Αγορά τηλεόρασης

Νέοπας

New member
22 July 2015
43
Χαιρετώ την παρέα! Πρώτο μου ποστ στο φόρουμ, καλώς σας βρήκα λοιπόν. Ψάχνω εδώ και 2 εβδομάδες για νέα τηλεόραση, χαζεύοντας αριστερά και δεξιά. Καθώς "έπεσα" τυχαίως στο φόρουμ σας προχθές, σας διαβάζω εδώ και 2 μέρες. Προσπαθώ να μαζέψω όσες περισσότερες πληροφορίες μπορώ χωρίς να μπερδευτώ και γίνω κουραστικός στο παρακάτω ερώτημα μου.

Διαβάζοντας το sticky "Όταν ανοίγω νήμα για αγορά τηλεόρασης ... ", σας παραθέτω τις "ανάγκες" θέασης:

Το διαθέσιμο ποσό είναι γύρω στα 1000 , χωρίς να αποκλείονται όμως προτεινόμενες επιλογές π.χ. στα 1100 -1200 .

Απόσταση 1,20μ (σπάνια) έως 2,80μ. Συνήθης απόσταση τα 2,40μ-2,80μ. Σε αυτή την περίπτωση, οι προτεινόμενες ίντσες είναι περί τις 42"-45" αν δεν κάνω λάθος, μέσα από τον γενικό κανόνα; Έχω την αίσθηση βέβαια διαβαζοντάς σας πως οι 48-50 κρίνονται ιδανικότερες ως διαστάσεις;
Γωνία θέασης δεν υφίσταται (σε έκτακτη περίπτωση, περί τις 25-30 μοίρες για κάποιον καλεσμένο). Στις διαστάσεις τώρα, μόνος περιορισμός στο πλάτος (περί τα 110εκ) ώστε μα μπει max ένα έπιπλο πλάτους 120εκ. Θα επανέλθω στο τέλος σε αυτό το θέμα.

Η χρήση της τηλεόρασης θα είναι:
α) κατά κύριο λόγο για προβολή σειρών/ταινιών μέσω USB (οπότε ο media player πρέπει να είναι κορυφαίος) ή μέσω wifi
β) κατά δεύτερο για θέαση αγώνων ή/και συμβατικών τηλεοπτικών προγραμμάτων
γ) πιθανότατα και ελάχιστη πλοήγηση (π.χ. youtube)

Δε ξέρω αν αργότερα μπει κάποια παιχνιδομηχανή αν και προς το παρόν δεν υπάρχουν τέτοιες σκέψεις.

Από την άλλη, έχοντας διαβάσει, ακούσει και συζητήσει από γνωστούς, φίλους μέχρι και "πωλητές" σε γνωστές αλυσίδες καταστηματών, λίγα πράγματα έχω συγκρατήσει που να βοηθούν.

Κοινώς, θα ήθελα:
1) υψηλότατη πιστότητα εικόνας (=4Κ; ) και ήχου, ώστε να λαμβάνουμε τη μέγιστη εμπειρία θέασης των ταινιών. Επίσης όσο το δυνατόν φυσικότατη κίνηση, οπότε θα πρέπει να έχει ΚΑΙ καλό επεξεργαστή(ες) φαντάζομαι,
2) δυνατότητες smart (δε νομίζω να βρω εύκολα χωρίς),
3) 3D
4) PVR,
5) Ενσωματωμένος δέκτης DVB-T,
6) Τουλάχιστον 2 υποδοχές για USB sticks (ειδικά η μία να είναι USB 3.0),
7) Πραγματικά 100Hz (ή και περισσότερα αν γίνεται) από το panel

Επιθυμητά αλλά όχι απαραίτητα:
1) Ενσωματωμένος δέκτης DVB-S2 (σε περίπτωση που ενσωματωθεί NOVA αργότερα, καλό είναι να διαθέτει και υποδοχή κάρτας και να μη χρειαστεί να έχω 2 τηλεκοντρόλ),
2) Twin tuner για θέαση 2 προγραμμάτων ταυτόχρονα -TV&TV, TV&USB κλπ (νομίζω λέγονται PiP και PaP;; )
3) Screen mirroring
4) Για το 3D διάβασα πως είναι προτιμότερο το Passive γιατί η θέαση θα είναι συνήθως σε ξαπλωτή θέση. Αν και διαβάζω πως σιγά-σιγά εγκαταλείπεται αυτή η τεχνολογία και δε ξέρω κατά πόσο θα είναι χρήσιμη στο μέλλον. Ερώτηση: αληθεύει πως ανάμεσα στα "´ίδια" μοντέλα, μία 3D έχει πιο γρήγορο επεξεργαστή;;;

Ωραιότατο πάντως το Android της Sony σε σχέση με άλλα smart UI που είδα!

