Αγορα τηλεορασης Samsung 46" A756 απο eshop και εγγυηση.

ΠΑΝΟΣ ΚΤΕΝΙΔΗΣ

Established Member
8 July 2006
292
Δελεαστικα απο την προσφορα του eshop για την Samsung 46" A756 και τους πηρα να ρωτησω πληροφοριες.
Οταν εφθασα στο θεμα της εγγυησης και τους ρωτησα τι εγγυηση εχει, μου απαντησαν οτι πρωτα πρεπει να αγοραστει το προιον και μετα θα μου πουν αν εχει εγγυηση ελληνικης αντιπροσωπειας ή δικη τους. Ωραια απαντηση και αρχισαν να μου μπαινουν οι πρωτες υποψιες.

Σε ερωτηση σε τι συνισταται η δικη τους εγγυηση και αν εχουν τεχνικους εξειδικευμενους σε ολα τα προιοντα που πουλανε μου ειπαν οτι αυτο ειναι δικο τους θεμα.

Τελος ρωτησα ποσο καιρο θα κανει να επισκευαστει ενα προιον με δικη τους εγγυηση γιατι αυτο κυριως με απασχολει και μου ειπαν οτι κανει το πολυ 11 ημερες και οτι απο εκει και περα το αντικαθηστουν. Τωρα πως θα αντικαταστησουν κατι που ειναι σε προσφορα οταν αυτη θα εχει τελειωσει και δεν θα υπαρχουν αλλα κομματια διαθεσιμα δεν ξερω.

Επειδη δεν μπορω να πω οτι με επεισαν και πολυ οι απαντησεις του "ειδικου" και δεδομενου οτι ενδιαφερομαι αμεσα για αγορα μιας 46αρας ξερει κανεις τι παιζεται;

φιλε εγω με την σαμσουνγκ ειχα ενα θεμα και σε 5 μερες ειχα νεα τηλεοραση στο σπιτι,αλλα αγορασμενη με εγγυηση φουρλη.

καλυτερα μην μπλεξεις με eshop

Oι παραεισαγωγες που γινοντουσαν παλιοτερα απο Praktiker και αλλα καταστηματα αναγκασαν τον Φουρλη να μειωσει τις τιμες φετος σε Ευρωπαικα επιπεδα (απο ...Αφρικανικα που ηταν πριν)...μακαρι να γινει το ιδιο και με αλλες μαρκες οπως πχ. Panasonic που κανει παραεισαγωγη το eshop.

Κανονικα παντως ακομη και για προιοντα απο εξωτερικο πρεπει να ισχυει ο ενας χρονος πανευρωπαικη εγγυηση της Samsung...

Ευχαριστω για τις αμεσοτατες απαντησεις.

Αγαπητε φιλε Yperion δεν μου ειπαν οτι δεν εχει εγγυηση. Εχει και μαλιστα 2 χρονια. Το προβλημα ειναι οτι δεν ξερω τι αξια εχει αυτη αν ειναι η δικη τους (του eshop).

Αγαπητε φιλε redribo συμφωνω απολυτα μαζι σου. Το ιδιο εκανα και εγω για τη Samsung 46 F86 που εχω ηδη. Αλλα η διαφορα της τιμης μεγαλη εξ' ου και το δελεαρ.

Οταν εφθασα στο θεμα της εγγυησης και τους ρωτησα τι εγγυηση εχει, μου απαντησαν οτι πρωτα πρεπει να αγοραστει το προιον και μετα θα μου πουν αν εχει εγγυηση ελληνικης αντιπροσωπειας ή δικη τους.

Αυτό είναι 100% παράνομο :grandpa:

... έπρεπε να τους πεις πως δεν θέλεις να αγοράσεις Kinder έκπληξη, αλλά τηλεόραση.

Αυτό είναι 100% παράνομο :grandpa:

... έπρεπε να τους πεις πως δεν θέλεις να αγοράσεις Kinder έκπληξη, αλλά τηλεόραση.

Κι αυτο το ειπα, οχι ακριβως ετσι τελος παντων, και μου ειπαν οτι ειναι ελευθερη αγορα.

νομος 2251/1994

3. Όταν παρέχεται εγγύηση στον καταναλωτή, ο προμηθευτής οφείλει να την παρέχει γραπτώς ή με άλλο τεχνικό μέσο αποτύπωσης που μπορεί να είναι διαθέσιμο και προσιτό στον καταναλωτή. Σε περίπτωση προμήθειας καινούργιων προϊόντων με μακρά διάρκεια (διαρκή καταναλωτικά αγαθά), η παροχή γραπτής εγγύησης είναι υποχρεωτική. Η εγγύηση πρέπει να περιλαμβάνει με απλή, ευανάγνωστη και κατανοητή διατύπωση στην ελληνική γλώσσα τουλάχιστον την επωνυμία και τη διεύθυνση του εγγυητή, το προϊόν στο οποίο αναφέρεται η εγγύηση, το ακριβές περιεχόμενό της, τη διάρκειά της, την τοπική έκταση ισχύος της, καθώς και τα δικαιώματα που παρέχει το εφαρμοστέο δίκαιο. Η εγγύηση πρέπει να είναι σύμφωνη με τους κανόνες της καλής πίστης και να μην αναιρείται από υπερβολικές ρήτρες εξαιρέσεων. Η διάρκεια της εγγύησης πρέπει να είναι εύλογη σε σχέση με την πιθανή διάρκεια ζωής του προϊόντος. Ειδικά για τα προϊόντα τεχνολογίας αιχμής, η διάρκεια της εγγύησης πρέπει να είναι εύλογη σε σχέση με το χρόνο κατά τον οποίο αναμένεται ότι θα παραμένουν σύγχρονα από τεχνολογική άποψη, αν ο χρόνος αυτός είναι συντομότερος από την πιθανή διάρκεια ζωής τους.

Αγαπητε κ Αναστασιου δεν αμφιβαλλω οτι αυτα που επιβαλλει ο νομος τα καλυπτουν. Αλλωστε ουτε στοιχεια περι του αντιθετου εχω, ουτε κακοπροαιρετος ειμαι. Αντιθετα να αγορασω θελω.

Εκεινο που δεν μου λενε απο το τηλεφωνο ειναι τι ειδους εγγυηση παρεχουν, δικη τους ή της επισημης αντιπροσωπειας. Για μενα αυτο το στοιχειο ειναι σημαντικο και ζητησα να το γνωριζω εκ των προτερων.

Σ' αυτο το σημειο ακριβως - για το ειδος της εγγυησης - μου ειπαν οτι θα μπορω να το ξερω μονο αφου αγορασω. Δηλαδη οτι δηθεν και οι ιδιοι θα μαθουν αφου κοπει η αποδειξη. Ειναι για γελια ή κλαματα αυτη η απαντηση.

Δεν νομιζω παντως οτι ειναι παρανομη. Πελατοδιωκτικη πιστευω οτι ειναι.

Last edited:
Κ. Παναγιώτη ,επειδή έχουμε ένα θέμα με το e-shop περί εγγύησης (εγω σε παραγγελια PANASONIC 46G10) για να μην ξαναγράφω τα ίδια πράγματα 2 φορές στο θέμα και γίνετε κουραστικό ,διαβάστε να δείτε τι παίχτηκε με το θέμα εγγύησης της παραπάνω Plasma από το e-shop....

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=42501&page=60 στο 5ο' ποστ

Φίλε Πάνο, στείλε ένα email στο eshop και γράψε πως σε ενδιαφέρει η τάδε τηλεόραση και ρώτα "πόσο καιρό δίνετε εγγύηση και η εγγύηση είναι από εσάς ή από τον εκάστοτε αντιπρόσωπο". Δεν νομίζω να μην απαντήσουν.

Αν απαντήσουν πάλι με αυτόν τον τρόπο, στείλε το email στην προστασία του καταναλωτή!

