Αγορα τηλεορασης -Οκτωβριος 2010

Αυτό είναι γενικό φαινόμενο των lcd,αλλά στις led lcd υπάρχει και με το παραπάνω...Βέβαια μπορεί να σου τύχει μπορεί και όχι...αλλά για να έχεις το κεφάλι σου σίγουρο...

Re: Απάντηση: Αγορα τηλεορασης -Οκτωβριος 2010

Local dimming είναι ο τοπικός περιορισμός της φωτεινότητας ώστε να αποτρέπεται αυτό το φαινόμενο...έχει μόνο η 8000.

Δεν αποτρεπεται , απλως κρυβεται επειδη κλεινουν τα LED.

Aλλο το ενα αλλο το αλλο.

Είχες γράψει
Τελικά κατέληξα στην samsung c650 40''. Ελπίζω να έκανα (σε σχέση με τις απαιτήσεις μου αλλά και τις προτροπές σας) καλή επιλογή στα 1000 ευρώ περίπου. Σας ευχαριστώ θερμά.

@ Yperion
Δεν πειράζει αν κρύβεται ... το Θέμα είναι αν, με την παραμικρή πληροφορία εμφανίζεται το φαινόμενο ( πχ για να εμφανίσει 2-3 αχνά άστρα ) ή χάνεται η πληροφορία ( τα άστρα ) για να μην εμφανιστεί το clouding.

Last edited:
Re: Απάντηση: Αγορα τηλεορασης -Οκτωβριος 2010

Δεν αποτρεπεται , απλως κρυβεται επειδη κλεινουν τα LED.

Aλλο το ενα αλλο το αλλο.

Το θέμα είναι το αποτέλεσμα...και όπως και να το κάνουμε,έστω και με τις στοιχειώδεις ζώνες ελέγχου,βλέπεις διαφορά.

Αρα παιδιά για να ''κλείσουμε'' το θέμα μου και για να μην σας γίνομαι κουραστικός, ανάμεσα στην UE40C6500(LED)+LE40C650(LCD),προτείνετε την δεύτερη σε γενικές (αλλά ουσιαστικές γραμμές)? Η διαφορά στα χρήματα που είδα (με δόσεις) είναι περίπου 200 ευρώ μείον η lcd αλλά αν βγάλουμε το οικονομικό απ'έξω, συγκριτικά μου λέτε, καλύτερη η lcd? (και πάλι αναφέρω: απόσταση θέασης 2.80-πολύ ποδόσφαιρο και καμιά ταινία(μέσω nova) και κάνα dvd..) :hmmmm2:

sony-lcd-led-tv.jpg

Eχεις καταλαβει τελικα τι ειναι οι τηλεορασεις "LED"?

Eιναι LCD με φωτισμο απο λεντακια αντι για τις λαμπες φθορισμου CCFL/HCFL.

Σε εικονα οι διαφορες των δυο μικρες εως αμελητεες.

Θελεις να δωσεις 200 ευρω για θεμα σχεδιασμου η οχι?

Αν δεν σου περισευουν παρε την C650.

Το κατάλαβα και αυτό οφείλεται σε σας.. Τουλάχιστον τώρα θα γνωρίζω τους λόγους απόρριψης η επιλογής μιας tv. Ευχαριστώ θερμά

Mιλαμε παντα για egde LED που τα LED ειναι στην περιφέρεια η direct LED χωρις dimming.

Αν ειναι direct LED με dimming ειναι πιο πολυπλοκα τα πραγματα.

Αρα με λιγα λογια οσον αφορα τις UE40C6500(LED)-LE40C650(LCD) δεν αξιζουν τα παραπανω χρηματα για την LED αφου για καποιον που τον ενδιαφερει ο τομεας της εικονας και μονο δεν εχουν διαφορα και αν δεν τον ενδιαφερει το 3D και τα 200 Hz της C750 καταληγεις στην C650??

Αν σε ενδιαφέρει η εικόνα, μεταξύ των 650 και 6500, επιλέγεις την πρώτη. Η δεύτερη, λόγω περισσότερων φίλτρων και διαχυτών, έχει μειωμένη γωνία θέασης και επακολούθως μεγαλύτερη ανομοιομορφία.

Αν σε ενδιαφέρει το design, παίρνεις τη δεύτερη...

Eπισης βρηκα αυτο στο www.hdtvtest.co.uk:

Console Gaming

The biggest thorn in the Samsung LE40C650’s side is the high amount of input lag that it suffers from. With Game Mode enabled, the video signal being input to the LCD HDTV lagged by about 45ms, which is enough to make games requiring fast reflexes feel quite sluggish on the TV. For example, aiming in first person shooters was considerably more difficult than on a display lagging by half this amount. It’s possible that enough time spent playing games on a laggy display will allow the user to compensate to some extent, but they will still be at a disadvantage in online games.

Game Mode on the Samsung LE40C650 naturally disables some extra processing in an attempt to speed up video display, so 10-point White Balance correction and of course, Motion Plus, are disabled in this mode (although the colour management system is still active). Without Game Mode enabled, the amount of input lag was around 95ms, which is very high indeed. These figures are actually a step backwards from previous Samsung LCD TVs.

τι εννοει? δεν ενδεικνεται για games??

Mιλαμε παντα για egde LED που τα LED ειναι στην περιφέρεια η direct LED χωρις dimming.

Αν ειναι direct LED με dimming ειναι πιο πολυπλοκα τα πραγματα.

κανά μοντέλο με direct LED με dimming έχεις να προτίνεις σε 42" ή 46"

Dimming εχει η LG LE8500 που ομως εχει βγει προβληματικο σαν μοντελο και η Philips 9705 που εχει πανω απο 2,000 ευρω. Και οι δυο εχουν 224 περιοχες ελεγχου.

Στα λεφτα που δινεις καλη ειναι η Samsung C650 και λιγο παραπανω η C750.

Oι C6000/C7000 ειναι ιδιες σε εικονα αλλα με λεπτο σχεδιασμο.

Η C8000 εχει ενα υποτυπωδες dimming 12-16 περιοχων που πρακτικα δεν ειναι αξιοποιησιμο.

ΥΓ. Οι πλασμα που απορριπτεις εχουν ελεγχο του φωτος ανα pixel δηλαδη 2 εκ. περιοχες ελεγχου.

Καλησπέρα και πάλι παιδιά! Τελικά επέλεξα την UE40C6500 SAMSUNG. Παρασκευή παραλαμβάνω.. Γνωρίζετε αν στις συνδέσεις που θα έχει με μια απλή συσκευή dvd και με τον αποκωδικοποιητή της nova(panasat), αν θα χρειαστεί κάποιο extra καλώδιο σύνδεσης? Η Nova τώρα στην παλιά tv που έχω συνδέεται μέσω scart, ενώ το dvd με rca. Ευχαριστώ εκ των προτέρων..

Είσαι άψογος φίλε. Ευχαριστώ...Και μιας που έκανα την επιλογή μου σε tv, έχεις να μου προτείνεις τι να προσέξω για την καλύτερη δυνατή χρήση αλλά και απόλαυση στην νέα μου samsung..?

Οκ. ευχαριστώ. Πάντως ο κάθε κάτοχος φαντάζομαι, έχει και θετικά και αρνητικά στοιχεία για την tv του...ίσως ναναι κ θέμα τύχης? Εννοώ σε τι κομμάτι (συσκευή tv) θα πέσει...Θα δω και γω λοιπόν και θα εκφέρω άποψη(εις)..:grandpa: