Αγορά τηλεόρασης τουλάχιστον 48" για προβολή φωτογραφιών

paleolio

New member
1 March 2013
2
Η τηλεόραση θα τοποθετηθεί σε studio φωτογράφου με απόσταση θέασης έως 5m. Θα προβάλλει φωτογραφίες ανάλυσης 24.3Mp, που θα τις διαβάζει είτε από εξωτ. σκληρό δίσκο είτε από υπολογιστή (μέσω HDMI ή/και μέσω ethernet). Ενδέχεται να προβάλλει και μικρής διάρκειας video. Λόγω της χρήσης αυτής είναι σημαντικό να έχει σωστή απεικόνιση χρωμάτων. Ο χώρος θα είναι πολύ φωτεινός, με μεγάλα παράθυρα.
Μπορούμε να βρούμε κάτι κοντά στα 500 ; Θα ήθελα την φθηνότερη δυνατή λύση.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
 
Οπωσδήποτε IPS panel και όσο μεγαλύτερο contrast τόσο καλύτερα. Ιδανικά να τη συνδέσετε με PC και να υποστηρίζει χρώμα 4:4:4 στην εγγενή ανάλυσή της. Συνίσταται καλιμπράρισμα και χρωματικό προφίλ με χρωματόμετρο/φασματοφωτόμετρο. Κι εγώ θα κοιτούσα τα πάνελ της LG, αλλά θα πήγαινα με τα δικά μου test patterns στο μαγαζί να τα τσεκάρω πριν αγοράσω.
 
Παραδείγματα τηλεοράσεων με IPS σε αυτή την τιμή περίπου είναι:

https://www.skroutz.gr/s/6667349/LG-49LF5400.html

ή κάπως ακριβότερη (από 549ε):

https://www.skroutz.gr/s/6440868/LG-49LF630V.html

Την 50LF652 που ίσως βοηθούσε στην ομαλότερη προβολή video λόγω 100Hz, δεν την πρόλαβες στα 549ε, έχουν μείνει μόνο εκθεσιακά κομμάτια στο plaisio.
 
Σας ευχαριστώ για τις πολύ διαφωτιστικές γνώμες και προτάσεις. Θα ξεκινήσω τις επισκέψεις μου στα καταστήματα και θα επανέλθω.