Αγορά τηλεόρασης στις 40"

phph

New member
9 April 2008
42
Ψάχνω για τηλεόραση με πλάτος μέχρι 1 μέτρο, οπότε καταλήγω σε 40" οριακά. Κάποιες που έχουν τα ηχεία δεξιά αριστερά, δεν χωράνε. Budget μέχρι 1300€

Η τηλεόραση θα παίζει τηλεοπτικό σήμα όσο είναι η σύζυγος σπίτι και δεν βλέπουμε dvd. Δηλαδή μέχρι και 14 ώρες την ημέρα τις αργίες. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι κάποιος παρακολουθεί, απλά παίζει στο background. Οπότε θεωρώ ότι δεν υπάρχει ανάγη για την καλύτερη δυνατή εικόνα σε τηλεοπτικό σήμα. Απλά ικανοποιητική.

Φυσικά θα υπάρχει dvd player και σύντομα θα προστεθεί και HTPC με δυνατότητα αναπαραγωγής HD υλικού. Σ' αυτά θέλω καλή ποιότητα.

Με δεδομένο το HTPC θεωρώ πολύ πιθανό να χρησιμοποιηθεί και για σερφάρισμα. Παιχνίδια καθόλου.

Μετά από πολύ ψάξιμο κατέληξα μάλλον στην Samsung LE40A55? την οποία βρίσκω στα 1250€ περίπου . Όμως κολλάω σε 2-3 σημεία:

α) Δεν μπόρεσα να τη βρω πουθενά στην Κομοτηνή, αρα δεν την έχω δει να παίζει. Το κοντινότερο μοντέλο που μπορεσα να βρώ είναι η Μ86. Υποθέτω θα είναι λίγο καλύτερη από αυτή σωστά;

β) Θεωρώ ότι με το HTPC θα μπορώ να βλέπω υλικό HD ή κάνω κάπου λάθος και δεν είναι έτσι απλά τα πράγματα; Εννοώ δισκάκια και όχι μόνο υλικό κατεβασμένο από το internet. Διαφορετικά να μην πάω τσάμπα για full HD.

γ) Το "κατέληξα" είναι κάπως σχετικό. Ήταν από τα πρώτα μοντέλα που κοίταξα, μάλλον επειδή έπεσα πάνω στο ξεκίνημα της σειράς του 2008 της Samsung. Έφαγα αρκετό χρόνο ψάχνοντας γι' αυτήν και μετά έμπλεξα με τα πολλά τεχνικά χαρακτηριστικά, κουράστηκα και κάποιες άλλες τηλεοράσεις τις πέρασα στα γρήγορα. Αναρωτιέμαι λοιπόν μήπως μου ξέφυγε κανένα μοντέλο με παρόμοια χαρακτηριστικά και μέσα στο budget μου, που ενδεχομένως είναι καλύτερο ή εξίσου καλό και φθηνότερο. Αν έχετε να προτείνεται κάτι είμαι όλος :ears:

Πείτε τίποτα. 450 τάλαρα είναι αυτά. Να πιάσουν τόπο τουλάχιστον :D

Φίλε μου, είμαι κάτοχος της Toshiba εδώ και 2 εβδομάδες.Παρόλο που μεσολάβησε το Πάσχα που έλειπα και δεν έχω βρει χρόνο να την ψαχουλέψω πολύ έχω να παρατηρήσω τα εξής:
Από εμφάνιση φοβερή! Το λεπτό πλαίσιο γύρω γύρω είναι όλα τα λεφτά!! 93,4cm μήκος.Άρα από waf είσαι καλυμμένος.

Για τηλεοπτικό σήμα: Έμεις στο σπίτι βλέπουμε ελάχιστα, αλλά για να είμαι ειλικρινής δεν μπορώ να πω ότι έχω ενθουσιαστεί.(Είναι γνωστό εξάλλου ότι οι Lcd δεν φημίζονται για τις επιδόσεις τους στο τηλεοπτικό σήμα)
Πιστεύω ότι με αρκετό πείραγμα στις ρυθμίσεις θα βγάλω άκρη αλλά δεν περιμένω και πολλά!

Όσον αφορά τώρα θέαση dvd , αλλάζει το πράγμα!! Η εικόνα είναι εξαιρετική!
Για την ώρα χρησιμοποιώ τη ρύθμιση cinema λίγο πειραγμένη και δείχνει πολύ καλά!