Εγώ πάντως παιδιά την τσίμπησα την 46άρα του e-shop. -bye-Ενα χιλιάρικο για 46 ίντσες αξιοπρεπούς S-PVA δεν είναι να το αφήσεις να περάσει ανεκμετάλευτο.
Απο εντυπώσεις, αυτά που γράφουν όλοι όσοι αγοράζουν καινούργια τηλεόραση και πάνω στον ενθουσιασμό τους τα βλέπουν όλα υπέροχα!
Με τον καιρό θα μπορέσω να κρίνω πιο ψύχραιμα την αγορά μου και θα αρχίσω (λογικά) να διακρίνω και τα όποια ελαττώματά της. Τώρα είναι νωρίς και είμαστε ακόμα στα μέλια! Δεν έχω κανένα παράπονο απο την εικόνα, τo HD μου φάνηκε υπέροχο και δεν κατάφερα να διακρίνω clouding ή backlight bleeding (αν και είμαι σίγουρος ότι αν το ξεψειρίσω κάτι θα έχει, LCD είναι αυτες...) Θα σας φανεί κουτό αλλά με εντυπωσίασε ο εσωτερικός φωτισμός του τηλεχειριστηρίου που αντιλαμβάνεται πότε το πιάνεις στα χέρια σου (!) και ανάβει αυτόματα για να βλέπεις τι πατάς την νύχτα, ο σχεδιασμός της είναι υπέροχος (ξέρω ότι είναι ήσσονος σημασίας αλλά δεν είναι και άσχημο η τηλεόραση να ομορφαίνει τον χώρο ακόμα και κλειστή:a0210:), γενικά όλα καλά... Βέβαια δεν κατάφερα να πάω σε πλάσμα που είχα αποφασίσει (προβλέπω να μένει απωθημένο...:frown:) αλλά τουλάχιστον πήρα 46άρα!(Χρήστο στο μέγεθος τουλάχιστον με επηρέασες καταλυτικά,θα έσκαγα αν δεν έπαιρνα 46άρα), Το μέγεθος μετράει, πως να το κάνουμε. Ο γαμπρός μου μόλις την είδε (έπαιζε ένα δισκάκι blue-ray εκείνη την ώρα) έμεινε για κανα δίλεπτο σιωπηλος και μετά μου δήλωσε ότι "ανατρίχιασε απο την αίσθηση που σου δίνει το μέγεθος του πάνελ"! Τέσπα αυτά στα γρήγορα, ότι θέλετε να ρωτήσετε οι επίδοξοι αγοραστές, ελεύθερα. Α! ξέχασα να αναφέρω ότι η B650 έχει καλύτερο scaller για SD κάτι που είχα διαπιστώσει (με λίγη βοήθεια -bye-)και πριν την πάρω αλλά προχώρησα στην αγορά μιας και δεν είμαι πολύ των αναλογικών προγραμμάτων, αν κάποιος βλέπει SD σε μεγάλο ποσοστό ίσως να άξιζε να πάει στην B650. Επίσης δεν είδα καθόλου ghosting. Βέβαια έχω ασχοληθεί μόλις μια μέρα μαζί της και δεν έχω κάνει τίποτα ιδιαίτερα απαιτητικούς/αποτελεσματικούς ελέγχους:SFGSFGS5:. Ίσως και να μην κάνω αφού όπως είχε γράψει και κάποιος στο πρόσφατο παρελθόν:grinning-smiley-043, έχουμε καταντήσει να ψάχνουμε σύννεφα και φίδια και να μην αφήνουμε τους εαυτούς μας να απολαύσουν τις αγορές μας.

Τώρα όσον αφορά στην εγγύηση... Ουτε που ήξεραν τι έπαιζε. "Αμα χαλάσει θα μας την φέρετε σε εμάς και εμείς θα φροντίσουμε να επισκευαστεί. Αυτό θα γίνει είτε απο τον Φουρλή, είτε απο την ΤΗΛΕΤΕΧΝΙΚΗ αν είναι προιόν παραεισαγωγής." Οπότε ΟΥΤΕ μετά την αγορά θα ξέρουν να σας πουν. Ζήτησα να μιλήσω και με κάποιον πέρα απο τον πωλητή για το θέμα και μου έφεραν έναν απο το τμήμα service του e-shop που μου είπε τα ίδια. Είναι το μόνο σκέλος της αγοράς που με προβλημάτισε αλλά αποφάσισα να κάνω τον σταυρό μου και να προχωρήσω ελέω προσφοράς. Ελπίζω να πάνε όλα καλά!

ΥΓ Ευχαριστώ όλους όσοι απάντησαν στις διάφορες ερωτήσεις που έκανα κατα την διάρκεια της προσπάθειάς μου να αποφασίσω τι θα αγοράσω και φυσικά ευχαριστώ ιδιαίτερα τους czoun, firefrog και gzoun (τα ονόματα με αλφαβητική σειρά) για τον χρόνο που μου αφιέρωσαν!-bye-

Re: Απάντηση: Αγορα τηλεορασης Samsung 46" A756 απο eshop και εγγυηση.

Καλορίζικη Κώστα....-bye-

Σε ευχαριστώ πολύ Χρηστάρα!
Την τιβι την πήρα το Σαββατο. Απλά λόγω δουλειάς την ξεπακέταρα εχθές το μεσημέρι.
Δεν νομίζω πάντως ότι η προσφορά είναι στα πλαίσια του crazy sundays. Απο ότι μου είπανε το χιλιάρικο θα ισχύει μέχρι τις 16/6 ανεξάρτητα της τιμής που αναγράφετε στο site. Αν κάποιος ενδιαφέρεται δεν χάνει τίποτα να κάνει τηλεφώνημα!:call:

Υ.Γ. Είδα εχθές ότι η 46G10 πήγε πάλι στα 1200 στο e-shop και ξενέρωσα λίγο... Δεν πειράζει, με τόσα άτομα που ξέρω που έχουν G10, πιο συχνά θα βλέπω σε αυτήν παρά στην δικιά μου!

