Αγορα τηλεορασης -Οκτωβριος 2010

Καλησπέρα παιδιά. Μου έφεραν σήμερα την samsung 40'' c6500 και αύριο υποτίθεται περιμένω τον τεχνικό να την συνδέσει και συντονίσει...Θεωρήται τα 30 ευρω που μου ζήτησαν είναι εντάξει η να τους το ακυρώσω και να την φτιάξω εγώ? Θα τα καταφέρω λέτε? Χρειάζεται κάποιες γνώσεις?
Ευχαριστώ :BDBDG54:

σε τετοιους καιρους ειναι κριμα να πεταξεις 30 ευρω.
Μπορεις να την σεταρεις ο ιδιος ευκολα.

Λες ε? Αυτό σκέφτηκα και γω. Τι στο καλό? Αεροπλάνο είναι? Η συνδεσμολογια είναι μπούσουλας? Οπου εβγαλα τα προηγούμενα καλώδια εκεί θα πάνε? Ενω το σετάρισμα ακολουθώ το βιβλιαράκι η καθοδηγεί η tv?
σ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Καλημέρα!! Ετοιμή και η νέα μου tv. Τόσο καλή όσο την περίμενα.(Μέχρι στιγμής τουλάχιστον). Πράγματι, όταν μου λέγατε για να μην πάρω 37αρα και θα μου φαινόνταν μικρή είχατε δίκιο. Εδώ η 40αρα που πήρα και μου φαίνεται νορμάλ. (δεν είχα χώρο για πιο μεγάλη, τσίμα τσίμα την πήρε). Αρχίζω την....εξερεύνηση...! Σας ευχαριστώ και μιλάμε πάλι.:BDGBGDB55:

Μόλις τελείωσα την πρώτη....κρουαζιέρα στην samsung μου (c6500 led) και έμεινα υπέρ ευχαριστημένος (πάντα αρχικά). Εύκολο μενού, εκπληκτική εικόνα, καλός ήχος και αρκετές δυνατότητες...To PIP μόνο το υποστηρίζει σε συνδυασμό με εξωτ.πηγή (DVD-NOVA) και αυτό συνδεδεμένο με HDMI. Πράγμα μου μάλλον το ξεχνάω προς το παρόν αφού δεν υπάρχει υποδοχή τέτοια στα δικά μου..

Re: Απάντηση: Αγορα τηλεορασης -Οκτωβριος 2010

Μόλις τελείωσα την πρώτη....κρουαζιέρα στην samsung μου (c6500 led) και έμεινα υπέρ ευχαριστημένος (πάντα αρχικά). Εύκολο μενού, εκπληκτική εικόνα, καλός ήχος και αρκετές δυνατότητες...To PIP μόνο το υποστηρίζει σε συνδυασμό με εξωτ.πηγή (DVD-NOVA) και αυτό συνδεδεμένο με HDMI. Πράγμα μου μάλλον το ξεχνάω προς το παρόν αφού δεν υπάρχει υποδοχή τέτοια στα δικά μου..

Το PIP λειτουργεί και από την είσοδο PC εκτός από HDMI. Δε νομίζω να εννοείς πως δεν υπάρχει υποδοχή HDMI!

Εννοώ δεν υπάρχει υποδοχή τέτοια από το dvd μου (rca) και την nova (scart) ώστε να μπορώ να τα συνδέσω στην tv. Εκτός αν υπάρχουν ανταπτορες στο εμπόριο , να που πείτε να πάω να πάρω...Δε κατέχω κ πολλά από αυτά

Εννοώ δεν υπάρχει υποδοχή τέτοια από το dvd μου (rca) και την nova (scart) ώστε να μπορώ να τα συνδέσω στην tv. Εκτός αν υπάρχουν ανταπτορες στο εμπόριο , να που πείτε να πάω να πάρω...Δε κατέχω κ πολλά από αυτά

Αντάπτορες για μετατροπή αναλογικού σε ψηφιακό δεν υπάρχουν, υπάρχουν κάποιοι μετατροπείς νομίζω που είναι πανάκριβοι, αν θέλεις να μετατρέψεις scart η rca σε hdmi. Και εγώ το έψαχνα πριν λίγο καιρό. Αν θέλεις να βλέπεις 2 κανάλια ταυτόχρονα μέσω PIP, αυτό που μένει είναι να πάρεις κάποιον εξωτερικό αποκωδικοποιητή mpeg4 με έξοδο HDMI.

