Αγορά τηλεόρασης - Σύγκριση 4 μοντέλων

sargos79

New member
30 August 2010
7
Καλησπέρα σε όλους, κλασσική ερώτηση κι εγώ:

Θέλω μια 55ρα, και οι λεπτομέρειες είναι οι εξής:

Απόσταση και γωνία θέασης: 3.5μ, γωνία -30ο έως +30ο αριστερά/δεξιά, +15ο ύψος. η ΤV θα μπει με βραχίονα σε τοίχο, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τον γύρω χώρο

Χρήση: αποκλειστικά ταινίες και σειρές (από κατεβασμένα torrent, που τώρα τα παίζω απο laptop μέσω VLC συνδεμένο με HDMI, και θέλω να τα τρέχω μέσω Plex (ή αντίστοιχο player) κατ'ευθείαν από την TV), ErtFlix και Disney +. Καθόλου παιχνίδια, καθόλου sports, καθόλου ζωντανή τηλεόραση (Mega, ANT1, Star κλπ).

Χαρακτηριστικά που με ενδιαφέρουν:
  • Να έχει όσο το δυνατόν καλύτερο movie/director mode και να μπορεί να παίζει στα 24 fps χωρις judder, ΜΙΣΩ το soap opera effect. (Αυτό σημαίνει ότι χρειάζομαι 120 Hz ή 144 Ηz για να είναι ακριβές πολλαπλάσιο του 24; Έτσι έχω καταλάβει, αλλά μπορεί να λέω και βλακείες)
Έχω καταλήξει στα εξής:

image.png.32ff799233ac657a5d88953601d3317d.png
(όπου έχει κενό, είναι επειδη οσο και να παλεψα δεν βρηκα πληροφορίες)

Τι λέτε;

Θα ξανα γίνω γραφικός για πολλοστή φορά , αλλά στα 3.5 μετρα εν έτη 2023 πήγαινε σε 65 ιντσες. Thank me later.. Επίσης αμα ειναι μόνο για ταινίες, αρα δε θα υπάρχουν λογότυπα στην οθονη κλπ, 1η επιλογή πρεπει να είναι oled (καλύτερη ποιότητα εικόνας απο καθε άλλη τεχνολογία, επίσης καλύτερη ποιότητα υπό γωνία, αφου βλέπεις υπό γωνία συχνά ) , αφου ο κίνδυνος burn in θα είναι χαμηλος. Και ΑΝ πας σε oled, προτίμησε σε lg oled για πολλούς λόγους.

Last edited:
Budget για OLED δεν υπάρχει, και δη για 65ρα OLED.
Ακουώ αυτο που λες για τα 3.5μ --> 65" και σιγουρα έχεις δίκιο. Ίσως θα πρέπει να ρίξω λίγο τις απαιτήσεις μου για να ανέβω από τις 55" στις 65", γιατί με €750-€800 δεν παίρνω όχι OLED, αλλά ούτε 65ρα FALD αξιοπρεπή - 55ρα οριακά.

Όπως και να'χει, ευχαριστώ για το χρόνο σου φιλε sosimple.

Η sony 93j είναι σχεδόν ολόιδια με την 90j. Έχει κυρίως διαφορά στο stand. Οπότε κοίτα το review εδω. Οι ζονες είναι μόνο 24 νομίζω, αλλά από μόνο του αυτό δε λέει τα πάντα καθώς παίζει ρολο και ο αλγόριθμος του local dimming στον οποίο η σονυ είναι κορυφή . Είναι πολλές οι τηλεοράσεις με πολύ περισσότερες ζώνες που τελικά δεν αποδίδουν σωστά

Θα έψαχνα πολύ σε φόρουμ την tcl 835. Έχει πολλά συν αλλά διαβάζω και πολλά περίεργα. Μάλλον ανάμεσα σε αυτες τις 2 θα ειμουν από αυτές που έχεις. Στα χαρτιά η tcl υπερέχει σημαντικα , αλλά τα χαρτιά δε λένε πάντα την αλήθεια οπότε θέλει ψάξιμο. Πχ διαβάζω για την tcl ότι συχνά έρχεται με "λερωμένο" πάνελ. Δεν είναι ομοιόμορφο παντού δηλαδή. Τι να τις κάνεις τις 240 ζονες αμα σου τύχει κάτι τέτοιο..
Ξέρω σε μπέρδεψα χειρότερα.. :)

εγω πηρα την tcl 75 C845 και ειναι τηλεορασαρα. απιστευτο μαυρο για lcd τηλεοραση. πολυ κοντα σε Oled τηλεοραση. εγω την πηρα για βασικη και οχι για ταινιιες μονο οποτε σκεφτηκα και τον φαινομενο Burn in που με αυτη ουτε που με απασχολει και εχει και φοβερο μαυρο πολυ κοντα σε oled. φωτεινοτητα που μπορει να σε τυφλωσει οποτε θελει απαταιτητως calibration.
τωρα στα θεματα που εχει... το λειτουργικο της νομιζω θελει ωριμανση και μαλλον σε αυτο ωφειλονται τα θεματα που εχει με το refresh rate στα 24p με players. Οπως και τα θεματα με τα handshakes των hdmi.
το πανελ ειναι αψογο ,το δικο μου τουλαχιστον και δεν ειχε κανενα προβλημα.
στην τελικη παρε οσο περισσοτερες ιντσες αντεχει η τσεπη σου.
θα το δεις αυτο μετα απο καμια 10ρια μερες που θα θες περισσοτερες ειδικα αν η εικονα ειναι πολυ καλη.

• Like
Reactions: sosimple