Μεγεια , πολυ καλη τηλεοραση (εστω και λιγο παλιοτερο μοντελο) σε εξαιρετικη τιμη...-bye-

Μεγεια , πολυ καλη τηλεοραση (εστω και λιγο παλιοτερο μοντελο) σε εξαιρετικη τιμη...-bye-

Ευχαριστώ!-bye-

Απάντηση: Re: Αγορα τηλεορασης Samsung 46" A756 απο eshop και εγγυηση.

Εγώ πάντως παιδιά την τσίμπησα την 46άρα του e-shop. -bye-
Κωστα καλοριζικη, η επιλογη σου για 46αρα,εφοσον ηδη ειχες αρχισει να εχεις αμφιβολιες για την 42αρα, νομιζω ηταν η καλυτερη, ειδικα σε αυτη την τιμη απλα super.....:a0210:

Κωστα σ' ευχαριστω για την απαντηση.

Καλοριζικη και ειλικρινα ευχομαι να την απολαυσεις.

Θα σου πω την προσωπικη μου γνωμη για τη επομενη μερα μετα την επιλογη σου. Για κανα 2-3 μερες θα σκεφτεσαι τι αλλο θα μπορουσες να παρεις και μηπως ηταν καλυτερο και αυτο μονο στην αρχη του υλικου που παρακολουθεις. Μετα θα το ξεχασεις και αυτο. Στο τελος θα την εχεις συνηθισει τοσο - το πολυ σε κανα 2 βδομαδες - που θα σου φαινεται καλυτερη απ' ολες τις αλλες που θα βλεπεις αλλου.

Το κουτι παιζει ρολο μεχρι την αγορα κατα τη γνωμη μου μετα συνηθιζει το ματι και το μονο που μετραει ειναι το υλικο που βλεπεις.

Εβλεπα προχθες μια ταινια 720p σε μια Panasonic PX8 1024χ768 ενος φιλου που την πηρε ενα 500αρικο. Μια χαρα εικονα ειχε και δεν μπορω να πω οτι ειδα καμμια διαφορα απο την Samsung 46" F86 που εχω στο σπιτι και ειναι 1920χ1080. Ισως να παιζει και καλυτερα στα SD.

Τελος παντων το μονο που φοβαμαι σχετικα με την εγγυηση ειναι μηπως παθει κατι και κανει κανα 2μηνο να μου τη φτιαξουν.

Παρεμπιπτοντως, για τα καμενα pixel τι εγγυηση δινουν μηπως ξερεις;

Re: Απάντηση: Re: Αγορα τηλεορασης Samsung 46" A756 απο eshop και εγγυηση.

Κωστα καλοριζικη, η επιλογη σου για 46αρα,εφοσον ηδη ειχες αρχισει να εχεις αμφιβολιες για την 42αρα, νομιζω ηταν η καλυτερη, ειδικα σε αυτη την τιμη απλα super.....:a0210:

Σε ευχαριστώ Γιώργαρε! -bye-
Ελπίζω να μου βγει καλή!

ΠΑΝΟΣ ΚΤΕΝΙΔΗΣ said:
Τελος παντων το μονο που φοβαμαι σχετικα με την εγγυηση ειναι μηπως παθει κατι και κανει κανα 2μηνο να μου τη φτιαξουν.

Παρεμπιπτοντως, για τα καμενα pixel τι εγγυηση δινουν μηπως ξερεις;

Εγώ πάντως την 14άρα που είχα στο υπνοδωμάτιο θα την κρατήσω :flipout:
Ποτέ δεν ξέρεις!
Φίλε Πάνο για να πείσω τον εαυτό μου ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με την εγγύηση δοκίμασα με επιτυχία να επαναλαμβάνω ανα πεντάλεπτο ότι "καινούργια επώνυμη τηλεόραση δύσκολα θα χαλάσει στην διετία." Δεν ισχύει αλλά με βοήθησε να ηρεμήσω!:flipout:

Στην τελική δεν είναι η μοναδική τηλεόραση στο σπίτι. Έχω άλλες 2. Αν χαλάσει και καθυστερήσει η επισκευή θα βολευτώ κάπως!

Όσον αφορά στα καμμένα πίξελ, εδώ δεν ήξεραν να μου πουν ποιος μου δίνει την εγγύηση, για πίξελ θα ήξεραν να μου μιλήσουν?:flipout:
To μόνο που μου είπαν με σιγουριά είναι οτι αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα τις πρώτες 7 ημέρες μετά την αγορά, θα μου την αντικαταστήσουν άμεσα. Οπότε αγαπητή τηλεορασίτσα μου ότι βγάλεις μέχρι το Σάββατο! Μετά τέρμα οι ζημιές!