Καλημέρα και πάλι παίδες. Συνεχίζοντας για τις εντυπώσεις μου για την νέα μου samsung led αναφέρω ότι είναι πραγματικά πολύ καλή η θέαση που ''βγάζει'' με μία μικρή όμως αναφορά που θέλω να κάνω (μπορεί να θέλει κάποια ρύθμιση που δεν έχω μάθει ακόμη) ότι σε κάποιες σκηνές ''ακολουθεί'' ένα μικρό είδωλο, πχ στα μαλλιά του ηθοποιού δείχνει όταν κινάει το κεφάλι του λίγο, ένα καθρέφτισμα μικρό. Δε ξέρω αν σας φώτισα τώρα, αλλά οι έμπειροι θα κατάλαβαν αν οφείλεται σε κάποια ρύθμιση...

ευχαριστώ κ πάλι

Ειναι μια παρενεργεια του τροπου που λειτουργουν ολες οι τηλεορασεις LCD στα 100/200 Hz.

Διαβασε και εδω...

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=27385

Κριμα που δεν ειχες χωρο για καμια 42" πλασμα που δεν υπαρχουν τα φαινομενα αυτα.

Αρα να υποθέσω ότι δεν εξαλείφεται με κάποια ρύθμιση, απλά ίσως μειωθεί λιγο? Οντως χώρος δεν υπήρχε. Τσίμα τσίμα την πήρε την 40αρα.

Κάνε και μια δοκιμή να απενεργοποιήσεις το/τα noise reduction, ενώ παίξε λίγο και με τις ρυθμίσεις του motion plus, μήπως και καταφέρεις να μειώσεις την επίπτωση του φαινομένου...

Ευχαριστώ πολύ. Το έκανα και μειωθηκε αισθητά. Κ πάλι ευχαριστώ παιδιά.

Ευχαριστώ πολύ. Το έκανα και μειωθηκε αισθητά. Κ πάλι ευχαριστώ παιδιά.

Για το Motion Plus δοκίμασε και αυτό.
motion-plus.jpg

Typically, we recommend that 100hz/200hz interpolation systems be disabled when viewing Film content, but enabled for Video. The reason for this is that the interpolated motion generated by these systems imposes itself on the look of film materal, and can often produce visible distortion during complicated motion. Samsung’s system is different, since it allows separate configuration of the Motion Plus system’s De-blur and De-judder variables.
This means that [Blur Reduction] can be turned up to full and [Judder Reduction] can be left at 0. This resulted in around 800 lines of motion resolution, although in our test pattern (from the FPD Benchmark Software test disc), the clarity was better in areas of the chart using dark lines; the light grey areas appeared blurrier. There was also some subtle “wavering” in some areas of the pattern (which disappeared and turned into standard LCD TV blur with the Motion Plus system disabled), but we only rarely noticed this limitation with real-world content.
http://www.hdtvtest.co.uk/news/samsung-le40c650-20100506527.htm

Καλημέρα και πάλι παίδες. Συνεχίζοντας για τις εντυπώσεις μου για την νέα μου samsung led αναφέρω ότι είναι πραγματικά πολύ καλή η θέαση που ''βγάζει'' με μία μικρή όμως αναφορά που θέλω να κάνω (μπορεί να θέλει κάποια ρύθμιση που δεν έχω μάθει ακόμη) ότι σε κάποιες σκηνές ''ακολουθεί'' ένα μικρό είδωλο, πχ στα μαλλιά του ηθοποιού δείχνει όταν κινάει το κεφάλι του λίγο, ένα καθρέφτισμα μικρό. Δε ξέρω αν σας φώτισα τώρα, αλλά οι έμπειροι θα κατάλαβαν αν οφείλεται σε κάποια ρύθμιση...

ευχαριστώ κ πάλι

Φίλε αυτό το πρόβλημα το είχα εγώ με την B551 που είχα, που βέβαια είναι 50άρα, απλά δε θυμάμαι τί είχα κάνει και διορθώθηκε. Αν δεν αλλάξει κάτι με τις ρυθμίσεις του motion plus ξαναγράψε.