Αγορά τηλεόρασης σαλονιου

Babis110

Established Member
27 November 2010
192
Καλησπέρα, χρόνια πολλά και Χριστός ανέστη!
ο τίτλος απλός και για να περιορίσω απο την αρχή τις επιλογές ορίστε οι απαιτήσεις:

1. Όσον το δυνατόν πιο οικονομική γίνεται με max budget τα 650 ευρώ (εκτός για περιπτώσεις που αξίζουν τρελά τα λεφτά τους όπου πάμε με το ζόρι 700ευρώ). Καλό θα είναι να μην πιάσουμε ούτε το max budget.
2. Προβολή τηλεοπτικού σήματος, ταινιών και ποδοσφαιρικών αγώνων (καθόλου χρήση παιχνιδομηχανών)
3. Απόσταση θέασης περί των 2 με 2,50 μέτρα. Ίντσες 37-.....ακούω προτάσεις! Ο πατέρας (για τον οποίον προορίζεται και η τηλεόραση) είναι επιφυλακτικός για τις πολύ μεγάλες τηλεοράσεις.
4. Δυνατότητα προβολής ταινιών mkv με υπότιτλους και ήχο απο θύρα usb.

Υ.Γ.: αν ξέχασα κάτι θα το επισημάνω αργότερα! Είμαι όλος αυτιά! :ears:

Last edited:
Να σου πω την αλήθεια κι εγώ κάτι τέτοιο σκεφτόμουν απλά δεν είναι δοκιμασμένη ακόμα η u30 γιαυτό ειχα ενδιασμούς. Η άλλη εναλλακτική που σκεφτόμουν ήταν samsung 40d5000 ή 40d5500, ή αν καταφέρω και τον πείσω για το μεγεθος την lg 50pv350;τι λές?μένω ακόμα στην u30?

Last edited:
Υπαρχει ενα θεμα με την D5000/D5500 η οποια υπαρχει περιπτωση να διαφημιζεται ως 100 Hz ενω δεν ειναι.

Σε τηλεοραση 50 Hz θεαση ποδοσφαιρου ειναι προβλημα λογω "θολουρας" (motion blur).

Να σου πω την αλήθεια κι εγώ κάτι τέτοιο σκεφτόμουν απλά δεν είναι δοκιμασμένη ακόμα η u30 γιαυτό ειχα ενδιασμούς. Η άλλη εναλλακτική που σκεφτόμουν ήταν samsung 40d5000 ή 40d5500, ή αν καταφέρω και τον πείσω για το μεγεθος την lg 50pv350;τι λές?μένω ακόμα στην u30?

αν και είμαι fan της μεγάλης τηλεόρασης πιστεύω ότι η 50άρα ίσως του φανεί κάπως από τα 2 - 2.5 μέτρα για τηλεοπτικό. πάντως επειδή η pv350 είναι λουκουμάκι δεν χάνεις τίποτα να τον πας σε ένα μαγαζί να την δεί από κοντά στην απόσταση σας.
η u30 νομίζω ότι δεν καλύπτει την παράμετρο 4. έχει θύρα usb ή κάνω λάθος???? οπότε πας στη λύση του yperion και έχεις και ένα πολύ καλό media player για τα χρήματα του.

όσο για τις 37 θεωρώ ότι έχουν πολύ μικρή διαφορά τιμής από τις 40-42 και σαν ίντσες έχουν "γενικώς εγκαταληφθεί" από τις εταιρίες.

Την είχα δει την pj550 αλλά την εγκατέλειψα λόγω hd ready.
Αυτό για τις 5000/5500 δεν το ήξερα!Σε samsung δλδ τι να κοιτάξω αν είναι?C650? Ή κάποια άλλη?
Οπότε παίζει δυνατά η u30 ή η pv350 αν ψηθει για 50" (εξαλλου εκείνος θα την βλέπει όχι εγώ!

Σε τηλεοπτικό σήμα κανένα ρόλο, σε ταινίες όμως έχει μια κάποια διαφορά και επειδή πρόκειται για την κεντρική τηλεόραση του σπιτιού θα παίζει ταινίες μόνο εκεί.

Στα χαμηλά μπάτζετ η ανάλυση είναι το τελευταίο που πρέπει να κοιτάς... Ειδικά από τη στιγμή που θα παίζεις κατεβασμένες ταινίες μέσω usb όπως είπες σε μόλις 42 ιντσες.