Και τέλος για HD υλικό, η τηλεόραση πραγματικά απογειώνεται!!!
Ότι και να έχω βάλει να παίξει στο playstation3 δείχνει φανταστικά!!
Δεν μιλάω μόνο για blu-ray αλλά και για mkv αρχεία που τα έχω μετατρέψει σε dvd (με την αναπόφευκτη υποβάθμιση της ποιότητας φυσικά).

Επιπλέον αν ψάξεις στο Skroutz λίγο ,θα δείς ότι γνωστό μαγαζί με pc και ηλεκτρονικά την έχει σε φοβερή τιμή!! (Γύρω στα 1300)

Ελπίζω να βοήθησα....-bye-

Ναι αυτή την είχα προσέξει, αλλά επειδή κοιτούσα τιμές στο e-shop και το Πλαίσιο μόνο την έκοψα για ακριβότερη και την απέρριψα. Θα προσπαθήσω να επιβεβαιώσω την τιμή της αύριο, δεδομένου ότι μόνο το συγκεκριμένο μαγαζί την έχει τόσο φθηνά και λέει μόνο κατόπιν παραγγελίας.

Θα συμφωνήσω με τις δύο επιλογές που αναφέρθηκαν. Όσον αφορά το HD υλικό από δισκάκια, πλέον το Blu Ray είναι μονόδρομος οπότε φρόντισε στο HTPC σου να υπάρχει το αντίστοιχο player.

Θα συμφωνήσω με τις δύο επιλογές που αναφέρθηκαν. Όσον αφορά το HD υλικό από δισκάκια, πλέον το Blu Ray είναι μονόδρομος οπότε φρόντισε στο HTPC σου να υπάρχει το αντίστοιχο player.

Αυτό το έχω υπόψη μου και είτε θα βάλω άμεσα είτε μόλις πέσουν λίγο οι τιμές. Βασικά το ένα πρόβλημά μου είναι ότι κυκλοφορούν μόνο recorders που είναι αρκετά ακριβοί. Μόνο αυτό http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.326602 βρήκα σκέτο player σε λογική τιμή. Και το άλλο πρόβλημά μου είναι θα μπορώ να βλέπω τα δισκάκια σε HD ή θα έχω προβλήματα με τα copy protections και θα τα βλέπω σε μειωμένη ανάλυση;

Αυτό το έχω υπόψη μου και είτε θα βάλω άμεσα είτε μόλις πέσουν λίγο οι τιμές. Βασικά το ένα πρόβλημά μου είναι ότι κυκλοφορούν μόνο recorders που είναι αρκετά ακριβοί. Μόνο αυτό http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.326602 βρήκα σκέτο player σε λογική τιμή. Και το άλλο πρόβλημά μου είναι θα μπορώ να βλέπω τα δισκάκια σε HD ή θα έχω προβλήματα με τα copy protections και θα τα βλέπω σε μειωμένη ανάλυση;

Ρίξε και μια ματιά στην κατηγορία HTPC ίσως να έχουν αναφερθεί και άλλες επιλογές.

Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς με το "μειωμένη ανάλυση". Δηλαδή τι είδους δισκάκια έχεις σκοπό να βλέπεις ? Αν μιλάμε για Blu Ray δεν θα υπάρχει πρόβλημα.

Ψάχνω για τηλεόραση με πλάτος μέχρι 1 μέτρο, οπότε καταλήγω σε 40" οριακά. Κάποιες που έχουν τα ηχεία δεξιά αριστερά, δεν χωράνε. Budget μέχρι 1300

α) Δεν μπόρεσα να τη βρω πουθενά στην Κομοτηνή, αρα δεν την έχω δει να παίζει. Το κοντινότερο μοντέλο που μπορεσα να βρώ είναι η Μ86. Υποθέτω θα είναι λίγο καλύτερη από αυτή σωστά;

:D

Λοιπόν πατριωτάκι . Πανε στον Τζεβελεκ......... ( κατάλαβες )
Σε αλλο μαγαζί δεν τις έχουν φέρει ακόμα .
Εχει δυο 40αρες σε λειτουργία στο μαγαζί μια Α558 και μια Α656 ( 100 ΗΖ )
η 558 1290 ευρώ η αλλη τσιμπαει στα 1790.
Φοβερά κομμάτια .
Κι εγώ έχω κατασταλάξει κατα 99% στην 40 - Α558
Δινεις κάτι παραπάνω αλλα παίρνεις μοντέλο σε πολλά βελτιωμένο σε σχέση με την σειρά Μ που αντικαθιστά ( μεγαλύτερο κοντραστ - καλύτερο χρονο απόκρισης - USB θυρα για φωτο και mp3 κλπ) .
Απο εμφάνιση δε ...........
Δε σου λέω πάνε να τις δείς απο κοντά .