Κάτι τελευταίο, σχετικό με τηλεόραση αλλά όχι με αυτή καθαυτή: είναι προτιμότερο ενα έπιπλο τηλεόρασης κλασικό όπου πατάει απλά πάνω σε αυτό ή έπιπλο το οποίο έχει βραχίονα και πλαίσιο για να βιδώνει η πλάτη της τηλεόρασης; Λόγω της θέσης που θα μπει (δίπλα σε φαρδύ διάδρομο), εγείρεται το θέμα της σταθερότητας/ασφάλειας.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω εκ των προτέρων όλα τα μέλη που θα μπουν στον κόπο να μου δώσουν τα φώτα τους σε ένα χιλιοσυζητημένο θέμα.

Την καλησπέρα μου σε όλες και όλους.

Καλωσόρισες. Δες για Sony σειράς 8 ή Samsung σειράς 6, στις 50"-55". Καλύπτουν τις περισσότερες προϋποθέσεις σου.

Σε ευχαριστώ για τη απάντηση σου! Υπάρχουν ακόμη ερωτήματα στο ποστ μου που δεν έχουν απαντηθεί, όπως για το έπιπλο και για τη λειτουργία 3D. Θα κοιτάξω τα μοντέλα που προτείνεις και θα επανέλθω.

Κάτι τελευταίο: υπάρχει λόγος που δεν πρότεινες φίλε Michalis3 κάποιο μοντέλο της LG ή της Panasonic;

Σε ευχαριστώ για τη απάντηση σου! Υπάρχουν ακόμη ερωτήματα στο ποστ μου που δεν έχουν απαντηθεί, όπως για το έπιπλο και για τη λειτουργία 3D. Θα κοιτάξω τα μοντέλα που προτείνεις και θα επανέλθω.

Κάτι τελευταίο: υπάρχει λόγος που δεν πρότεινες φίλε Michalis3 κάποιο μοντέλο της LG ή της Panasonic;

Το έπιπλο θα το κρίνεις εσύ,αν υπάρχει θέμα με τον διάδρομο, αν έχεις παιδάκι(α) και γενικά αυξημένος κίνδυνος.
Για 3d υπάρχουν τα πάντα στο φόρουμ αλλά πιθανότατα θα δείς 2-3 ταινίες και θα το παρατήσεις.
Οι περσινές σειρές απο samsung και sony που σου προτείνει ο Μιχάλης προσφέρουν το καλύτερο vfm και απ τον ανταγωνισμό και απο τα φετινά μοντέλα όλων των εταιριών.
Με μια ματιά σε παλαιότερα ερωτήματα για αγορά τηλεόρασης θα διαβάσεις γιατί πρέπει να πάρεις μια 55" fullhd

Συμπληρώνοντας τα πιο πάνω, οι LG έχουν IPS panels, δηλαδή μεγαλύτερες γωνίες θέασης, αλλά χειρότερο μαύρο και αντίθεση. Αν θα την τοποθετήσεις σε έπιπλο ή επιτοίχια βάση είναι δικό σου θέμα. Σε περίπτωση που τοποθετηθεί πάνω σε έπιπλο, αν είναι ελαφρώς μεγαλύτερη, σε πλάτος, από αυτό του επίπλου, δεν υπάρχει ουσιαστικά κάποιο πρόβλημα. Επιπλέον, αν δεν μείνεις ικανοποιημένος από το smart κομμάτι ή τον ενσωματωμένο media player, υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις, με κάποιο επιπρόσθετο περιφερειακό. Οπότε, δες από κοντά αν μπορείς Sony W8xxx και Samsung H6xxx.

Για να καταλάβεις τη διαφορά Νέοπας, η περσινή Sony με την φετινή έχουν ουσιαστικά την ίδια ποιότητα εικόνας και διαφέρουν στο smart μέρος τους που η καινούργια έχει android. Η διαφορά τιμής τους αυτή τη στιγμή είναι 300 ενώ ένα android media box έχει περίπου 100.
Συμφέρει λοιπόν να αγοράσεις την "παλιά" και αν δεις ότι θες να έχεις android στην τηλεόραση σου (γιατί πολλοί παίζουν 2-3 εβδομάδες και μετά το παρατάνε) το αγοράζεις έξτρα και πάλι κερδισμένος είσαι

Michalis3 και Ducksong, σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας.

Για τις 55", δεν υπάρχει ο χώρος μετά και από νέες χθεσινές μετρήσεις με τη σύζυγο. Ο φαρδύς διάδρομος θα κλειστεί επικίνδυνα πολύ, έστω και για τα 5 ή 10 επιπλέον εκατοστά.

