αγορα τηλεορασης

Ultralord

Senior Member
26 April 2010
420
καλησπερα καθως σιγα σιγα θα μπω στο νεο σπιτικο σκεφτομαι να παρω μια samsung tv κατα προτιμηση.. θεαση θα γινεται στα 3-3,5 μετρα ποςες ιντςες θα χρειαςτω για μεγιςτη θεαςη 55-60; με ενδιαφερει wifi, 3D και 4Κ δεν θα με χαλουσε βλεπω και με plex/xbmc και 3d blueray καθως και αγωνες κλπ..

οστωσο θα ηθελα να ρωτησω οσες ειναι 4Κ παιζουν και 3D κανονικα;

επισης στις curved πρεπει να βλεπεις απο κεντρικο σημειο; απο πλαινα μπορει να βλεπει καποιος;

τιμη εως 1300 πανω κατω

Στα 3.5" μέτρα κοιτάζεις για 60", ξεχνάς την 4Κ ανάλυση και παραβλέπεις ουσιαστικά το 3D. Sony W605B και Samsung H6200 είναι καλές λύσεις.

3D δεν βλεπεις καλα στα 3,5 μετρα; ευχαριστω για την απαντηση

Εξαρτάται από το μέγεθος της οθόνης. Μπορείς φυσικά να κάθεσαι πιο κοντά, κατά την θέαση 3D περιεχομένου.

4Κ το προβλημα ειναι στα χρηματα; η αμεσως επομενη +4Κ ποσο κανει;

Δεν μπορείς να διακρίνεις την διαφορά στην ανάλυση, ακόμα και με μια 60", στην απόσταση θέασής σου.

resolution_chart.jpg

ευχαριστω φιλε μου.. δηλαδη για να βλεπεις κανονικα 4Κ ποση αποσταση πρεπει σε μια 60-65 inches τηλεοραση

Οι κυρτές έχουν αρκετά αρνητικά, ωστόσο για κάποιο λόγο όλα τα κορυφαία μοντέλα των εταιριών διατίθενται μόνο με κυρτά panels και αυτό είναι μια σκέψη για προβληματισμό.

Εγω μια χαρα διακρινω διαφορα 4K σε αποσταση και 2 μετρα
αφηστε τις αναλυσεις που σας παρουσιαζουν οι "Ειδημονες" και δειτε με τα δικα σας ματια

καλα ναι αλλωστε θα παω να δω απο κοντα αλλα ειδα μερικες αλλα πρεπει να ανεβασω μπαζετ 2000

Απάντηση: Re: αγορα τηλεορασης

αφηστε τις αναλυσεις που σας παρουσιαζουν οι "Ειδημονες" και δειτε με τα δικα σας ματια

Συμφωνώ.
Εγώ κάτω από τα 3 μέτρα βλέπω κοτετσόσυρμα στην 50άρα kuro....

Μάλλον μιλάς για 50" τουλάχιστον. Εκτός αν η διαφορά που διακρίνεις είναι οτιδήποτε άλλο, εκτός της ανάλυσης...

εγω εχω αποσταση 3.5 μετρα το ανωτερο ενδεχωμενος δεν πηρα τον καναπε ακομα χαχα οποτε σε περιπτωση 3D πιθανοτατα και σε 4Κ να βλεπω και ισως απο τα 2.5 με 3 μετρα..

Λίγο γενικόλογα το παρουσιάζεις. Βλέπεις διαφορά προς το καλύτερο από 4Κ βίντεο σε σχέση με το ίδιο video σε 1080p? Ακόμα και αν ισχύει αυτό, μήπως συμβαίνει ίσως γιατί στο στούντιο που κάνανε την προσαρμογή του υλικού σε 4Κ είχαν δυνατότητες να κάνουν απλά καλύτερο upscale από αυτό που κάνει η τηλεόραση σου στο 1080P? Νόημα έχει να συγκρίνει κανείς το ίδιο περιεχόμενο από ίδιο player σε τηλεοράσεις που έχουν αντίστοιχη συμπεριφορά χρωματική μετά από καλιμπράρισμα, η μια 1080p να παίζει το 1080p βίντεο και η μια 4Κ να παίζει την αντίστοιχη 4K "έκδοση" του βίντεο. Και να συνυπολογιστούν και κόστος, και κίνηση κ.ο.κ.

Επειδή θα με ενδιέφερε η γνώση σε αυτο το διάγραμμα παραπάνω, μπορεί κάποιος να μου το εξηγήσει, γιατί το κοιτάζω και δεν είμαι σίγουρος ότι το κατάλαβα.

Το διάγραμμα δείχνει σε πόση απόσταση πρέπει να κάθεσαι ανάλογα με το μέγεθος της εικόνας, ώστε να διακρίνεις την διαφορά στην ανάλυση.