Κοίτα την αντίθεση, τις συνδέσεις, τα μενού και την τιμή. Για χρωματική απόδοση δεν συζητάμε, πρέπει να ανέβεις 3 κατηγορίες τιμής για να δεις διαφορά

όχι μόνο σε 1080p αλλά θα παίζονται και αυτές και απο την στιγμή που δεν θα υπάρχει άλλη τηλεόραση για να τις υποστηρίξει καλό θα είναι να μπορεί αυτή.
Το γνωρίζω ότι πρέπει να ανέβει κατηγορία τιμής αλλά υπάρχει ένα ταβάνι, οπότε προσπαθώ να συνδυάσω οτι καλύτερο μπορώ σε αυτό το εύρος τιμής.

To ότι το πάνελ θα είναι HD ready δεν σημαίνει ότι δεν θα υποστηρίζονται αρχεία 1080π.
Ούτως ή άλλως διαφορά δεν θα δεις λόγω ανάλυσης...

Διαφορά θα υπάρχει λόγω επιμέρους χαρακτηριστικών, αντίθεσης, χρωμάτων, κίνησης. Επειδή όμως σίγουρα δεν το κατέχω τόσο πολύ το άθλημα η ουσιαστική διαφορά του hd ready με το fullhd δεν αφορά μόνο το 1080π? Ή κάνω λαθος?

Ακριβώς. Βέβαια πλέον τα "καλά" μοντέλα είναι 1080π, οπότε συνήθως υπερτερούν και στους άλλους τομείς. Αυτό δεν σημαίνει ότι η ανάλυση κάνει τη διαφορά αλλά χίλια δυο άλλα πράγματα.

Σε κάθε περίπτωση μία φθηνή 42αρα πλασμα της LG ή της Πανασόνικ ή της Σαμσουνγκ θα αφήσει τον πατέρα σου απολύτως ικανοποιημένο, να είσαι σίγουρος. Πάρε ότι ταιριάζει στο μπατζετ σου.

Κοίτα στο μπατζετ ταιριάζουν οι εξής:

lg 50pv350 (αν πάει για 50")
panasonic p42u30
lg pj550
samsung d5000/d5500
samsung c650

Έχοντας σαν δεδομένο το ότι μέσα στο μπατζετ μπορώ να κάνω αγορά fullhd υπάρχει κάποιος λόγος να πάρω κάποια hdready και αν ναι ποια (φαντάζομαι πως ο μόνος λόγος είναι να παίζει 1080π χvρις να το κάνει underscaling και να είναι πολύ πιο κάτω χρηματικα!)? και με δεδομένες τις απαιτήσεις και τους περιορισμούς πως πάει σειρά προτίμησης?

Υ.Γ.: Ευχαριστώ για τις απαντήσεις και τον χρόνο σας!

Last edited:
Κοίτα, η pj550 είναι πολύ φθηνότερη επομένως αγοράζεις και ένα καλό media player και δεν ξεφεύγεις ή την παίρνεις σε 50 ίντσες με μόλις 600 ευρώ. Εννοείται αν φτάνεις την PV να πάρεις αυτήν.

Στις 42 ίντσες η u30 είναι καλή επιλογή, αλλά με κάποιες επιφυλάξεις λόγω της προηγούμενης u20 που είχε κάποια θεματάκια. Γενικά στις πανασόνικ συστήνεται η αγορά από S και πάνω, δες και τα αντίστοιχα τόπικ πάντως.

LCD δεν μπορώ να συστήσω καμία, δεν μου αρέσει η εικόνα τους έχω κόλλημα. Όταν βλέπω καμιά φορά LCD σε σπίτια, ειδικά φτηνές, μου έρχεται να κλάψω για τα πεταμένα λεφτά. Κάποιες κορυφαίες τα πάνε καλά στα νούμερα, αλλά εκεί μπαίνουν στο παιχνίδι οι κορυφαίες πλάσμα...

Κοίτα οι μόνες lcd που έχω δει και μου άρεσαν είναι κάποιες της samsung από θέμα κίνησης (λογικά θα πρέπει να οφείλεται στους επεξεργαστές της).
Ευχαριστώ για την απάντηση!

Συμφωνω με τον Κωστα.

Ειδικα για τηλεοπτικο σημα κοιτα πλασμα.

Στις LCD η παραμικρη ατελεια μεγενθυνεται. Ειναι το γνωστο και ως "πιξελιασμα" και οφειλεται στην αυξημενη φωτεινοτητα και οξυτητα που εχουν.