Με την πρώτη ευκαιρία πάντως, θα πάμε να δούμε από κοντά τις Sony W8xxx και Samsung H6xxx.

θα επανέλθω σύντομα, βλέποντας πάντως το θέμα με τις 55" εκ νέου, μέσω αντίστοιχων θεμάτων.

Σας χαιρετώ και πάλι. Πλέον έχουμε καταλήξει στια 50", κυρίως λόγω χωροταξικότητας. Τα επιπλέον 10-12 εκ. είναι δύσκολα διαχειρίσιμα.

Με μια ματιά σε παλαιότερα ερωτήματα για αγορά τηλεόρασης θα διαβάσεις γιατί πρέπει να πάρεις μια 55" fullhd

Για το παραπάνω, έψαξα διάφορα θέματα και το μόνο που κατάλαβα ως διαφορά (ανάμεσα πάντα στις ίδιες σειρές μοντέλων) είναι η απόσταση θέασης.
Μετά από νέες μετρήσεις, η συνήθης απόστασταση θέασης είναι τα 2,2 μέτρα, κάνοντας την επιλογή της 50άρας πιο λογική. Αν σε κάποιο από τα παραπάνω έχω λάθος σκεπτικό, παρακαλώ διορθώστε με.

Πηγαίνοντας σε 50άρα λοιπόν, είδα τις εξής επιλογές:

Samsung UE50H6400
LG 50LF652V
Sony KDL50W808CBAEP
SONY KDL 50W805C

με την H6400 να "μαζεύει" τις λιγότερες θετικές ψήφους λόγω της έλλειψης δέκτης DVB-S2, ίσως και λόγω τιμής-ψυχολογικό;; Χαχαχαχαχα... Όπως βλέπετε, δεν έχω συμπεριλάβει στη λίστα τα μοντέλα της Samsung UE50JU6400 και UE50HU6900S γιατί διάβασα πολύ μέτριες κριτικές.

Οπότε, περιμένω τις απόψεις σας, έχοντας ως οδηγό το πρώτο μου ποστ.

Σας ευχαριστώ εκ νέου.

Οι 2 sony δεν έχουν ουσιαστική διαφορα, το μόνο μειονέκτημα που έχουν είναι η τιμή τους που είναι αυξημένη λόγω του ότι είναι καινούργια μοντέλα.
Η lg χάνει σε ποιότητα εικόνας στο σκοτάδι οπότε αυτή πρέπει να είναι η τελευταία σου επιλογή.

Σε ευχαριστω για την απαντηση σου, παρα το περασμενο της ωρας!

Η LG εμοιαζε η χρυση τομη αναμεσα σε Samsung και Sony, εχοντας πολλα απο οσα στοχευα και πιο λογικη τιμη.

Οποτε μενουν οι 2 S: θεωροντας πως θα βλεπουμε και tv, λογικα θα πρεπει να επιλεξουμε Sony. Μηπως γνωριζεις τι διαφορες εχουν οι 2 Sony μεταξυ τους, περαν της τιμης;;;

Την καλημερα μου!

Σε ευχαριστω κ παλι. Θα δω τις 2 Sony απο κοντα, δοκιμαζοντας υλικο HD οπως κ μεταδοση σηματος tv. Επισης και τη Samsung, βλεποντας αν κ κατα ποσο το ανεκπαιδευτο ματι μου δε βρει διαφορες κ σε αυτο το επιπεδο. Δε μπορει να την προτεινετε ετσι απλα, χωρις σοβαρο λογο.

Καλη μεν η ψυχολογια τιμης για κατι "καλυτερο" αλλα δε μπορω τα παραβλεψω 200 και 300+ διαφορα.

Και παλι ευχαριστω, ελπιζω στο επομενο ποστ να μοιραστω τις εντυπωσεις μου.

Βλέπω πως μεταφέρθηκαν τα σχόλια για την Sony KDL50W805C που επέλεξα τελικά και είμαι ευχαριστημένος, ευχαριστώ τους Mods. Και πάλι ευχαριστώ για τις συμβουλές σας, θα γράψω στο αντίστοιχο νήμα τις νέες εντυπώσεις μου.

Τελικά είμαι ανάμεσα

LG 43LF630V και
Panasonic TX-40CS630E

Και οι 2 έχουνε πραγματικά 100Ηζ ή όχι ;

Τι να πάρω τελικά ;

Τελικά είμαι ανάμεσα

LG 43LF630V και
Panasonic TX-40CS630E

Και οι 2 έχουνε πραγματικά 100Ηζ ή όχι ;

Τι να πάρω τελικά ;

H LG 43LF630V:IPS panel,50Hz για γενική θέαση χωρίς απαιτήσεις.
Panasonic 40CS630E:VA panel,100Hz με MCFI, καλύτερη για ταινίες /αθλητικά.