Λοιπόν πατριωτάκι . Πανε στον Τζεβελεκ......... ( κατάλαβες )
Σε αλλο μαγαζί δεν τις έχουν φέρει ακόμα .
Εχει δυο 40αρες σε λειτουργία στο μαγαζί μια Α558 και μια Α656 ( 100 ΗΖ )
η 558 1290 ευρώ η αλλη τσιμπαει στα 1790.
Φοβερά κομμάτια .
Κι εγώ έχω κατασταλάξει κατα 99% στην 40 - Α558
Δινεις κάτι παραπάνω αλλα παίρνεις μοντέλο σε πολλά βελτιωμένο σε σχέση με την σειρά Μ που αντικαθιστά ( μεγαλύτερο κοντραστ - καλύτερο χρονο απόκρισης - USB θυρα για φωτο και mp3 κλπ) .
Απο εμφάνιση δε ...........
Δε σου λέω πάνε να τις δείς απο κοντά .

Σοβαρά;;;

Την προηγούμενη εβδομάδα πήγα και ούτε που τις ήξερε ο πωλητής. Λες να τους ξύπνησα; Νομίζω ότι είναι ανοικτά και απόγευμα έ; Μαντέψτε που θα είμαι αύριο το απόγευμα.

Ευχαριστώ ρε φίλε. Αν έχεις δίκιο με σώζεις, γιατί σκεφτόμουν να πάω Θεσσαλονίκη.

Σοβαρά;;;

Την προηγούμενη εβδομάδα πήγα και ούτε που τις ήξερε ο πωλητής. Λες να τους ξύπνησα; Νομίζω ότι είναι ανοικτά και απόγευμα έ; Μαντέψτε που θα είμαι αύριο το απόγευμα.

Ευχαριστώ ρε φίλε. Αν έχεις δίκιο με σώζεις, γιατί σκεφτόμουν να πάω Θεσσαλονίκη.

Εγω πηγα Μεγάλη Δευτέρα απόγευμα να πληρώσω μια δόση απο κάτι άλλο που πήρα πριν λίγο καιρό και τις είχε σε λειτουργία και τις δύο .
Κρεμασμένες σε τοίχο και οι δύο παίζαν ( απ´οτι μου είπε ο υπαλληλος )
κάποιο βιντεάκι απο blu ray πηγή και η εικόνα ήταν φανταστική.

Πιστεύω και σε τηλεοπτικό σήμα θα είναι καλή. Εμφάνιση κούκλες .

Περιμένω να δω τις 37αρες όταν τις φέρει γιατί είναι πιο βολικές ως προς το μέγεθος για τον χώρο μου. ( κι οσο αφορα τα πανελ, στα μοντέλα του 2008 ( απ οτι διαβασα σε ξένα forum ) είναι τα ιδια και στις 37 και στις 40 ιντσες - δεν ξερω τι γινόταν στα παλιότερα μοντέλα της samsung σειρα Μ κλπ. )

Περιμένω να δω τις 37αρες όταν τις φέρει γιατί είναι πιο βολικές ως προς το μέγεθος για τον χώρο μου. ( κι οσο αφορα τα πανελ, στα μοντέλα του 2008 ( απ οτι διαβασα σε ξένα forum ) είναι τα ιδια και στις 37 και στις 40 ιντσες - δεν ξερω τι γινόταν στα παλιότερα μοντέλα της samsung σειρα Μ κλπ. )

Είμαι σχεδόν σίγουρος πως η κοινοπραξία των Samsung-Sony (S-LCD) δεν κατασκευάζει πάνελ στις 37''. Είναι να περάσω από το Media Markt πιο μετά και αν έχουν κάποια 37άρα να παίζει θα το τσεκάρω.

