα καθεσαι τοσο κουραζεις τα ματια σου...

Οι περισσότεροι έχουμε την εντύπωση ότι πρέπει να βλέπουμε τηλεόραση από μία σχετικά μακρινή απόσταση. Η εντύπωση αυτή είναι λανθασμένη.
Οι επιστημονικές μελέτες δείχνουν πως πρέπει να βλέπουμε τηλεόραση από αρκετά κοντά ώστε να διακρίνουμε μικρά σε μέγεθος αντικείμενα χωρίς να κουράζουμε τα μάτια μας, αλλά και να αξιοποιούμε τις αναλύσεις που μας προσφέρει η σύγχρονη τεχνολογία.

Εάν τοποθετήσουμε την οθόνη σε μεγαλύτερη απόσταση από τις παραπάνω τιμές, η υψηλή ανάλυση της τηλεόρασης δεν έχει νόημα αφού το μάτι δε μπορεί να διακρίνει λεπτομέρειες. Ταυτόχρονα η κούραση κατά την παρακολούθηση αυξάνει.

http://www.silogomania.com/forum-f59/topic-t1318.htm

Δεν ανακαλύπτω βέβαια την Αμερική, αλλά γιατί όσοι έχουν αμφιβολίες δεν πάνε σε ένα κατάστημα να στηθούν 10-15 λεπτά στα 3 μέτρα μπροστά από μια 50φεύγα?

Αν κουράζει πάς σε μικρότερη, αν όχι...

-bye-

εγώ απο τα 2 μέτρα βλέπω σε πλάσμα 42'' και είναι οριακό μέγεθος(μικρό).Θέλω καιρό τώρα να πάω στις 50'' αλλά σκέφτομαι και τις 60'' με μια μικρή αλλαγή στο σαλόνι για να πάω στα 3 - 3,5 μέτρα απόσταση θέασης.
Όταν είχα πάρει την τηλεόραση,τις πρώτες μέρες μου φαινόταν τεράστια,μέσα σε 2-3 μήνες κανονική και μετά απο ένα 6μηνο ήμουν σίγουρος οτι είχα κάνει λάθος επιλογή και έπρεπε να είχα πάρει 50αρα

Τί να πώ και εγώ με την 50άρα από τα 4,5 μέτρα; Μέχρι και η γυναίκα μου την βρίσκη μικρή πλέον. Ήρθε η ώρα για προτζέκτορα και σκέφτομαι να πάρω 106 ίντσες. Φοβάμαι όμως οτι σε λίγες εβδομάδες από την αγορά θα πουλάω το πανί εδώ στη μισή τιμή γιατί θα μου είναι μικρό.

Eμένα στο καθιστικό, για θέαση κυρίως τηλεοπτικού σε απόσταση 2,8μ, μια 37" μου φαίνεται μεν μικρή, αλλά δεν προβληματίζει και μια 42" μου φαίνεται ότι είναι οριακά μικρή (με 46" ιδανικά!).

Στο υπνοδωμάτιο, για θέαση κυρίως ΗD σε απόσταση 2,5μ, με τις ίδιες τηλεοράσεις, η 37" φαίνεται οριακά μικρή και η 42" ιδανική.

Το κακό είναι ότι όταν βλέπω ταινίες με μπάρες, οι διαστάσεις αλλάζουν...
Εκεί λέω ότι χρειαζόμουν 4-5 ίντσες πιο πάνω...

Εμένα κ οι 42 μου φαίνονται λίγες στην κρεββατοκάμαρα!!! Στο σαλόνι δε στα 3 μέτρα κ η 50 είναι οριακή!! Σκέφτομαι για 60 από την καινούργια σοδειά τις Panasonic αν κ θα συμφωνήσω με τον nikolouzosr για αγορά προτζέκτορα!!!!:food-smiley-005:

για μένα επειδή είχα 37 και ήτανε μια χαρά, όταν την άλλαξα με 42 αναγκάστηκα να τη βάλω σε άλλη θέση. πιστεύω ότι στα μέτρα που λες το πολύ μέχρι 40.

για μένα επειδή είχα 37 και ήτανε μια χαρά, όταν την άλλαξα με 42 αναγκάστηκα να τη βάλω σε άλλη θέση. πιστεύω ότι στα μέτρα που λες το πολύ μέχρι 40.

Στα 3,3 μέτρα σε 40άρα μόνο αυτός μπορεί να δει....... ή μάλλον, ούτε αυτός μπορεί να δει.

superman.jpg

Με καιει το θεμα,αναρωτιεμαι τι tv μπορω να βαλω σε 3.30m αποσταση.
Στην αρχη ειπα να παιξω save και να παω σε 37ιν.
Παραπανω δεν το συζηταω,δεν νομιζω να αντεχουν τα ματια μου(στο σινεμα παντα πισω!)

Κι εμένα κουράζονται εύκολα τα μάτια μου, ειδικά σε σκηνές με έντονη κίνηση, και κάθομαι πάντα πίσω στο σινεμά.

Παρόλα αυτά αγόρασα 40" στα 2.5μ μέσα στις γιορτές. Τώρα όταν γεμίζει όλη η οθόνη και ειδικά με τηλεοπτικό σήμα ίσως να βολευόμουν και με 37"@2.5μ. Όμως για ταινίες με μπάρες ή 4:3 θα άντεχα και μεγαλύτερη.

Επομένως 37" ή 40"@3.3μ σίγουρα θα σου φανεί μικρή. Από την προσωπική μου εμπειρία θα έκανα έρευνα για 42-47" στην απόσταση αυτή (50" αν την ήθελα μόνο για ταινίες). Και με έμφαση στο να αποδίδει καλά την κίνηση χωρίς θολούρες και σπασίματα μια που επίσης κουράζονται εύκολα τα μάτια μου, οπότε μακριά από τις φθηνές LCD που μπαίνουν στα φυλλάδια προσφοράς...

εγω τωρα τι να διαλεξω ;; οταν οι τρεις βασικες θεσεις θεασης ειναι σε αποσταση 1,80 - 2,70 και 3,10 μ (ατιμο σαλονι) 37'' ή 40'' ;;

χρηση 70% τηλεοπτικη / ταινιες 30% (1080)

Last edited:
Eάν χωράει πάρε ακόμα μεγαλύτερη. Σε καμία περίπτωση την 37".

Ειμαι και εγω της αποψης οτι στις τηλεορασεις το μεγεθος μετραει παρε οσο μεγαλυτερη σου επιτρεπει το budget και δεν θα χασεις.:ernaehrung004::ernaehrung004:

Απάντηση: Re: ΑΓΟΡΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ-ΜΕΓΕΘΟΣ

εγω τωρα τι να διαλεξω ;; οταν οι τρεις βασικες θεσεις θεασης ειναι σε αποσταση 1,80 - 2,70 και 3,10 μ (ατιμο σαλονι) 37'' ή 40'' ;;

Μέτρα από τη θέση που κάθεσαι εσύ... Οι άλλοι δεν θα το καταλάβουν!

Κανένα απολύτως δίλημμα. Στα 2,80 μέτρα εγώ βλέπω σε 50άρα. Και μικρή είναι.....