Δεν χρειάζεται είναι σιγουρο ότι η κοινοπραξία S-LCD δεν βγάζει 37"

Δεν χρειάζεται είναι σιγουρο ότι η κοινοπραξία S-LCD δεν βγάζει 37"

Οχι μονο δεν βγαζει 37" αλλα σε συνεργασια με την AU Optronics (Ταιβαν) η Samsung θα αγοραζει απο εκει και 40αρια panel.

Mαλιστα επειδη η γραμμη παραγωγης της AUO ειναι για 42" θα κοβουν το motherglass σε 40αρια κομματια και θα πετανε ενα τμημα που περισευει....

http://displayblog.wordpress.com/2006/07/28/auo-to-supply-samsung-with-40-lcd-tv/

Επειδή το ψάχνω για την συγκεκριμένη τηλεόραση και σε ξένα fora, επιβεβαιώνω ότι όλοι λένε πως τα 32άρια και 37άρια panel είναι διαφορετικά. Αυτό φαίνεται και από τα χαρακτηριστικά των μοντέλων 32" και 37" που είναι διαφορετικά από αυτά των 40", 46" και 52".

Στο θέμα μου τώρα. Πήγα στο αντίστοιχο μαγαζί της Ξάνθης και είδα την 40A559. Ο υπάλληλος εκεί μου είπε ότι το μοντέλο αυτό βγαίνει ειδικά για τη συγκεκριμένη αλυσίδα και ότι η μόνη διαφορά είναι ένα φωτάκι που έχει κάτω και στο κέντρο. Στη στη φωτογραφία στη σελίδα της Samsung πάντως δεν μπορώ να το διακρίνω. Η τηλεόραση μου άρεσε σε ότι αφορά την εικόνα της. Για την εμφάνιση δεν έκοψα και φλέβες πάντως. Η τιμή είναι 1200 μετρητά ή με κάρτα.

Ρώτησα και για την Toshiba που μου προτείνατε. Η τιμή είναι όντως στα 1300 και υπάρχουν διαθέσιμα 2 κομμάτια σε κατάστημα στον Πειραιά.

Τώρα τι κάνω; Παίρνω την Samsung με 1200 που την έχω δει ή την Toshiba με 1300 χωρίς να την δω; Η αλήθεια είναι ότι η Toshiba με τραβάει περισσότερο ως μάρκα, αλλά χωρίς να την δω...

Υπάρχει κάποιο thread για την Toshiba ανάλογο με αυτό εδώ; Έψαξα αλλά δεν βρίσκω κάτι. Η Ελληνική αντιπροσωπεία ποια είναι; Στο www.toshiba.gr βγαίνει η Ideal, αλλά από ότι κατάλαβα δεν έχει τις τηλεοράσεις.

Στο θέμα μου τώρα. Πήγα στο αντίστοιχο μαγαζί της Ξάνθης και είδα την 40A559. Ο υπάλληλος εκεί μου είπε ότι το μοντέλο αυτό βγαίνει ειδικά για τη συγκεκριμένη αλυσίδα και ότι η μόνη διαφορά είναι ένα φωτάκι που έχει κάτω και στο κέντρο. Στη στη φωτογραφία στη σελίδα της Samsung πάντως δεν μπορώ να το διακρίνω.

Οι διαφορές στην εμφάνιση είναι σχεδόν αμελητέες. Δες εδώ:

http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=478757&postcount=130

Τώρα τι κάνω; Παίρνω την Samsung με 1200 που την έχω δει ή την Toshiba με 1300 χωρίς να την δω; Η αλήθεια είναι ότι η Toshiba με τραβάει περισσότερο ως μάρκα, αλλά χωρίς να την δω...

Προσπάθησε να δεις και την Tosh. Δεν μπορεί όλο και κάποιο κατάστημα εκεί γύρω θα την έχει.

Υπάρχει κάποιο thread για την Toshiba ανάλογο με αυτό εδώ; Έψαξα αλλά δεν βρίσκω κάτι. Η Ελληνική αντιπροσωπεία ποια είναι; Στο www.toshiba.gr βγαίνει η Ideal, αλλά από ότι κατάλαβα δεν έχει τις τηλεοράσεις.

Για τις τηλεοράσεις είναι η Intersys:

http://www.intersys.gr/products_services/products/LCD_TV_details.html